Jump to content

Engine imobilizer


cristi143
 Share

Postare recomandată

Salut all...

sunt si eu la primul mesaj si salut comunitatea asta .. de care, apropo, stiu de la un prieten "BMW enthusiast", dar care a vorbit foarte frumos de acest forum.

Incep prin rezolvarea unei probleme care a tintuit masina mea 3 saptamani, poate cineva va fi salvat..

Masina prezenta urmatoarele simptome: se oprea imediat cum pornea. ca si cum ceva ii taia alimentarea. Dupa ce am verificat (nu eu, mecanicul) pompa , releul de la pompa, senzorul de temperatura, injectorul, (motorasul de ralenti e nou - 4mil lei), am ajuns tractat la un service Bosch (nu am putut face rost de un laptop cu VAG-COM + mufa OBD) si a iesit la iveala problema: "Engine imobilizer-ul" nu recunostea cheia (prbabil cipul din ea se demagnetizase cumva). A pornit instant cu a doua cheie. (M-a costat 75RON verificarea cu laptopul, ceea ce mi se pare putin cam mult!)

Am fost la Porsche si mi-au recodat cheile. Operatiunea a costat cam 80RON. Si a mers foarte repede. (Exceptand faptul ca aveam programare la 1030 si cand am ajuns acolo programarea era pt 1130)

Recent mi-a fost sparta masina. Pagube minime: triunghiuletul din spate spart, nu au intrat in masina (probabil s-au speriat de ceva, or something).

M-am dus la AGER nu aveau pe stoc, au zis ca il aduc din alta parte, dar a venit clar, desi ei il comandasera verde. Pretul era cam 80RON. L-am luat eu de la OlimpiaAutoGlass (pe fundeni, gasiti nr pe forum). E turcesc, dar cred ca nu conteaza pt gemuletul ala. M-a costat 58ron. Manopera la AGER a fost 47ron (au zis 40 initial, dar era fara tva, faza care mi s-a parut cam naspa, mai ales ca nu scrie pe nicaieri). La Olimpia era doar 15, dar am zis sa fiu eu ala de treaba sa schimb la AGER daca tot i-am frecat. Am intrebat de parbriz: cam 4,5mil unul verde, si 3,5 unul clar. Manopera cam 1milion (cu tot cu solutie).

Am doua intrebari:

1. Masina are aer conditionat, dar care nu merge. E defecta "presa tupa" sau ceva. Nu stiu ce e aia. O sa o repar la primavara. Langa butonul de AC este un buton de recirculare aer. Intrebarea mea este: apasand butonul ala va porni AC-ul? Spun asta, pentru ca la BMW-ul unui prieten (un 320 din 93 cu clima) se intampla lucrul asta. Si mi-e frica sa fac experimente pt ca nu stiu ce s-ar putea intampla daca pornesc AC-ul stricat.

2. Am niste supensii foarte tari puse de fostul proprietar. Din cauza asta fetele de la usi scartaie ca dracu'. Are cineva idee daca chestia asta se poate remedia in vreun fel?

OffTopic1:

La Porsche pana la sfarsitul anului au reducere de 20% pt piese la masinile mai vechi. Am luat 2 fete de praguri contra 200RON, un brat stergator spate ~ 60 RON (nu am gasit deloc la second sau ce am gasit erau urate rau) si niste clipsuri pt bandouri ~ 10RON.

OffTopic2:

Era mai demult discutia despre antigel. La Porsche 1,5L G12+ -> ~30-35RON (trebuie luate 2 bidoane - ai dracu nemti!)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. Daca apesi butonul de recirculare nu va porni clima, se inchid doar niste clapete care impiedica sa ajunga aerul de afara in habitaclu.

2. Contra scrataitul panourilor usilor iti recomand sa schimbi clemele care le sustin. Cand am avut Golf 3, am facut aceasta operatiune, rezultatele... :eek: Costa putin, chiar merita.

de asemeni recomand sa se puna un strat de izolir intre usa si panou, izoleaza incredibil termic si fonic.

Modificat de kisslorand
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!