Jump to content

Radare fixe

yan
 Share

Postare recomandată

".posibilitatea urmaririi si calcularii vitezei de deplasare pe toata distanta pe care sunt camere (asa ca sa nu va ginditi ca puteti merge in fata camerelor cu 50 si intre ele cu 150) "

Urban legend, mailul ala e mai vechi, plus ca pe ce baza te amendeaza ca ai avut media de 100Km/h . Ne amendeaza ca am avut 100 in localitate sau ca am avut 150 in afara localitatii ? As vrea sa vad si eu o amenda

ca am mers cu media de 100km/h intre 2 puncte.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 1,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Bogdan_wrc

43

• DragosR

38

• godoroja

35

• msn2

20

Top Posters In This Topic

Posted Images

da, fix la asta ma gandeam si eu ieri.

si in ce punct anume ai depasit viteza legala, km 27+830 m, etc, etc.

la tribunal se si cere proba, vine politaiu cu filmu in care se vede masina ta, care are fix in mom ala 100 la ora in localitatea X.

la media de viteza cu ce proba vine?

poate am iesit din DN, am luat-o pe scurtatura, am reintrat pe DN, si am scos un timp mai bun.chiar daca am mers, sa zicem, chiar pe camp.

Link către comentariu

putin probabil. totusi metoda nu ar fi chiar greu de implementat, insa in romania niciodata.

in croatia de ex la te ia in evidenta cu un bon la punctul de taxare cand intrii pe autostrada (nu chiar cand ai intrat de fapt, dar ca idee) si la iesire teoretic vede in cat timp ai strabatut X km. INSA nici macar asa, pe loc, nu se tine cont de asta, pt ca acolo se fac drumuri pt a merge pe ele, se fac sute de km de autostrazi cu taxa si cozi la plata (de ex cand am fost recent, erau vreo 20 de puncte de plata deschise si tot era coloana spre iesirea din tara), vor turisti indiferent ca vin la mare sau la munte sau pt parcuri sau mai stiu eu ce. romania e inca in faza de tara bananiera, cu tot felul de legi si aplicari de legi absurde, cu lipsuri la orice capitol, indiferent cat de usor ar fi ceva de rezolvat. in romania inca nu s-a inteles ca nu viteza in sine e problema, ci calitatea drumurilor, stresul la care esti supus pe timpul deplasarii si modul prost in care se da carnetul. plus ca in primul an de carnet, ar trebui sa ai alte limite de viteza si daca cumva te-a prins ca le-ai incalcat, adio carnet un an de zile si apoi sa dai iar examen. dar iar deviem de la subiect. daca se umple tara de radare, nu vor mai fi accidente din cauza vitezei (care si asa e vai de ea si oricum viteza e relativa la sofer si masina in ultima instanta, asa ca niste reguli generale nu vor duce la disparitia accidentelor), ci din cauza ca adormi la volan dupa ce faci 15 ore pana la vama cu ungaria in 600km, distanta pe care apoi o faci in 5 ore daca nu te grabesti si sansele de accident sunt minime (desigur daca dormi la arad, altfel ajungi cu ochii cat cepele la unguri).

a, ca fapt divers, in croatia lucrau aia la drum zi si noapte, sambata si duminica. la noi se "lucreaza" 5 ore pe zi, 3 zile pe saptamana (luni abia isi intra in ritm muncitorul, vineri trebuie sa se relaxeze pt a intra in week-end odihnit, plus ca la noi mai e si ziua drumarului din cand in cand).

eu unul as merge bucuros cu 130km limita de viteza pe niste autostrazi, pt ca pe afara asa obtin o medie orara de peste suta, consum la jumatate si nu depun practic nici un efort. la noi sa obtin timpul mediu, le sacrific pe ultimele si trebuie sa merg in niste feluri. cati km de autostrada avem in 4 ani? CINCI!!!

Link către comentariu

Pe tronsonul supravegheat de camere fixe - intre CJ-Huedin-Poieni, in mai putin de o luna peste 80 000 soferi au depasit viteza legala... no comment. Fac aia cu camerele la bani...

Link către comentariu

Pai cui...?

Mie unul, da, am 2 chestiuni de ridicat:

1. daca tot se incalca regulile, doar amenzile sunt de ajuns?

2. daca tot se incalca regulile, sunt eficiente?

Adevarul e ca a scazut tare numarul de accidente pe segment... ca nu prea ai cum sa mai depasesti in zona, se merge cateodata aproape ca pe auobahn... dar cu 70kmh :)

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Dambovita, intre podul izvor si podul natiunile unite, sensul de mers: catre izvor:

Stiu ca e camera de supraveghere, dar .. este si radar ?

post-21671-1221435703_thumb.jpg

post-21671-1221435706_thumb.jpg

post-21671-1221435710_thumb.jpg

post-21671-1221435715_thumb.jpg

Link către comentariu

cred ca au aparut replici ale radarelor fixe (cele tubulare si cu 2 dungi negre pe ele); unul este la intrare in Apoldu, pe directia Sibiu - Sebes.

Link către comentariu

Radare fixe GATSO in jud. Satu-Mare: doua in Ciuperceni, cate unul in Paulian, Doba, Supuru de Sus si Supurul de Jos.

Aceleasi camere (doua bucati) au aprut si in Seini, Maramures.

Link către comentariu

cred ca au aparut replici ale radarelor fixe (cele tubulare si cu 2 dungi negre pe ele); unul este la intrare in Apoldu, pe directia Sibiu - Sebes.

Pe aceeaşi direcţie, mai e unul la ieşirea din localitatea Cristian. Am auzit şi eu că sunt doar tuburi goale de plastic :lol:.

Link către comentariu

• Administrator

Unele sunt doar senzori care citesc si inregistreaza valorile de trafic. Sunt montate si monitorizate de AND.

Link către comentariu

Deci sunt inca doua localitati cu radare fixe pe E85:

- Pufesti (intre Adjud si Marasesti), coordonatele N46.0040509; E27.1921659, daca nu e o greseala aici;

Inca nu a fost inserat in harta de pe PDI Romania:

post-3245-1221802512_thumb.jpg

- Dumbraveni (intre Focsani si Ramnicu Sarat) - a aparut si pe PDI Romania:

post-3245-1221802261_thumb.jpg

Link către comentariu

Pe tronsonul supravegheat de camere fixe - intre CJ-Huedin-Poieni, in mai putin de o luna peste 80 000 soferi au depasit viteza legala... no comment. Fac aia cu camerele la bani...
si cifra asta nu atrage niste semne de intrebare?

Salutare baieti,

m-am enervat, apoi mi-a trecut, apoi iar m-am enervat pe desteptii care au montat radarele fixe cj-huedin. Am primit 2 plicuri de la "organ" cum ca am depasit viteza legala, bla bla, textul standard, poate unii dintre voi il stiti deja...

Problema mea e legata de MODUL in care au inteles "organele" sa amplaseze radarele, vezi-doamne ca sa "reduca numarul accidentelor".

Adica sa puna camerele foarte aproape de panoul cu intrarea/iesirea din localitate, eu zic ca e undeva la 5 metri de panou, de nu chiar mai putin.

Am "muscat" 2 amenzi pentru viteza de 61.1 km/h (cata precizie dom-le la camerele astea :offtopic: ) respectiv 64km/h la interval de 20 min si asta doar din cauza ca nu obisnuiesc sa franez brusc la intrarea in localitati, pur si simplu iau piciorul de pe acceleratie din timp si las masina sa ajunga singura la viteza "legala", lucru care se intimpla de cele mai multe ori in 100-200 metri, ca nu conduc ca disperatu pe drumurile astea ca vai de ele si pline de tot felu de "specimene cu/fara permis". Se pare insa ca smecheria cu montatul radarelor imediat dupa panou a dat roadele scontate de administratorul de la Codec (caruia ii urez decelerare placuta de la 100 la 0 in mai putin de o secunda - nu de alta, da sa afle si el cum sta treaba cu legile fizicii) si sunt absolut convins ca din aia 80.000 sunt multi in aceasta situatie de "prinsi de radar" pe franare ca sa aduca masina la viteza legala.

Am convingerea ca tot in spiritul reducerii numarului de accidente, puteau monta naibii camerele alea ceva mai departe de intrarea in localitate si puteau astfel sa-i civilizeze pe soferi fara a apela la tertipuri din astea murdare.

Link către comentariu

Codec (caruia ii urez decelerare placuta de la 100 la 0 in mai putin de o secunda - nu de alta, da sa afle si el cum sta treaba cu legile fizicii)

:) Buna asta!

Trebuie sa te obisnuiesti sa franezi inainte de intrarea in localitate. Majoritatea camerelor acolo sunt puse. Uite ca in Martinesti au mutat satul mai sus (la camera care nu merge). Buna traba ...

Apropo, un detector bun ai? Dar un GPS competent, actualizat de pe speedcams? Ei lupta dur, insa si noi avem la dispozitie metodele noastre. Crede-ma, "jucariile" astea merita din plin! Saptamana aceasta am facut un Bucuresti, mers pe valea oltului si revenit pe prahovei. Un calcul simplu spune ca am trecut de peste 25 ori prin fata vre-unei camere fixe: Cluj-Turda x2, laserele din jud. Sibiu, Gatso-urile de pe valea oltului, cele din Pitesti, plus buclele inductive de pe DN1. Cu radarele mobile sigur am trecut de 30. Frumoasa provocare daca nu esti dotat corespunzator, nu?

Apropo, s-au implantat masiv camere fixe in Salaj, Satu Mare si Maramures.

Link către comentariu

incepand de vineri dimineata s-au montat camere noi intre Cluj si Satu Mare

camerele sunt: in Sancariul Almasului, Zimbor, Sanmihaiul Almasului asta pana in Zalau si dupa Zalau in Salajeni, Bobota, Supurul de sus si Supurul de jos

aveti grija sunt deja functionale inafara de cel din Zimbor

in orasul Cluj sunt camere pe Dorobantilor si varinata Zorilor Manastur, deci aveti grija!!!

Link către comentariu

ai idee in ce zona sunt amplasate camerele de pe varianta Zorilor-Manastur? Le repereaza detectoarele?

Link către comentariu

hai ca dupa o luna mi-a venit si mie premiul prin posta de la radarul din poieni

a naibii treaba ca te ia din spate dupa ce treci de el si jucaria tocmai atunci piuie

:P

3 puncte penalizare

daca vor monta si intre gherla si cluj asa cum se zvoneste ma fac cfr-ist (navetist)

Link către comentariu

da, radarul din Poieni face ravagii prin pozitia in care e montat, la fel si ala din Izv. Crisului. Ar merita decorat cu ceva grafitti :) pentru performante deosebite si recuperarea deosebit de rapida a investitiei (+ spagilor) Codec-ului.

Link către comentariu

camerele sunt: in Sancariul Almasului, Zimbor, Sanmihaiul Almasului asta pana in Zalau si dupa Zalau in Salajeni, Bobota, Supurul de sus si Supurul de jos

in orasul Cluj sunt camere pe Dorobantilor si varinata Zorilor Manastur, deci aveti grija!!!

Le-ai vazut tu sau ne-ai prezentat cu titlu de experienta personala niste informatii de pe net ?

Pe traseul Cluj-Napoca -- Satu-Mare pot sa confirm "personal" camera din Supuru-de-Sus si "din auzite" pe cea din "Supuru-de-Jos". Nici o alta din cele enumerate cu darnicie.

Am ochiul suficient de format pentru "cotetele de ciori" incat pot sa jur ca acolo nu exista. In nici un stadiu al existentei lor. Daca chiar exista, peste cateva zile, cu scuzele de rigoare voi prezenta dovezile eliberate de amabila Politie Ramana.

Link către comentariu

In judetul Mehedinti veti intalni radare fixe pe DN6 (Craiova-Dr.Tr.Severin) in localitatile:

-Fata Cremenii

-Timan

-Butoiesti

-Arginesti

și toate funcționează.

Link către comentariu

Ai dreptate dar nu in totalitate. Azi am fost Zalau - Cluj.

Am vazuto atat personal cat si detectorul doar pe cea din Sanmihaiul Almasului. In Zimbor si in Sancrai nu am vazut nimic si nu a bipait nimic. Am inteles ca in Sancrai nu e finalizata instalarea camerei.

Varianta Zorilor - Manastur la fel.. nu a bipait nimic si lumea mergea lejer cu 70.. Eu am piscato un pic.. daca vine acasa :icon_thumright:

edit: un prieten a venit din SM si a zis ca in Salajeni sau Bobota a vazut o camera.

ai idee in ce zona sunt amplasate camerele de pe varianta Zorilor-Manastur? Le repereaza detectoarele?

maine cred ca ma duc pe jos sa inspectez zona.. decat sa stau cu morcovu ca vine nu vine procesu verbal mai bine vad cu ochii mei.

Modificat de GIZMO
Link către comentariu

In Sancrai si Zimbor da, inca nu i-au dat drumul e numai stalpul pus , luni o sa-i dea drumul, am scris ca sunt pt ca stiu sigur ca de luni o sa fie functionale.

pe varianta zorilor manastur nu stiu unde e camera dar nici mie nu mi-a bipait nimic, am auzit de la un prieten al carui tata lucra la firma care instaleaza camerele :blah: :icon_thumright: si tot de la domnul am inteles ca si in Ileanda si inca o localitate dupa Dej inspre Baia Mare s-au montat camere, maine m-a duc la Baia Mare si o sa postez unde sunt exact!

Link către comentariu

Deci sunt inca doua localitati cu radare fixe pe E85:

- Pufesti (intre Adjud si Marasesti), coordonatele N46.0040509; E27.1921659, daca nu e o greseala aici;

Inca nu a fost inserat in harta de pe PDI Romania:

post-3245-1221802512_thumb.jpg

- Dumbraveni (intre Focsani si Ramnicu Sarat) - a aparut si pe PDI Romania:

post-3245-1221802261_thumb.jpg

Am trecut pe langa ele zilele trecute si detectorul Bel vector 940 le-a detectat !

Deci pe E85 sunt camere la Nicolae Balcescu, Pufesti, Dumbraveni, Cotorca !

Deocamdata !

Modificat de andrein
Link către comentariu

ingrijireauto.ro

date luate de pe pdiromania.ro (radare noi)

UPDATE 15.09.2008

Adăugat GATSO 774

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!