Jump to content

SEAT Ibiza 6L 1.4 TDI

Andrei AXN

Postare recomandată

• Replies 92
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Andrei AXN

51

• Rave

9

• Sor!n

6

• Cristian

5

Top Posters In This Topic

Posted Images

Foarte frumoase vin jantele pe masina. Ma gandesc serios la ele si eu de ceva vreme, mai ales ca au si raport calitate-pret destul de bun.

Link către comentariu

Stiti cumva daca Ibiza ca a mea are gauri sub bandourile de pe usi? :D

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Ieri am demontat manerele usilor si carcasele oglinzilor si le-am dat la vopsit. Luni sau marti le iau de la vopsitor si le montez.

Zilele astea vreau sa cumpar o cutie de pasta insonorizanta Brax sa fac fetele usilor (cele de plastic) si am terminat cu partea audio/insonorizare. Boxele Hertz ovale le-am montat si se aud foarte bine...sunetul este exact cum imi doream, mai trebuie sa insonorizez fetele de plastic si ma declar multumit.

Am observat ca mi-a disparut capacul de la stergatorul spate si urmeaza sa comand un stergator complet de Polo (brat + lama + capac). Cel de Ibiza sterge foarte prost si arata urat.

Masina are acum aprox. 57.500 km, am facut cam 22.000 km cu ea in aprox 11 luni, merge bine, consuma putin, imi fac treaba cu ea.

Ma mai intrebau cateva persoane de soft, asa ca voi scrie aici: softul este de la CF Tuning (din cate stiu sunt reprezentantii Chipfactory in Romania), nu mai stiu exact cand l-am facut insa aveam in jur de 38.000 km. Se comporta bine, nu am avut niciun fel de probleme, trage considerabil mai bine decat masina stock, consuma un pic mai mult dar eu merg mai sportiv, schimb tot timpul pe la 3500 rpm si nu accelerez lin.

Comparand cu Golful 5 1.9 TDI / 105 CP (stock) pe care l-am avut, pot spune ca trage cam la fel pana pe la 130-140, apoi urca mai greu pana la 160-170 km/h. Ibiza are avantajul ca este mult mai usoara decat Golful/Octavia/etc, de aceea spun ca trage cam la fel.

Modificat de Andrei AXN
Link către comentariu
Publicat (modificat)

Azi s-au vopsit manerele si carcasele oglinzilor, am fost si eu in cabina si am asistat (nu vazusem niciodata). :D  Pana diseara sunt uscate si gata de montaj.

N-am apucat sa comand stergatorul de Polo si nici pasta insonorizanta, dar le iau dupa Paste.

Modificat de Andrei AXN
Link către comentariu

Bandourile de pe usi le lasi negre sa fie in contrast cu jantele?

Link către comentariu

Da, bandourile raman negre, se vad bine cu jantele inchise la culoare si in plus, la Ibiza modelul meu, pe variantele dotate vin doar oglinzile si manerele vopsite din fabrica, bandourile sunt negre la toate variantele.

Mi-ar fi placut sa dispara de tot bandourile pentru ca nici pe bari nu exista, dar am aflat ca au gauri in tabla si este prea mare efortul pentru a renunta la ele.

Link către comentariu

Hai cu niste poze cu masina curata sa se vada cum trebuie jantele :)

Link către comentariu

cogdao: http://www.be-loud.ro/produse/Accesorii_instalare/Insonorizare/Brax_xVibration_1,5_Kg/

Vor urma si niste poze cu masina curata, acum este plina de praf.

Am montat aseara manerele, a fost mare chin. La ambele usi de pe partea dreapta, cand am slabit surubul care permite sa intre butucul la loc, a cazut o piesa metalica in usa (stiam ca exista riscul sa cada, dar am sperat sa nu se intample). A fost nevoie sa demontam fetele de usi, fetele de tabla, impreuna cu geamuri si etc pentru a repozitiona piesa respectiva.

Noroc ca mi le-a facut un prieten care stia exact ce trebuie facut si ne-am miscat repede.

Link către comentariu

Pun si 2 poze facute ieri in graba. Masina este plina de praf dar o ajuta culoarea sa para curata. :lol:

post-6569-0-88062300-1367577478_thumb.jp

post-6569-0-02456400-1367577491_thumb.jp

Link către comentariu

Ce efect deosebit dau manerele si capacele oglinzilor vopsite in culoarea caroseriei, arata mult mai bine acum. 10+ pentru felul in care o intretii!

Link către comentariu

Multumesc pentru aprecieri Sorin. :icon_thumleft:

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Astazi am comandat stergatorul spate de Polo 9N3. Daca ajunge maine, il pun pe masina.

Surubul de la stergatorul meu este blocat dar am dat cu niste spray degripant. Sper sa reusesc sa il desfac.

Mai sunt cateva lucruri de facut si ma opresc cu investitiile in Ibiza. Deja am cam exagerat cu masina asta. :D

Modificat de Andrei AXN
Link către comentariu

Arata f.bine, imi place cum arata jantele  :icon_thumleft:

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Multumesc de urari.

A sosit ieri stergatorul dar n-am reusit sa-l montez. N-am putut sa il scot pe cel vechi. Am aflat insa ca exista o "scula" care ajuta la demontatul stergatorului vechi si azi sper sa reusesc sa il desfac si sa il pun pe cel nou. :D

Modificat de Andrei AXN
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Saptamana trecuta am spalat masina si am facut niste poze...dar abia astazi am reusit sa le descarc in calculator.

Am montat si stergatorul pe spate de Polo, sterge foarte bine, a meritat din plin investitia. N-am mai mers cu Ibiza, este de o saptamana in parcare la Mall Baneasa, dar astazi ma duc sa o recuperez...daca o mai gasesc acolo. :D

post-6569-0-71584500-1369147520_thumb.jp

post-6569-0-70373200-1369147525_thumb.jp

post-6569-0-93083000-1369147531_thumb.jp

post-6569-0-44347200-1369147537_thumb.jp

post-6569-0-07663400-1369147542_thumb.jp

post-6569-0-86425600-1369147547_thumb.jp

post-6569-0-02658100-1369147553_thumb.jp

Link către comentariu

Salut,

Chiar arata bine manerele si oglinzile vopsite in culoarea masinii. :icon_thumleft:

Nu o sa se duca vopseaua jos pt ca a fost aplicata pe acel plastic?

Cat te a costat toata distractia?(daca nu i confindential :D )

Link către comentariu

Vopseaua nu se aplica direct pe plasticul negru...mai intai se slefuiesc cu diverse granulatii...se da cu plastic primer...se da cu filler...se slefuiesc din nou cu granulatie mare...apoi se aplica vopseaua si lacul...si nu sunt probleme. Am asistat la toate etapele si am vazut cum se fac.

Distractia a costat putin...pentru ca sunt facute de un prieten...in mod normal costa vreo cateva sute de RON.

Link către comentariu

Foarte frumoasa masinuta!Ce n-as da sa am si eu motorasul tau :D

Sa o conduci fara probleme in continuare! :)

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Multumesc de urari...imi place si mie cum arata acum.

Cred ca o sa ii pun si folie pe geamuri, mai mult pentru izolatia termica dar si pentru aspect. M-am gandit la transparenta 50% pe fata / respectiv 20% spate. Nu sunt 100% hotarat sa pun, dar la cum ma stiu, nu pot sa ma abtin.

Saptamana trecuta am vazut in Germania acest volan superb si ma gandesc daca se poate face asa ceva si pe la noi...ca tare imi doresc un volan imbrac in alcantara. :D Volanul din poza este OEM Audi Exclusive.

post-6569-0-25533200-1369498541_thumb.jp

Modificat de Andrei AXN
Link către comentariu

Intreba-l pe Adi Desper daca poate sa ti-l imbrace in alcantara. El lucreaza cu piele de Audi S-line si este profesionist.

Link către comentariu
Publicat (modificat)

O sa vorbesc cu el sa vedem daca poate...si daca are alcantara...multumesc de info.

Ieri mi s-a aprins becul de motor in bord si simteam ca masina trage mai bine si raspunde mai bine la turatii mici...am ridicat capota aseara si era furtunul de vacuum din EGR iesit. L-am bagat la loc si martorul de motor s-a stins...masina revenind la mersul de dinainte.

Bineinteles ca a aparut intrebarea daca sa anulez EGR-ul sau sa il las? Am mai citit diverse pareri...dar mie mi-a placut cum a mers masina si ma cam bate gandul...trebuie sa vorbesc cu tipul care mi-a resoftat masina sa vad daca se poate anula din soft, apoi fizic.

Modificat de Andrei AXN
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Ieri am pus masina din nou la vanzare, de data asta nu mai dau inapoi.

Este oarecum ilogica decizia dupa toate modificarile, incerc sa o vand asa cum este, sau eventual sa o vand cu jante de tabla si sa mai recuprez ceva bani pe jante (le-am luat noi in martie si au costat aprox 440 EUR). Altceva nu am de gand sa dau jos de pe ea.

Modificat de Andrei AXN
Link către comentariu
  • 1 month later...

Astazi am pus folie Llumar atat pe Ibiza cat si pe A4.

Pentru Ibiza am ales varianta transparenta 50% fata / 20% spate, iar la A4 am ales transparenta 73% fata / 20% spate.

Pun 2 poze cu Ibiza facute in graba si cu telefonul:

post-6569-0-48516700-1374179621_thumb.jp

post-6569-0-65082000-1374179639_thumb.jp

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!