Jump to content

Golf IV 1.9TDI - un vis implinit

misulikkk

Postare recomandată

Salutare, dupa cum este si numele topicului mi-am implinit visul si am reusit sa imi iau un golf 4 :)

Am inceput cu un golf 2 1.6d pe care am schimbat in garaj aproape tot pe la el( consumabile, bucse etc). Din start am apelat la cineva de incredere care a mai adus masini, ca vreau un Alh -90cai , sa aiba computer de bord( acel afisaj ) sa nu sara de 250 000 km, sa aiba un aspect placut si sa nu sara de 4100 de euro cu tot cu inmatriculare ( 900 si ceva de euro). Dupa o luna tipul mi-a adus frumusetea si am urmatoarele :

Golf IV hatchback Model Generation

-motor 1.9TDI 90 cai ALH- turbo cu geometrie variabila

Facut la comanda in luna 06.1999 si livrat in 09.1999

-jante aluminiu generation pe 16

-scaune sport pe fata cu nuanta de albastru cu gri

-interior gri

-scaune incalzite

-volan, schimbator si frana de mana imbracate in piele

-computer de bord

-spalator de faruri

-pachet de iarna cu duze stergator incalzite

-climatronic

-4 geamuri electrice

-volanul e in 3 spite

-airbag sofer, pasager, laterale, abs, servo, nu am din pacate esp

-discuri fata ventilate, discuri spate simple

Cand a ajuns i-am facut un test, kilometri cititi din engine apar la fel ca pe bord si dupa 2 loguri perfecte par a fi reali, cartea service, taxa de inmatriculare aprox 920 de euro .

Pe masina am dat 3400 de euro, adaug taxa de 920 + taxe de inmatriculare etc.

In prima saptamana am schimbat distributie ( curea gates, role skf, pompa apa rouwille), ulei castrol edge 05w40, filtru ulei man, filtru polen cu carbon activ, schimbat capete de bara, bucse trapez, rulmenti sarcina amortizori pe fata, toate lenforder, turbina se comporta perfect -geometria variabila se misca usor.

Am aproximativ 7000 km cu ea, consum mediu 5.3 %, in oras 6 daca trag pe ea putin ca nu ma pot abtine

Am primit cu ea 4 difuzoare Mac puse in spate pe acel suport ce se ridica cu haionul ( imi scapa denumirea ) , am un cd player Aeg 4x100 wati, adaugat o statie pe cele 4 boxe jbl 2x60 + am un subwoofer activ de 150 wati rms, ma gandesc in viitorul apropiat sa ii aplic folie pe spate si luneta si poate un polish, in rest sa am grija de ea, o tin in garaj, strig la toata lumea ce intra in masina sa nu tranteasca usile si sa nu murdareasca cand intra si cam atat :), adaug poze

Apropo, sunt foarte pasionat de Vw, mi-am facut si un tatuaj cu acest lucru - nu e photoshop :)

post-35789-0-10125400-1345500743_thumb.j

post-35789-0-86598500-1345500745_thumb.j

post-35789-0-29990000-1345500748_thumb.j

post-35789-0-84331400-1345500750_thumb.j

post-35789-0-34228600-1345500753_thumb.j

post-35789-0-67566600-1345500755_thumb.j

post-35789-0-73807000-1345500759_thumb.j

post-35789-0-95697600-1345500762_thumb.j

Modificat de misulikkk
Link către comentariu
dani_stefan23

Foarte tare tatuajul.sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea!

Link către comentariu

felicitari,sa te bucuri de ea.

nu imi plac acele difuzoare pe polita (sunt 4 ?) cred ca iesi mai elegant cu un aspect oem,pui difuzoare in usi (fata-spate),eventual ceva mai calitativ. sunetul va fi mai mult decat decent.

alta polita gasesti in dezmembrari...

in rest,masina arata f bine,culoarea frumoasa,interiorul curat si destul de dotata.

ce planuri ai cu ea?

Link către comentariu

da, sunt 4 difuzoare, initial am vrut sa iau alta polita dar am iesit mai ieftin cu statia (150 ron second ) , am uitat sus sa precizez kilometri 176.000 :) , In mare parte mie asa draga nu vreau sa modific multe aspecte exterioare, ma repet, folie, polish, acum trebuie un set de jante de tabla cu cauciucuri de iarna, momentan ma bate gandul la o resoftare ( acel stage 1) , in rest sa o mentin curata si in stare perfecta de functionare :icon_bounce: , intre timp mi-am achizitionat si cotiera, pe pozitii am smd cu 5 leduri si cam atat. Daca aveti idei de ceva modificari sunt binevenite ideile :)

Link către comentariu

Felicitari Mihai! Masina arata super,are o culoare de vis cu un interior bine ingrijit,se vede ca a fost bine ingrijita.Cu banii astia ai facut o achizitie de invidiat. Motorul ALH pe viata cu cel mai mic consum, cel care facut istorie pentru VW.Cati mai multi km.fara probeme! :icon_thumleft:.Merge sa-i pui un set de proiectoare pentru ai schimba putin fata.

Modificat de calin.g
Link către comentariu

proiectoarele nu sunt recomandate la diesel deoarece blocheaza intercoolerul.

la golf eu am proiectoare in far.

Jante de tabla caut si eu,sper sa gasesc la un pret bun.

modificari....sunt multe. e de ajuns sa citesti topicurile similare din "masina mea" si sa vezi ce modificari iti plac/care le crezi utile.

Link către comentariu

frumoasa masina :). cum de l-ai lasat pe ala sa puna picioru' asa pe bara ? :))

@calin.g

Motorul ALH pe viata cu cel mai mic consum, cel care facut istorie pentru VW

Hai sa fim seriosi cu laudele tampite aduse ALH-ului. Poate pentru volkswagen a facut istorie motorul de 1.9, dar ALH nici macar nu e primul motor 1.9 tdi de 90 de cai montat pe golf, este versiunea Euro 3 a lui AGR care la randul lui este versiunea Euro 2 al lui 1Z(montat intre 93-97 pe golf 3).Nu stiu la ce te referi cu cel mai mic consum, poate de la VW, dar din clasa lui de atunci Astra 1.7 ctdi are consum mai mic si Focus 1.8 TDCI are un consum similar dar il rupe la demaraj (ambele motoare Common Rail, Volkswagen a auzit de CR doar prin 2006). Si daca te uiti pe forum, sunt o gramada de probleme si cu ALH-urile.

Modificat de Celeronu
Link către comentariu

Ala is eu, imi permit :) si DA, vorbim de VW nu de alte masini

Modificat de misulikkk
Link către comentariu

Una peste alta felicitari pentru masina si sa o sapanesti sanatos :icon_thumleft: !

Toate motoarele de 1896cmc turbo de pe generatiile mk3 respectiv mk4 sunt un succes(nu conteaza codul)..majoritatea sunt fiabile si chiar te duc o viata daca le 'hranesti cu ce trebuie si cand trebuie'.

ps:sa ai parte de n km fara probleme :beer: !

Link către comentariu

da este frumos si bine intretinut si mai ales cand si altora le place :), cat mai multi km si ne auzim

Link către comentariu
costyserbanescu

sa o stapanesti sanatos si cati mai multi km fara probleme . masina arata foarte bine chiar nu isi arata anii si este destul de dotata .

Link către comentariu

frumoasa masina :). cum de l-ai lasat pe ala sa puna picioru' asa pe bara ? :))

@calin.g

Hai sa fim seriosi cu laudele tampite aduse ALH-ului. Poate pentru volkswagen a facut istorie motorul de 1.9, dar ALH nici macar nu e primul motor 1.9 tdi de 90 de cai montat pe golf, este versiunea Euro 3 a lui AGR care la randul lui este versiunea Euro 2 al lui 1Z(montat intre 93-97 pe golf 3).Nu stiu la ce te referi cu cel mai mic consum, poate de la VW, dar din clasa lui de atunci Astra 1.7 ctdi are consum mai mic si Focus 1.8 TDCI are un consum similar dar il rupe la demaraj (ambele motoare Common Rail, Volkswagen a auzit de CR doar prin 2006). Si daca te uiti pe forum, sunt o gramada de probleme si cu ALH-urile.

OFF:ma faci sa rad baiete tu nu sti ce vorbesti, nu ridica in slavi motorul 1.7 cdti de la opel si cel de 1.8 de la ford , caci sunt praf, pica injectoarele cele renumite CR de le sar capacele, sa nu mai zicem de pompele de injectie/inalta presiune care au numai bube. arata-mi tu la ALH/AGR/ASV/AHF/1Z la care a picat intr-o veselie injectoare si pompe de injectie ca la raposatele de 1.7 cdti opel si 1.8 tdci ford.... cred ca ai gresit forumul baiete.

On: Foarte frumoasa masina imi place culoarea si interiorul e foarte ingrijit din cate vad, sa te poarte 1 mil de km sa-i faci in ciuda lui Celeronu :)

Link către comentariu

frumoasa masina :icon_cheesygrin: . cum de l-ai lasat pe ala sa puna picioru' asa pe bara ? :))

@calin.g

Feeling-ul si consumul care ti-l da un TDI de 1,9 nu o sa-l ai in veci de la un CR de aceasi categorie si varsta indiferent de marca masinii.De aceea sunt cotate si cele mai vandute masini din toate timpurile :icon_cheesygrin:

Modificat de calin.g
Link către comentariu

@JustinTm Nu cred ca ai inteles ce am spus eu. Nu am zis ca 1.9 tdi e un motor prost, am spus ca ALH-ul nu e special! Nu inteleg de ce mi te adresezi cu "baiete", avand in vedere ca nici tu nu erai nascut la revolutie.

@calin.g Asta cu feeling-ul e relativa, uite un exemplu:

BMW 3 Series 98-05 (E46) Volkswagen Bora 98-05

cc: 1995 1896

cp. 150 150

cuplu(nm/rpm):330/2000 320/1900

0-100 8,9 9,0

greutate 1390 1302

consum 5.5 5.4

v.max 216 216

BMW-ul e CR, Volkswagen-ul e PD, nu vad de ce nu ai avea un feeling mai bun de la bmw, avand in vedere si ca are tractiune spate. Consumul oricum e mic la ambele.

Modificat de Celeronu
Link către comentariu

Pentru discutii contradictorii de fiabilitate si feeling la diverse motoare o sa va rog sa treceti pe pm baieti :exclaim:

Link către comentariu

@JustinTm Nu cred ca ai inteles ce am spus eu. Nu am zis ca 1.9 tdi e un motor prost, am spus ca ALH-ul nu e special! Nu inteleg de ce mi te adresezi cu "baiete", avand in vedere ca nici tu nu erai nascut la revolutie.

@calin.g Asta cu feeling-ul e relativa, uite un exemplu:

BMW 3 Series 98-05 (E46) Volkswagen Bora 98-05

cc: 1995 1896

cp. 150 150

cuplu(nm/rpm):330/2000 320/1900

0-100 8,9 9,0

greutate 1390 1302

consum 5.5 5.4

v.max 216 216

BMW-ul e CR, Volkswagen-ul e PD, nu vad de ce nu ai avea un feeling mai bun de la bmw, avand in vedere si ca are tractiune spate. Consumul oricum e mic la ambele.

Compari mere cu pere.BMW este marca premium si dublu la pret decat Bora.Eu am spus comparabil cu cele de aceeasi clasa.Scuze dar ai condus un PD sa vezi diferenta?

Link către comentariu

nu comparam deloc mere cu pere, ci doua masini cu 4 roti, 4 usi, sedan cu aproximativ aceleasi dimensiuni, aceeasi putere, fabricate in exact aceeasi perioada. Am condus 1.9tdi alh(bora),1z(golf 3) axr(golf iv variant) si inca unul de pe transporter. nu mi-a displacut niciunul, chiar m-a impresionat axr, dar ala are si ceva caluti(101).

Sent from my GT-I9001 using Tapatalk

Modificat de Celeronu
Link către comentariu

Frumos Golful!

Apropo, am vazut ca ai o poza facuta la "Valea Mariei"....

Eu sunt din zona aia, Localitatea Vama :)

Link către comentariu

frumos pe acolo numai ca drumurile astea pana nu se repara, nu-s de masinile noastre :)

Link către comentariu

super masina, sa o stapanesti sanatos! are interiorul, culoarea si jantele care-mi plac cel mai mult pe mkIV! Ah, plus motorul, ALH si masina ca e golf :icon_thumleft: ce mai, imi place toata! s-o stapanesti sanatos! si eu as fi dat jos boxele alea din polita, dar cum e masina ta, faci ce-ti place tie! eu am avut mk3 din 95, l-am dat acum cateva sapt, si nu i-am facut nici un update, ever! decat cotiera si folie pe spate ca n-avea aer!mi-a placut sa fie cum a iesit el din fabrica :icon_cool: ma batea gandul de un ac, dar l-am dat intre timp!jos palaria, inca o data, pt masina si gusturi!

Link către comentariu

frumoasa masina si culoarea..tatuajul...beton.,,:) esti cu adevarat fan vw..felicitari! ;)

Link către comentariu
cristiano1981

frumos golfuletu' la cat mai multi km!! tatuajul cade la fix pentru un fan adevarat.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!