Jump to content

Amplificatoare audio auto

MOTANUL
 Share

Postare recomandată

Ma intereseaza sa cumpar un amplificator audio;

Nu am gasit recomandari sintetizate intr-un loc (recomandari in functie de brand);

Poate facem un clasament pt urmatoarele grupe de pret: (bazt pe cei care au deja experienta sau lucreaza in domeniu); Poate si modelul vizat in particular (nu doar JBL ci JBL CS 50.4 Amplificator 4/3/2 canale, 4x67W RMS)

1. 100-200 euro

2. 200-500 euro

3. 500-1000 euro

Am mai gasit notiunea de

amplif high-end = spate + woofer

low-end pe = boxele fata

Poate ma lamureste cineva ce inseamna mai exact

Pe mine ma intereseaza in mod particular (poate conteaza mai putin) un amplificator pe 3 cai

2 x 30 RMS pt boxe spate

1 X 50 RMS pt woofer

Deci mai mult calitatea si mai putin cantitatea; Probabil voi asculta la ~ 15 RMS (restul il pun pt. fidelitate / acoperitor)

Am in dotare Cd Delta / 8 boxe de fabrica / woofer cu 2 difuzoare JBL

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu-s decat un consumator...deci o parere, poate, neavizata.

Eu as merge mai departe pe jbl sau sony. mi se par cele mai fericite alegeri.

Link către comentariu

Din ce am reusit eu sa sintetizez:

Amplificatorul ar trebui sa fie: Infinity (poate si Alpine)

subwooferul JBL; Sony era indicat ca fiind cea mai buna alegere (raport calitate / pret) la boxe nu la amplificatoare /statie

Nu cred ca acelasi brand acopera toate categoriile de pret:

de ex la clasa premium 200-1000 amplificatoarele Audison si Hertz

Modificat de MOTANUL
Link către comentariu

• 2 weeks later...
Am mai gasit notiunea de

amplif high-end = spate + woofer

low-end pe = boxele fata

Aoleeeu ce aberatii pot sa aud. Cine ti-a zis domle asa ceva sa-l ard pe rug ? Fii atent ce-mi debiteaza mie mintea daca ma combin cu ideile de mai sus : am un amplif high-end cu 3 canale. Unul va fi pentru subwoofer iar celelalte 2 pentru o pereche de difuzoare. Daca conectez la canalele alea boxele din spate ampliful e high-end iar daca le conectez pe alea din fata la aceleasi canale, se transforma brusc in low-end !!! :( Ala care a scos asta are un premiu Nobel de la mine ! Desi am scris destule si aici si pe alte forumuri despre car-audio se pare ca m-am chinuit degeaba !

Ca sa revenim la subiect, la fel ca 90% din cei ce deschid un topic cerand sfaturi referitoare la diverse componente, NU AI PRECIZAT BUGETUL !!! As putea sa-ti recomand un amplificator de 7000E care poate fi adus fara probleme in Ro, numai sa-mi spui ! Deci...un topic corect incepe asa :

1) Descrierea detaliata a componentelor sistemului existent ( precizeaza si ce masina ai )

2) Pozitionarea fiecareia in masina

3) Bugetul pentru noul sistem

4) Ce muzica asculti

5) Cam ce ai vrea tu sa schimbi din sistem si...aici ceri parerea pe forum

Sunt foarte multe marci pentru a face un asemenea top. In multe cazuri parerile sunt impartite !

Trec mai departe si citesc la Dreleon ca Sony e o alegere fericita ( o fi alegerea fericita da tu sigur n-o sa fii ). Cate sisteme audio de masina ai ascultat tu ? Ai reusit vreodata sa compari un Sony cu orice altceva pe aceeasi configuratie ?

Ok, acum ca mi-am varsat nervii, MOTANE, urmeaza pasii de mai sus daca chiar vrei 'calitate si nu cantitate' pentru ca altfel nu am cum sa te ajut oricat as vrea!

PS : Hertz nu face amplificatoare ci numai difuzoare si categoria high-end la amplificatoare se cam incadreaza la punctul 4., adica >1000E( putine sunt sub 1000)

Modificat de fuscobal
Link către comentariu

Putin offtopic. As vrea sa schimb boxele de "joase" si medii din golful meu. Adica 4 in fatza si 2 in ushile din spate. Aveti idee cam ce boxe s-ar potrivi acolo si ce recomandati la un buget de 100E/boxa/difuzor? Merita sa schimbi si tweeterele? In pricipiu as vrea sa le schimb fara aplificator. Nu ma intereseaza sa se auda mai tare decat iesirea standard din rcd 300 ( sau cum ii zice). doar ceva mai "fidel". Mersi

Link către comentariu

Amplificatorul este facut in primul rand pentru ceva mai ''fidel'' si pe urma mai tare ! O alta greseala frecventa este prejudecata cum ca un amplificator creste numai SPL-ul intr-o masina. Este total gresit ! Amplificatorul duce la un sunet superior din toate punctele de vedere. Gandeste-te cam cat de inghesuit este amplificatorul ala mic care se afla in RCD300 ala ! Numai dimensiunile spun foarte multe ! Pe urma, daca ai avea ocazia sa desfaci RCD300 si un amplif bun dedicat ai vedea diferenta si la piesele si solutiile folosite. Ca sa revenim la bugetul tau, presupunand ca vrei sa folosesti locatiile stock ale difuzoarelor :

1) Schimbi toate cele 3 cai si nu numai wooferul si media

2) Tweeter > DLS UR1 care este putin peste 100E perechea cu tot cu filtru ( ATENTIE : preturile DLS in Romania sunt la mai putin de jumatate fata de cele de afara ); Medie > DLS UR 2.5 > tot cam 100E; Woofer > DLS UR 6.5 > vreo 200 si ceva cred !

Daca le iei pe toate 3 impreuna, se cheama DLS UR36 sau UR36S si evident iesi mai ieftin cu tot cu cele 2 filtre ale lor. Daca vrei sa obtii ceva de la ele, trebuie NEAPARAT sa antifonezi portiera, altfel woooferul va suna tot spart ca si cel de fabrica. Inelul de plastic pe care sta difuzorul de bas trebuie inlocuit cu unul sau 2 de MDF ! O alta chestie ar fi ceva ce tine de gusturile tale : Perechea de componente pe 3 cai pe care ti-am recomandat-o are o calitate sonora extrema dar pentru a o dovedi trebuie amplificare, cablare si HU pe masura ! Inca o chestie ar fi ca difuzorul de bas nu coboara sub 55Hz, deci trebuie neaparat ajutat de un subwoofer daca vrei si basul de jos (sub-bas) !

Link către comentariu

CDplayerul original are iesire preamp? Daca nu, nu vad cum se aude mai bine cu un aplificator. De aia am zis ca nu vreau mai tare/aplif. Daca exista iesire pre iar aplifu original se poate dezactiva e perfect.. insa mashina e in garantie.. nu stiu cat de mult pot umbla la el. Banuiesc ca doar sa schimb difuzoarele din usi nu prezinta nici o problema la garantie. De aia am intrebat doar de dif.

Probabil trebuia sa intreb atfel. La un buget de 5-600E ce recomanzi sa cumpar/sa modific. Nu mai intereseaza subwoofer. Si nici nu as modifica nimic la ushi mai mult decat o antifonare.

Un amplif de 100-150E . Diff ~ 300E . 100-150 manopera/restul de materiale. E corect asa impartzit? Si daca da.. cam ce "scule" de banii aia. Imi dau seama ca nu va iesi highend, insa clar mai bine decat stock.

Modificat de NetFlow
Link către comentariu

Hai sa-ti povestesc despre concursul de SQ de la Amkart. Au fost 3 categorii > pro, amator si standard.

Pro=persoane juridice

Amator=persoane fizice

Standard=masini cu sisteme audio stock

La masini cu sisteme stock, cel mai mare punctaj a fost obtinut (cum era si normal) de un Lexus care are cel mai performant sistem audio de fabrica din lume ( Mark Levinson )>105/150pct

La categoria amator, din 12 masini participante(cam toate au avut sisteme aftermarket de peste 1000E), numai 2 au reusit sa ia punctaj mai mare decat acel Lexus !!! Acum, desigur ca sistemul tau stock nu se compara cu cel de pe Lexus dar ideea e ca la o suma investita de aprox. 500E nu te prea poti astepta la mari imbunatatiri fata de stock. Totusi...daca investesti banii cum trebuie, o nsa ai o imbunatatire. Cu CD player stock nu prea poti sa mergi pe amp dedicat. Eu credeam ca ai deja unul. Daca iti faci probleme cu garantia, nu ai de ce. Singura conditie este ca firma care face instalarea sa fie agreata de Porsche ( te pot trimite eu unde trebuie daca vrei ) si nu veipierde garantia. Ca sa revenim la bugetul tau, cea mai mare imbunatatire in momentul de fata o vei observa prin antifonarea usilor din fata si montarea difuzoarelor pe inele de MDF ( nu implica modificari ale portierei cum crezi tu ). Costurile antifonarii sunt pe undeva pe la 4mil pentru ambele usi + manopera. Nu iti pot spune cat e manopera dar durata operatiunii nu poate fi mai mare de 4-5 ore ! Per total, operatiunea asta nu poate costa mai mult de 200E si vei observa o imbunatatire substantiala pe partea de dinamica si medii-joase ! Eu zic sa te opresti aici iar restul de 300E sa-i pui deoparte si sa adaugi peste ei pentru a continua cu ceva bun mai incolo !

Modificat de fuscobal
Link către comentariu

cea mai mare imbunatatire in momentul de fata o vei observa prin antifonarea usilor din fata si montarea difuzoarelor pe inele de MDF

ma bag si io putin in vorba pe tema asta.

eu am pus pe masina mea recent difuzoare MB Quart, montate la Falcon, iar inelele adaptoare puse de ei sunt dintr-un plastic cred.

sunt mai bune cele din MDF, si ce este acest MDF?

crezi ca as simti o diferenta semnificativa daca as antifona portierele? ce inseamna aceasta antifonare? se tapeteaza peretii interiori cu un material insonorizant?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Mb Quart este o marca buna. Depinde ce anume ai pus de la ei. Dupa cum am spus, in orice situatie si indiferent de masina, inelul de MDF este mai bun decat cel de plastic si usa antifonata va suna mai bine decat cea ne. Antifonarea se face cu un material insonorizant special bituminos ( si cu o foita de aluminiu eventual - la cele mai scumpe ). Materialul respectiv, adauga masa tablei exterioare si reduce astfel vibratiile. De asemenea reduce vibratiile intre scheletul metalic al usii si fata de plastic. MDF = Medium Density Fiberboard > este mai dens decat palul si se foloseste si la incintele acustice pentru casa. A compara inel de plastic cu cel din MDF este = cu a compara incintele de casa ieftine de plastic care suna a gol cu cele din MDF (lemn ). Atentie : MDF inseamna custom > trebuie cineva care se pricepe si de asemenea trebuie ca spatiul din portiera sa permita amplasarea unui inel din MDF care este mult mai voluminos decat cel din plastic ! Bafta !

Link către comentariu

Am pus MB Quart PREMIUM, iar la momentul respectiv nu stiam ca se mai pot face si alte imbunatatiri incintei.

Multumesc mult pentru sfaturi, si daca tot te-ai apucat poate i-mi dai si mie ceva contacte pentru tipii care fac insonorizarea, si inelele de MDF.

Vreau sa scot tot ce se poate din instalatia asta, pentru ca-mi place mult cum arata bordul original, si mie puterea i-mi ajunge daca se aude ok.

Link către comentariu

Am un singur nume pentru tine : Tottal Motto. Sunt cei mai buni. Lucreaza cu mult profesionalism ( chiar sunt pasionati ) iar preturile sunt mici. In ce priveste puterea, fidelitate nu vei avea niciodata cu cd-player stock.Ti se va parea ca se aude bine asa cum este acum pana in momentul in care vei auzi ceva mai bun. Creierul uman are intotdeauna o referinta la care compara tot. Cu cat referinta se afla mai sus, cu atat sansele unei aprecieri obiective a sistemelor sunt mai mari. Daca vrei sa profiti din plin de difuzoare, dupa antifonare, pune un HU si amplificare dedicata ! Amplificarea dedicata nu se foloseste numai pentru putere mai mare ci si pentru fidelitate sporita ! Inca o data, totul depinde de pretentiile fiecaruia si buget !

Link către comentariu

Merci pentru sfaturi!

Sunt perfect de acord cu tine in ce priveste referinta.

Ai sa fi poate surprins dar eu ma ocup de sonorizari mobile pentru diverse aplicatii, de la party la conferinte, spectacole, etc. Dupa ce am montat in masina MB Quart nu prea-mi mai place cum suna boxele mele cu care muncesc (RCF autoamplificate). Stiam ca nu sunt de top dar nu credeam ca vor fi batute de boxe auto de cateva sute de euro.

Totusi in ce priveste calitatea HU as vrea sa te contrazic in urma experientelor mele multiple din zona pe care ma desfasor. Decat poate daca as face un upgarde forte serios spre high-end, moment in care va trebuii sa ne punem problema calitatii surselor de muzica. Pentru utilizarea cotidiana in masina unde se asculta mult radio, si tot felul de Cd-uri ``trase`` de prieteni, eu zic ca un HU de mare calitate nu se prea justifica.

Inca odata iti multumesc pentru sfaturi!

PS:Daca nu ma insel cred ca am cam deviat de la topicul omului. Mi-ar placea sa vorbim mai mult pe tema asta asa ca am sa te stresez de acum pe PM.

Modificat de bebestef
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!