Jump to content

Seat Leon Copa Plus

Vizitator

Postare recomandată

daca nu ii bagi benzina de la petrom de 99 tot o sa-ti tremure. mai merge bine si cu rompetrol de 95.

Link către comentariu
  • Replies 294
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Cristian

123

• The_Ego

29

• Rave

16

• Circoloco

15

Top Posters In This Topic

Mi-a tremurat si mie cu OMV 100 (numai cu ea am alimentat de cand e masina, 14.000km), probabil din cauza statiei de unde am alimentat.

Link către comentariu

Mol mi-e comod ca e langa casa, m-am obisnuit de la Ibiza ca era benzina care dadea cele mai putine detonatii. Am mai incercat Petrom 95, e ok si aia, Rompetrol inca n-am avut ocazia.

Florin99, multumesc pentru aprecieri, imi amintesc ca ti-am citit topicul acum cateva zile si ma minunam ce suma ai dat pe masina aia, mi se pare chiar ok.

Link către comentariu
  • 2 months later...

Astazi am facut prima revizie, pentru ca deja am ajuns la 15.00 km, de fapt 15.025 aveam cand am ajuns in pacarea Alto Syncro. 

S-au schimbat uleiul si filtrul de ulei, s-a efectuat o verificare de rampa si o scanare pentru erori, totul a durat o ora si a costat 440 RON. Un mare plus, mi s-a schimbat busonul de la baia de ulei, acesta fiind strans cu cheia dinamometrica.

S-a observat ca nivelul de ulei era destul de redus, lucru pe care l-am observat si eu, dar doar cu motorul cald, cu motorul rece nivelul era normal. 

Modificat de cristian
Link către comentariu
andrei.toledo

Nu au schimbat si filtrele de aer si polen ?

Am fost si eu la o prima revizie cu masina unei cunostinte , o Jetta 1.6TDI si a costat tot ~450 lei , insa cand i-am intrebat de restul filtrelor mi-au spus ca se schimba la 30k cel de aer si polen , iar cel de combustibil abia la 60k.

Ma asteptam ca la masinile pe benzina sa se schimbe la fiecare revizie :)

Link către comentariu

Nu le-au schimbat, au zis ca la 15.000 km nu se schimba. O sa le schimb eu, dar o sa intreb inainte daca am voie sa folosesc filtre after market, avand in vedere garantia.

Cel de benzina intr-adevar se schimba la 60.000 km, la fel l-am schimbat si la Ibiza si nu curgea nimic ciudat din el, benzina curata.

Modificat de cristian
Link către comentariu

Se schimba toate in afara de benzina. Eu am insistat si pt benzina si nu au vrut sa imi ia banii :p

Link către comentariu

Cristi, daca te uiti la filtrul de aer nu dupa 15.000 ci dupa 5000...te va pune pe ganduri :D. E incredibil cat de rapid se jegosesc...Eu le schimb pe astea de aer cam pe la 7500...poate exagerez, dar la 40 ron cat costa unul...

Ala de benzina cred ca merge si un 30k..maxim

Link către comentariu

Pai eu le-as schimba, dar nu vreau sa o fac pana nu obtin acordul lor ca nu imi va afecta garantia. La Ibiza faceam acelasi lucru, imi cumparam singur filtrele de aer si polen si in 15 minute, fara sa ma grabesc, le schimbam in curte, la aer curat. Sigur la Leon va dura si mai putin, Ibiza avea filtrul de aer integrat in capacul motorului, era ceva de munca pana dadeam capacul jos, desfaceam 15 suruburi, inlocuiam filtrul, apoi remontam totul la loc. La Leon pare o joaca, sunt 4 suruburi pe capac si am ajuns la filtru. E o placere sa simti ca ai facut si tu ceva la masina, chiar si daca doar o speli, aspiri sau stergi praful din interior.

Link către comentariu

Ia filtre OEM de la un magazin de piese si le schimbi singur, nu mai intrebi pe nimeni nimic.

Link către comentariu

Mai mult ca sigur ca nu se uita Gigel Meshterel la ce marca ai avut tu,unde mai pui ca e si murdar.Nu sta sa-l curete sa vada ce ai avut.

Sa verifici daca ti s-a schimbat filtrul si nu suflat.Multi inca mai practica asta.

Link către comentariu

E cam greu sa nu schimbe ceva, eu stau langa masina in service, noroc ca de obicei merg la acelasi mecanic, altfel cred ca ma injura sa nu mai stau pe capul lui.

Modificat de cristian
Link către comentariu

Mie mi-au pus ei cu mana lor un filtrude aer  Mahle cand masina era in garantie...cand am intrebat de ce..mi-au raspuns ca asta aveau pe stoc (nu aveau OEM in momentul ala). Normal era sa ma intrebe daca sunt de acord...pt ca aia de la Porsche spun ca daca te gasesc cu filtru AM pe masina in garantie, e motiv cat se poate de propice pt ei sa-ti dea peste bot (am sunat la Porsche si am intrebat la momentul ala si asta mi s-a comunicat..ca nu este permisa montarea niciunei piese AM pe masina aflata in garantie indiferet ca e filtru sau alt gen de piesa)

Modificat de Cowboy
Link către comentariu

Pai eu le-as schimba, dar nu vreau sa o fac pana nu obtin acordul lor ca nu imi va afecta garantia.

Speri sa nu te superi, insa chiar crezi ca dealerul iti va da acordul sa schimbi filtrele? Eu inteleg ca masina e noua si ca vrei sa umbli cat mai putin la ea (citeam ca nici cheia cu care demontezi prezoanele nu vrei sa o folosesti decat atunci cand e neaparata nevoie), insa hai sa fim seriosi, e vorba de doua filtre..

Cum a zis si Bebe mai sus, schimba-le fara sa le ceri incuviintarea.

Si eventual inainte sa mergi la urmatoarea revizie, le pui la loc pe cele vechi.. Crezi ca dealerul a fotografiat suruburile de pe caracasa filtrului de aer ca sa vada peste un an daca nu cumva cineva le-a modificat pozitia sau a lasat urme de desfacere pe acolo?

Schimba-le si gata.

Link către comentariu
Master_Blaster

Nu-ti fac nimic daca nu ai filtru AM pe masina, eu am avut admisia schimbata si doar m-au intrebat daca am soft ca urmau sa-mi faca update la soft si daca aveam se stergea.

Iar cand mi-am schimbat distributia nu am avut probleme cu garantie, desi mi-au scris pe factura ca am suspensie schimbata si evacuare modificata.

Link către comentariu

Sau poti pune filtre originale tu :). La mine mann era 90 de ron si original 110ron cel de motorina si am preferat original. Orice magazin de piese auto iti poate aduce insa prefera sa nu o faca pt ca nu au adaos mare probabil

Modificat de Boditza
Link către comentariu

Pai eu le-as schimba, dar nu vreau sa o fac pana nu obtin acordul lor ca nu imi va afecta garantia.

Speri sa nu te superi, insa chiar crezi ca dealerul iti va da acordul sa schimbi filtrele? Eu inteleg ca masina e noua si ca vrei sa umbli cat mai putin la ea (citeam ca nici cheia cu care demontezi prezoanele nu vrei sa o folosesti decat atunci cand e neaparata nevoie), insa hai sa fim seriosi, e vorba de doua filtre..

Cum a zis si Bebe mai sus, schimba-le fara sa le ceri incuviintarea.

Si eventual inainte sa mergi la urmatoarea revizie, le pui la loc pe cele vechi.. Crezi ca dealerul a fotografiat suruburile de pe caracasa filtrului de aer ca sa vada peste un an daca nu cumva cineva le-a modificat pozitia sau a lasat urme de desfacere pe acolo?

Schimba-le si gata.

N-am zis eu ca nu vreau sa folosesc cheia de prezoane, cred ca ma confunzi. Masina nu mai e noua, are deja 7 luni, a trecut de prima revizie, gata, e uzata.

Voi schimba filtrele singur, dar o sa ii intreb totusi, oricum raspunsul va fi unul verbal, fara nici o valoare juridica.

Modificat de cristian
Link către comentariu

Imi cer scuze, inseamna ca am inteles eu gresit (sau am interpretat incorect ce ai scris tu..

..insa cheia de la masina nu e chiar de cea mai buna calitate si prefer s-o pastrez pentru momentele cand chiar am nevoie, gen pana.

In fine, nu mai conteaza.. Bine ca ai decis sa schimbi filtrele singur.
Link către comentariu

Da, probabil ca ma refeream ca nu vreau sa schimb singur cauciucurile. Am avut o experienta nu foarte placuta cu cricul de la Ibiza si cheia de desfacut prezoanele, la singura folosire cricul s-a strambat si nu a mai putut fi folosit, iar cheia de desfacut prezoanele a functionat cum trebuie, dar pur si simplu simteam cum flexeaza materialul cand incercam sa desfac prezoanele. Probabil de asta am spus ce ai citat tu.

Link către comentariu
  • 2 months later...

M-am intors de 2 zile dintr-o calatorie de 4000 km pana in Germania, in sfarsit a primit masina ceea ce merita, autostrada adevarata. Din pacate, a plouat in fiecare zi, astfel ca masina nu s-a putut bucura de drum asa cum ar fi trebuit, insa a avut ocazia sa ajunga pana la 200 km/h, pentru cateva secunde, suficient, zic eu. M-a socat putin consumul, dar nu pot spune ca nu ma asteptam, 8.2 litri/100 km, in conditiile in care media pe autostrada in Germania si Austria a fost de 120 km/h, iar in Romania de doar 72 km/h. Masina s-a comportat exemplar, nu a avut nici o problema in a accelera rapid, cand era cazul, dar si in a frana brusc, atunci cand era nevoie.

Urmeaza multe alte calatorii, sper ca in Septembrie sa repetam destinatia, de data asta cu un mic ocol prin Croatia si Italia.

Link către comentariu

Din pacate da, a luat contact cu un limitator dintr-o benzinare Agip, la iesirea din Buzau. Idiotii au pus limitatorul la o terasa, bineinteles ca eu nu l-am vazut. Ca pagube, stropitor far dreapta si bara zgariata, precum si cauciucul dreapta fata putin atins pe banda de rulare.

Link către comentariu
Master_Blaster

Limitator adica stalp, nu politist culcat?

Se intmpla, saptamana asta mi-am spart rama de la oglinda dreapta, meh nu merita sa o schimb.

Modificat de Master_Blaster
Link către comentariu

Limitator adica colt din ala de metal cromat, care de obicei se foloseste langa pompe. O sa pun ceva poze dupa-amiaza.

Am fost ofticat rau, te chinui mereu s-o parchezi cat mai ferita, sa nu o zgarie altii si o lovesti tu, din neatentie. Asta e , se repara.

Modificat de cristian
Link către comentariu

Cristian ..si eu m-am certat cu o bordura pe care bineinteles ca am uitat ca este acolo !!! Deci am revopsit bara !

Noi sa fim sanatosi.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Modificat de ionut_slatina
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!