Jump to content

Reflexia bordului pe parbriz - Rezolvare?

cosminrot
 Share

Postare recomandată

Am citit topicul si am vazut si pozele. Ar trebui facut o sesizare la vw sa se vinda la pachet masina cu ochelarii . E intr-adevar foarte foarte deranjanta reflexia bordului

Sent from my iPhone using Tapatalk

Modificat de flotouran95
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Moog

24

• alexanderdj

8

• CristianMarin

7

• Geisterfahrer

7

Geisterfahrer

La toate masinile se reflecta bordul in parbriz in anumite conditii. Atata timp cat parbrizul nu e perpendicular pe directia in care se uita soferul, astea-s legile fizicii si nu se pot modifica de VW :) Si daca nu vrei o masina gen camion sau VW bully de prin anii 60 care au toate un coeficient aerodinamic cu al unui frigider, trebuie sa te obisnuiesti cu reflexiile alea

Acuma sigur, se pot pune diverse materiale pe bord care reflecta mai putina lumina, dar aici nu s-a schimbat nimic de la B6, iar eu personal n-am mai auzit pe nimeni sa se planga de asa ceva.

Mie mi se reflecta inelele cromate de la aeraroarele din bord in geamul lateral in anumite conditii, dar cum ziceam asta e fizica...

Apropo! Lentilele polarizante nu scot decat refexiile de pe suprafetele ne-metalice, adica de aia o suprafata cromata straluceste chiar si cu ochelarii polarizanti. Sau de aia vezi in oglinda retroviizoare cu ei pe nas ;)

Modificat de dinu_s
Link către comentariu

CristianMarin

La Mertz nu-i asa....

Link către comentariu

Eu ziceam de o pereche de ochelari seriosi pt condus, nu numai pt a scapa de reflexii...

Daca tot dai un ban macar cumperi ceva util...Parca e pacat sa dai bani pe niste plastice, cind poti lua niste ochelari de soare ce maresc contrastul, au o nuanta "calda", nu distorsioneaza sa fie obositori, nu reflecta in spatele lentilei, se zgiriie foarte greu (in 5 ani de utilizare ~8-9luni au vreo 3-4 dungulite fine...si nu folosesc suport pt ei)

Reflexiile in parbriz sint general valabile...cam greu sa nu le ai ...poate daca parbrizul e tratat special pe interior...

La Mertz prin 2007 se "laudau" ca au scapat de reflexii vopsind in negru partea de sus a bordului...banui ca un negru mat poros...

Modificat de Moog
Link către comentariu

CristianMarin

N-ai inteles, nu eu zic asta, ci Cosmin. De cand si-a luat Mertz toate "scartaie" la VW.

Link către comentariu

Cautati pe net spray antireflexie pt bord.Parca auzisem pe cineva cu o honda vorbind despre un astfel de spray.

Link către comentariu

Ochelarii din link-ul tau nu sint straluciti...sint buni sa te dai 1/2h cu schiurile, nu sa conduci relaxat ore intregi...

Pe linga lentile polarizate mai au si :

- contrast filtration

-inner and outer scratch-resistant coatings

-blocking out 100% ultraviolet rays and harmful blue and violet light rays; while allowing in vision-enhancing light rays (green, yellow, orange and red) within the 475 nm (nanometers) range in the wavelength light spectrum

-distorsion free

-antreflex

-antiglare

Un exemplu nu din cele mai bune dar cam atit se gaseau pe la noi:

http://www.polaroide...us&tip_sport=12

Poate intre timp au aparut si alte firme pe piata.

Am facut la repezeala 2 poze...se vede si grila dar am pus o hirtie sa se vada mai bine rezultatul:

post-54922-0-97856900-1341216162_thumb.j

post-54922-0-63865500-1341216172_thumb.j

Daca postai pozele astea de la inceput, nu mai discutam in contradictoriu cu tine aiurea.

Se pare ca am vorbit in necunostinta de cauza despre ochelarii astia, nu ma asteptam sa nu se vada imaginea de pe parbriz prin ei.

Ori ochelarii, ori alt parbriz cu tenta, ori piele pe bord, astea sunt parerile mele dupa ce am vazut si ce pot ochelarii.

Multumesc ca mi-ai largit orizonturile, domnu' Moog!

Link către comentariu

Cu placere mosule...

Eu am cautat ca spartu', initial o solutie pt condus , eventual pt ceata etc...

Pt ceata nu am gasit nimic (inca mai caut) dar am dat de chestiile astea si sint super misto...daca ar fi putin mai deschisi la culoare nu cred ca i-as mai da jos de pe nas...

Am fost asa de incintat de iei, pe linga faptul ca am luat inca o pereche de rezerva(am profitat de o promotie) am luat la toata familia, mi-am luat si deschisi pt noapte, mai inchisi pt mare sau soare f puternic...

In total citeva sute bune de $...dar merita toti banii...

Aia de rezerva sint la naftalina de ~5ani...astia al naibii inca se pot utiliza...i-am uitat si pe marginea portbagajului pe care l-am inchis...am zis ca s-au dus dreacu'...e pe naiba , lentila era bine mersi, am indreptat rama putin (...mai mult... :) ) si gata...

Pe linga ce ai vazut, luminile de la faruri nu mai sint suparatoare, reflexiile idioate a soarelui in parbriz dispar si ele, contrastul e mult marit, finetea detaliilor la fel...

Plus ca nu deformeaza imaginea...am incercat si "prostioare" mai ieftine...dar te doare capul dupa citeva ore...

Chiar merita...un amic cred ca a adus vreo 40-50 perechi pt gasca lui de la aeromodelism, eu am adus vreo 10 pt colegi de servici...

Din pacate site-ul de unde luam nu mai trimite in Romania :(

Iar in Ro singurii mai acatarii sint de la Polaroid...nu incercati kkturile gen "ochelariptcondus.ro" sint prastii totale...aia de pe malul marii sint mult mai buni :)

Alt parbriz de calitate, eventual atermic, in tenta, incalzire etc...costa foarte mult...si nici nu cred ca rezolva problema...

Pielea neagra atenueaza dar nu dispar reflexiile...vezi chestia cu Mertzul :)...ei facusera bordul crem la nus' ce serie si dupa aia au "rezolvat" problema vopsindu-l in negru :)

Modificat de Moog
Link către comentariu

Problema mare pe care o vad la CC este ca fiind asa inclinat parbrizul se reflecta cam tot bordul ocupand o suprafata mare. La Golf, cu unghiul parbrizului mai mare se reflecta mult mai putin.

Cine vrea polarizati si de marca, RayBan au unii, dar vorbim de la 900ron in sus.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Cautind putin pe goagal vad ca au aparut si pe ebay...si la preturi relativ acceptabile...

http://www.ebay.com/itm/EAGLE-EYES-ENDEAVOUR-GOLD-POLARIZED-SUNGLASSES-WITH-CASE-NIB-WORLDWIDE-SHIPPING-/370624760638?pt=US_Sunglasses&hash=item564af50b3e

Varianta mai inchisa pt soare puternic...

http://www.ebay.com/itm/EAGLE-EYES-AVIATOR-POLARIZED-SUNGLASSES-WITH-CASE-NIB-/110752043068?pt=US_Sunglasses&hash=item19c956103c

Cred ca e varianta ce am folosit-o pt poza de mai sus...

RayBan nu am incercat, mult prea scumpi pt buzunarul meu, dar cei de la Polaroid, pe care i-am incercat (peste 200RON acum 5 ani) nu au nimerit-o foarte bine...cu toate ca ei cica au inventat smecheria...

Link către comentariu

In piele neagra imbracat bordul, nu crem. Prima oara cand am vazut acum cativa ani reclame pe net cu ochelari de condus m-am gandit direct ca sunt la fel de utili ca magnetii aruncati prin compartimentul motor pentru reducerea consumului, abia acum am inceput sa-i privesc ca pe o inventie utila.

E normal ca acum sa fie ceva mai ieftini pentru ca au ceva timp de cand au aparut. Toate lucrurile se ieftinesc in timp.

Colegul nostru ar putea sa se intalneasca cu careva care are parbriz cu tenta pe o masina ca a lui si sa vada daca ii convine cu ala. Normal ca n-o sa se apuce sa schimbe ceva pana nu are o dovada concreta ca rezolva problema.

Link către comentariu

Recunosc ca am fost dobitoc cu ani de zile in urma...in disperare de cauza (nu gaseam nici macar Polaroid...idioatele ce vindeau "acadele" nu auzisera de "lentile polarizante") am luat si eu la plesneala o pereche de "ochelaridecondus.ro" :)

De tot kktul ...ramele facute pe genunchi de niste chinezi beti, lentilele niste folie colorata...

Intr-un final am gasit Polaroid la o farmacie :) ...culmea e ca cucoana stia despre ce e vorba...

Un amic a fost incintat de calitatile lor dar nu si de pret si a gasit pe cei de mai sus...prin SUA pe un site "all-in-one"...oferta iei 2 platesti 1 :)

Am comandat la plesneala si a mers...au trimis si in Ro...inca nu luasera teapa cu romanii :))

Dupa vreun an banui ca si-au luat-o ca nu ne-au mai bagat in seama...noroc ca-mi facusem "provizii" :)

Producatorul banui ca are Europa la "ignore" ...am incercat si acolo...chiar la 80-90$ cit costa la ei + transport si taxe vamale (daca nu ai bafta)...

Link către comentariu

In seara asta discutind cu un amic cred ca v-am gasit solutia magica pt curatat bordul...curata foarte bine si cica il lasa mat fara luciu:

post-54922-0-58697900-1341265735_thumb.j

Link către comentariu

Solutia este un detergent. Nu ajuta cu nimic la reflexia bordului,doar curata plasticul.

E mai bun decat daca ai da cu silicon dar nu e bun in situatia de fata.

From HTC via Tapatalk.

Link către comentariu

Geisterfahrer

Imbracatul bordului in piele sau vopsitul lui in culori mate nu are cum sa rezolve problema. Raman vizibile in reflexie grila de aerisire si sita aia...

Eu cu ochelarii mei Fossil nu am probleme.

Link către comentariu

Cer scuze am uitat sa pun : :)) :Computer: :blah_:

Link către comentariu

CristianMarin

Comentariul tau mi se pare deplasat. Daca asta ai inteles din ce am scris eu, imi pare rau. Era o simpla comparatie in cunostinta de cauza. Spre norocul meu, am condus multe masini pana la 27 de ani, si pot spune ca in CC ma simt cel mai bine - e perfecta pt nevoile mele din toate punctele de vedere ( mai putin consumul daca mergi tare cu ea).

Eu port ochelari de vedere. Si nu-mi place ideea de a-mi pune lentile din acelea cu clipsuri...

Poze facute ieri.

Ce parere aveti?

REPET - NU AM DAT NICIODATA BORDUL CU SILICON!!!

post-41045-0-72383000-1341327734_thumb.j

post-41045-0-75583000-1341327751_thumb.j

post-41045-0-83374800-1341327801_thumb.j

Modificat de cosminrot
Link către comentariu

CristianMarin

Imi cer scuze daca te-am deranjat. Era doar o observatie din exterior. Nu contest faptul ca te supara acea reflexie. Eu inca sustin ca daca te uiti la drum nu este sesizabila. Daca te uiti la parbriz, da, dar nu mai vezi drumul....

Link către comentariu

Hai ca de acum esti circotas :)

Se poate mult mai rau decit atit...

Nu poti spune ca asa e tot timpul...prinzi soarele intr-o anumita pozitie si se reflecta...

Daca nu-ti place clips-on poti sa-ti faci ochelari de vedere cu lentile polarizante...optinova parca facea din astea...intradevar costa dar consider-o ca o investitie pe termen lung...

Cu toate ca clipsurile nu arata chiar asa naspa...

http://www.amazon.com/Eagle-Eyes-Clip-Sunglasses-Universal/dp/B0009WFV3U

Prea multe variante nu ai...cel mult sa gasesti vopsea neagra speciala ce iese un negru taciune/mat/cauciucat ...dar si aia numai atenueaza...

Modificat de Moog
Link către comentariu

Geisterfahrer

Si eu sunt de aceeasi parere cu CristianMarin. Il ultimele tale poze chiar m-am chinuit sa vad bordul reflectat, si nu se mai vede pentru ca camera ta a focalizat pe drum (la infinit). Deci cum zicea si el, daca te uiti la (focalizezi pe) drum, atunci nu se mai vede reflexia si pozele tale sistin tocmai asta.

Link către comentariu

E tocmai cazul ce l-am scris si eu inainte cu omul ala cu dezaburirea in parbriz. Ajunsese omul in asa fel incat nu se mai urca in Ford sa mearga cu el ca se concentra mereu ca sa vada litele si se creea un efect de tunel ca sa zic asa.

Link către comentariu

CristianMarin

A, uitasem..... Vad si firele de la parbrizul incalzit peste reflexie. Naspa.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Link către comentariu

Hai bre lasati omul in pace :)

Intradevar e suparatoare chestia...si incearca omul sa gaseasca o solutie pe gustul lui...

Eu am gasit-o...altii ignora...

Link către comentariu

Se pare ca omu' nu vrea sa poarte asa ceva si nici sa-si ia ochelari polarizati sau sa-ti pune lentile peste ochelarii de vedere din dotare.

Deci trebuie sa venim cu alta solutie potrivita dorintelor sale, nu? Pe mine m-ai convins de ochelari si de lentile, dar numai in momentul in care ai pus poza aia facuta prin lentila ochelarilor. Daca ar matui putin bordul, ar mai scapa de o parte din stres. Ciudat e ca eu la Leon nu-mi vad reflexia bordului in parbriz desi m-am uitat si eu atent si mai curat uneori bordul cu o solutie de la Nigrin pentru bord care da foarte putin luciu acestuia.

Link către comentariu

topicul asta e pt cei care vand ochelari sa bag de seaman :))), cred ca totul a inceput de la un aparat foto de ........, restul no comment, cei de la vw nu cred ca produc parbrize ca si cei de la pitesti in diferite nuante si in diferite garaje din tara, cred ca totusi ai putea da in judecata cei care au fabricat aparatul foto, ciao.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!