Jump to content

Prima mea masina

alex_andraa

Postare recomandată

Buna tuturor celor inscrisi pe acest forum.Sunt incepatore in tot ceea ce priveste acest domeniu,proaspat inscrisa in scoala de soferi.Dupe ce voi lua carnetul de soferi,vreau sa-mi cumpar o masina si as vrea sa ma opresc la un passat.Insa am auzit foarte multe contraindicatii pentru o biata incepatore,ba ca este prea mare,ba ca este foarte scumpa la intretinere etc.

Acum auzind toate astea elenul meu privind aceasta masina ``s-a taiat``

M-am informat si am inteles k la inceput nu este recomandat sa aiba mai mult de 90 cp.

1.Care ar fi modelul acesta cu maximum 90 cp?

2.Cat de scumpa este la intretinere?

3.Care ar fi consumul?

4.Este sau nu recomandata aceasta masina pentru o incepatore?

5.Sunt intr-adevar scumpe la intretinere masinile cu motoare cu capacitate cilindrica mare atat de scumpe la intretinere?

Precizez ca suma pe care doresc sa o investesc este de aproximativ 6000 de euro,insa doresc sa stiu cat mai multe despre aceasta masina.Multi spun k investitia pentru inceput nu ar trebui sa fie mai mare de 4000 de euro,poate este adevarat dar imi place acest tip.

Daca chiar nu este indicat un passat din anul 2005 sau 2006 ce altceva as putea sa cumpar la acesti bani,dar sa cuprinda cerintele de mai sus.Precizez k o intretinere ieftina este foarte importanta si un consum de carburant la fel

Link către comentariu

Cred ca o sa gasesti mai multe informatii pe tema asta in aria de Passat. Aici e doar arie de prezentare, fara discutii tehnice.

Passat de 90 de cai nu stiu daca este... poate B4 de 1.8 benzina. ALH de 90 de cai eu pana acum n-am auzit sa fie pus pe masina asta.

Passatul e un pic cam mare pentru un incepator... poate un Golf ar fi mai indicat(mai ales ca are si motorul de 90 de cai :) ) sau chiar Polo.

Cred ca cel mai bine ar fi sa deschizi un topic la "Versus" dupa ce te hotarasti la cateva masini din care sa alegi, dupa ce te documentezi in prealabil. Spor!

Link către comentariu

Personal, pentru incepatoare iti sugerez sa iti iei un golf sau polo, iar in functie de ce drumuri vei face mai mult, oras sau afara sa iti iei benzina respectiv diesel.

In bugetul care il ai, te incadrezi la o masina mai noua si cu mai putini km daca mergi pe benzina si pe polo sau golf.

Daca treci pe diesel cu aceiasi bani iei o masina mai veche si sigur cu mai multi km. La fel si daca terci pe clasa mai mare, gen Passat.

Asta e ce consider eu personal si sunt exact sfaturile pe care le-am dat unei prietene care este tot in situatia de a-si cumpara prima masina.

Succes la examen! :)

Link către comentariu

Bine ai venit printre noi;) ! Sper sa iei carnetul din prima :emthup: :emthup: !

Ca masina..Te poti uita si la Audi A3 , Golf..Polo..de ce nu si Fox ? Passat-ul intradevar este o masina eleganta..dar este lunga..si cum o sa fii incepatoare..si in Bucuresti..o sa-ti fie greut..masina e cam mare..e lunga..oras aglomerat..

Succes la examen !

Link către comentariu

Eu ti-as sugera un Golf 5 1.9TDi. Am condus Passat b5.5 (2004)in Bucuresti imediat dupa ce mi-am luat carnetul si este mai greu de parcat decat un Golf. Problema pe care am remarcat-o initial la Passat a fost ca in retrovizoare nu puteam vedea toata masina, caroseria fiind putin bombata la portiere => predispunere la zgariat bara spate.

Multa bafta la examen!

Link către comentariu

Nu speriati fata degeaba. Eu am condus Passat B4 din prima zi in care am luat carnetul si pana azi, si nu am avut nici un accident. Sa stii ca e un pic mai greut de condus, dar dupa vreo cateva zile, 2-3 zile, ai sa te obisnuiesti. Exista motor de 90cp la Passat B3, B4 si B5 de 1,9TDI. La cele mai noi nu mai exista de 90cp. Sa stii ca sunt un pic mai scumpe la intretinere dar nu exagerat. Adevarul este ca pentru o fata nu se prea potriveste Passatul. Un Golf, A3, Ibitza, Leon sau Fabia e mai indicat, o masina cat de cat modesta la capitolul - spatiu interior.

Modificat de Ronald
Link către comentariu

Daca e descurcareata si ii place passatul de ce sa nu-si ia? Eu de cand am permis (un an jumate) am mers numai cu Passat B6. Dupa ~50000 km e intreg si nevatamat :). Daca te obisnuiesti pe masina mare de la inceput o sa-ti fie usor cu masini mai mici dupa aceea...sau cel putin asa e la mine.

Bafta la examen !!

Modificat de Radhoozzz
Link către comentariu

Sa Lamurim putin dilema. Ca posesor de Passat 1.8T, benzina iti pot spune urmatoarele:

1. Daca vei conduce masina in Bucuresti, iti recomand diesel, benzinarul iti va consuma mult.

2.Passt-ul este o masina fiabila, o spun din propria experienta si aici ma refer la modelul B5.5(fabricatie 2001-2005)

3. Daca ai un buget de maxim 6000 euro, ai putea gasi lejer un passat pe motorina, motor de 131 cp(vei avea un consum de aprox 9-10l in oras si 5-6 in exterior)

Link către comentariu

Un golf 4 1.9 tdi de 90 cred ca e cel mai indicat. Fiabil si consuma putin, iar in bugetul tau cred ca o sa gasesti unul destul de bine echipat :icon_cheesygrin: . Mult succes la scoala de soferi :icon_thumleft:

Link către comentariu
Laurentiu_LWR

pentru o domnisoara...care nici nu si-a luat permisul...nu este cam sinucigasa recomandarea?

nu stiu cum se misca passat-ul...dar stiu cum se misca bora la 130 caluti...si nu recomand pentru incepatori:(

Link către comentariu

pai daca o luam asa,ca e incepatoare si ca masina e prea mare pentru ea,atunci sa ia o dacia veche ,o rabla sa se invete sa conduca mai bine,sa se obisnuieasca cu schimbatul vitezelor,cu pedalele cu parcatul.fata dispune de 6 mii de euro,dar trebuie tinut cont ca o masina second hand are nevoie de inca cateva sute de euro bune sau poate peste mie,pentru ca sigur o sa prezinte ceva probleme,sau daca nu probleme,service cauciucuri si mai stiu eu ce.si cel mai important la cumpararea unei masini second hand,(cel putin pentru mine)sa nu fie rulata multi km pe drumurile patriei.pareri ne dam cu totii dar alegerea va fi a ta.bafta!

Link către comentariu

subscriu si eu golf 4 90cai alh, consum mic in oras ( nu depasesti 6 % ) , extern 4,5 % ( te poti plimba sa te saturi ;)) ) si nu e nici pretentios la motorina

Link către comentariu

Daca stii sa conduci si esti stapana pe tine si pe masina, ia-ti ce-ti place tie! Passatul este o masina fiabila si foarte frumoasa in acelasi timp. E adevarat ca atunci cand dai cu spatele trebuie sa fii mai atenta dar cu orice masina trebuie sa ai grija pana la urma. Si daca masina are 130 de cai sau are decat 90 nu are importanta, conteaza cat calci tu pedala ;).

Link către comentariu

cum te obisnuiesti in polo asa te obisnuiesti si in touareg sau passat avem prieteni de familie , femei...care conduc din prima zi suv , iei ce iti place tu sa fi fericita in ea . succes la examen

Link către comentariu

Salutare tuturor !Va multumesc pentru sfaturile voastre,sunt de un real folos.Ca in orice situatie taberele sunt impartite cu pareri pro si contra.

Am deschis subiectul cu passatul din prima pt k este masina kre este prima in topul preferintelor mele,dar mai exista si altele,dar din cate am inteles de la ``Robotelu``trebuie sa discut pe tema aceasta in sectiunea ``versus``.

Imi cer scuze moderatorilor forumului dk am postat unde nu trebuie acest subiect,dar sper sa fie trecuta cu vederea greseala :))

``Ne auzim``la sectiunea versus

:( nu ma descurc deloc la sectiunea ``versus,``asa k sper sa nu ma urecheze nimeni dk voi continua discutia aici :)

In topul preferintelor mele dupa passat sunt urmatoarele masini:

2.Seat Leon

3.Seat Ibiza

4.Opel Astra

5.Peugeout

De Preferat sa fie an bun 2007-2008,cu acelasi caracteristici k si mai sus intretinere ieftina si consum mic.Insa nu e de neglijat nici parerea voastra cu golful.

Va multumesc tuturor pt sfaturi

Link către comentariu

la 6 mii de euro cred ca cel mai idicat ar fi un golf 5, 1.9 tdi de 105 cai.

putere ok, consum ok, dotari ok....

pasat din 2006-2007 la banii aia nu cred ca ai sa gasesti.

fata de un seat leon, eu zic ca golf 5 este superior. interior si bord mult mai frumos, dotari aprox la fel.

acuma depinde de tine ce alegi :)

Link către comentariu

la 6mii si-a luat o prietena opel corsa. f misto masinuta,nu e limitata la oras.

mica,consum ok....dotari,putere (are vreo 80-90 cp la motor de 1.3cdti).

(topicul nu prea merge aici din moment ce nu ai masina sa prezinti,nu?)

Modificat de Muale
Link către comentariu

Revin si punctez, ca posesor de passat, really acum, o fi ea ditamai masina, niciodata nu mi s-a intamplat sa ies in oras si sa nu gasesc loc de parcare. Laurentiu, iarta-ma dar nu pot fi de acord cu tine. Domnisoara Andra, dupa 2-3 luni de Bucuresti va fi "brici" in ale condusului. Mi se pare totusi passat ul varianta pefecta:spatiu mare, putere, consum bun, fiabilitate,s.a.m.d

Andra, daca vrei mai multe informatii legate de Passat, astept pm. Pana atunci, drumuri bune tuturor!

Link către comentariu
Laurentiu_LWR

Nu ma deranjeaza ca nu esti de acord cu mine...e normal:-)

Parerea mea este tot o masinuta cat mai mica...dar cat mai noua...sa nu fie nevoita sa isi bage nasul in motor sau sa se plimbe pe la service...

Sent from my LWR-itza via Tapatalk 2

Link către comentariu

Cel mai bine ar fi ca mai intai sa iei permisul si apoi,cu el in buzunar,sa incepi sa mergi cu fiecare dintre autoturismele mentionate de tine mai sus.Apoi,alegerea va fi mult mai simpla,parerea mea.Pt. ca poate iti vei lua o masina,in urma sfaturilor celor de aici de pe forum,care mai apoi nu o sa iti mai placa.

Link către comentariu

Pt Razvan Blade.Nu era vorbe de passat din 2007-2008 la banii aceia ci de celelalte modele.Poate la banii aia un passat din 2005

*vorba

E normal k mai intai sa-mi iau permisul,dar k fiecare esti nerabdator.

Acum sper k nu a deranjat pe nimeni k vreau sa ma informez si eu putzin :))

Link către comentariu

Laurentiu, stim bine cu totii ca nu este o regula :"o masina mai noua=mai putini bani bagati in ea". Eu merg pe al treilea an de cand am Passat-ul si "tfu tfu" pana acum nu a stiut decat de benzina si cheie+consumabile, evident. Totul depinde de cum a fost folosita de proprietar sau proprietarii anteriori. Cert este faptul ca tanara ar trebui totusi sa se orienteze catre o masina care a avut cat mai putini proprietari. Nu de alta, dar eu am patit-o in trecut cu un opel care avea doar in Romania vreo 4 trecuti pe carte. Deh, greseala unui incepator:))

Cineva spunea mai sus ca nu ar trebui sa se uite la ce spunem noi aici, il contrazic. Eu unul as prefera sa fie atenta, cel putin eu vorbesc dintr-o minima experienta pe care am acumulat-o si nu as vrea ca ea sau altcineva sa pateasca ce am patit eu. Evident, se va hotara la cateva modele si va face cateva teste sa vada cum se simte conducand acele masini si apoi va decide.

Link către comentariu
Laurentiu_LWR

imi mentin parerea...si in acelasi timp recomandarea

domnisoara+incepatoare=masina mica+caluti putini+diesel+design atractiv+un prieten cu service :))

Link către comentariu

asta cu masina mica la o domnisoara ca ea nu prea tine(stim ca fetele doresc sa fie mare).

Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!