Jump to content

De cand este common-rail pe 3.0 TDI? (Touareg 7L)

vtoderoiu
 Share

Postare recomandată

stie cineva daca 3.0 TDI din 2006 erau PD sau common-rail de pe Touareg ?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

eu stiu ca motoarele mari de la VW..sunt majoritate CR ..cel de pe a8 3.3 nu e common rail?

Link către comentariu

Salut,eu stiu ca din 2008,au trecut la common rail.

Link către comentariu

Toate v6 TDI de pe touareg sunt CR. La modelul nou a aparut si V8 CR. Motoare PD de pe Touareg sunt R5 2,5L TDi si V10 5 L TDI

Modificat de bysus
Link către comentariu

unii sustineti ca din 2007 sunt CR, altii ca toate V6 3.0TDI sunt CR. Mai astept si alte pareri poate mai avizate - doresc sa cumpar un 3.0 TDI din 2006 insa daca este PD nu m-as baga.

Link către comentariu

ca sa iti faci o idee din 2009 vw a facut toate motoarele de serie diesel le-a ffacut CR..de ce nu te-ai baga la PD?

ITI poti da seama foarte usor..te uti la rampa de injectie..o au si PD-urile dar este mai mica..la CR este mai mare..si in ea intra un furtun gros.. :) de ex la 2.0 tdi pd..e in drept cu sigla VW. furtunul seamana cu unul de turboo !

Modificat de CT91MOC
Link către comentariu

VOLKSWAGEN Touareg 3.0 V6 TDI (2002 - 2007)

Displacement

2967 cm3

Fuel System

Common Rail

Link către comentariu

NU e chiar asa, in 2005 n u erau CR.

@vtoderoiu, ce cod motor e pe acea masina?

Link către comentariu

nu stiu inca ce cod este; am avut tot felul de PD de la VAG si la mai toate au fost probleme la injectoare din cauza vibratiilor date de sist de injectie (oringuri distruse la 100000 km, etc). La Mercedes care are CR zgomotul interior este mult mai mic si confortul la drum lung se simte in bine. Vad ca si ultimele CR de la VAG sunt silentioase si doresc sa cumpar un Touareg dar musai cu 3.0 tdi si CR. Mai astept inca pareri.

Link către comentariu

Nu exista motor de de 3.0 l montat pe Touareg si care sa fie PD. Toate au fost CR-uri si au inceput cu ele in 2005

Link către comentariu

ok, multumesc

Link către comentariu

• 11 months later...

scuzama eu din pacate sunt un mecanic , nu de touareg in special de motoare un pic mai mari , insa serios ai scris ... tdi ... si comon rail? pai ori e tdi ori commonrail ...diferenta e arderea pe baza aerului  tdi ... si arderea electronica interna commonrail ... nu prea cade poate am citit eu gresit dar si tdi si commonrail ... nu se leaga 

Link către comentariu

Esti un mecanic slab. TDI e marketing, nu inseamna ca sunt toate motoarele TDI identice.

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

Modificat de Celeronu
Link către comentariu

Esti un mecanic slab. TDI e marketing, nu inseamna ca sunt toate motoarele TDI identice. Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

:icon_thumleft:  :icon_thumleft:  :icon_thumleft:  :icon_thumleft:  asa e..Tdi doar pentru "gura lumii " a ramas..pentru ca a facut senzatie cu fiabilitate , consum etc..

Link către comentariu

asta e treaba cu mecanicii, din pacate... pt ei sistemul de injectie se confunda cu ce scrie pe masina. Nu e vina lor, nimeni nu le spune la vreun curs exact ce invata ei sa repare.

Link către comentariu

Problema nu este ce învață ei la cursuri, dacă chiar exista cursuri, ci că în postul ăla găsesc mai ușor aptitudini și cunoștințe de grădinărit și bucătărie decât de mecanică. Cred că a fost o glumă...

Sent from my S500 using Tapatalk 4

Link către comentariu

Slabut si la gramatica, dar si la mecanica. Nasol cand face prostii, ia banii oamenilor, iar mai apoi nu isi asuma raspunderea pentru lucrările facute.

Sent from my Note.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

imi pare rau sa te dezamagesc ... insa nu ai habar semnificatia tdi si ceea ce inseamna marketing , insa intre timp mam interesat la dealer iar tdi si commonrail nu au cum sa fie acelas motor , imi pare rau sa te dezamagesc insa tu esti slab informat ... 

Link către comentariu

TDI(vw), CDI(mercedes), TDCI(ford), CDTI(opel), CRDI(honda) D(bmw) inseamna tipuri diferite de injectie, sau o denumire diferita in functie de marca?

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

Modificat de Celeronu
Link către comentariu

tdi e o denumire comerciala la vw > sub care se regasesc toate dieselurile indiferent de tip > PD sau CD

d la bmw inseamna CD, injectie veche era TDS

CDI la merz este CD, sistemul vechi era TD parca, dar aicea nu bag mana in foc ca nu m-a pasionat niciodata marca

ford are TD si TDCI si asa mai departe 

concret : 

B5, B5.5, B6, B7 sunt toate tdi-uri dar B7 sigur e CD iar B5 si B5.5 sunt sigur PD .... parca pe B6 se regasesc amandoua sistemele

Touareg 7L R5 V6 V10 sunt tdi toate, si la 7P V6 si V8 tdi ... dar R5 si V10 sunt PD iar V6 este CD, indiferent ca vorbim de 7L sau de 7P 

la VAG deci TDI > denumire comerciala care nu indica sistemul de injectie folosit la motor.

Link către comentariu

@mecea Nu asteptam un raspuns, ii aratam mecanicului ct59ned ca este prost pregatit.

Sent from my GT-P5100 using Tapatalk

Link către comentariu

avand in vedere ce a postat, prost pregatit e putin spus.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!