Jump to content

Passat B7 vs Skoda Superb vs Ford Mondeo

Dudu
 Share

Postare recomandată

Eu am vazut aproximativ acum un an superb hatch 2.0 TDI 4x4 automata,trapa ,xenon si piele la aceiasi bani ..

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea este sa iti iei Passat ... Skoda ii si ea k dar interioru mi se pare prea ciudat si nu foarte spatios ... la passat are un spatiu mare si este si foarte elegant , depinde de posibilitatiile tale poti sa iti iei modelu si de 300cp de la passat daca ai bani ... dar mi se pare k 2.0 TDI sau FSI ...

Link către comentariu

• Administrator

Hmm, e luni, nici macar iarba nu creste, asa ca, lasati-o nitel mai moale cu OT-ul.

Theo, Rave & others take it easy! :)

Link către comentariu

Daca e bugetul de serviciu, merge o Skoda plina de goodies :)

Daca e pe banii tai, te poti gandi sa investesti in brand pentru o eventuala valoare de revanzare etc.

Link către comentariu

Portbagajul Pasatului mi s-a parut mic (cred ca avea rezerva normala, am omis sa verific), twindoor-ul Superbului e incantator, la fel si spatiul din spate...

Esti primul om din lume care spune asta despre un portbagaj mai mare decat la 99% din masinile din piata. 560l daca nu ma insel, in plus la Passat roata normala este standard ca rezervadeci nu modifica spatiul.

Marele dezavantaj al Passat-ului este pozitia de conducere ridicol de inalta. Eu stau cu capul aproape in plafon si vad direct in marginea superioara a parbrizului, asa ceva mai vezi doar pe la Renault.

Dar e Passat domne', cea mai buna masina din clasa etc.

Eu as astepta sa vad si Mazda 6, a aparut modelul nou.

Ma mir ca un astfel de criteriu nu este luat in seama la achizitia masinii. Comparati cu B6 si veti vedea. Este cu adevarat ridicol de inalta.

Link către comentariu

Ce inaltime ai de zici ca e ridicol de inalta pozitia la condus? eu am 1.90 si e foarte ok (passat b6) la passat b7 este acelasi lucru 100%.

Optionalele fac totul , pune in balanta ce superb si ce passat iei la suma maxima disponibila .

Iar aspectul ext la skoda tine de gusturi , mie unul imi place. chiar azi am vazut una visinie (mi-a placut f mult)

Link către comentariu

Nici eu nu am probleme cu inaltimea (1.90) iar scaunul nu este pozitionat jos de tot, este ridicat un pic

Link către comentariu

Ce inaltime ai de zici ca e ridicol de inalta pozitia la condus? eu am 1.90 si e foarte ok (passat b6) la passat b7 este acelasi lucru 100%.

Internet wisdom.

Urca-te intr-un B7 si dupa aceea iti vei reconsidera argumentul. 100%

Pana si in Jetta este mai mult spatiu intre sezut si tavan. Cititi datele tehnice.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

@terormaster M-a amuzat afirmatia ''Skoda ii si ea k dar interioru mi se pare prea ciudat si nu foarte spatios''

Te-ai suit in spate intr-un Superb? Spatiul la picioare rivalizeaza cu A8...

Ptr curiosi, mergeti la PBN si urcativa in A8, B7 si la PBA in Superb. Daca vb strict de spatiu in spate/portbagaj atunci Superb e la fel ca A8. Din pacate ptr Superb asemanarile se opresc aici.

Fiecare isi alege masina dupa nevoi (in tarile civilizate) sau dupa fitze (in special in Romania) si nu in ultimul rand dupa buget.

Personal mi-ar placea un Passat B7 break cu TDI 170 cai, DSG, 4motion, trapa panoramica, piele. Dar nu am avut buget peste 35000 EUR asa ca m-am multumit cu Superb. Pasatul limuzina mi se pare incomod dpdv acces portbagaj. Am testat cu bicicleta de MTB. In superb, Octavia intra 2 intregi, in Fabia intra 1 intreaga, in Polo 6R si Passat 0.

Link către comentariu

Pai compara mere cu mere. Superb si Octavia au sistemul ala care se ridica cu tot cu geam, deci ar fi mai normal sa le compari cu passatul Variant. In care intra mai mult ca in Octavia ;) De comparatia cu fabia si polo ma fac ca n-am citit :D

Link către comentariu

Daca e pe banii tai, te poti gandi sa investesti in brand pentru o eventuala valoare de revanzare etc.

Cauta un superb si un passat echipate la fel si cu aproximativ aceeasi km,SH, si o sa ramai surprins de preturi.

Cu toate ca nu-mi place spatele la Superb, cu toate ca Passatul e f frumos, as merge pe dotari care sa te faca sa te simti bine cand mergi cu masina, deci superbul. Scopul unei masini este, pana la urma, sa faca viata mai usoara/frumoasa proprietarului.

Link către comentariu

Nu comparam cu Fabia si Polo. Am dat niste exemple practice testate de mine. Am inteles ca omul are familie in crestere deci e posibil sa vrea sa bage o tricicleta, carucior si chiar si biciclete...

Ptr cei carora spatele superbului sedan nu le place sa mai aiba putina rabdare pana in martie cand apare facelift cu spate complet redesenat. O sa semene cu Jetta/A4... O sa mute practic numarul de pe bara pe capacul de la portbagaj.

Pentru cei carora le place, sa se grabeasca sa il cumpere pe actualul

Link către comentariu

eu ii recomand lui dudu sa se intereseze in primul rand la costurile intretinerii agregatului pe care si-l va achizitiona. Am fost intotdeauna de parere ca la o masina, fie ea si noua sau SH conteaza mai putin pretul achizitiei si mai mult sumele pe care va trebui sa le investesti in ea, daca o folosesti.

pe aceste considerente, Superbul iese pe primul loc, fiind cel putin cu 20% mai ieftina la piese de schimb in dauna Passat-ului sau a Ford-ului Mondeo.

Link către comentariu

Am mers sapt trecuta cu Mondeo 2 Facelift 1,6 115 cai benzina aspirat si nu m-a impresionat interiorul. Mi se pare cam low ptr pretentiile masinii.

Portbagajul e misto ca spatiu si acces (fiind modelul liftback).

Pe sedan e funny ca portbagajul nu e tapitat complet si se vede tabla si suruburile (Logan style)

Oricum o sa apara noul Mondeo=actualul Fusion din SUA. De data asta nu o sa mai fie un model distinct de Europa si unul de USA ci va fi unul comun.

Sunt curios daca modeluul European va avea trenul de rulare din USA sau cel din USA il va avea pe cel European.

Daca se va intampla prima varianta o sa fie plangere, cunoscut fiind faptul ca masinile americane ''can't corner'' ...

Link către comentariu

Am ales Superb Ambition 2.0TDICR 170CP + optionale. Am mers cu el un weekend 4 persoane + bagaje si confortul la drum lung a fost de 5 stele din punctul meu de vedere.

Am mai facut drive test cu Toyota Avensis Executive 2.0D-4D 124CP dar, desi confortabila nu am fost multumit de puterea motorului in conditiile in care am fost 3 persoane fara bagaje.

Un alt plus pentru Superb a fost deschidere portbagajului foarte utila si spatiul interior mai mult decat suficient, pozitia la volan fiind excelenta pentru o persoana de 1.92cm.

Link către comentariu

Citind primul post al initiatorului topicului colegii care recomanda second hand-uri vor constata ca Dudu doreste sa achizitioneze masina prin leasing operational. Altfel spus nu prea il intereseaza ca la finele perioadei de leasing sa opreasca masina. Omul o foloseste in interes de serviciu si vrea sa se simta in ea confortabil si sigur.

Excluzand Mondeo eu as lua o foaie de hartie si in stanga as trece Superbul iar in dreapta B7. Pe urma as bifa ce are fiecare si ce nu. La final as lua in calcul consumul de combustibil si pretul. Ambele sunt frumoase, spatioase, sigure (5 stele). Daca ar fi un pret apropiat as lua B7-le. Daca B7 este mai scump cu mai mult de 1000 de euro as lua Superbul.

Pana la urma ce iei? :icon_confused:

Link către comentariu

Am ales Superb Ambition 2.0TDICR 170CP + optionale. Am mers cu el un weekend 4 persoane + bagaje si confortul la drum lung a fost de 5 stele din punctul meu de vedere.

Am mai facut drive test cu Toyota Avensis Executive 2.0D-4D 124CP dar, desi confortabila nu am fost multumit de puterea motorului in conditiile in care am fost 3 persoane fara bagaje.

Cele 2 aveau preturi similare ?

Link către comentariu

Intreb de curiozitate: Din ce motive ai scos Phaeton-ul din discutie? Adica unul din 2009 EU 5 cu pana in 60k km se invarte la pretul unui Passat nou.

Modificat de Plictisitul
Link către comentariu

Hai sa facem o recapitulare:

- este vorba de o masina de servici

- este vorba de o masina cumparata din banii firmei

- este vorba de o masina care va ramane firmei

- este vorba de o masina noua

- este vorba de un leasing operational(fara sanse de a ramane posesorului <aproape fara sanse>)

- este vorba de un buget de 28 - 30K

Link către comentariu

• Administrator

- este vorba de o masina care va ramane firmei - va ramane firmei de leasing

Completare... Restul e corect :)

Inca nu se stie sigur ce si cum, exista posibilitatea ca masina sa fie lease-uita in Germania datorita diferentelor enorme intre pietele de leasing operational din Romania si Germania (cu cea mai buna oferta la Passat in Romania, in Germania as putea lua usor A4...)

Ca alegere, 85% va fi Passat, datorita unui cumul de motive obiective si subiective :)

Personal, principalul motiv impotriva Skodei (poate alaturi de calitatea plasticelor) este look-ul usor invechit... In rest, sunt putine de reprosat...

Vom trai si vom vedea

PS: masini sh nu intra in discutie, nu se califica pentru tipul de achizitie (de fapt folosinta) dorit

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu

Si eu zic sa mergi pe Passat, intradevar tehnic sunt cam aceeasi treaba , dar Superbul nu arata prea grozav cel putin din spate si lateral, e cam fortata alungirea caroseriei, bine asta e chestie de gusturi

Link către comentariu

Desighnul e unul subiectiv, deci ramane la aprecierea initiatorului, tehnic sunt cam la fel.

Un mare avantaj pt. Superb e deschiderea haionului cu al sau ingenios sistem twindoor, daca pretul pt. Passat, nu sare cu mai mult de 2000€, as merge pe el,daca nu, pe Superb.

Daca nu e confidential, poti sa ne spui si preturile?

Bafta la alegerea cea mai buna.

Link către comentariu

In afara de deschiderea dubla a portbagajului, care este f utila daca vrei sa bagi lucruri voluminoase in portbagaj, sau carucior de copil, nu as alege skoda. As merge pe Passat.

Am mers cu un superb prin bucuresti si chiar mi se pare mare. Cred ca e mai lung cu vreo 10 cm superbul, si desi pare putin 10 cm, se simt... Daca e o masina cu care te invarti mult in bucuresti o sa ti se cam ia de gasit locuri de parcare/parcat masina (vb de superb).

Regards!

Link către comentariu

Ca o completare la alexandru_ ...

Superb si Passat nu sunt ptr Bucuresti. Up, Polo, Golf si Tiguan se preteaza in oras.

Passat, Tuareg sunt ptr autostrazi respectiv munte/offroad.

Personal folosesc Superbul doar pe drumuri lungi/autostrazi sau carat mobila din Ikea :).

In Bucuresti foloses Polo/Fabia care se parcheaza oriunde si se strecoara lejer

Link către comentariu

Un aspect la care trebuie sa fii atent la Superb...

Am facut acum 2 3 luni testdrive cu Passat, Superb, C5 etc..

La Superb am avut o problema si anume:

Dupa un drum de ~10 km am simtit o durere putin mai jos de genunchi din cauza unei muchii de pe consola centrala de care imi sprijineam piciorul drept.

O fi prost facuta, or fi pedalele prea in dreapta, o fi piciorul meu defect habar nu am, dar acest aspect, impreuna cu cromul din interior, m-a facut sa fug de Superb.

In Passat nu am avut aceasta problema, si chiar am fost atent. Plus Passat-ul imi pare mai 'cu gust' construit...

.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!