Jump to content

Passat B7 vs Skoda Superb vs Ford Mondeo

Dudu
 Share

Postare recomandată

Domnilor si doamnelor, am nevoie de ajutorul dvs in alegerea uneia din:

1. VW Passat B7, Comfortline, 2.0 TDI, 140cp

2. Skoda Superb Ambition 2.0 TDI, 170 cp

Comfortline este dotarea de mijloc la VW, la fel ca Ambition la Skoda.

Modificat de Rave
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Superb..fi sigur de asta ! te-ai uitat cum arataa? e cea mai frumoasa berlina de la ora actoala.infara de passat cc ;)

Link către comentariu

Beauty is in the eye of the beholder

N-as putea spune ca e cea mai frumoasa berlina, spatele chiar e unul din cele mai nereusite. Totusi, Skoda nu prin frumusete atrage clientii, ci prin pret, dotari si fiabilitate.

Link către comentariu

Superb..fi sigur de asta ! te-ai uitat cum arataa? e cea mai frumoasa berlina de la ora actoala.infara de passat cc ;)

De acord cu tine daca pe piata ar exista doar Skoda.

post-89260-0-68761400-1346870258_thumb.j

RAFINAT

post-89260-0-42774100-1346870270_thumb.j

ANOST

Link către comentariu

Parerea unui ne-posesor de passat, ne-posesor de superb, ne-posesor de ford:

Passat:

Modelul cu care m-am jucat eu cateva saptamani era un sedan din 2010, 2.0tdi 140cp. Calitate materiale ok, insa multe probleme cu chestii minore (ex. numpad nu mai iese), spalator far ramas blocat afara, stergatoare distruse foarte repede (masina avea vreo 15000km), sau (la varianta aceasta, sedan) slab acces in portbagaj cu chestii ceva mai voluminoase (ex. scaun copil). Tinuta de drum excelenta chair si la 170km/h. Un minus pentru mine la passat a mai fost faptul ca bluetooth-ul preia sim-ul telefonului, si daca primesti un sms cand esti la volan, mai tarziu nu il mai gasesti pe telefon.

Ford:

Am folosit un Mondeo Break (2.0tdci 143cp) cateva saptamani (aprox 2000km) si in oras si la drum lung. In oras are un consum ceva mai mare decat passat-ul (cu un 0.5-1l mai mult la 100km), insa la drum lung poti scoate si 6 daca nu te dai la ea (mers regulamentar). Stabilitatea la viteze mai mari este similara cu cea a passat-ului, nu sunt diferente majore. Am gasit insa un avantaj la ford la anumite accesorii (ex. reducerea automata a volumului radioului in momentul in care se activeaza senzorii de parcare, sau in momentul in care masina te anunta ceva prin semnal sonor...). Break-ul cu care am mers eu mi s-a parut mai zgomotos in spate in interior la drum lung, posibil ca sedan-ul sa fie mai silentios.

Superb:

Eu unul n-as alege Superb deoarece mi se pare foarte mare la exterior. NU am mers cu nici una, nu stiu cum se simte cand esti la volan.

Un minus pe care l-am vazut si la passat si la mondeo este lipsa suportilor de sacose din portbagaj (pe care le-am avut la octavia).

Bafta!

Link către comentariu

Parerea unui ne-posesor de passat, ne-posesor de superb, ne-posesor de ford:

Passat:

Modelul cu care m-am jucat eu cateva saptamani era un sedan din 2010, 2.0tdi 140cp. Calitate materiale ok, insa multe probleme cu chestii minore (ex. numpad nu mai iese), spalator far ramas blocat afara, stergatoare distruse foarte repede (masina avea vreo 15000km), sau (la varianta aceasta, sedan) slab acces in portbagaj cu chestii ceva mai voluminoase (ex. scaun copil). Tinuta de drum excelenta chair si la 170km/h. Un minus pentru mine la passat a mai fost faptul ca bluetooth-ul preia sim-ul telefonului, si daca primesti un sms cand esti la volan, mai tarziu nu il mai gasesti pe telefon.

Ford:

Am folosit un Mondeo Break (2.0tdci 143cp) cateva saptamani (aprox 2000km) si in oras si la drum lung. In oras are un consum ceva mai mare decat passat-ul (cu un 0.5-1l mai mult la 100km), insa la drum lung poti scoate si 6 daca nu te dai la ea (mers regulamentar). Stabilitatea la viteze mai mari este similara cu cea a passat-ului, nu sunt diferente majore. Am gasit insa un avantaj la ford la anumite accesorii (ex. reducerea automata a volumului radioului in momentul in care se activeaza senzorii de parcare, sau in momentul in care masina te anunta ceva prin semnal sonor...). Break-ul cu care am mers eu mi s-a parut mai zgomotos in spate in interior la drum lung, posibil ca sedan-ul sa fie mai silentios.

Superb:

Eu unul n-as alege Superb deoarece mi se pare foarte mare la exterior. NU am mers cu nici una, nu stiu cum se simte cand esti la volan.

Un minus pe care l-am vazut si la passat si la mondeo este lipsa suportilor de sacose din portbagaj (pe care le-am avut la octavia).

Bafta!

Passat B7 se fabrica doar din anul 2011,iar ceea ce ai adus tu in discutie este modelul B6.Numpad ? Pe Passat? Ma tem ca era un Audi mai nou :))

Link către comentariu

In mod normal, Mondeo nu ar trebui sa iasa din discutie, multe site-uri de review-uri auto il dau ca referinta clasei la tinuta de drum. Totusi, ca fost fan Ford trebuie sa spun ca am fost dezamagit atat de interiorul cat si de exteriorul Mondeo mk4, mai ales in comparatie cu B6. Probabil daca ai 20+ ani iti iei Mondeo pe baza de bling bling si interior glossy (nu vreau sa jignesc pe nimeni). In ce priveste tinuta de drum, Passatul cu pachet sport si anvelope de top mi se pare in stare sa se tina dupa Mondeo, personal am forjat acest Passat spre limita si mi se pare ca limitele sunt largi. Fordul are o directie mai dura, care da feedback (cu greu m-am obisnuit cu directia asistata la Passat) si o cutie de viteze rigida, foarte precisa.

Link către comentariu

Passat B7 se fabrica doar din anul 2011,iar ceea ce ai adus tu in discutie este modelul B6.Numpad ? Pe Passat? Ma tem ca era un Audi mai nou :))

Banuiesc ca era vorba de asta:

2050919.004.1M.jpg

Link către comentariu

Si eu am avut de ales intre astea. Ma rog, Ford-ul l-am eliminat din prima din carti, nici macar n-am ajuns in faza de test-drive. Se vede din semnatura ce am ales, si nu regret nici o secunda.

E bine ca ai fost cat se poate de subiectiv in alegere.

Mondeo da clasa Passat-ului si Superb-ului la tinuta de drum din orice pozitie. Evident, nu e nevoie sa ma credeti pe cuvant, dar daca tot nu e nimeni dispus sa incerce puteti citi orice review-uri de pe net sau teste comparative. Plasticul este mai prost si nu la fel de aspectuos.

Pentru initiatorul topicului: in functie de leasingul operational poti sa ai surprize ca ratele sa fluctueze destul de mult. Pretul de achizitie este total neimportant, intretinerea face diferenta si in toate cele 3 cazuri aceasta este scumpa.

Link către comentariu

dudu, e simpla treaba:

1. Vrei spatiu -> Superb

2. Nu vrei spatiu -> Passat B7

Ford-ul mi se pare ca o treaba inceputa bine si terminata ..prost;

S2 si B7 mi se par ok ca dotari, eu as alege cel de 170 CP adica S2;

Restul e istorie...

Link către comentariu

• Administrator

In primul rand multumesc pentru ajutor, va asigur ca este 100% apreciat

Recomand Superb pentru spatiu, twindoor, aceleasi dotari ca Passatul cu o economie de cateva mii bune. Totusi, decat un Ambition de 170cp mai bine un Elegance de 140cp. Ulterior poti face un upgrade la 170 doar din soft.

Din dotarile suplimentare, apropierea de Elegance e ff mare - lipsesc alde cromuri, TMPuri, ceva lemn pe bord si altele cateva atat de nesemnificative incat nu mi le mai amintesc (ceva suporti de pahare).. oricum, singura dotare de la Elegance de dorit erau oglinzile laterale antiorbire... deh, csenonul AM bate in 90% cazuri aiurea

O sa incerc sa raspund catorva pareri si sau intrebari

Am citit / vazut cateva review-uri care confirmau o idee spusa mai sus visavis de feelingul la volan ca un plus al Fordului... Din pacate, este singura masina netestata dintre cele trei...

In buget nu incape DSG/4Motion... si asa s-au pus multi obraji in functiune pentru a obtine preturile :D

Ca idee, desi diferenta de achizitie este ceva mai mare iar cea de costuri intretinere semnificativa intre Skoda si Passat, in calculul unui leasing operational intra valoarea de revanzare la finalul contractului, favorabila Passatului - de unde si rata ceva mai mica... Asta ca idee :D...Si nu, Audi clar nu intra in buget chiar si asa :P

Ideea de masina mare nu este neaparat o problema, actuala masina fiind un B6Variant BMT 2.0 CR 2010... deci exista o oarecare obisnuinta cu B7le...

Singurul "gadget" care ar merita mentionat in configurare ar fi bluetooth-ul pentru telefon, fiind totusi o masina de serviciu in care-ti petreci f mult timp... Btw, stiu ca sunt offtopic insa Search-ul pe telefon e f dificil, hartile pt EuEst pe VW sunt bune de ceva? Se renteaza sau mai bine nu? Accept warning de la colegi :P

claudiusnc

ideea este ca masina va fi folosita in interes de serviciu insa fara limite ref la cel personal... deci poate deveni masina de vacanta si sa ai nevoie de spatiu :) - poate de aici si intreaga dilema

Chipintaci!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Modificat de dudu
Link către comentariu

Ce sa zic ?

:)

As merge pe masina cu caii mai multi, banuind ca nevoia de spatiu e indeplinita de toate.

Lemnu pe Superb e aiurea, spre surprinderea mea desi cu Elegance am primit niste aluminiu care arata mult mai putin "cocalaresc". Poate asa e la kombi.

Versusul se restrange la Passat si Superb. Nu incape totusi un Passat de 170 ??

Link către comentariu

E normal aici ca Mondeo sa fie sarit :) Este forum VAG. Daca pune cineva acest versus pe clubford, cu siguranta Mondeo acolo va castiga.

Uite acolo ce se scrie "Nu vreau sa compar Mondeo cu anostul Passat, caci este o lupta pierduta pentru VW" ;)

Deci multe pareri aici sunt alterate de subiectivism; e oarecum si normal.

Link către comentariu

• Administrator

Sunt cateva dotari la care nu se face rabat insa acestea aduc si costuri maricele... intre 170 (fata de 140) si farurile cu xenon, senzori, privacy-ul, bluetooth samd, se aleg dotarile

Din pacate pentru pasionati si din fericire pentru buzunar, acest 2.0 TDI CR BMT cu treptele lui extrem de lungi este prietenul portofelului (daca n-as fi vazut cu ochii mei, n-as fi crezut) dar si un pic dusmanul sportivitatii... Senzatie e cateodaca ca un AXR e mai sprinten.. .In fine, e alta discutie, nu intram in ea :)

Link către comentariu

Btw, stiu ca sunt offtopic insa Search-ul pe telefon e f dificil, hartile pt EuEst pe VW sunt bune de ceva? Se renteaza sau mai bine nu?

Search-ul pe telefon il poti face direct de pe RCD insa iti cam muta atentia de la drum.

Sau il poti face in maxidot. Aici se vede avantajul rotitelor de la comenzile volanului Skodei Superb... cel putin pentru cei cu sute de contacte in agenda (la o rotire usoara trece de la un contact la altul, la o rotire mai rapida trece de la litera A la B si asa mai departe; la o rotire "fortza" face un browsing pana pe la jumatatea agendei)

Modificat de iepumare
Link către comentariu

Sunt cateva dotari la care nu se face rabat insa acestea aduc si costuri maricele... intre 170 (fata de 140) si farurile cu xenon, senzori, privacy-ul, bluetooth samd, se aleg dotarile

nu stiu de blustutz, dar 170 cu restul dotarilor le gasesti la SUperb.

Link către comentariu

As alege Passat B7 plus o resoftare la TCM. In niciun caz Mondeo datorita calitatii plasticelor, a spatiului interior si a zgomotului suparator la viteze de peste 90-100.

Link către comentariu

• Administrator

Resoftarea nu incanta in mod special, sunt bani personali investiti...

Am avut oportunitatea de a compara cele doua finaliste zilele astea, confortul in scaune este comparabil, ergonomic si intuitiv parca un plus pt Skoda, calitatea materialelor cu plus la Passat (m-a dezamagit teribil plasticul torpedoului de la Superb)

Portbagajul Pasatului mi s-a parut mic (cred ca avea rezerva normala, am omis sa verific), twindoor-ul Superbului e incantator, la fel si spatiul din spate...

Studiem in continuare, devine o alegere din ce in ce mai subiectiva :)

Sent from my GT-P1000 using Tapatalk 2

Link către comentariu

Sunt curios daca s-a rezolvat problema la Skoda cu chederele usilor.

Stiu ca erau foarte multi care se plangeau de diferite zgomote, ori din cauza chederelor, ori din cauza torsionarii caroseriei.

Poate pot sa raspunda posesorii de Superb, asta ar fi din punctul meu de vedere un dezavantaj cam mare.

Link către comentariu

In privinta Ford Mondeo,nu stiu daca a vazut cineva dar au prezentat noua generatie ,care arata uimitor!

Link către comentariu

Nu sunt fan Ford,deaia am Passat,dar ia trageti un ochi la noul Ford Mondeo!Ar trebuii sa se sperie Passat-ul?

post-83335-0-24271300-1347274721_thumb.j

post-83335-0-62035800-1347274780_thumb.j

post-83335-0-61740200-1347274827_thumb.j

Modificat de Paparazzi
Link către comentariu

Grila de pe Mondeo pare copie dupa cea de la Aston Marin si in plus de asta arata foarte masiv in partea frontala.

Ford-Mondeo-2013-sursa-Ford-02-655x490.jpg

Am vazut la o reprezentanta in urma cu nici o luna o Skoda Superb binisor echipata, 2.0TDi la 25.000euro, un pret foarte bun.

Ce sacrifici ca brand castigi prin optiuni si eu zic ca merita o Skoda in defavoarea unui Passat b7.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!