Jump to content

Golf IV sau Ford Focus

cretu_dan
 Share

Postare recomandată

Aceste doua masini sunt la acelasi pret 7500 euro

-Golf IV 1,9 TDI, 101 CP, 138.000Km, alb, 2002, climatronic,geamuri(fata+spate) si oglinzi electrice, radioacasetofon

-Ford focus 1,8 TDCI, ?CP, 125.000Km, argintiu metalizat, 2003,aer conditionat,cd player,jante de aluminiu

Care credeti ca marita banii?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Parerea mea este ca a-si cumpara golfu, la revanzare o sa iei mai mult pe el, chiar daca e din 2002, repet e doar parerea mea:P

Link către comentariu

Cred ca Vw merita pentru ca are climatronicul, dotare pe care la Focus nu am vazut-o. Celelate dotari se pot pune cu mai multa sau mai putina cheltuiala, insa asta nu decat cu cheltuiala nejustificat de mare.

In rest e chestie de gust si preferinte. In ceea ce priveste revanzarea, cred ca este o chestie discutabila, pe care iei un pret mai bun.Eu a-si zice Golf

Link către comentariu

Focus are avantajul motorizarii si suspensiei spate multilink. Trebuie investigat ce motor este. Poate fi 1.8 TDDi de 90 CP. Daca este TDCI poate avea 100 sau 116 CP.

Golf IV are avantajul unui design mai reusit si al unei calitati ridicate.

Daca este intr-adevar TDCI, as opta pentru Focus.

Link către comentariu

Si eu cred ca golful IV merita. Chiar daca nu are o punte spate comparabila cu focusul, are o calitate mai buna de fabricatie, o tabla mai buna, climatronic si nu in ultimul rand un motor fiabil. La Focus nu stim motorul ...

Cd player si jante de aluminiu se pot pune si ulterior.

Decizia finala trebuie insa sa o iei singur, si numai dupa un test drive cu fiecare.

Bafta !

Link către comentariu

eu as merge pe VW.

din cauza imaginii, pasiunuii, si faptul ca la revanzare mai iei ceva pe ea.! evit detailiile tehnice de comparatie, ca astea ti le poate da oricine...

unde mai pui ca nu imi place focus deloc...parerea pur personala...

Modificat de bogdan_wrc
Link către comentariu

Votez VW.

In plus am auzit ca motoarele TDCI de la Ford nu sint cele mai reusite.

Link către comentariu

ai auzit prost tata are ford focus ghia tdci 115 cai 250nm si motorul este LUX...ca aspect interior si exterior golful ii da clasa, tind sa cred ca pd-ul lui vw e mai fiabil decat common railul fordului dar focus sta al dracului de bine pe asfalt raman super impresionat de fiecare data cand il conduc...daca e tdci-ul de 115 cai ia-l

Link către comentariu

Ca aspect exterior, focusul este foarte european, si arata bine, si are si avantajului unui tren de rulare excelent, dar are marele dezavantaj al unui interior absolut oribil (parerea mea....).

Eu nu as putea sa conduc zi de zi o masina care are bordul unui focus , deci o sa votez Golf :)

Link către comentariu

ai auzit prost tata are ford focus ghia tdci 115 cai 250nm si motorul este LUX...ca aspect interior si exterior golful ii da clasa, tind sa cred ca pd-ul lui vw e mai fiabil decat common railul fordului dar focus sta al dracului de bine pe asfalt raman super impresionat de fiecare data cand il conduc...daca e tdci-ul de 115 cai ia-l

Cine mi-a spus,are mai multe Forduri noi (nu stiu ce model) la firma si se plingea ca daca bagi piciorul mai tare scoate mult fum negru.

Link către comentariu

Cine mi-a spus,are mai multe Forduri noi (nu stiu ce model) la firma si se plingea ca daca bagi piciorul mai tare scoate mult fum negru.

S-a mai auzit asta insa cred ca se poate regla. Ca fapt divers, si prietenul surorii mele are unul si scoate intr-adevar fum. Insa motorul TDCI este bun.

Link către comentariu

recunosc ca nu stiu nimic despre motorul de pe focus, dar oricum eu as merge pe golf, poate si datorita unei slabiciuni pe care o am si am avut-o pentru acest model. pe de alta parte, calitatea la interior este cu totul alta si climatronicul este intr-adevar super.

Link către comentariu

Insa motorul TDCI este bun.

daca este TDCI are motor de peugeot si sunt dupa anul 2002-2003.

daca este TDDI are motor de ford si sunt pana in anul 2002.

despre motorul de peugeot nu are rost sa mai vorbim , deoarece se stie ca sunt cam cele mai bune si fiabile motoare diesel.

poate cel de la fiat (multijet) care a luat premiul pe 2005 ca diesel sa-l depaseasca. apropo: multijetul de la fiat echipeaza mai nou si masinile opel. :)

Modificat de sefo
Link către comentariu

Eu optez pentru Golf pentru ca este VW. VW este o marca superioara fata de Ford. VW este considerata in Germania cea mai ieftina masina de lux (intre Mercedes, BMW, Audi).

Acum judecand la rece, un Golf are o gramada de atu-uri:

- desing reusit;

- chiar daca are punte spate se tine foarte bine si cu niste cauciucuri de 205 are o stabilitate de invidiat;

- VW are un motor mult, mult mai fiabil si mai rezistent in timp;

- revanzare mai buna;.... si as putea contiuna mult si bine cu avantaje pentru Golf.

Eu am avut posibiliatatea sa aleg intre un Golf si un Mondeo (in aceeasi bani), dar am ales Golful.

Link către comentariu

Focus sta mai bine decat alte masini pe drum, sesizabil in special pe cele alunecoase si cu denivelari.

VW G4 este mai ieftin de intretinut, fabricantul asigurand o fiabilitate crescuta fata de alte marci.

Link către comentariu

Sal,

motorul de 1.8 de la Ford consuma calar mai mult decat cel de la vw de 1.9 in acelasi conditi cam cu 30%,...dar.....motorul de la ford este mult mai dinamic,...si la demaraj este mai bun decat 1.9(101CP).

Eu am un Golf tdi(AXR 101 CP) fabricat in 2003,nu lasi schimba cu Focus niciodata.

(preturile sunt in Romania ..sau in Germania? ..ca sunt cam ieftine)

Link către comentariu

am mers cu ford focus (editia break) 1.8 TDI. facand o comparatie cu golf 4, nu mi-a placut deloc cum se aseaza la drum focusul fata de vw. la 140 km/h mi-a cam fost frica, ma cam tragea de spate, nu stiu de ce, iar curbele le lua putin dubios. sa fe ca nu aveam ESP pe el? in fine, as merge pe vw totusi, si asta nu musai ca am eu, dar cred ca e mai fiabil.

insa, cu toate astea, si focusul mi-a facut o impresie destul de buna.

Link către comentariu

Cerceteaza pe net si problema tablei la Focus (si as spune Ford in general). Daca vrei sa tii masina mai mult nu te va interesa probabil atat de tare cum sta ea la 150 la ora pe sosea (ca in Romania nu prea ai unde sa circuli cu viteza asta fiind intreg la cap), ci mai degraba te va interesa cum se mentine in timp. Si daca vei cauta pe forumurile germane dedicate Ford vei vedea chestii destul de interesante referitor la tabla. In rest numai de bine, masina mare, complet banala, nimic deosebit, interior 1 clasa sub Golf (uita-te atent la stickeru de pe butonul de avarii). De motoare nu stiu nimic, eu nu sunt fan diesel.

http://www.motor-talk.de/t708651/f19/s/thread.html

sau si mai bine

http://www.ffcd.de/forum/

Mergi la Suche, si cauti dupa Rost

Parerea mea®

Link către comentariu

Parca m-ar atrage golful ... :)

Verifica-l obligatoriu.

Link către comentariu

Masinile erau la acelasi autohouse in De. Am optat pentru VW. Intr-adevar, cum spunea cineva mai sus, nu as fi putut sa ma urc in fiecare zi intr-o masina ca Focus-ul. Cat despre motor, sunt dispus sa renunt la dinamism in favoarea consumului. Multumesc voua pentru opinii. Ma simt si mai bine acum. :).

Link către comentariu

ok, daca ai cumparat-o, atunci sa speram ca nu vei avea parte de evenimente nasoale si sa o stapanesti sanatos!!!

Link către comentariu

ai procedat bine! o sa vezi!

oricum, daca ai postat aici, era normal sa te convingem sa iei Golf. era interesant de postata aceeasi intrebare si pe un forum ford, sa vedem raspunsurile lor... :)

sa-l stapanesti sanatos! bine ai venit in familie!

Link către comentariu

Sa ne mai auzim peste 50k :P si poate ne aduci si niste poze cu el cand iti vine :D

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!