Jump to content

Passat B7 vs Skoda Superb vs Ford Mondeo

Dudu
 Share

Postare recomandată

• Administrator

Domnilor si doamnelor, am nevoie de ajutorul dvs in alegerea uneia din:

1. VW Passat B7, CL, 2.0 TDI, 140cp

2. Skoda Superb Ambition 2.0 TDI, 170 cp

3. Ford Mondeo 2.0 tdci, 5d, 163 cp, echipare Titanium parca se numeste.

Ca si dotari, toate au ceea ce intereseaza - xenon, privacy, senzori parcare cu rcd-urile mari, pregatire telefon samd, cu un plus pentru Ford datorita echiparii superioare insa nu chestii esentiale.

Passatul este cel mai scump, cu un 5% peste Skoda iar Mondeo inca 10% in jos.

Dat fiind ca este un leasing operational inclusiv service, revizii, samd, costul de revanzare nu reprezinta un factor...

Astept parerile voastre.

Multumesc

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea e sa mergi pe passat. Mi-am dorit ani de zile superb dar datorita consumului mare am lasat-o balta. Superbul primeste curand facelift, mondeo o noua generatie. Passatul consuma si cel mai putin din toate 3 , are un consum 4,6 mediu care il scoti lejer.

Modificat de Bogdan VW
Link către comentariu

Parerea mea este sa mergi pe superb,singurul minus ar fi isonorizarea mai slaba.

Link către comentariu

TXBA de pe Ford de 163 cp e un motor relativ nou,a fost introdus pe masini in 2010 luna martie.

Motorul in sine am senzatia ca este facut in colaborare ascunsa cu Peugeot (RHH care a fost introdus pe masini devansat fata de Ford in 2009 luna iulie).Este un motor destul de bunicel si destul de fiabil cu toate ca este zgomotos.

Despre Ford se stie,calitatea finisajelor si a materialelor folosite la interior cam lasa de dorit si nu se pot compara cu gama Vag.Am mers cu Ford relativ nou(C MAX,Mondeo 2008)si lingurul lucru care ma impresionat a fost motorul.

Din punctul meu de vedere Superb si Passat sunt de ales..

Link către comentariu

As lua ford. Eu unul m-am saturat de vw. Am mai scris, nu este normal la o masina de 20/26000euro sa scartaie iar eu sa gasesc solutii de antifonare a zgomotelor gen dacia 1300. Reviziile la ford se fac la 20000 fata de 15000 la vw, iar preturile la manopera si piese sunt mai mici. Dar ma rog asta spui tu ca nu conteaza

Colegul gabi care materiale sunt mai bune la vag? eu am demontat jumate din masina in partea din spate sa anihilez greieri. Asta cand masina avea 1000km. Este firesc?

Link către comentariu

• Administrator

Multumesc de pareri

Intradevar, alegerea principala este intre Passat si Superb. Consumul este relevant insa in niciun caz hotarator... Intre extra 30cp si consum se aleg caii :)))

Mica precizare: passatul are RNS315 iar superbul vine cu pachetul telefon gsm III...

Link către comentariu

Pai si dintre astea doua de ce nu alegi passat? Cumpara si tu tatal nu copilul...

Link către comentariu

Clar Passat sau Superb.

Superbul are insonorizare mai buna, spatiu mult mai mare si e ste un bun partener.

Ford iese din carti.

Fa un ochi si la Audi.

Daca este masina de la companie, un Passat sau o Superb.

Daca este proprietate, tot asa ;) .

Daca vrei spatiu mult, mergi pe Superb. Nu o sa dai gres.

Este strict doar o parere. Succes.

PS. Nu inteleg de ce, Superb cu 170 de caluti mi a parut usor puturoasa.

Si acestea in conditiile in care eu am pe Passat doar 110 cai...

Modificat de theo
Link către comentariu

• Administrator

incanta twindoorul de la Superb, spatiul (nu stiu daca e real sau iluzie insa pare mai mare in spate), imi plac led-urile passatului, 30cp in plus conteaza, passatul vine cu 16", skoda cu 17" (intr-un pachet), personal as alege confortul, samd...

Ca forma nici nu discut, nu sunt masini frumoase, estetic nu-mi spun nimic

Link către comentariu

Eu as lua Superb-ul. Mi se pare cel mai reusit design(dintre cele enumerate de tine),un plus de 30cp si mi se pare ca are un interior foarte frumos.

Link către comentariu

Sal.,

Eu intre VW PASSAT B7 si SKODA SUPERB 2 as alege PASSAT B7 dar in comfiguratia 2.0 TDI / 170 CP + DSG + 4 MOTION.

Restul de optiuni cum ar fi RNS 510 + DINAUDIO las la apreciarea ta daca ai suficienti KOKO .

O zi buna .

Link către comentariu

• Administrator

170CP + TCM = 220 ! :D

Link către comentariu

Ford:

Fara suparare pentru cine are sau vrea, iese din discutie din prima.

Nici nu merita mentionat, din punctul meu de vedere, sunt alte masinii, la aceiasi bani, care ofera mult mai multe incat... pur si simplu nu :D

Superb:

Ar trebui sa fie prima varianta! Daaaaar.... e urat. Rau! Adica... Foarte urata. Si asta doar la exterior!

Pe interior totul e vechi, batranesc:

- butoanele sunt mari, facute sa fie apasate cu degete de oameni batrani, de 60 de ani, care nu prea mau au dexteritate

- fontul este... ciudat... nu e urat, dar nici frumos. Pur si simplu, din cauza fontului cu care sunt scrise textele, totul pare incarcat si greu.

- volanul si ceasurile sunt la fel de urate ca exteriorul. Eu, pur si simplu, nu ma simt bine in masina.

Pe parte tehnica/mecanica este o alegere stupid de simpla. Este practic un Passat... mai ieftin... cu mai multe dotari... si cu twin--door(care chiar e util).

Passat:

Cu toate ca stiu ca Superb-ul este alegerea logica, as alege Passat-ul. Pur si simplu, fata de Superb, ma simt bine in masina.

Toate sunt unde trebuie, totul e curat, simplu, elegant, nu ma deranjeaza nimic. E asa cum trebuie! L-as alege chiar daca ar trebui sa renunt la unele optiuni sau ar trebui sa platesc mai mult.

Motive:

- prefer sa am o masina in care sa ma simt bine decat una mai dotata.

- prefer sa fac alegerea emotionala decat alegerea logica.

- prefer sa stau in masina si sa ma simt bine, decat sa ma uit la ceva si sa zic "Vai, daca asta ar fi fost in alta parte/altfel ar fi fost perfect!"

Si ca intotdeauna... Nu alege ce spune gura lumii, alege ce-ti place si in ce te simt bine! :D

Link către comentariu

Domnilor si doamnelor, am nevoie de ajutorul dvs in alegerea uneia din:

1. VW Passat B7, CL, 2.0 TDI, 140cp

2. Skoda Superb Ambition 2.0 TDI, 170 cp

3. .............

Recomand Superb pentru spatiu, twindoor, aceleasi dotari ca Passatul cu o economie de cateva mii bune. Totusi, decat un Ambition de 170cp mai bine un Elegance de 140cp. Ulterior poti face un upgrade la 170 doar din soft.

Modificat de iepumare
Link către comentariu

• Administrator

E vorba si de masinile existente la importator pe stoc, cu must-have-urile aferente...

Link către comentariu

Salut dudu,

Ma bucur foarte tare ca in sfarsit ai ajuns la stadiul de a lege noua masina, daca imi permiti un sfat eu m-as orienta dupa urmatoarele repere:

- spatiu interior, deoarece spiridusii aia doi cresc repede :)

- calitatea materialelor folosite

- motorizare

- confort la drum lung

- gadgeturile care iti fac calatoria placuta

- siguranta

Despre ford nu stiu foarte multe decat ca daca nu ma insel e la sfarsit de generatie si ma gandesc ca se poate obtine un pret foarte bun la achizitie dar nimic mai mult. Un coleg de la serviciu are un mondeo generatia actuala, nu stiu motorizarea, dar la interior nu m-a incantat absolut deloc dar ca si spatiu pentru pasagerii din spate era generos.

Eu as alege intre superb si passat tinzind putin mai mult spre passat deoarece este model nou, arata foarte bine la interior si are un motor corect.

Daca intr-adevar skoda vine cu 4motoion + dsg atunci "you have a winner". Apropo este vorba despre modele berlina sau tourer?

Link către comentariu

As lua ford. Eu unul m-am saturat de vw. Am mai scris, nu este normal la o masina de 20/26000euro sa scartaie iar eu sa gasesc solutii de antifonare a zgomotelor gen dacia 1300. Reviziile la ford se fac la 20000 fata de 15000 la vw, iar preturile la manopera si piese sunt mai mici. Dar ma rog asta spui tu ca nu conteaza

Colegul gabi care materiale sunt mai bune la vag? eu am demontat jumate din masina in partea din spate sa anihilez greieri. Asta cand masina avea 1000km. Este firesc?

Aoleu, sa vezi greieri la Ford! Pe langa asta scartaie chederele de te scot afara din masina :) Am avut si vechiul Mondeo-2001 si cel mai nou dupa 2007.

Superb mi se pare interesant doar in varianta Variant. Ford-ul iese din discutie din punctul meu de vedere din cauza materialelor folosite care sunt mulllt sub cele din skoda si vw.

Un efort financiar pentru un passat de 170 cp si DSG ar merita.

Parerea mea!

Link către comentariu

Mondeo e o masina care consuma mult. Avem in firma un 2.0TDCI 143CP si sub 7.5 in extraurban nu a reusit sa-l scoata niciodata posesorul. Consumul mediu general il are pe la 11%. Materialele sunt calitativ sub cele din Superb, iar ca prestanta nu se compara una cu alta. Cred ca in acest versus Passat si Mondeo sunt singurele care fac parte fix din aceeiasi clasa..pt ca Superbul deja e un picut mai sus. Dintre cele 3 eu as alege Superbul.

Link către comentariu

Si eu am avut de ales intre astea. Ma rog, Ford-ul l-am eliminat din prima din carti, nici macar n-am ajuns in faza de test-drive. Se vede din semnatura ce am ales, si nu regret nici o secunda.

Link către comentariu

Pe interior totul e vechi, batranesc:

- butoanele sunt mari, facute sa fie apasate cu degete de oameni batrani, de 60 de ani, care nu prea mau au dexteritate

Poti sa imi zici si mie care butoane sunt mari ? Sistemul de climatizare este la fel, sistemul audio/navigatie la fel, cel de actionat luminile, cele de pe volan...

passat_b7_2011_interior.jpg

Skoda_Superb_II_Ambition_TSI_Brilliantsilber_Interieur.JPG

Modificat de iwolffy
Link către comentariu

Poti sa imi zici si mie...

Nu stiu cat de normal e sa-mi apar parerile dar oricum...

Butoanele de pe volan sunt mai mari si au rotite cu care eu nu am reusit sa ma obisnuiesc la nici una dintre masinile pe care le-am condus cu ele:

907659d1332784672-skoda-superb-tryst-destiny-12-superb-steering1.jpg

Fontul ceasurilor este diferit/ciudat si par mult mai incarcate:

907661d1332784672-skoda-superb-tryst-destiny-14-superb-instrument-cluster.jpg

Butoanele de pe Bolero (cele de pe Stream sunt la fel, Columbus-ul e cel de pe VW):

907666d1332784672-skoda-superb-tryst-destiny-19-superb-music-system-bolero.jpg

Acelasi font (e prezent in toata masina):

907667d1332784672-skoda-superb-tryst-destiny-20-superb-dual-zone-climatronic-ac.jpg

Pot sa mai adaug si culoarea verde care nu-mi place la interior... Dar apoi imi vor sarea in cap toti proprietarii de Skode.

Anyway... Aici nu trebuie sa-mi arati MIE ca tu ai dreptate si eu nu, aici poti sa-ti dai cu parerea despre ce-ti place/nu-ti place si(daca tii neaparat) sa indrepti greselile altora(daca sunt intr-adevar greseli...)

Happy?

Link către comentariu

N-am zis ca am dreptate ci doar ca mie mi se par foarte asemenatoare cu cele de pe Passat, si de-asta te-am rugat sa detaliezi.

Normal ca e alegerea fiecaruia ca d-aia sunt atatea marci si modele de masini care sunt cumparate; fiecare dupa cum ii place lui.

Link către comentariu

Eu as alege Superb pentru portbagaj (modul de deschidere mi se pare mai potrivit pentru o familie cu copii mici), pretul de achizitie si dotarile standard incluse in nivelul de echipare Elegance, dar as alege Passatul pentru design, materiale mai bune.

Nu ai spus care din cele trei iti place tie mai mult si ce te atrage la fiecare model in parte.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!