Jump to content

Radare fixe


yan
 Share

Postare recomandată

Din cate am inteles (de la radio), astazi s-a inaugurat sistemul de monitorizare a DN1.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

  • Replies 1,1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Bogdan_wrc

    43

  • DragosR

    38

  • godoroja

    35

  • msn2

    20

Top Posters In This Topic

Posted Images

E in lucru, pliz nu mai fi asa stresant. La Otopeni au facut deja pilonii. Cred ca incep astia dinspre Bucuresti :D Nu pot sa sufar cum unii oameni dau vina pe politisti ca se pun camere si nu fac ei (de ce tocmai ei?!) autostrada?

Subiectul acestui fir de discutie este sistemul de radare fixe. Au pus, sper sa mearga si sa fie oamenii mai normali pe sosele.

Sorry ca sunt offtopic, dar treaba cu autostrada este legata de nemultumirea mea cu camerele astea. Daca ar exista autostrazi calumea, unde poti merge non stop cu 130 sau cu cat e legal acuma, din partea mea pot sa puna si 1001 camere, dar cata vreme noi platim ca prostii taxe de drum si de autostrazi ABSOULT DEGEABA, normal ca ma enervez cand vad ca se cheltuiesc bani aiurea din buzunarele noastre, tocmai in detrimentul nostru.

Vorba unora, daca intre bucuresti si ploiesti o sa faceti nu stiu cate ore in conditii de legalitate, eu nici nu vreau sa ma gandesc cat o sa-mi ia sa fac de la Timisoara la Piatra Neamt daca ar fi sa puna camere absolut peste tot...probabil vreo 2-3 zile :D

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu nici nu vreau sa ma gandesc cat o sa-mi ia sa fac de la Timisoara la Piatra Neamt daca ar fi sa puna camere absolut peste tot...probabil vreo 2-3 zile :D

sa stii ca avem o tara frumoasa si ai ce sa vezi pe traseu :D

acum e relativ tirziu cu autostrazile, dupa mine astea trebuiau pornite din '90 in ritm sustinut (nu ca A2) dar cine putea sa cuantifice boom-ul fenomenului automobilistic in Romania. Ma mir cind vad un film rominesc facut pina in 89 si vad 3 masini intre obor - lizeanu (nici noaptea nu sint atitea)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pai am inteles ca radarele astea iti calculeaza timpul de la ultima camera pana cand ai ajuns la urmatoarea si bat cam la 2 km. Trebuie sa gasim o modalitate,ca nu o sa mergem numai cu 80 km\h pana la Predeal.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Singura modalitate pe care o vad e sa-i faci masinii o baie de noroi sa nu se vada numarul :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

desi am realizat ca decat sa platesc amenzi, mai bine merg constant intre Buc si Pl cu 70, si doar o sa mai reduc cand e cazul sa nu iasa media mare, sau o sa alerg ruta ocolitoare pe Buftea...si aici intervine intrebarea mea...

multi o sa aleaga aceasta varianta, care desi are un drum bun la iesire din Buc si ceva dupa, si acceptabil dupa aia, acest drum e deja plin de camioane. cand se vor adauga si masinile mici si microbuzele pe aceasta ruta, si toata lumea se va grabi sa scuteasca diferenta de ocolire fata de DN1..ce sa va intampla? va spun eu...numarul accidenteleor de pe DN1 se va muta pe drumul prin Buftea...

de ce?

pentru amplasarea camerelor nu e o solutie pt a "invata" sa conduca soferii care nu stiu asta! adica degeaba pui camere pe DN1, ca toti vor ocoli pe alte drumuri, si numerul accidentelor se va miscora pe DN1, dar va creste pe altele..deci media tot acolo este!

educatia la volan nu asa se face...mai multa strictete la examen, mai multe exemple de accidente...mai multe posibilitati de a achizitiona o masina mai buna (nu neaparat mai puternica, sau mai sport, ci una mai sigura pt trafic)..astea sunt metode de a reduce nr de accidente..

la nemtii, desi au masina muuuult mai puternice si mult mai multe, numarul accidentelor este mai mic decat la noi...de ce? pt ca la noi nu exista o educatie , o cultura a condusului cum e la ei...

degeaba pui mii de camere, pt tot ce faci e decat sa enervezi lumea si pe alte drumuri vor merge mai repede decat de obicei, ca sa recupereze..

ori umplii toata tara de camere (dar cu banii astia mai bine faci autostrazii... logic, nu?) ori bagi banii in metode inteligente de educare a participantilor la trafic..de a-si respecta colegii de trafic, si a avea o masina sigur din toate punctele de vedere..

eu asta imi doresc, sa fiu un trafic sigur, si fluent. dar asta nu s eface doar prin camere de supraveghere..

intr-adevar sunt de acord cu radarele in localitati, si cu camerele pana la o anumita masura, dar atata timp cat ruta ocolitoare devine prea periculoasa..atunci asta nu e o solutie.

dupa cum s evede din semnatura nu prea imi fac probleme de mers cu viteza, pt ca masinile mele sunt luate pt consum, nu pt fuga, dar dupa cata exeprienta negativa si pozitiva am trait la volan in tara asta sunt pur si simplu ingrozit de ceea ce va rezulta din ingreunarea traficului si asa extrem de aglomerat pe DN1.

sper ca numarul de accidente sa scada, dar sa scada si pe alte rute.!

repet: la cate drumuri fac la Buc, o sa imi permit sa merg cu media de 60-70, sau daca nu o iau pe Buftea, dar in Romania sunt si alte probleme legate de trafic, nu doar viteza pe DN1...sincer!

politia sper macar sa filmeze si pe cei fara faruri (boala mea...), fara semnalizare..care taie fata altuia (:), care merg cu 60 pe banda II, etc..etc...

sper intr-un viitor mai bun al traficului in Ro, si poate aceste camere e vor ajuta, dar...ma indoiesc!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu e posbil sa se cloneze numarul, si tu sa te trezesti cu amenda acasa chiar daca nu ai fost pe DN1 ?

Eu cred ca da, si cand ajungi in instanta trebuie sa-ti demonstreze cu foto in clar ca tu (proprietarul) sau o persoana cunoscuta tie a condus masina ta pe DN1, la data si ora respectiva.

Cel putin stiu ca in Italia se ajungea in instanta ,si daca nu se prezenta foto cu chipul contravenientului la volan, statul nu-l putea obliga pe posibilul infractor la plata amenzii, pentru ca nu avea cum sa demonstreze ca a comis o infractiune(datorita motivului de mai sus).

PS: si stiu ca in Roma chiar era masini care avea numere clonate special pentru a sari peste amenzi :) !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. aici e Ro..nu Italia..si legile din Ro..sunt...:)..asa ca nu cred..

2. trebuie sa fie cam rare cazurile, ca altfel se cam intra la banuieli...

3. cineva zicea ca cele camere au zoom 25x, asa ca iti poate fotografia si varful nasului daca esti suficient de aproape (adica nu maxim 2km..) , deci poate fi usor sa iti dovedeasca cu poza..

4. camerele actuale care sunt cu filmat, se vede fata foarte bine...deci...la astea noi..ce sa mai zic...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost in weekendul trecut la Sinaia si evident nu am mers pe DN1 ci prin Tirgoviste ,drumul este foarte bun pana in Tirgoviste ,cea mai prosta portiune este intre Moroieni si Sinaia ,am facut fix 2h pina in Sinaia ,drumul era aproape gol la dus si un pic aglomerat la venire .

Am prins un singur radar la venire inainte de Tartasesti dar era in mers pe sensul celalalt iar eu am trecut bomba ,dupa care mi-am dat seama de prostie si am tras pe dreapta dupa 2 km ...cind surpriza ...numarul din fata era murdar ,nu se vedea nimik ...asa ca am scapat :)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

1. aici e Ro..nu Italia..si legile din Ro..sunt...:)..asa ca nu cred..

Chiar daca esti in Romania , daca te tine te poti duce in instanta cu amenda pe motiv ca nu ai fost tu contravenientul (invoci chiar motiv de clonare-caci este posibil sa fie si asa ceva). Si conform legilor trebuie sa demonstreze ca ai fost tu. Degeaba vin cum poza masinii ca nu tine. Tre sa te prezinte si pe tine. Daca se face poza dupa film, nu se pune,ca e rezolutie proasta si nu se poate identifica clar fata(posibil sa ma insel). Daca intradevar se face poza instant de la camera, calitatea fiind mai mare,e posibil sa te arzi!

Aaa si poza la moaca tre sa fie facuta facuta de distanta, caci camerele fiind sus,daca o face de aproape degeaba o face ca prinde de la gat injos.

Acum depinde si cum este implementat sistemul lor.

Oricum ca idee generala:ei legal nu te pot amenda decat cu dovezi clare, doar o poza de masina si numar nu tine.Multa lume care plateste amenda se stie cu musca pe caciula si accepta. Dar dupa parerea mea cred ca daca te duci in instanta si nu au foto cu tine o iau in banana, si asta chiar si in romania, caci masina + numar nu e 100% unic. Se poate falsifica numarul, se poate murdari numarul .... cel putin teoretic (daca nu si practic)!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Te vezi la fata foarte bine de pe film. Camerele si softul sunt performante.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

PS: si stiu ca in Roma chiar era masini care avea numere clonate special pentru a sari peste amenzi :)

Niste inconstienti ca si romanii. Se face puscarie si la ei pentru circulatul cu numere false (care nu apartin acelei masini).

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Eu raman la parerea ca acest sistem de monitorizare este binevenit si as dori sa-l vad implementat in toate intersectiile mari din Bucuresti cat mai curand.

Sa speram ca daca numarul accidentelor se va reduce vor mari limita max. de viteza pe portiunile supravegheate si atunci toata lumea ar fi multumita.

In mod normal, de acum incolo, n-ar trebui sa mai vedem pe DN1 nici carute, nici biciclisti beti, nici depasiri pe contrasens, nici intoarceri pe linie continua etc. ceea ce va conduce la un trafic mai sigur pentru noi toti.

Modificat de lf_iron
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am fost in weekendul trecut la Sinaia si evident nu am mers pe DN1 ci prin Tirgoviste ,drumul este foarte bun pana in Tirgoviste ,cea mai prosta portiune este intre Moroieni si Sinaia ,am facut fix 2h pina in Sinaia ,drumul era aproape gol la dus si un pic aglomerat la venire .

Pe portiunea respectiva e cam nasol cind e zapada,nu prea e bine sa te "aventurezi" pe serpentinele respective.

Dar in restul anului,drumul e f.bun. ;)

De obicei radar fix la intrare in Tirgoviste.

Modificat de Viorel
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Apropos de camerele de pe DN1, eu am oarece indoieli ca fac si verificarea vitezei. Nu ca nu ar fi posibil, dar e greu de dovedit, iar in plus trebuie sa fie omologate metrologic pentru a le putea folosi pentru asa ceva. Camere de astea am si eu si impreuna cu un soft destept sunt in stare de asa ceva, dar atunci de ce s-au mai postat acele radare fixe in cutie (cel putin 2) pana la Ploiesti ?

Si cum calculezi viteza medie intre Buc si Barcanesti in conditiile in care ai portiuni de trafic in localitate si portiuni in afara localitatii ? In instanta trebuie sa dovedesti ca respectivul a mers cu x Km/h si nu cu aproximativ xKm/h.

Sincer, cred ca partea cu camerele video este strict pentru supravegherea traficului si depistarea masinilor furate, dar nu exclud ca pe viitor sa poata fi folosite si in alte scopuri. Profita acum sa mai tempereze vitezomanii de pe DN1, parerea mea.

Oricum, in curand vom afla daca e pe bune sau nu chestia cu camerele, am auzit ca amenzile vin cam in 1-2 luni acasa ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Apropos de camerele de pe DN1, eu am oarece indoieli ca fac si verificarea vitezei. Nu ca nu ar fi posibil, dar e greu de dovedit, iar in plus trebuie sa fie omologate metrologic pentru a le putea folosi pentru asa ceva. Camere de astea am si eu si impreuna cu un soft destept sunt in stare de asa ceva, dar atunci de ce s-au mai postat acele radare fixe in cutie (cel putin 2) pana la Ploiesti ?

Si cum calculezi viteza medie intre Buc si Barcanesti in conditiile in care ai portiuni de trafic in localitate si portiuni in afara localitatii ? In instanta trebuie sa dovedesti ca respectivul a mers cu x Km/h si nu cu aproximativ xKm/h.

Sincer, cred ca partea cu camerele video este strict pentru supravegherea traficului si depistarea masinilor furate, dar nu exclud ca pe viitor sa poata fi folosite si in alte scopuri. Profita acum sa mai tempereze vitezomanii de pe DN1, parerea mea.

Oricum, in curand vom afla daca e pe bune sau nu chestia cu camerele, am auzit ca amenzile vin cam in 1-2 luni acasa ;)

Daca stii cati km sunt in localitate si cati in afara localitatii, poti sa calculezi un timp minim in care sa parcurgi legal distanta respectiva... daca l-ai depasit pe acela cu >x km/h iei amenda mica sau mare in consecinta. Iar pentru probleme "flagrante" vezi depasiri ale vitezei cu >50km/h din ce am inteles, vei fi tras pe dreapta de echipaje de politie arondate fiecarui segment de drum (chestie care se face si afara, unde camere video verifica inclusiv prezenta rovignetelor pe parbriz sau a "rovignetelor radio" pt camioane... daca n-ai, cativa km mai incolo esti oprit de politie).

Despre accidente la nemti, ce sa zic... pentru ca o bucata de autostrada era in reparatii, tot traficul a fost "ocolit" vreo 20km pe drum national... unde se mergea in coloana cu 40km/h... in jumatate de ora cat a durat drumul, nu am vazut nici o masina sa depaseasca coloana... chestie care la noi nu se intampla... am vazut masini care depasesc pe trotuar daca nu pot depasi pe contrasens...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Apropos de camerele de pe DN1, eu am oarece indoieli ca fac si verificarea vitezei. Nu ca nu ar fi posibil, dar e greu de dovedit, iar in plus trebuie sa fie omologate metrologic pentru a le putea folosi pentru asa ceva. Camere de astea am si eu si impreuna cu un soft destept sunt in stare de asa ceva, dar atunci de ce s-au mai postat acele radare fixe in cutie (cel putin 2) pana la Ploiesti ?

Si cum calculezi viteza medie intre Buc si Barcanesti in conditiile in care ai portiuni de trafic in localitate si portiuni in afara localitatii ? In instanta trebuie sa dovedesti ca respectivul a mers cu x Km/h si nu cu aproximativ xKm/h.

Sincer, cred ca partea cu camerele video este strict pentru supravegherea traficului si depistarea masinilor furate, dar nu exclud ca pe viitor sa poata fi folosite si in alte scopuri. Profita acum sa mai tempereze vitezomanii de pe DN1, parerea mea.

Oricum, in curand vom afla daca e pe bune sau nu chestia cu camerele, am auzit ca amenzile vin cam in 1-2 luni acasa :P

pai din cate am inteles eu...se procedeaza astfel:

iti face o poza la iesirea din Buc, si inca una cand ajungi in PL (de exemplu).

daca timpul dintre aceste poze iese de (exemplu) 30 minute, atunci inseamna ca ai avut o viteza medie de 120km/h. cum o astfel de viteza este ilegala pe tot drumul, atunci ai castigat lozul castigator, si ai luat felicitare.

daca iti iese viteza 70-80, nu stiu excat cum se porcedeaza. pt ca trebuie sa calculze exact cati km de 90 ai voie, cati de 50..samd..si sa vada viteza medie...

dar cred ca se poate pune in practica.

;)

am raspuns amandoi in acelasi minut bazandu-ne pe acelasi text....

;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Mda, ciudat este faptul ca ai spre exemplu radar 1 in mijlocul unei localitati si radar 2 la 5km de radar 1 in mijlocul campului. Asta inseamna ca aia tre sa masoare distanta intre cele unul dintre cele 2 radare si semnul care indica iesirea/intrarea in/din localitate. Dupa aia aparatul tre sa faca [X*50kmh + (5km-X)*90kmh]/5km > cifra pe care tu nu trebuie sa o depasesti intre cele 2 radare !

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

aparatul nu face nimic altceva decat sa faca o poza. pozele sunt analizate de un soft care se afla instalat intr-unul dintre cele 3 centre. ;)

si softul ala poate fi programat sa faca orice inclusiv ecuatia [X*50kmh + (5km-X)*90kmh]/5km

e simplu. se calculeaza timpul total necesar parcurgerii distantei buc-pl cu viteza legala. se fac doua poze (sau mai multe) si se extrage timpul dintre poze. se compara cei doi timpi. daca ai fost un mic shumacher primesti felicitarea acasa.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

in pozele de mai jos sunt cateva VAG-uri la care se vede numarul. sper ca nu v-am facut surprizaneplacuta inaintea politiei. ;)

am si o prezentare a politiei in ppt, dar are 5 M arhivata si nu stiu saa o pun aici.

contine:

SCURT ISTORIC

SCOPUL PROIECTULUI

LICITATIA SI PREVEDERI ALE CONTRACTULUI

SISTEMUL DE SUPRAVEGHERE –

DESCRIERE GENERALA SI CARACTERISTICI

SISTEMUL DE SUPRAVEGHERE

FUNCTIUNI SI PERFORMANTE

DIRECTII DE DEZVOLTARE

Modificat de lautrec
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

e simplu. se calculeaza timpul total necesar parcurgerii distantei buc-pl cu viteza legala. se fac doua poze (sau mai multe) si se extrage timpul dintre poze. se compara cei doi timpi. daca ai fost un mic shumacher primesti felicitarea acasa.

Cum am spus si mai intainte imi vine imposibil sa cred asa ceva. NU pot sa iau amenda pentru viteza MEDIE!

Nu exista nici o lege in care sa se vorbeasca despre o viteza medie, ori imi spune ca la km X am avut viteza Y ori ma lasa in pace. Eu cred ca alea sunt decat povesti pentru domolirea traficului.

Mai curand vad varianta cu camere rapide si se calculeaza viteza pe baza timpului in care masina trece prin raza camerei.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

mi-a placut un comentariu de pe daciaclub:

E aberanta fratilor faza cu viteza medie. Atat timp cat acuzatia de depasire a vitezei nu poate fi probata, aceasta e doar presupusa.

Daca tu te duci la Metro si te filmeaza o camera ca ai cumparat o naveta de bere dupa care te mai filmeaza acasa in parcare o camera si nu mai ai berea nicaieri sau ai sticlele goale, crezi ca poti primi amenda ca ai condus sub influenta alcoolului?

<{POST_SNAPBACK}>

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Multumita lui D77 care a inlocuit anumite fonturi postez iar postul precedent... rog un moderator sa il stearga pe cel anterior.

Sistem video

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!