Jump to content

Piese necesare portiera şofer

sveck78
 Share

Postare recomandată

Să o iau cu începutul. M-am dus sâmbătă în renumitul târg auto din Floreşti -Cluj şi mi-am luat o Skoda Fabia Combi, 2002, adusă din DE. Maşina are ca dotări AC climatic, volan reglabil, scaune faţă reglabile pe înălţime, radio cd mp3 Clarion, senzori de parcare spate, oglinzi electrice încălzite, geamuri electrice faţă, închidere centralizată cu acţionare de pe cheie (cheia este modelul clasic, nu briceag, dar are 2 butoane pe ea - inchis şi deschis ), computer de bord, proiectoare de ceaţă, buton de blocare-deblocare uşi de pe panoul aflat pe uşa şoferului. De la început nu funcţionau reglarea oglinzilor, acţionarea geamurilor faţă din butoanele de pe uşa şoferului, închiderea centralizată şi iluminarea butoanelor de pe portiera şoferului. Am presupus că este o întrerupere a vreunui fir care alimentează sistemele de pe portieră. Am luat-o la preţul de 2800 euro, în care a intrat şi un set de jante cu cauciucuri de iarnă, şi am plecat spre casă (Bacău). Toate bune până azi, când nu am mai putut să descui maşina. Am încercat în fel şi chip, dar nu am reuşit. Până la urmă, am scos chederul exterior de lângă geamul stânga faţă, cu gândul de a acţiona cu ceva pârghia care deschide uşa. Stupefacţie : GEAMUL PORTIEREI ERA SUSŢINUT EFECTIV DE UN LEMN, CA SĂ NU CADĂ. Mi s-au înmuiat picioarele, şi am început să desfac faţa la portieră. Au început să apară surprizele : macara geam şi motoraş acţionare geam lipsă, module care ar fi trebuit să mai fie pentru oglinzi, închidere centralizată şi cine ştie ce altele ar mai fi trebuit să fie, lipseau cu desăvârşire. Doar cablajele mai erau. După ce m-am descărcat verbal în toate felurile şi modurile posibile, am început să-mi fac o listă cu toate cele trebuincioase pentru a repara nesimţirea şi cretinismul unora. Aşadar, cred că am nevoie de următoarele (nu ştiu dacă denumirile sunt chiar corecte):

- macara geam stânga faţă;

- motoraş acţionare geam stânga faţă;

- modul acţionare oglinzi electrice.

Sunt sigur că mai trebuie şi altele, dar nu mai ştiu care. De aceea cer sprijinul celor care mă pot ajuta să-mi spună exact ce piese am nevoie şi eventuale preţuri aproximative, ţinând cont şi de dotările maşinii. Problema mai mare e că sâmbătă plec la mare şi trebuie neapărat să o rezolv până atunci. Mii de mulţumiri celor care îmi vor oferi nepreţuitele informaţii de care am nevoie. Stimă .

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Am sa incerc sa te ajut eu, fiindca cel care ti-a vandut-o le-a lasat la mine :lol: .... glumesc, dar daca tot sunt clujeanca musai sa te ajut, ca de la noi ai cumparat-o.

In imagini ai cam tot ce ti-ar trebui ptr. o usa cat de cat completa.

Te uiti, si vezi daca iti mai lipseste ceva.

Am uitat sa te intreb, le vrei noi, sau sh?

post-25544-0-95064800-1344970695_thumb.j

post-25544-0-26659200-1344970742_thumb.j

post-25544-0-28326400-1344970761_thumb.j

post-25544-0-62662400-1344970776_thumb.j

post-25544-0-14440600-1344970793_thumb.j

post-25544-0-03898700-1344970811_thumb.j

post-25544-0-12618100-1344970824_thumb.j

post-25544-0-56962500-1344970833_thumb.j

post-25544-0-90661900-1344970847_thumb.j

Modificat de carmina
Link către comentariu

Din cate stiu... pe motorasul care iti lipseste tie de la geam , are un modul prin care trec comenzile de la oglinzile electrice;comanda pentru inchiderea centralizata si altele(nu mai stiu :icon_confused: ).Eu as cumpara prima data macara geam+motorasul dupa care vezi ce nu iti mai merge si completezi :bom:

post-39116-0-09814900-1344971052_thumb.j

post-39116-0-46226400-1344971059_thumb.j

Inainte sa cumperi macaraua verifica pe usa sa vezi daca sunt bune cablurile si suportii care tin geamul, daca sunt bune cauti kit reaparatie macara pt ca iesi mult mai ieftin .

Link către comentariu

Carmina, le-aş prefera SH că e mai ieftin, dar nu ştiu cât va ţine macaraua dacă nu e nouă. Oricum, trebuie macara, motoraş şi tot ce este monatat pe motoraş (modulele). Dacă aş găsi la dezmembrări tot angrenajul, adică tabla aia pe care sunt montate macaraua şi restul piesele aş lua-o fără să clipesc. Cablajele, butoanele de la geamuri şi oglinzi le am. Eu am mai schimbat o macara de stânga faţă acum 3 ani când aveam golful, deci nu sunt străin de manoperă, problema este să găsesc piesele, că la montaj nu e o problemă. Vineri cel târziu, până la prânz, ar fi bine să le am că sâmbătă plec la litoral şi vreau să mă bucur de tot comfortul pe care îl poate oferi maşinuţa.

P.S. Maşina am luat-o din Cluj, dar vânzătorul era din Sebeş-Alba. Dacă le-a lăsat la tine, rogu-te trimite-le cu porumbelul. :icon_cheesygrin:

Modificat de sveck78
Link către comentariu

Pai daca mergi cu lemnul infipt in geam, ce are? De la Cluj la Bacau nu ai simtit nimic, eu zic sa mergi asa pe litoral, cand vii o sa le ai la Bacau.

Ok, te inteleg prin ce treci, am sa te ajut.

,,Sper să se rezolve toate..." : se rezolva sweck, esti pe maini bune, te rog sa ma crezi.

Modificat de carmina
Link către comentariu

Da, dar veneam acasă. Când eşti în concediu parcă nu vrei să ai nici o grijă, mai ales cu maşina. Şi apoi, o încui cu şurubelniţa că s-a rupt şi o siguranţă la butuc, şi cum am încuietoare numai pe portiera şoferului, iar centralizata nu merge de pe butoanele de pe cheie, închipuie-ţi cam în câtă siguranţă va sta maşina. Oricum, e destul de târzie ora, aşa că mai lăsăm şi pe mâine. Sper să se rezolve toate....noaptea e un sfeşnic bun.

Modificat de sveck78
Link către comentariu

Deci in momentele astea mie i-mi vine sa injur,m-am saturat de toti bijnitarii si hoti si talhari care sunt prin piete,am zis ca pe viitor nu o sa mai iau vreo masina din piata,si mai ales de la bijnitari.

Iar ca sa nu fiu offtopic,is sigur ca stia de problema,dar in fine,si eu zic sa mergi pe piese second ca sunt mai eftine,si nu is niste piese care ar trebui sa fie noi.

Link către comentariu

Dar cand ai cumparat masina cum ai putut sa nu verifici functionarea tuturor comenzilor masinii? Ce iti lipseste tie din usa se apropie de 100 Eur sh in functie de dealer. Macara, motoras geam plus calculatorul de usa. Si acum daca spui ca s-a mai belit si butucul....

Link către comentariu

Asta e off topic : din start vânzătorul mi-a spus că nu funcţionează comenzile de pe uşa şoferului şi reglarea oglinzilor. Ce ar fi trebuit să fac, să-i desfac portiera acolo, în târg, să văd ce are? Nici în cele mai negre coşmaruri nu m-aş fi gândit că poate fi descompletată în halul ăsta. Mă aşteptam la ceva fire întrerupte, în cel mai rău caz bulit calculatorul. Îmi place maşinuţa, în rest nu are nici o problemă : nu bate, nu trăncăne, merge foarte bine, nu e nici mare nici mică, numai bună atât pentru oraş cât şi vacanţe.

On topic : mă poate ajuta cineva cu piesele necesare, mai puţin macaraua - pe asta o iau nouă (e 230 ron)? Am căutat azi pe la dezmembrări în Bacău şi nu au nimic din cele trebuincioase. Dacă mă ajută cineva şi le poate trimite prin curier, bineînţeles cu toate costurile necesare, poate că vreodată voi putea şi eu să întoc binele făcut. Mulţumesc

Link către comentariu

Eu ti-am spus frumos ca te ajut, dar trebuie sa te hotarasti de ce ai nevoie.

Eu am tot de ce ai avea tu nevoie, decizia iti apartine.

Mai multe te rog frumos sa ma intelegi nu pot sa-ti spun, fiindca nu este un topic de vanzari.

Ok, acum am vazut pozele pe care le-ai postat: la panou macaraua lipsa(ai doar tabla), motorasul cu calculatorul usii lipseste, manerul de plastic partea din spate o ai? ,,sarma" aia indoita care vine de pe broasca usii lipsa....cam atat din ce ai postat tu.

Acum am vazut si ce ai mai adaugat: ,,3" se poate repara, ,,4" daca se strica cam greu sa repari, fiindca nu vei gasi nicaieri acel cauciuc din interior, ceva provizoriu.... dar nu va tine, pana la urma tiganie va fi finalul, 6 nu este o problema fiindca mufa vine cuplata la calculatorul usii (de pe motoras).

Modificat de carmina
Link către comentariu

Cu ataşez ceva poze?

post-26240-0-74596400-1345026964_thumb.jpost-26240-0-69608600-1345027007_thumb.jpost-26240-0-69608600-1345027007_thumb.jpost-26240-0-07594800-1345027019_thumb.j

Cam aşa arată portiera mea.

Modificat de sveck78
Link către comentariu

revin cu precizări privind mufele existente:

1 - mufa pentru luminiţa/senzor uşa încuiată (e în partea de sus a portierei, lângă ţumburucul cara coboară/urcă în funcţie de deblocat/blocat uşa)

2 - martor portiera deschisă (cel din josul portierei)

3 - nu ştiu (probabil comada închidere centralizată/blocare uşi)

4 - nu ştiu (probabil comanda geamuri electrice)

5 - comanda reglare oglinzi

6 - mufă care vine direct din oglinda stânga

post-26240-0-54746400-1345029211_thumb.j

Link către comentariu

3 si 4 parca iti vin la motorasul de la macaraua usii(calculatorul de confort atasat pe motoras),Instalatia de inchidere,iti vine bagata prin usa si mufa are capatul in broasca usii.Iti trebuie doar motoras de macara si macaraua electrica.Sa imi lasi o serie de caroserie sa iti spun ca cod de motoras/macara sa iti cauti.

Link către comentariu

motoras: 6Q1959801

macara completa (cu tot cu panou): 6Y1837751J

Link către comentariu

• 2 weeks later...
dark_raider_ro

salut!

Postez si eu aici pt ca am vazut ca ii poti ajuta pe oameni si am si eu nevoie de ajutor. Pe scurt am nevoie de butoanele electrice de Fabia de pe fata si de plasticul in care intra ansamblul de reglare a comenzilor oglinzii de la usa soferului. Adica, este partea in care intra ansamblul de la postul #2, poza 5. La mine s-au rupt urechile si acum cand inchid usa iese de acolo ansamblul comenzilor.

A, si ar mai fi ceva: manerul de la usa stanga spate cu totul cred. La mine partea dinspre spate, mai precis interiorul ei lipseste cu desavarsire.

Multumesc anticipat!

Cu respect,

Geo MECU

Link către comentariu

vezi pe la dezmembrari, pe aici sunt doar problemele :)

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Salutare,

Vreau sa cumpar un motoras macara(second hand) geam fata dreapta, pentru fabia din 2004 motor 1.2 benzina.

Daca ma puteti ajuta,va multumesc .

post-111851-0-77579400-1347460623_thumb.

Salutare,

Vreau sa cumpar un motoras macara(second hand) geam fata dreapta, pentru fabia din 2004 motor 1.2 benzina.

Daca ma puteti ajuta,va multumesc .

Asta este piesa.

Modificat de bogdan1971
Link către comentariu

• 1 month later...

salutare!

aseară m-am pus sa desfac ușa pasagerului, pentru ca se auzea o baraitura când dădeam un pic de volum la muzica. surpriza a fost când am găsit sursa baraiturilor. este o piesa (vezi foto) despre care habar nu am de unde vine și ce rol are......m-am uitat prin toată ușa și nu am văzut ca ar lipsi ceva, ba chiar, mai mult, toate funcționează cum ar trebui........ îmi scapă mie ceva?

post-33634-0-40463000-1351324957_thumb.j

Link către comentariu

Este o siguranta.

Explicatiile sunt chiar.....in palma ta CRW. :lol:

post-25544-0-78472100-1351331806_thumb.j

Link către comentariu

• 2 weeks later...

am desfacut usa (mai putin broasca si ansamblul manerului de usa din exterior). am cautat cum s-ar putea monta si nu am gasit. teoretic, siguranta tine butucul, dar ca sa se poate monta pe butuc, trebuie introdusa din lateral.......si nu prea merge asa......

aveti careva vreo idee? ca nu prea imi vine sa-mi pierd toata ziua cu acea siguranta, mai ales pe "caldura" asta.......

Link către comentariu

Desfa broasca de acolo, desfa manerul exterior, desfaci apoi si suportul din spatele manerului si acolo introduci siguranta.

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

,,siguranta tine butucul" : nu, butucul este fixat doar de surubul de pe cantul usii.

Uite:

post-25544-0-26187400-1352625848_thumb.p

Modificat de carmina
Link către comentariu

Parerea ta. Ai defscut vreo usa sa vezi ce si cum e pe acolo?

Acel surub in plus exista doar la unele modele din anumiti ani de fabricatie. Sunt modele care au 2 suruburi, unul tine butucukl si unul roteste siguranta care la randul ei tine butucul.

LE Si piesa 9 din imagine ce face?

Modificat de Al Bundy
Link către comentariu

Da, Cristiane. ,,sa vezi ce si cum e pe acolo?" : pai sigur ca m-am uitat.

,,care au 2 suruburi" :

,,unul tine butucukl " : Unul fixeaza butucul, adica cel de sus de pe cantul usii.

,,si unul roteste siguranta care la randul ei tine butucul." : si Unul care tine fixat ,,ornamentul" interior in care intra manerul usii.

,,Si piesa 9 din imagine ce face?" Cristiane, face ce vrea ea ca este ca si mine, neastamparata . :lol:

Raspuns: piesa nr. 9 este o ,,garnitura", banuiesc sa nu intre apa, praful etc, plus ca nu poti sa pui fier pe fier, adica butucul direct pe usa, trebuia o garnitura intre panoul usii si butuc, in cazul nostru......9.

,,Acel surub in plus exista doar la unele modele din anumiti ani de fabricatie" : asa este Cristiane, dar nu am avut la indemana alt pdf. Acel surub la care te referi (5) este pe cantul usii...in cazul meu, dar nu are importanta, fiindca pe CRW nu il intereseaza ,,mataraiul", el vrea sa stie doar unde trebuie montata siguranta.

,,Parerea ta" : asa este. Sper ca nu mi-a scapat nimic...

post-25544-0-54211800-1352664398_thumb.j

Modificat de carmina
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!