Jump to content

Reflexia bordului pe parbriz - Rezolvare?

cosminrot
 Share

Postare recomandată

Daca tu n-ai dat cu silicon si le-ai zis celor de la spalatorie sa nu dea cu silicon, asta nu inseamna ca pe bordul tau nu e silicon. Au folosit cumva o carpa noua cand au sters bordul sau au folosit aceeasi carpa pe care o folosesc de obicei, eventual cea cu care sterg si masina la exterior?

Nici mie nu mi se pare asa de suparatoare reflexia, nu e nici pe departe asa de deranjanta, dar nu pot contesta ca pe tine te deranjeaza.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Moog

24

• alexanderdj

8

• CristianMarin

7

• Geisterfahrer

7

Oameni buni!

Pozele de ieri le-am pus doar ca sa va arat ca intr.adevar bordul luceste :))))

Se poate trece peste asa ceva. Afirmase mai devreme un coleg, ca bordul nu e lucios deloc.

Sincer nu credeam ca ochelarii polarizati au vreun efect, dar m-am convins.

Link către comentariu

Cristian se poate sa aiba dreptate...incearca sa degresezi bine bordul...sa dai jos siliconul...citeam ca e destul de greu...nu prea se dizolva cu multe...unul alesese sa scoata cui-pe-cui :)... a dat cu silicon mat :)

Iany tu ai citit in diagonala ? Zi-mi unde am pus vreun link de vinzare sau macar sa aiba legatura cu mine si cu vinzare de ochelari...

Link-urile postate de mine sint de pe Ebay de la niste straini...

Am gasit un produs foarte bun si sfatui si pe altii sa-l foloseasca...atit...

Chiar merita...dar revin nu spanurile "dedicate" condusului, si nici plastice pt schi...se mai aduc ceva cit de cit ok de catre unii cu articole de pescuit...reflexie in apa etc...

Link către comentariu

Dupa cum ziceam la inceputul topicului, reflecta si la mine, dar incerc sa ma obisnuiesc. De cand ai deschis subiectul asta numai dupa reflexia bordului ma uit :rolleyes:

post-30494-0-56928200-1341414908_thumb.j

Link către comentariu

the nameless one

Eu nu am nici o problema , nu se vede asa ceva la mine. Conteaza daca am parbriz cu protectie la radiatiile solare,? Poate de asta nu se reflecta?

Link către comentariu

Poate... cine stie. Ideea e ca nu se intampla acest fenomen, permanent. Depinde de modul in care bate lumina.

Link către comentariu

Moog bordul ala n.a vazut niciodata silicon :). Niciodata nu am dat cu asa ceva pe el. Deci nu am ce sa degresez. O sa incerc niste ochelari de soare.

Link către comentariu

lambda_dryver

La mine, parbrizul cica ar fi cu protectie solara si tot se vede reflexia bordului. Personal nu o consider deranjanta, avand in vedere ca in 90% din timp nu bate soarele din unghiul necesar sa o creeze chiar atat de puternica... Am intalnit fenomenul si la alte masini. Tine doar de unghiul luminii si atat. Subscriu la faza cu ochelarii polarizati si heliomati. Este o anume firma care are modele speciale de condus (recomandati si de Allain Proust) care sunt si heliomati si polarizati si cu filtru pentru culoriile rosu-galben-verde. Din pacate, se gasesc doar in SUA (cu toate ca-s produsi in Italia) si cu tot cu transport ajung la un pret prohibiv, dar eu ii consider o investitie pe termen lung. Nu postez marca aici pentru a nu face reclama, dar daca sunteti interesati, astept PM (in legatura cu marca si preturi, NU vand astfel de produse!).

Link către comentariu

Un PM te rog... Sint curios ce ai gasit.

Link către comentariu

florica adrian

Un PM si la mine te rog. Multumesc!

Link către comentariu

Poti posta aici, fara probleme, linkul catre acei ochelari.

Link către comentariu

lambda_dryver

Ok. Atunci postez aici site-ul firmei respective: http://www.serengeti-europe.eu/ . Eu pe la noi prin tara nu i-am gasit nicaieri, si chiar am insistat pe o varianta Aviator, pe care i-am comandat de pe Amazon si cu tot cu transport m-au dus la 650 RON. Deci ieftini in niciun caz nu spun ca sunt, dar o pereche buna de ochelari te poate tine si 10 ani (ca sa nu spun ca o viata :D), deci, in opinia mea, este o investitie foarte buna. Pentru alte detalii, va raspund cu placere!

LD.

Link către comentariu

Ii gasisem si eu pe astia dar sint cam scumpi pt bugetul meu...

Mai erau vreo citeva firme cu preturi peste 200$...

Link către comentariu

Practic nu sunt asa scumpi pentru ca ii poti si lasa mostenire la nepoti, n-are ce sa se strice la ei in afara de rama. Dar ma gandesc ca problema cu rama ar fi cea mai mica, se poate face alta. Important e sa nu se sparga lentila, ca de "depolarizat", asta nu cred ca se poate intampla vreodata. :)

Cred ca mi s-ar rupe inima sa ma asez eu sau altcineva din greseala pe o pereche de ochelari pe care am dat 150 de euro.

Link către comentariu

Moog, cum se folosesc ochelarii aia? Rotesti de filtru astfel incat directia de polarizare sa fac un unghi drept (ideal) cu sursa de lumina, sau cum? Imi par tare nepractici pentru niste ochelari, teoretic, dar recunosc ca n-am vazut asa ceva pana acum

Link către comentariu

Alex , daca ii scapi, te asezi pe ei, ii uiti pe marginea portbagajului si il inchizi (ca mine), ii pierzi etc iti cam dai cu tesla...

Eu am avut bafta si de niste reduceri, si in total cred ca am "spart" vreo 250-300$ dar am dotat toata familia...plus pt sofer vreo 3 perechi :)

Vali nu rotesti de nimic coane :)...aia e chestia cu verificatul cu un telefon...am avut un Desire si daca ma uitam la el landscape nu vedeam nimic...nu puteam sa-l folosesc ca GPS decit portrait..asta daca purtam ochelarii...

Cu GPS-ul dedicat, sau cu Evo 3D nu are treaba...

Ii pui pe nas si gata...ai vazut pozele... ala e efectul fara trucajele de prin reclame...

Banc ajutator...stateam la un stop , ma uit in retrovizoare din reflex...in spate o blonda "buna" :)

Din plictiseala zic sa intorc capul scot ochelarii sa admir peisajul mai bine...SURPRIZA, nu vedeam nimic prin parbrizul blondei :))

Pun ochelari hop ca apare blonda

O cheltuiala de 200-300RON pe asa ceva eu zic ca merita...cautati pe Ebay , acum se vind si acolo...eu nu gasisem decit in SUA...am pus vreo 2 linkuri pe aici...

I-am verificat apropo de protectie UV...(am cu ce la firma) ..Polaroid 98.2%, astia 99.4%..

Eu folosesc din astia uzual (sau in fine asa pare din poza):

Mai exact Explorer 10019

http://www.amazon.com/gp/product/B002JINQ8E?&tag=shopwiki-us-20&linkCode=as2&camp=1789&creative=9325

Arata fix ca in poze, cu exceptia faptului ca la vremea respectiva scria made in SUA pe cutie :)

Link către comentariu

• 2 weeks later...
CristianMarin

~ 650 ron

Sent from my Galaxy using Tapatalk 2

Link către comentariu

Si eu am tot polarizati - sunt foarte buni, pentru ochi - si am observat ca dispare mai mult de 80-90% din reflexia bordului, cu ei.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Vali nu rotesti de nimic coane :)...aia e chestia cu verificatul cu un telefon...

Eu am ceva experienta cu filtrele de polarizare circulara sau liniara din fotografie. Daca nu rotesti nimic, adica filtrul este fix, randamentul filtrului este mult diminuat, pentru ca lumina polarizata depinde de unghiul de incidenta al razelor. Adica depinde de pozitia sursei (Soarele).

In cazul reflexiei bordului, sursa o reprezinta bordul in sine, ca el se reflecta. Cum bordul are o pozitie oarecum fixa fata de parbriz si fata de sofer, o pereche de ochelari bine realizata sunt convins ca poate estompa cea mai mare parte a reflexiilor din parbriz.

Ma gandesc totusi ca acesti ochelari sunt facuti in special pentru reflexiile obiectelor orizontale (bord, asfaltul soselei, parbrizele masinile din fata, etc) dar sunt complet inutili pentru obiecte verticale (geamuri, panouri, etc). Mi se pare absolut imposibil sa functioneze si la orizontale si la veriticale, fara a avea vreun mecanism de reglare a filtrului.

Incerca sa-i scoti de pe cap si sa-i rotesti cu 90 de grade. Priveste doar printr-o singura lentila (sau intoarce capul cu 90 de grade cu ochelarii pe nas). Mai au acelasi efect? Sunt curios de raspunsul tau...

Am fost insa colegi care spuneau ca-i ajuta chiar si noaptea atunci cand din fata sunt orbiti de farurile masinilor de pe contrasens. Nu prea vad cum, ca acolo nu este reflexie, iar lumina care vine direct de la o sursa (Soare, far, bec) este nepolarizata. Daca folosesti ochelari de polarizare si privesti direct catre farurile unei masini, farurile vor parea mai putin stridente (intra mai putina lumina in ochi), dar si obiectele din jur vor parea mai intunecate ceea ce nu este chiar de preferat. Ganditi-va la un om pe marginea soselei, el va fi practic invizibil. Ideal este ca doar lumina farului de pe contrasens sa fie estompata, nu si celelalte obiecte. Te rog sa confirmi sau infirmi daca acesti ochelari sunt de folos si noapea. Eu nu am vazut si nu prea am habar cum functioneaza daca raspunsul tau este pozitiv

Mi-ai dat o idee foarte buna, ma gandesc sa-mi cumpar si eu pt ca am probleme mari in toiul zilei din cauza reflexiilor. Din pacate port si ochelari de vedere asa ca e mai greu de gasit o pereche potrivita care sa poate fi montata peste cei de vedere si sa fie si la un pret acceptabil. Daca ai ceva sugestii (mai ieftine :) ) as fi recunoscator

P.S. Am vazut sugestiile. Multumesc!

Modificat de Valentin
Link către comentariu

Pe timp de noapte nu sint buni... Sint prea inchisi... Sint la limita suportabilului.

Dar pina spre amurg inserat sint super ok.

Pt noapte am alta pereche. Mai deschisa.

Cauta eagleeyes... Eu din astia am ... Cei mai scumpi sint aproape 80 $ .... Cauta pe amazon sau ebay...

Maiberau vreo 2 site uri americane dar nu mai bagau in seama europenii...

Link către comentariu

Mersi mult pentru idee. Nici nu mi-a trecut prin cap ca sunt si ochelari de genul asta. mersi inca o data

Link către comentariu

Vezi ca au si clips on si de pus pe deasupra ochelarilor de vedere.

Link către comentariu

Pana la urma mi-am luat niste clips-uri de pus peste ochelarii de vedere. Nu sunt de marca, sunt no name-uri, insa isi fac treaba foarte bine.

Sunt foarte odihnitori pentru ochi. Fac ca orice zi insorita sa para ca fiind acoperita de nori, asta fiind ziua ideala de condus pentru mine.

Multam inca o data

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!