Jump to content

Kit Distributie Passat B6


Paparazzi
 Share

Postare recomandată

Eu am platit 1260 din care manopera a fost 350,acelasi motor,aceleasi piese..

Modificat de piny
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Stie cineva codurile pentru piese OEM la distributia motorului 1.4 TSI cod CAXA?Multumesc anticipat!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 2 weeks later...

Trebuie sa schimb si eu distributia la passat ( 6 ani si 75000km), bkp. O sa iau pe conti sau original dar nu stiu unde sa o schimb. Recomandati vre-un service care sa aibe experienta si-n 4x4 pt ca mai am si alte lucrari de facut?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Bunå. De curand am achizitionat un passat 2.0TDI din 2007 . L-am cumparat la 124.000km , acum are 135.000. Båietii au zis ca trebuie schimbata distributia la 150.000 . Ce kit recomandati? din cati in cati km se schimba`? Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Raspunsul este pe PRIMA pagina a acestui topic.

Intai citeste, abia apoi intreaba

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Va salut. Am un VW PASSAT 2009 2.0 TDI cod motor CBBB. In momentul de fata am 133.000 km. La câți km se schimba distribuția la aceasta mașina? Eu am înțeles ca la unele se schimba la 120 d mii la altele la 180.

Si mai am o întrebare. Cand ii voi schimba cureaua de distribuție trebuie sa ii schimb si rolele? Am mai citit undeva ca rolele se schimba la 360.000 km

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sa inteleg ca nici nu te-ai obosit sa citesti postul lui Valentin???

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cauta aici pe topic ca este documentul din Elsa care iti spune clar.

Am citit documentul de 10 ori, acolo scrie că rolele și cureaua se schimbă la 150 de mii dar observ că părerile sunt împărțite.

Deci, la un Passat fabricație decembrie 2008, înmatriculat 2009, 1.9, BXE,când schimb distribuția?

Mulțumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

 

Cauta aici pe topic ca este documentul din Elsa care iti spune clar.

Am citit documentul de 10 ori

 

Daca ai fi citit documentul/documentele macar o data, nu de zece ori, ai fi vazut la cat recomanda VW sa se schimbe cureaua/rola intinzatoare. Citeste-l, ca nu e chiar cum crezi tu. Daca cel de pe prima pagina nu te multumeste ca-i in limba engleza, cauta-l pe cel in limba romana. A fost postat de multe ori.

 

Totusi, daca nu te intereseaza "parerea" VW, ci ai nevoie de "parerile" altora, atunci intreaba-i pe aceia, dar nu pe acest topic, deoarece aici nu-i chat.

 

 

 

10. Înainte de a deschide un topic nou, sau de a posta o intrebare intr-un topic existent, este obligatoriu sa urmati etapele descrise în continuare:

- apelati la functia Search a forumului, pentru ca este foarte probabil ca subiectul sa fi fost discutat anterior si sa existe un remediu. La folosirea functiei Search exista si un meniu extins (More Search Options) care ofera posibilitatea sa detaliati la maximum posibil cautarea dupa criteriile respective;

- cititi mai multe discutii legate (chiar si vag) de subiectul topicului pe care intentionati sa-l deschideti; s-ar putea sa gasiti raspunsul în alta discutie, cu subiect aparent diferit de ceea ce cautati si care nu apare la cautare;

- apelati la functia Google Search din partea de jos a paginilor forumului daca metodele prezentate mai sus nu au ajutat;

- orice discutie, tehnica sau nu, care nu se refera la subiectul topicului se considera off-topic.

Nerespectarea acestui articol va fi sanctionata cu avertisment verbal, iar in cazul repetarii cu warning.

 

Va rog sa considerati acest mesaj ca "avertisment verbal". Multumesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 4 weeks later...

Salut, A schimbat cineva de pe forum doar cureaua de distributie fara role si pompa de apa la motoarele CR 2.0 TDi din 2009 (asta in cazul in care rolele nu sunt uzate sau pompa nu pierde lichid...) ? Daca da, cum se prezinta dupa schimbarea curelei?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu zic ca nu merita sa schimbi doar cureaua.  CBAB (motorul meu) are interval de schimbare tot la 180.000 de km. Nu vor tine rolele si pompa de apa atatia kilometri. Acum nu stiu ce cod ai la motor dar, sunt de parere ca merita sa schimbi tot kit-ul pentru a scapa cu o singura manopera.

 

EDIT: La fostul B6 am schimbat doar cureaua si rolele si dupa 20k de km m-a lasat pompa de apa. Pur si simplu se invartea axul dar paletele nu asa ca nu se mai facea circuitul de racire. Am avut noroc ca imi arunc ochii destul de des pe ceasuri si am vazut ma ma apropiam de 120 de grade la lichidul de racire. Si nu am avut nici o avertizare in bord. De asta zic sa faci un efort financiar acum si sa ai liniste.

Modificat de AkaManah
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Desi si eu am schimbat intregul kit de distributie, pentru ca altfel nu primeam garantie, in intreaga Germanie se schimba doar cureaua la 180.000 km. Ori aia de pe acolo nu stiu lucrurile care se stiu pe aici, ori rolele si pompele lor se incapataneaza sa tina mai mult.

 

P.S. Pompa de apa nu se simba deloc acolo, decat daca se constata uzura la ea

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Intervalele de schimbare a distributiei se gasesc in manualul masinii sau pe acest topic la paginile 1, 2, 3, ... etc. Mai departe n-am mai citit.

 

Va rog sa intelegeti ca acestea sunt intervalele recomandate de VW, nu au nicio legatura cu garantia lucrarii si nu-ti dau nicio siguranta ca totul va fi bine sau poate nu in toti acesti km.

 

Producatorii aftermarket, iar Gabi poate sa confirme, adauga si un interval de timp la acesti km pe care ii gasiti pe paginile indicate. Interval de timp de genul ... sau la maxim 6 ani.

 

Va rog sa nu mai tot lungiti discutia aiurea despre acest subiect:

- ori faceti ce recomanda VW

- ori schimbati tot la cati km doriti sau la cat va recomanda service-ul

 

Intervalul de schimbare este clar, haideti sa trecem mai departe si sa continuam discutia despre kiturile de distributie...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Valentin,

Totuși, pe un forum putem să discutăm nu crezi? Multe din discuțiile de aici dovedesc că cei de la VW nu au întotdeauna dreptate ori nu recunosc (dovadă problema injectoarelor, recunoscută după 6 ani în care noi am tot "țipat" aici pe forum). Trebuie să recunoaștem că grija pentru buzunarul nostru nu este o problemă de marketing, ba din contră. Aici avem nevoie de discuții pe forum despre problemele practice de care ne lovim zilnic și care din păcate sunt tot mai multe pe măsură ce "avansează" tehnologia, încât am ajuns să regretăm fiabilitatea produselor de acum 15-20 de ani.

Dacă n-ar fi așa, n-ar mai fi nevoie de forum deoarece toți avem manualul mașinii.

Măcar din curiozitate aș fi dorit și eu să văd tabelul postat de @dri@n (și cred că nu sunt sigurul). Îmi cer scuze dacă sunt off topic, deoarece aici a fost pornită discuția. Mulțumesc pentru înțelegere și celor care administrează și țin în "viață" acest forum!

Modificat de Michi
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tabelul postat de Adrian a mai fost postat de 1000 de ori iar discutia a fost perpelita pe toate paginile. Nu trebuie sa reluam aceleasi informatii la nesfarsit!!

Este un forum tehnic si nu un chat, nu discutam in particular destre distributia la masina cu nr de inmatriculare GL78GGG ci discutam la modul general!

Userii noi sunt rugati sa isi aloce cel putin 30 minute de research inainte de a mai posta deoarece in 95% din cazuri informatiile au fost deja publicate cu ani in urma!!

Multumim.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

salutare,

imi cer scuze ... stiu ca nu postez unde trebuie ... am sa incerc sa fiu cat mai scurt

passat b6, 2008, 1.6 FSI, cod motor BLF ... fara ca inainte sa dea vreun semn, mi s-a spart o rola ... cel mai probabil este rola intinzatoare, sper sa nu ma insel ... am mers cu ea asa pana acasa (aveam copilul in masina), tinand temperatura apei sub control (-13 grade afara), am incercat pe cat posibil sa o tin sub 110 grade.

am mers pe baterie aprox. 5 km, timp in care, pe rand au aparut martorii esp, abs, coloana directie, indicator apa, frana de mana, tempomat, etc ... cand am ajuns acasa, chiar in parcare s-a dus servo ... am parcat-o asa si nu am mai incuiat-o in ideea de a nu ma chinui sa o descui maine.

maine dimineata vreau sa merg sa o duc la service sa comand si sa schimb cureaua de accesorii, rola intinzatoare si rola de ghidaj.

ce nu stiu ...de ce a crescut temperatura apei? ... din ce stiu pompa de apa nu e pe accesorii, nu?

altceva ce ar trebui verificat?

in imaginea atasata e indicata cu sageata rosie rola care a cedat

multumesc...

post-141016-0-30708800-1420662852_thumb.

Modificat de b i z
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pompa de apa este pe accesorii pentru ca motorul este pe lant.

Ti-au aparut erori in bord pentru ca masina nu a mai avut curent pentru ca nu a mai incarcat alternatorul.

A crescut temperatura pentru ca pompa de apa nu a mai functionat.

Ti-a cazut rola de ghidaj a curelei.

E posibil sa trebuiasca sa pui bateria pe redresor,asta daca da semne de oboseala.

Schimba tot ansamblul de auxiliare=curea,rola fixa ghidaj,intinzator.

post-64586-0-03151800-1420699741_thumb.j

post-64586-0-73069400-1420699745_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Trebuie sa schimb si eu distributia la passat ( 6 ani si 75000km), bkp. 

Daca Km sunt REALI 100% eu zic sa stai in banca ta .

Si eu am tot BKP si anul trecut cand am schimbat injectoarele pe circulara am intrebat mecanicul (Daca distributia se schimba la ani sau la Km ?) iar el a zis ca se schimba la Km asa cum scrie in TABEL-ul din ELSA cat si in Manual-ul masinii (treaba cu anii este politica celor din reprezentante pentru a mai vinde piese) .

Dar daca tu tii neaparat sa o schimbi poti sa o faci .

Eu daca as fii in locul tau as mai merge pana la 100000 Km .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am mers cat scria in fisa tehnica, am schimbat la 150.000km. Desi trebuia sa schimb conform cartii doar cureaua am schimbat si rolele cu pompa de apa.

 

In mod normal, pompa de apa se schimba la 300.000.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • 3 weeks later...

Salutare

Am și eu o întrebare în legatura cu schimbul de distribuție la un passat din 2007 am sunat la autoclube din Timișoara și am întrebat de preț cu tot cu manopera 3200 ron m-i se pare puțin cam mult.

Ce părere aveți?

Va mulțumesc.

Modificat de vladbut
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Probabil aia lucreaza cu chei aurite. Pe mine m-a costat 950 cu totul. E drept, am avut un pret special la manopera, de doar 50 de lei.

Modificat de Cosmin_SCU
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu am primit acuma un an o oferta de 3.300 RON distrubutie+filtre+ulei de la Autoclub. Normal ca am refuzat pentru ca mi s-a parut exagerat de mult.

Aveti in poze oferta

post-125674-0-91505600-1422542423_thumb.

post-125674-0-50101900-1422542424_thumb.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cosmin_SCU ce distribuție ai montat și la că-ți km vă trebui schimbata.

Aradfan unde ai

schimbat-o pana la urma?

Modificat de vladbut
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am luat distributie Conti si pompa Hepu. Acum la cati km trebuie schimbata, chiar nu stiu, dar poate aflu cu ocazia asta.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cosmin_scu mulțumesc pentru informație.am sa merg și eu pe aceasta varianta

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!