Jump to content

Radare fixe

yan
 Share

Postare recomandată

Dar in afara de ziare si televizor cine stie unde e ceva concret, o decizie , un comunicat aprobat de ministru de interne ceva de genul.

Adica in cazul in care sunt trimise amenzi in perioada asta sa le da-i peste nas cu hartia. In Brasov functioneaza bine merci, nu au fost intrerupte.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Bogdan_wrc

43

• DragosR

38

• godoroja

35

• msn2

20

Top Posters In This Topic

Posted Images

URMARITI IN CATEVA MINUTE STIRILE DE LA ORA 12.00 PE B1 TV, vor vorbi despre faza cu desfiintarea radarelor particulare!

Conform stirilor B1 TV se pare ca este vorba de SUSPENDAREA TEMPORARA, in vederea verificarii amanuntite a fiecarui astfel de radar fix - din punct de vedere al legalitatii amplasarii si a documentelor necesare functionarii acestora, a unui numar de 77 RADARE FIXE, din 18 JUDETE.

Amenzile date si permisele ridicate pana la data de 24 aprilie 2009 isi pastreaza valabilitatea, radarele fiind suspendate DIN ACEASTA ZI, neexistand practic sanctiuni date dupa ziua de 24 aprilie.

Asa cum s-a spus si mai sus radarele fixe de pe DN1 isi pastreaza in continuare valabilitate si raman in functiune, deoarece nu exista suspiciuni cu privire la legalitatea acestora.

Totodata pentru compensarea lipsei radarelor fixe din cele 18 judete, patrulele de politie cu radar mobil, isi extind ariile de acoperire si pot aplica sanctiuni si in zonele declarate pana acum in afara razei de actiune a unui echipaj dotat cu radar mobil.

Link către comentariu

Asta e motivul pentru care eu in wekend treceam cuminte pe langa camere si altii zburau la propriu...

In urma unui drum Bucuresti - Piatra Neamt facut wekendul acesta am observat o intensificare a prezentei radarelor mobile. Patrulau ostentativ,inclusiv pe timp de ploaie (nu dadeau amenzi).

Link către comentariu

sa vedem acu cat de mult o sa creasca accidentele pprovocate de viteza!!

eu pariez ca va fi la fel.

Link către comentariu

Ideea este ca nu le contesta nimeni legalitatea lor ca aparate de sine statatoare, din punct de vedere metrologic sau al altor documente apartinand stric aparaturii in sine, ci le este verificata modalitatea si demersurile facute de catre primarii cu privire la amplasarea lor. Adica se face de fapt o verificare a acestor aparate, prin prisma primariilor care, inaintea luarii decizei de a monta radre fixe, trebuiau sa intocmeasca o documentatie in care sa se faca studii cu privire la riscurile ce le presupune portiunea de drum pe care a fost montat radarul, obligativitatea existentei unui asemenea aparat, vizibilitatea acestora fata de conducatorii auto, avertizarea in prealabil a conducatorilor auto despre existenta acestora, etc., pentru ca ele nu constituie un element de "surprindere", ci unul de prevenire a evenimentelor neplacute!

Pasaje extrase din comunicatul facut astazi de un comisar (o doamna) la postul B1 TV, in cadrul stirilor de la ora 12.00.

Link către comentariu

patrulele de politie cu radar mobil, isi extind ariile de acoperire si pot aplica sanctiuni si in zonele declarate pana acum in afara razei de actiune a unui echipaj dotat cu radar mobil.

Eu ce sa inteleg? Avand in vedere ca am pus o intrebare la care nu mi s-a raspuns precum mai sus.

Deci, au voie masinile de politie sa dea amenzi in zonele in care exista monitorizare trafic sau nu? Din ce spui tu nu au voie, din ce au spus altii nu e nici o problema.

Link către comentariu

Radarul de la Sacel a disparut cu totul!Stie cineva daca e temporar sau definitiv?

Link către comentariu

Am auzit multe povesti despre radarul de la Sacel, am vazut personal ca a disparut, daca este temporar sau nu, asta nu putem stii. O varianta esta ca firma care a amplasat radarul repectiv nu a mai avut bani sa plateasca primariei chiria si aceasta din urma a scos efectiv radarul din pamant.

Link către comentariu

unde erau astea fixe se zice ca sint radare instalate pe masini

Link către comentariu

de unde 80 radare mobile noi dragos??

asta e banc :vwrullz:

da vor avea o raza mai mare dar vor fi mai "diluate" :)

Modificat de msn2
Link către comentariu

Echipajelor dotate cu radar, deja existente, li se va mari foarte mult RAZA DE ACTIUNE!

Adica vor putea sa patruleze in "locuri" (comune, sate, strazi) unde pana mai ieri nu li se permitea.

Modificat de CT 10 VWP
Link către comentariu

Toata treaba asta nu a schimbat practic nimic. Va exista o perioada de timp in care radarele vor functiona fara a da amenzi si apoi brusc si poate fara atata tam-tam in presa vor aparea rand pe rand si "premiile" in cutiile postale. Asta pe masura ce se va schimba destinatia fondurilor incasate din amenzi. Doar nu va renunta statul la asa o afacere, cica o singura camera "produce" peste 50.000 lei pe luna (din care aprox. 30.000 intrau la Codec). Faceti calculul ca pe mine deja m-a luat cu ameteli... Chestia e ca doar primariile erau amendate pentru incalcarea protocolului achizitiilor publice si srl-ul isi vedea in continuare de afaceri fara nici o problema.

Link către comentariu

am vazut la stiri ca ministrul Dan Nica a afirmat cat va fi el ministru, nu vor mai exista camere fixe.

Link către comentariu

Camerele inca mai emit unde dar cele dinspre Turda si Zalau sunt acoperite cu un sac (de gunoi :) )

In schimb cele dinspre Oradea nu sunt. 100% nu se vor aplica amenzi pe aceasta perioada daca acestea se dovedesc a fi "legale"?

Dar laserele din Arad? Si acestea s-au suspendat?

Link către comentariu

• 1 month later...

ce s-a mai intamplat in cazul celebrelor radare fixe? au mai avansat cu ancheta? au intrat in legalitate? a auzit cineva daca mai emit amenzi sau nu? cand vor incepe dinou sa trimita felicitari prin posta? o stire ceva?

Link către comentariu

are cineva idee daca la intrare in Ortisoara ( jud. timis ) s-a montat un radar fix ?

au montat ceva dispozitiv chiar la intrare care arata foarte ciudat , e indreptat exact spre axul carosabilului , umbla zvonul prin zona ca ar fi un radar fix , o sa incerc sa-i fac si poza !

multumesc

Link către comentariu

Am observat ieri pe DN1 ca detectorul mi-a aratat dintr-o data nivelul maxim de alerta pe banda Ka pe sensul dinspre Campina spre Ploiesti cam in dreptul bretelei de unde se face spre localitatea Banesti si unde mai mereu stau masini de Politie iar imediat dupa viraj e un pod din acela metalic de traversare pietonala si mai sunt si plasticele acelea care despart sensurile de mers. Alerta la nivel maxim a tinut vreo 5 secunde si m-a surprins la o viteza de cam 130-140 km/h la care bineinteles ca am aplicat o franare brusca mai ales ca nu era nimeni in spate. A observat cineva ceva in zona aia?

Modificat de ionutctn
Link către comentariu

Exista ceva speculatii ca ar fi un radar fix pe unul din stalpii de acolo, dar nu s-a confirmat nimic.

Detectorul de radar indica nivel maxim de pericol, insa nu se stie inca ce detecteaza...

Oricum, stai linistit.

Link către comentariu

Langa IATSA. e prins pe un stalpisor(cum te duci catre munte pe dreapta), dar se pare ca e doar un emitator(ca la intrarea in magazine, dar cu puterea amplificata) menit sa-i incetineasca pe cei cu detectoare. NU AM SURSA SIGURA INSA! Eu incerc sa rtrec regulamentar de fiecare data

L.E seamana cu asta

Modificat de nervoss
Link către comentariu

Stati calmi ala nu e radar :icon_thumright: am testat eu de 1000 de ori (stau in Campina)

Link către comentariu

are cineva idee daca la intrare in Ortisoara ( jud. timis ) s-a montat un radar fix ?

au montat ceva dispozitiv chiar la intrare care arata foarte ciudat , e indreptat exact spre axul carosabilului , umbla zvonul prin zona ca ar fi un radar fix , o sa incerc sa-i fac si poza !

multumesc

Da, "baietii destepti" cu a lor firma particulara de radare fixe urmau sa monteze si acolo unul, dar cred ca au ramas doar la montatul stalpului din cate am vazut, pt ca acum se afla in proces si oricum toate radarele fixe din tara sunt pe pauza, mai putin cele de pe DN1 care sunt ale Politiei. Si sper ca de pe pauza sa treaca pe STOP pt ca nu este normal ca o firma privata sa aplice amenzi de circulatie. Nenorocitii vroiau sa le ia carnetul si soferilor de ambulante in misiune surprinse de pretioasele lor mine de aur.

Link către comentariu

dar cred ca au ramas doar la montatul stalpului din cate am vazut, ...

eu trec zilnic prin ortisoara ,in momentul de fata pe stalp se afla si o cutie alba care are in fsata niste leduri ca si cum ar fi pt infra , cutia nu e voluminoasa , 50 X50 X30 cm aprox ..

azi daca am timp opresc si-i fac poza !

Link către comentariu

i-am facut poza ieri dimineata , azi surpriza nu mai era acolo ci doar stalpul

sa vede mai bine doar daca downloadati poza si faceti zoom pe cerculetul rosu , am facut-o cu telefonul :P

post-5830-1246537270_thumb.jpg

Link către comentariu

Pe mine m-a luat un radar fix, in Barcanesti ... inainte de intrarea in Ploiesti (dinspre Buc). Aveam detectorul pe bord, dar se pare ca degeaba. Aveti deci grija :offtopic:.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!