Jump to content

Fabia cu motor 1.2 HTP

scaevola
 Share

Postare recomandată

Unde preturile astea ?

Mmmm, slurp, cruise control... Ce face asta ? :(

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• BogMW

28

• DRAPAR

25

• bebeko

24

• stefan_ieu

20

Top Posters In This Topic

Posted Images

.....Am comandat si aparatorile de noroi, costa 1.200.000 toate, ca fara ele imi fac masina varza cu caucioacele mele de tractor.....

Uhhhh, arata ca naiba masina cu aparatorile alea, bleahh! :12:

Cinstit vorbind, ajuta, dar aspectul are mult de suferit.

Link către comentariu

Unde preturile astea ?

Mmmm, slurp, cruise control... Ce face asta ? :P

Preturile sunt de Austria - orientative pe RO

CruiseControl - setezi viteza pe care masina o sa incerce sa o tina singura constanta fara sa fie nevoie sa accelerezi tu, hmm nu stiu daca am fost inteligibil :( . In germana ii spune Tempomat.

Link către comentariu

adrianciocalau
.....Am comandat si aparatorile de noroi, costa 1.200.000 toate, ca fara ele imi fac masina varza cu caucioacele mele de tractor.....

Uhhhh, arata ca naiba masina cu aparatorile alea, bleahh! :12:

Cinstit vorbind, ajuta, dar aspectul are mult de suferit.

Mie chiar imi place cum arata masina cu apartori de noroi ! Creeaza impresia ca este mai joasa si mai lata, aduce mai mult cu WRC-ul :(

Despre cruise-control ... la autostrazile noastre, chiar e util :P

Link către comentariu

Mda, numai de cruise-control nu fac eu drumuri... Nu e de noi :P. Aparatorile le iau pentru ca am cauciucuri de 195 si imi fac masina varza la fiecare balta, si nu mai merge. Ii strica nu-i strica aspectul, sunt nevoit sa le pun. Ca sa nu mai vorbim ca nu ai voie sa iesi fara ele din tara, din cite stiu eu. Si cum eu am de gind sa fac un pic de Austria la vara :(...

Tocmai vin din parcare, unde am lipit abtibildele cu Skoda pe jante si am incercat sa vad cum vin noile pleoape :P, si mi-am dat seama ca urasc plasticul acela nasol dintre scaune, prin care iese frina de mina :-(. Nasol...

Bog, mi-ar placea si mie sa cumpar din Austria cu preturile alea, dar de aici... O sa vad cit costa bandourile si decorul, dar tare mi-e frica de neshte preturi mai mari ca la Milotec. (unde decorurile costa 45 EUR)

Link către comentariu

Bog, mi-ar placea si mie sa cumpar din Austria cu preturile alea, dar de aici... O sa vad cit costa bandourile si decorul, dar tare mi-e frica de neshte preturi mai mari ca la Milotec. (unde decorurile costa 45 EUR)

Poate nu-s asa de mari diferentele - in AT setul de 4 aparatori de noroi costa 26EUR si tu ai dat 1,2K ROL pe ele - nu-i rau, nu?

Exista pt FABIA un suport de pahare retractabil care se monteaza pe verticala in lateralul consolei centrale, in dreapta casetofonului, costa cca 25EUR, dar se spune ca nu este tocmai stabil.

Link către comentariu

adrianciocalau

Stiti ca e sertarasul acela de la Fabia (stanga sub volan) pentru o doza de bautura care se poate mentine rece cu aerul conditionat ? Acum sincer, ati folosit vreodata chestia aia ?

Link către comentariu

Eu imi tin portofelul acolo ;). Sper sa vad la cineva la intilnire suportul acela vertical, poate ma incinta si pe mine. In alta ordine de idei, stie cineva cum se scoate scoica exterioara a oglinzilor ? Nu de alta, dar vreau sa le vopsesc, si cineva spunea ceva de scos fetele usilor pentru asta, asa e ?

Link către comentariu

... In alta ordine de idei, stie cineva cum se scoate scoica exterioara a oglinzilor ? Nu de alta, dar vreau sa le vopsesc, si cineva spunea ceva de scos fetele usilor pentru asta, asa e ?

Hehe, eu eram acel cineva - da, trebuie date jos fetele usilor, altfel nu scoti scoicile ;) . Le poti vopsi pe masina dar nu stiu cat de bine iese operatia, eu n-as face asta.

Suport de pahare OEM n-o sa vezi la nimeni la intalnire - foarte putine masini au asa ceva. Atasez niste poze:

Link către comentariu

Ma jucam putin prin configuratorul online de la Avia si am vazut ca acel suport costa ca optiune cand cumperi masina 19euro DDP

Link către comentariu

• 2 weeks later...
adrianciocalau
Pey chiar as vrea sa-i mai fac cite ceva ca sa-i imbunatatesc aspectul, si asta cu bani putini, nu spoilere de sute de euro... etc.

In alta ordine de idei maine am pleoapele de faruri, deci inca un pas inainte. Eu m-am gindit sa-i vopsesc si oglinzile albastre, sa-i pun pleoapele, ochelarii de stopuri, si eventual 2 air ducts, iar daca am bani o grila cu plasa pe fata.

Uitati-va si voi pe http://www.milotec.de/english/

Link către comentariu

• 2 months later...
[SK][HTP]Daniel

Salutare, membri forumisti... :) , ma alatur si eu clubului posesorilor de Fabia 1.2 HTP. De curind, dupa cca 3 luni de cautari am incheiat formele pentru o Skoda Fabia Combi 1.2 HTP culoare Gri Stone metalizat, luata de la Auto Style Show, expozitia auto de la noi din targ(Iasi). Dupa spusele furnizorului ar trebui sa-mi vina pe saptamina viitoare , pt. ca n-am optionale ci numai pachetul cadou(aer conditionat, geamuri electrice, inchidere centralizata cu telecomanda, alarma si Radio CD-MP3 - asta era oferta de la expozitie). Ash fi bucuros daca mi-ati impartashi cite ceva din impresiile voastre privitor la mashina...ca de ex. cit consuma, fiabilitate, viteza max, samd.

P.S.: sper ca am facut alegerea cea mai potrivita(ca alfel...:33:) , am de gind sa o folosesc atit in orash pt drumuri acasa-servici-acasa, sau in weekend la o iarba-verde, cit si in afara, pe drumuri ca Iasi-Ploiesti(acolo am rudele din partea tatalui, el e din Ploiesti) sau Iasi-Birlad(socrii).

Multzumesc anticipat pt. ajutor...

Link către comentariu

[HTP]Daniel"]Salutare, membri forumisti...
Link către comentariu

[SK][HTP]Daniel

Multumesc scaevola :D . Am parcurs topicul curent si cel numit "Consum Fabia", de citeva ori. Nu sint amator de viteze f. mari, depasiri in tromba s.am.d., deci nu ma consider un "profesionist" si nici nu vreau sa devin :12: .

De fapt sint in aceeasi situatie ca si tine, adica fost proprietar de Supernova, si avind prea multe probleme in 2 ani cu ea(s-au infundat 2 injectoare dupa 20 kkm, catalizatorul era dus si el, scirtz

Link către comentariu

[HTP]Daniel"]

P.S.: ce viteza maxima prinde combi-ul la drum intins? e adevarat ca e limitat electronic la 160 km/h?

Eu am mers cu max 150-155 km/h. Cu mai mult nu am mers pt ca nu am avut ocazia/curaj/sosele. Chiar si pe drumul Buc-Urziceni-Buzau soseaua are niste "valuri" care la viteze mari pot fi periculoase.

In legatura cu viteza maxima nu cred ca este limitata electronic, nu am citit nicaieri asa ceva si nu vad nici un motiv pt care sa fie limitata la 160 km/h.

La viteze mari, desi motorul se tureaza tare 4500-5000 rot/min, nu devine zgomotos (comparativ cu zgomotul de rulare si vantul) si nu induce senzatia de fortare.

Daca ai vantul in spate sigur poti depasi chiar viteza maxima specificata de constructor.

Link către comentariu

[SK][HTP]Daniel

Salut :) .

Dupa exact 12 zile(!!) de la data semnarii actelor mi-am primit si eu masina(adica a venit ieri si am ridicat-o azi). Primele impresii: tzapana!! Dealerul de la auto-service a facut o tura de pista cu mine in dreapta in stil raliu...ca sa-mi arate ce poate motorul, si avea ce arata, asta e clar! Un lucru e sigur: e mai performant decit la Supernova pe care o condusesem pina mai ieri... :) :D. E cu totul altceva, are reprize mai bune, si demaraj mult mai "evident".

Iar cu primele bucurii a venit si prima patzanie: am ramas fara gaz la vreo 500 m de dealer :-( :) . A trebuit sa dau fuga pe jos la un PECO si sa iau benzina intr-o sticla, ca sa pot ajunge la el si cu masina... :33: . Oricum restul e super-ok, "se misca natural" ca sa spun asha, e o placere de condus prin orash, si in afara. Motorul suna altfel decit cel de Supernova(un pic mai ascutit zic eu) dar nu e mai zgomotos.

Am sa dau de baut in seara asta, ca sa tina... :)...

Link către comentariu

S-o stapanesti sanatos Daniele si sa ai numai bucurii de la ea.

Ai grija sa ii faci rodajul cu trebuie (cel putin cum zic ei la carte)

Link către comentariu

[SK][HTP]Daniel

Multumesc. Pt. rodaj o scot in afara 400 km x 2, spre Bucuresti si inapoi(dau o tura pe la rude). Singurul lucru pe care mi l-au spus de la dealer a fost sa nu depasesc 140 km/h in rodaj(adica vreo 4000 rpm). Si n-am s-o fac!

Link către comentariu

Nu stiu daca la drum lung se aseaza motorul. Mult mai bine pentru el este sa variezi frecvent turatia pina la limita superioara acceptata in perioada de rodaj, dar fara sa apesi rapid pedala de acceleratie.

Bafta si fara accidente :)

Link către comentariu

Oricum drumurile lungi in perioada de rodaj ii fac mai bine decat cele din oras cu stopuri multesi turatii mai ridicate in treptele inferioare. Iar rodajul ar bine sa il faci pe o perioada mai lunga decat cei 1500 km recomandati de ei in carte ( 1500 spun la Ibiza de fapt .. cred ca si la tine e la fel). Cat despre "asezatul motorului" parerea mea este ca abia dupa primul schimb de ulei poti spune ca a ajuns la un optim ... pana atunci o sa iti consume ceva mai mult, te vei obisnui si tu ea ....

Ciao

Link către comentariu

[HTP]Daniel"]Salut :salut:
Link către comentariu

[SK][HTP]Daniel

Multzumesc pt. urari ender, faraoane si scaevola. Vina pt. ca am ramas fara benzina o poarta dealeru', ca puteau sa toarne si ei 2-3 litri acolo ca sa ajung macar linistit acasa. Da' asta e, ca la noi la nimenea... :-( .Oricum dupa 2-3 drumuri prin tirg si in jurul lui, consumul mediu se tine in jur de 8-8.8 %. E binishor zic io pt o masina noua. Sapt. viitoare plec spre Bucuresti, via Ploiesti si o sa-mi pot face si o impresie despre cum se comporta masinutza la drum lung. Ca demaraj in orash e super-ok, nici nu se cunoaste cilindreea si puterea mai mica, azi am luat la semafor vreo 2 taximetristi(unu' cu Supernova si altu' cu un Opel Vectra '93) care se bagasera pe stinga mea si vroiau sa-mi intre in fatza la plecare in stilul lor caracteristic. :salut:. N-au apucat...

Am totushi o nelamurire, e normal ca la 100 km/h intr-a cincea sa am 3000+ rpm? Sa fie din cauza cilindreei reduse sau a cutie de viteze optimizata pt. cuplu mare la viteze mici?

Deocamadata pun benzina FP95 de la OMV, dar cred ca o s-o alternez cu cea de la Petrom(MOL nu e prin partile noastre). In general mi s-a recomandat sa pun de la benzinariile mari(OMV, Petrom), cica au mai putine impuritati in rezervoare, fiind de mai mare capacitate.

Link către comentariu

Iti urez si eu toate cele bune cu noua masinuza :salut:. Da, chestia cu 100 la ora la 3000 e corecta, la 130 o sa ai aproape 4000...

Benzina eu bag de la MOL de cand s-a scumpit OMV-ul, si fug de Petrom ca de dreaq. Despre "asezat", rodaj si alte alea nu pot spune prea multe, totusi mi s-a parut ca dupa primul drum lung inafara pe care l-am facut mi s-a parut ca trage mai bine. Iti recomand un drum pina la mare, dar nu depasi 110 ca e pacat de motor.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!