Jump to content

Paravanturile (deflectoarele de vant)

Topp
 Share

Postare recomandată

Buna!

N-am vazut eu sau acest subiect n-a fost prea discutat aici.

Intrucat intentionez sa-mi cumpar si sa-mi montez paravanturi pe Octavia 1, oricine vrea , oricine a avut sau are, este binevenit sa spuna aici ceea ce stie despre acestea: Producatori, montare, avantaje si dezavantaje, preturi, merita sau nu (nu am vazut prea multe masini care sa aiba paravanturi), daca iarna se dau jos...orice.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

montaj e destul de simplu. se introduc niste cleme in cheder ,le impingi cu o surubelnita si eventual ceva banda adezila . apoi se impinge paravantul si se apasa pt fixare.

avantaje...nu intra apa in masina cand ploua si vrei sa deschizi putin geamul. (bun la fumatori)

dezavantaje...unele cica forteaza macaraua geamului si in timp se poate strica ceva (practic in santul unde urca geamul se baga si paravantul...geamul se chinuie sa urce/sa isi faca loc.

preturi....cam 150-200 lei pt masina ta.

iarna de ce sa le dai jos?

uite un film sa iti faci o parere

Modificat de Muale
Link către comentariu

De altfel, se va zgaria geamul in zona de contact cu paravantul. Asta in timp, mai ales datorita prafului care se va acumula acolo.

Daca se va curata zilnic nu cred ca vor fi probleme.

Link către comentariu

Da, din filmulet am inteles cum se monteaza. Tks.

De ce se zgarie geamul, de la cleme? Pe ce portiune, atat cat e chederul? Daca da, nu-i mare problema, nu se vede cand e inchis.

Pai daca in santul in care intra geamul vin paravantul si clemele, acel spatiu devine stramt. Unii spun ca odata ajuns sus, geamul electric coboara singur, el intalneste un obstacol, nu-si poate face cursa libera pana la capat.

Daca le demontez dupa un timp, din varii motive (defectiune, scop neatins, etc), chederul ramane deformat acolo, pe acea portiune, prea larg, are de suferit?

Nu stiu de ce sa le dai iarna jos, asa citisem pe undeva.

Modificat de Topp
Link către comentariu

se zgarie doar pe cei 4mm cat intra sub cheder. cu geamul inchis nu se vede.

se zgarie doar unde este paravantul,nu roata pe cheder.

se zgarie doar daca exista ppraf/mizerie pe geam sau ep paravant. cand se freaca unul de altul....se zgarie :P

da,in santul in care intra geamul intra si plasticul paravantului. de asta am zis ca pot aparea probleme.

lumea spune ca dupa cateva curse sus-jos, in gheder isi face loc si paravantul (fiind material flexibil chederul)

Link către comentariu

Aparent, sunt si usor de demontat.

Ti le pot fura 'otii ? :sly:

Link către comentariu

Sal.,

Am si eu o parere pe care vreau sa o impartasesc cu voi .

Daca vreti sa luati paravanturi de calitate cautati SZATUNA si nu HEKO.

EU am avut HEKO de care spuneau ca rezista la 150 km/h cu geamul deschis 1/2, dar nu e nici pe departe asa .

La mine cel de la sofer a cedat in partea din spate acolo unde scrie HEKO la 120 km/h si aveam geamul deschis putin mai jos de paravant .

Alea pentru usile din spate sunt putin mai scurte si am fost nevoit sa le scot pentru ca eram sa-l pierd pe cel din dreapta.

Acum am luat SZATUNA si este diferenta de la cer la pamant intre grosimea si caltatea materialului din care sunt facute.

Dar am luat doar pentru usile din fata, asa ca nu pot sa va dau detalii despre cele pentru usile spate .

O zi buna.

Link către comentariu

Exact asta voiam sa intreb acum dar mi-ai luat-o inainte: ce marca e mai buna?

Merci pentru lamurire, este importanta.

Modificat de Topp
Link către comentariu

Geamul se zgarie exact pe cantul lui in zonele unde sunt puse acele cleme .

Dar numai la clemele HEKO care sunt metalce.

La cele SZATUNA sunt cleme din plastic si nu au cum sa zgarie geamul .

Link către comentariu

unde gasim Szatuna?

Link către comentariu

N-am aflat daca pot fi furate usor.

Si daca dupa demontare raman probleme. Cu chederul sau de alta natura.

Link către comentariu

Din alea care se aplica pe exterior ati vazut pe undeva? Erau pe vremuri...erau si ceva mai bolfoase si mai mari...Am avut la fosta si erau super ok...

Heko am acum la sofer...isi face treaba cit de cit dar nu la fel ca cele vechi...

Nici eu nu as recomanda ...si sint si scumpe 150-200 fata de 50-60RON cit au fost cele vechi..

Eu am de 2 ani si nu s-a legat nimeni de el...inca...

Modificat de Moog
Link către comentariu

Cu furat-ul nu stiu ce sa zic .

Dar nu cred ca se pot scoate cu geamul inchis fara sa le rupa pentru ca dupa cum ai vazur in filmuletul cu cele HEKO ele trebuie fortate putin (incovoiate - nu prea stiu cum sa ma exprim) si mai ai nevoie sa fie geamul dat jos .

Eu cred ca nu sa le fure e chestia ci sa-ti faca rau .

Sigur se rup cand vrea sa le scoata .

Link către comentariu

E bine ca nu se pot fura.

Totusi, daca sunt utile, de ce sunt putine masini care au paravanturi? Sa se fi propagat folclorul conform caruia sunt daunatoare geamurilor , chederului, sau poate ca or fi nimerit Heko, sau poate fiindca au fost montate gresit? Si de aici mult folclor negativ? Sau de ce?

Modificat de Topp
Link către comentariu

din fabrica nu cred ca sunt masini cu paravant.

rog un moderator sa mute discutia la tuning. eu am golf si totusi vb despre paravant in topic de skoda

Modificat de Muale
Link către comentariu

Sigur ca masinile nu vin cu deflectoare din fabrica.

Dar observ faptul ca desi-s utile, lumea nu-si pune.

Vizavi de, sa zicem, xenon, folii pe geamuri, eleroane, etc.

--------------------------

Personal n-as zice ca paravanturile fac parte din categoria ,,tuning''. Tuning inseamna sa faci modificari la masina. Paravanturile sunt doar niste accesorii.

Nu vad de ce ar trebui mutat topicul.

Modificat de Topp
Link către comentariu

xenon,folie pe geam sunt utile.

eleronul este util dar un procent mic dintre masinile care-l au chiar se bucura de el.

tuning-modificari,da. modificari functionale sau estetice. de aia spuneam sa fie mutat.

plus ca nu sunt doar pt skoda, se poun la o gama larga de masini

Link către comentariu

salut,

Eu am avut paravanturi Szatuna puse pe Octavia 1 si dupa ce am schimbat-o am pus imediat si pe masina actuala. Asta ca si idee cat de folositoare mi s-au parut. Ca si avantaje pe langa faptul ca poti merge cu geamul deschis cand ploua sau il poti lasa deschis cand incui masina ar mai fi ca atunci cand ai soarele din lateral nu mai este neaparat nevoie sa pui parasolarul.

Legat de partea cu furtul, stai linistit ca nu au cum sa le scoata intregi atata timp cat ai geamul ridicat.

Cat despre de ce nu are toata lumea, este o chestie de degustibus...

Link către comentariu

Incurca vizibilitatea inspre lateral-sus si lateral-fata? Mai ales in cazul in care ochii-ti vin in dreptul lor datorita staturii. Daca modifici inaltimea scaunului se schimba multe.

Eu unul circul mai mult singur cu masina. In acest caz cred ca o sa-mi cumpar doar pentru usile din fata.

Pentru spate, poate asa, ca estetica. Sau deloc.

Modificat de Topp
Link către comentariu

Nu te incurca la vizibilitate...sint destul de inguste...ar trebui sa atingi cupola cu capul ca sa intre in cimpul vizual...

Mai e un avantaj...poti lasa geamurile putin jos pt aerisire...mai ales cind o lesi in soare...si nu se vede din afara :)

Eu am luat setul de 4 de la Heko si am montat numai la sofer...nu mi-a inspirat incredere sistemul de prindere cu cleme sub cheder...si ramin de aceeasi parere si acum...

Prefer externe cu dublu adeziv de calitate...asa am avut inainte...au rezistat 3 ani la mine si mai au vreo 2 la noul proprietar...putin zgomotoase la peste 120-130...dar nu mai mult decit barele transversale :)

Link către comentariu

le-am dat mail celor de la autoaccesorii.

sa vedem ce oferta imi fac.

Topp, din ce am vazut, paravanturile fata au un decupaj pt a nu obstructiona oglinzile.

chiar daca esti inalt, nu cred ac te uiti fix pe sub cheder, incat sa te incomodeze.

Cineva si-a luat de la Clim Air dar au preturi mai maricele. plus transportul....

Link către comentariu

Observ cu satisfactie ca ies la iveala detalii noi odata ce discutia inainteaza.

Mi-am format deja o imagine.

Muale, poate ne spui si noua ce raspuns primesti. Si cate ceva despre sistemul de prindere, care se pare ca este important.

Link către comentariu

fiind ungur, omu' de la auto accesorii e limitat in cuvinte romanesti.

primul raspuns a fost mai sec decat un "ighen" : 135 lei.

incerc sa il asupresc verbal si i-am mai adresat cateva intrebari (din pacate nu bilingve). astept...

Link către comentariu

135 lei pentru perechea care vine pe portierele din fata si cam 90 lei pentru cele din spate. Plus cca 25 lei transport, cred.

Acum, in urma celor scrise aici, sunt obsedat de sistemul de prindere: daca au cleme de plastic, sa nu se zgarie geamurile sau banda dublu adeziva.

Ma refer la Szatuna, cu Heko am inteles cum sta treaba.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!