Jump to content

Seat Leon Copa Plus

Vizitator

Postare recomandată

La asta cred ca renunt, am altceva in minte acum, sa-mi montez senzori de parcare fata, pe spate am deja.

Link către comentariu
  • Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cristian

123

• The_Ego

29

• Rave

16

• Circoloco

15

Top Posters In This Topic

Mai bine, oricum nu te ajuta cu nimic luminile alea.

Senzorii sunt mult mai utili, mai ales daca alegi sa ii schimbi pe toti si sa faci conversia la OPS (e nevoie si de alta unitate de comanda).

Link către comentariu

Senzorii de pe spate nu trebuie schimbati, unitatea e posibil sa trebuiasca schimbata, trebuie sa fac o scanare cu VCDS sa vad ce cod are unitatea de control, e posibil sa suporte 7 senzori si afisaj grafic, caz in care nu trebuie s-o schimb, desi sunt sanse mici sa fie asa. Senzori am gasit pe ebay la niste preturi foarte mici, la fel si unitatea de comanda. Probabil cablajele si suporturile pentru senzori va trebui sa-i comand de la dealer. Problema mare e gaurirea spoilerului.

Link către comentariu

Am uitat sa te sun...am fost marti air in Bucuresti si am avut prezoanele la mine...S-ar potrivi mai bine decat cele lucioase care le ai acum :)

Link către comentariu

Da, stiu ca s-ar potrivi mai bine, dar anul asta cred ca nu mai schimb nimic. Am oroare sa ma duc iar la vulcanizare sa schimb prezoanele.

Link către comentariu

Pai n-ai cheie? le schimbi singur :))

Desfaci unu si pui altul in locl lui...tot asa de 20 de ori

Link către comentariu

Se poate si asa, insa cheia de la masina nu e chiar de cea mai buna calitate si prefer s-o pastrez pentru momentele cand chiar am nevoie, gen pana. Din cate stiu, prezoanele de la jantele de aliaj sunt zincate, deci nu ar avea vreo problema, chiar daca le folosesc si iarna.

Link către comentariu

Weekendul trecut, cu ajutorul lui X-Ecutor, am montat un foot rest de plastic, pentru ca i-am simtit din plin lipsa de cand conduc masina. A fost destul de greu, avand in vedere ca a trebuit sa decupez mocheta pentru a prinde cele 3 gheare de pe spatele foot restului in tabla de sub mocheta. O modificare ieftina (34 RON), dar foarte utila:

dsc6649r.th.jpg

dsc6651j.th.jpg

Modificat de cristian
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Duminica am primit si eu acest upgrade realizat in totalitate de Cristian. Alta viata acum ...

Referitor la masina, bine ca am vazut unde o parchezi ca intr-o seara am sa ti-o las pe a mea in locul la a ta :P

Faina masina, faine stopurile.

Cat mai multi km fara probleme.

Link către comentariu

Senzori am gasit pe ebay la niste preturi foarte mici, la fel si unitatea de comanda. Probabil cablajele si suporturile pentru senzori va trebui sa-i comand de la dealer. Problema mare e gaurirea spoilerului.

Hai ca nu e asa de greu: (min 2.45)

Modificat de danny2012
Link către comentariu

Nu e chiar asa, senzorii OEM sunt diferiti de cei aftermarket, nu ies in afara spoilerului, din cauza asta am ceva retineri sa fac asta. O sa discut cu cei de la service sa vad daca au mai facut asta si daca iese ok. Pana la primavara oricum se suspenda problema, deja se anunta temperaturi foarte scazute, nici mizeria de pe covorase n-am apucat s-o aspir.

Link către comentariu

Da, stiu cum se gaureste spoilerul, doar ca nu sunt convins ca e acelasi procedeu si in cazul senzorilor OEM.

Link către comentariu
trebuie demontat spoilerul fata... ceea ce nu ma prea incanta.

In 5minute ai dat bara jos,ai de desfacut in jur de 20suruburi.Nu rupi nimic,deci stai fara griji.Nu vad de ce sa-i dai unuia de la dealer o suma de bani,cand e ceva banal de simplu si poti face si tu.

Legat de montarea senzorilor oem...eu mi-am mutat senzorii de pe bara spate normala pe una fr/cupra.Gaura se da cu o freza,tu trebuie sa masori diametrul senzorului.

Nici nu zici ca am pus eu senzorii,vin in rasul spoilarului(ca si pe bara veche).

Link către comentariu

Pregatirea de dinainte si dupa: cumperi berea si o pui la rece sau mai de sezon pui vinul la fiert, dai gaurile apoi umpli paharele/canile si dai noroc :))

Ideea e ca la senzorii AM, primesti si freza pentru dimensiunea senzorilor...la cei OEM trebuie sa te descurci de undeva

Link către comentariu

Gasesti freze in magazine de bricolaj.

O caut pe cea pe care am luat-o eu,pot sa ti-o imprumut daca decizi sa le faci tu.

M-as mira ca un ''mecanic'' sa-ti masoare de 5-10ori pana va da o gaura.In mod cert va da gaura apoi va si masura :))

Link către comentariu

Da, o sa vedem, pana la primavara am timp sa ma hotarasc daca fac modificarea sau nu si sa adun piesele necesare.

Link către comentariu

Cat de gelos sunt pe triplele tale.. Foarte frumoasa masina. Cand si daca montezi senzorii pe fata sa faci DIY :).

Uite unitatile de comanda instalate pe masini, cati senzori suporta si daca au sau nu suport grafic. Inlocuiesti primele 3 caractere cu cele specifice marcii tale (ex: 8K0 cu 1K0)

First series:

4F0 910 283 A - 4 sensors, no graphical support

4F0 910 283 B - ? sensors, no graphical support

4F0 910 283 C - 8 sensors, graphical support

4F0 910 283 D - 4 sensors, graphical support

4F0 910 283 E - 8 sensors, graphical support, rear view camera support

4F0 910 283 F - 4 sensors, graphical support, rear view camera support

4F0 910 283 G - 8 sensors, graphical support, rear view camera support

4F0 910 283 H - 8 sensors, graphical support, rear view camera support

Second (current) series:

8K0 919 475 AA - 8 sensors, graphical support, rear view camera support

8K0 919 475 A - 8 sensors, graphical support

8K0 919 475 B - 4 sensors, no graphical support

8K0 919 475 C - 8 sensors, graphical support, rear view camera support

8K0 919 475 D - 4 sensors, no graphical support

8K0 919 475 E - 8 sensors, graphical support, rear view camera support

8K0 919 475 H - 4 sensors, graphical support, rear view camera support

8K0 919 475 R - 8 sensors, graphical support, rear view camera support

Product codes (again as LoCal points out) are as follows:

PR-7X0 = ? sensors, no graphical support

PR-7X1 = 4 sensors, no graphical support

PR-7X4 = 8 sensors, graphical support

PR-7X7 = 4 sensors, graphical support, rear view camera support

PR-7X8 = 8 sensors, graphical support, rear view camera support

Link către comentariu

Multumesc pentru coduri, am gasit si eu informatii despre senzori si unitatea de control, deocamdata am niste cheltuieli mari pentru anul viitor, nu stiu daca vor mai ramane bani si pentru asta.

Ar trebui sa vezi cum arata masina acum, dupa jegul de pe strada. Mi-e mila de ea, dar nu vreau sa o spal si sa fie la fel maine.

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

N-am mai scris de ceva timp pe aici, intre timp masina a facut aproape 12.000 km, merge foarte bine, la fel de bine ca in prima zi. Sunt ceva trepidatii, probabil de la benzina Mol 95, o sa incerc sa vedem cum se comporta cu benzina de 95 de la alte benzinarii.

Intrebare: cum se poate activa afisarea temperaturii uleiului pe maxidot? La mine nu exista asa ceva.

N-am mai zis nimic de problema cu senzorii de parcare fata, nu stiu cand si daca se va intampla asta, in urmatoarea perioada toti banii sunt directionati spre alte investitii, singurul lucru care va aparea pe masina va fi folia de protectie, sper sa reusesc sa acopar toata partea frontala, inclusiv capota motorului. Ma ingrijoreaza spoilerul, are o forma absolut complicata.

Modificat de cristian
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!