Jump to content

Passat B7 vs Skoda Superb vs Ford Mondeo

Dudu
 Share

Postare recomandată

Si eu am simtit problema asta chiar ieri, dupa un drum Buc-Budapesta de 9.5 ore.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

In iunie 2011 am avut de facut o alegere similara, mondeo nu mi-a placut din cauza motorului zgomotos si a finisarilor de calitate mediocra, honda accord nu mi-a putut fi ofertata de dealer, a ramas intre passat si superb, cu mazda 6 ca varianta de rezerva (care mi-a placut foarte mult dar era cam problema cu cutiile automate).

In final am ales passat deoarece:

- la superb se astepta 4 luni pt berlina si 6 pt combi

- diferenta de pret fata de passat (la dotari similare) era prea mica in opinia mea

- spatiul in spate la superb este excesiv de mare

- passat-ul mi-a placut mai mult estetic interior/exterior

- in general superb mi s-a parut totusi prea mare pt nevoile mele

Acum pot sa spun ca sunt f multumit de passat, insa chiar si variantul meu ma pune la incercare zilnic datorita dimensiunilor. Un plus puternic pt superb este sistemul twin door, daca avea si passat ul sigur luam berlina.

Link către comentariu

Cele 2 aveau preturi similare ?

Erau cam 1500 Euro mai scump Superb decat Avensis dar Superb avea in plus motorul mai puternic (+46CP), xenoane adaptive, incalzire in scaune, geamuri nuanta inchisa spate/luneta, jante de 17 + mult mai mult spatiu

Modificat de rempha
Link către comentariu

Eu mi-am luat Superbul in 10 may 2011 si l-am comandat in martie 2011. Si mie mi s-a spus ca se asteapt 4 luni...

Cred ca a fost doar asa ca sa ma sperie...

E adevarat ca daca nu iei DSG, trapa si keyless, vine mai repede cu 2 luni

Link către comentariu

Daca ar fi un pret apropiat as lua B7-le. Daca B7 este mai scump cu mai mult de 1000 de euro as lua Superbul.

Pana la urma ce iei? :icon_confused:

Vad ca multa lume nu intelege ce inseamna leasing operational. Pretul de achizitie nu e atat de important cat valoarea reziduala a masinii (devalorizarea este inclusa in rata lunara, fiti siguri de asta)si, bineinteles mentenanta, daca se opteaza pentru ea. O masina mai scumpa, dar cu revanzare mai buna si mentenanta mai ieftina poate fi mai avantajoasa ca rata lunara.

Initiatorul topicului ar trebui sa vorbeasca cu cel ce administreaza achizitiile pentru a-i cere ofertele de operational pentru masinile care intra in buget. Pana la urma e un company car.

Link către comentariu

• Administrator

Ca idee, desi diferenta de achizitie este ceva mai mare iar cea de costuri intretinere semnificativa intre Skoda si Passat, in calculul unui leasing operational intra valoarea de revanzare la finalul contractului, favorabila Passatului - de unde si rata ceva mai mica... Asta ca idee :D...Si nu, Audi clar nu intra in buget chiar si asa :P

Firesc ca toate se discuta urmare a unui buget... In primul post am povestit un pic de oferte ca si sume referindu-ma la cotatiile de operational obtinute... Din pacate (si) la acest capitol suntem mult in urma (vezi dobanzile ce influenteaza indirect o astfel de cheltuiala)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Modificat de dudu
Link către comentariu

• 5 weeks later...

buna! sunt pt primadata pe forumul vw desi am o japoneza..vad ca faceti comparatii intre diverse marci de masini ceea ce e un lucru foarte bun. as vrea sa spun ca posed o toyota avensis 1.8 vvti (are si gpl, asa am luat-o) si ma declar foarte multumit..nu am avut alta masina, e prima dar am colegi care au si passat si superb si octavia si audi..chiar unul dintre ei care e fan infocat skoda dupa ce a condus avensisul a spus ca urmatoarea lui masina o sa fie toyota..cine alege toyota scapa de multe probleme care din pacate la grupul vag sunt des intalnite..respect pt forum si forumisti ;)

Link către comentariu

Si de asta ti-ai facut cont aici? Sa iti lauzi masina ca e cea mai tare si ale noastre sunt cele mai proaste?

Link către comentariu

Si de asta ti-ai facut cont aici? Sa iti lauzi masina ca e cea mai tare si ale noastre sunt cele mai proaste?

Nu stiu daca abordarea ta este una dintre cele mai corecte. Colegul de mai sus nu a facut decat sa isi exprime o parere. Atitudinea ta nu cred ca va conduce decat spre un flame.

Link către comentariu

Pai in primul rand nu a postat unde trebuie. Aici este un topic intre Superb, Passat si Mondeo. Daca un moderator crede ca postul meu va conduce catre un flame, atunci il rog sa il stearga.

Link către comentariu

Ai perfecta dreptate privind offtopic-ul, dar totusi, parca nici nu trebuie abordat in felul acesta. Colegul nu a afirmat ca VW sunt proste si ca Toyota este cea mai buna masina. Este doar o parere personala. No offence.

Scuze de offtopic.

Link către comentariu

• Administrator

Ca initiator macar :) am dreptul la o parere chiar si visavis de offtopic

Am condus un Avensis (e drept 2003 parca era) vreo doi ani, un 1.6 VVT-i si completam cam 3l de ulei intre "schimburi"... Erau doua in firma identice, ambele cu aceeasi buba (a colegului papa chiar spre 4l), de la reprezentanta ni s-a spus ca e un lot de motoare cu acest defect si ca trebuie sa facem segmentarea pe banii nostrii... Cca 3000eur fara TVA...

Asa ca lasa-ma cu Toyota si fiabilitatea japoneza...

Iar service-ul este groaznic!! Am stat 3 saptamani dupa 2 faruri si cand au venit, mi-au ratacit dosarul de Casco

Dieselul e ok insa softul stock slab, atat pe 2.0 cat si pe 2.2 lagul era infiorator...

Car despre pretul de revanzare... Nici nu mai amintesc

End offtopic!!!!

Sent from my iPhone  using Tapatalk

Link către comentariu

La 3.0 D4D nu am completat vreodata intre schimburi , la partea cu serviceul groaznic subscriu dar la partea cu fiabilitatea nu atat timp cat este facuta la ei si, din cate stiu Avensis-ul este facut in Anglia.Oricum nu vad de ce ar alege cineva Avenis,nu vad vreun avantaj la acel model .

Link către comentariu

Off topic: Destul de aiurea sa-ti faci cont doar ca sa-ti lauzi masina. Penibil, chiar! Am si eu o Dacia papuc prin curte, chiar si 2 Fiaturi comerciale, sora mea are Matiz. Toate sunt super, ca-s ale mele, nu? Sa imi fac vreo 3-4 conturi si sa incep sa le laud?

Link către comentariu

As fi apreciat de la colegul cu Toyota niste date concrete despre masina aia sau o comparatie la prima mana, daca a condus sau posedat un VW.

Altfel, sa traiasca si el si japoneza...

Link către comentariu

Eu am, daca intererseaza pe cineva si nu sunt OT, o Toyota si un VW. Pentru mine 3 chestii sunt importante la o masina:

- Fiabilitate (include costurile de intretinere): castigator clar e Toyota, desi se vor gasi multi sa zica ca o Corolla este mai simpluta ca un Passat B7 etc etc

- Service (profesionalism si costuri): si aici castiga detasat Toyota, ma uimesc de fiecare data, service-urile VAG nu le mai comentez ca stie toata lumea pe aici...

- Raport putere/consum: aici castiga detasat VW, desi Corolla nu statea asa rau acum vreo 8 ani cand a fost facuta la comparatia cu Golful...;)

Link către comentariu

La fiabilitate stiu oameni cu probleme si altii care nu ai nici o problema cu VW.

La costuri service - pune si tu un pret de revizie mica/ mare, un pret la o distributie etc.

Link către comentariu

In conditiile in care la anul apare Mondeo nou, cu design mult peste cel vechi, nu vad rostul sa investesti o gramada de bani in Ford Mondeo, care oricum are o depreciere demna de Logan.

Link către comentariu

Jetta20tdiHLDSG6

ce pot sa spun eu despre VW, cu dezamagire, este:

jetta/passat - scartaie ca naiba, pana in 10/20k km,

touareg - un tanc pe care-l iubesc f. mult!

eu as alege passat-ul totusi, dar numitorul comun al tuturor sfaturilor primite/date aici este: alege ce-ti place si aia e.

Link către comentariu

@Jetta...... (vad ca esti pe topic): Inseamna ca nu ai Touareg (nu spun ca nu conduci). Eu am si pot sa-ti spun ca e o mare diferenta intre a conduce (doar) si a si avea.

OT: Eu as lua un Superb 2,0TDI 4WD cu DSG (are numa' 140CP spre deosebire de Passat-ul corespondent care are 170CP, dar poate fi chip-uit). Musai sa fie break.

Modificat de TEHNO
Link către comentariu

Jetta20tdiHLDSG6

pai de touareg am zis si eu ca e ok, nu ne contrazicem.

si de la jetta (Sa zicem) m-astept sa scartaie, dar de la passat nu :)

si nici la jetta nu prea ar fi normal dar cu asa plastice-n usi si stalpi. ma rog, sa nu deviem de la topic.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!