Jump to content

Reflexia bordului pe parbriz - Rezolvare?

cosminrot
 Share

Postare recomandată

Salut!

Nu stiu cati dintre voi ati fost deranjati de reflexia bordului pe parbriz - cand bate soarele din fata.

Pe langa faptul ca este deranjant, este si foarte periculos. Efectiv sunt momente, cand nu mai vezi nimic.

Are cineva vreo solutie?

La CC bordul este dintr-un material oarecum lucios, si fiind parbrizul atat de inclinat, rezultatul a fost inevitabil. Totusi, la proiectarea masinii, nu cred ca a dat cineva importanta.

La alte masini pe care le-am condus, nu am intalnit asemenea problema. Spre exemplu, bordul la BMW este facut dintr-un material poros, si nu reflecta nimic. La Audi, Mercedes la fel.

Atasat aveti cateva poze.

Astept sugestii.

Mentionez ca nu am dat niciodata bordul cu silicon, sau cu alte solutii. La spalatorie, cand o duc, le spun de fiecare data, sa nu foloseasca decat carpa umezita cu apa.

post-41045-0-86451300-1341126628_thumb.j

post-41045-0-95414000-1341126657_thumb.j

post-41045-0-11720800-1341126676_thumb.j

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Moog

24

• alexanderdj

8

• CristianMarin

7

• Geisterfahrer

7

WOW chiar se vede nasol.Daca modifici pozitia scaunului nu se observa vreo imbunatatire?

Link către comentariu

In sfarsit cineva care se plange de problema asta, credeam ca sunt singurul pe care il deranjeaza.

Si eu sunt foarte deranjat de problema asta, dar nu cred ca exista o rezolvare eleganta. Singurul lucru care imi vine in cap e sa-i pun folie pe parbriz dar ft deschisa, cu toate ca nu e legal.

Link către comentariu

O rezolvare simpla e sa folositi ochelari de soare polarizati...elimina reflexiile respective...

Banui ca nu e o problema sa luati ceva de calitate, gen Polaroid etc...

Eventual combinati cu lentile heliomate...aceeasi problema o aveti si noaptea cu reflexiile de la becurile stradale...

Modificat de Moog
Link către comentariu

Are dreptate Moog. Si eu folosesc ochelari polarizati (nu de firma) si nu am nicio problema.

Link către comentariu

Lentilele heliomate nu functioneaza in masina (e nevoie de lumina directa a soarelui, adica sa nu fie geam). Nasol de cine are nevoie si de ochelari de vedere sau isi ia lentile de contact.

E o situatie in care trebuie sa te adaptezi masinii pt ca au cam gresit proiectantii.

Oare nu exista un fel de folie polarizata? :scratch:

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

CristianMarin

Nu am sesizat pana acum, dar am zis sa verific. Daca am "focalizat" pe geam am vazut reflectia, dar daca ma uit la drum nu sesizez nimic deranjant. Sincer nu cred ca e o problema la VW, bordul nu este nicidecum lucios, ci dintr-un material moale "caciucat" cu striatii.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Link către comentariu

vw golf 2001

Ma intreb ce ar face vw daca ar fi dati in judecata pe problema asta datorita producerii unor accidente pe motivul asta. Cred ca or sa dea la pachet masina cu ochelari adecvati :))

Link către comentariu

Pt cei cu ochelari de vedere exista clips uri de pus pt ochelari... am luat pt un coleg de servici si era f multumit..

Problema e general valabila....

Modificat de Moog
Link către comentariu

N-au niciun efect ochelarii, pentru ca se proiecteaza reflexia pe interiorul parbrizului si nu ajuta cu nimic. Nu e deranjanta lumina, ci faptul ca apare bordul in fata ochilor cand te uiti la drum. O parte e si lumina, dar cred ca prea putina si ochelarii n-ar avea efect. Poate omul deja are ochelari de soare smecherie de la Police sau stiu eu ce alta firma si tot nu-l ajuta.

Solutiile ar fi: folie de carbon pe bord ca sa-l matuiesti, dar nu stiu in ce masura o sa iasa tiganie sau nu. Sau imbracat bordul in piele...

Later Edit: sau daca exista posibilitatea, schimbat parbrizul cu unul cu tenta de culoare si protectie UV.

Modificat de alexanderdj
Link către comentariu

si eu patesc cateodata..crec ca ne puteam pune ceva poros cum au zis colegii..si se rezolva..sau cel mai bine..matuire...

Link către comentariu

Alex Iar vorbesti sa te afli in treaba.

Ai dreptate daca te referi la ochelari de 50RON max din comertul stradal...

Eu vorbesc de ochelari care intradevar sint polarizati...

Pretul e de la 80 100$ in sus...

Cine si-a luat CC banui ca nu are o problema cu asta...

Un parbriz atermic costa ... Cu toate ca la CC ar trebui sa fie din fabrica...

Modificat de Moog
Link către comentariu

Eu ma refer la faptul ca datorita parbrizului si unghiurilor de inclinatie ale parbrizului si ale bordului, parbrizul capata pe interior efect de oglinda cand ii vine soarele din fata probabil.

Cum anume poate sa-l ajute ochelarii in conditiile in care pe el nu-l deranjeaza lumina, ci ca ii proiecteaza bordul pe parbriz?

Pot ochelarii aia sa faca asa minuni? Daca da, atunci am vorbit doar ca sa ma aflu in treaba!

Apropo: pentru ca el sa scape de problema asta trebuie ori sa inlature fenomenul de refractie cumva prin lucrari asupra parbrizului, ori sa inlature luciul bordului.

Pot face ochelarii aia treaba asta?

Modificat de alexanderdj
Link către comentariu

Si la batranul meu passat la fel patesc insa nu e deranjant decat daca insist eu pe aspectul asta

Link către comentariu

Citeste despre lentile polarizate si dupa aia mai discutam...

Eu folosesc de ~5 ani cu un real folos...atenueaza reflexia bordului, a soarelui in parbriz...

Varianta "low light" o folosesc noaptea la drum lung...

Nu vind asa ceva deci nu am nici un interes...cine vrea sa asculte un sfat bine cine nu conform bancului: "bea ca-i rece..."

Ce gasisem pe la noi era de la Polaroid...vreo 200RON acum 5ani...intre timp am luat de la Eagleeyes...in plus maresc contrastul, culoare odihnitoare iar la drum lung sint superbuni...

Poate acum gasiti si pe la noi firme de profil cu asa ceva in oferta...

REPET nu kkturi de la tonete, mall-uri...ochelari de soare la <60-90RON ...

Efectul e aproape ca cel din poza de aici:

http://www.polarization.com/water/water.html

Daca cititi pina jos va explica si apropo de condus...

Modificat de Moog
Link către comentariu

Lumina, fiind o forma de unda, are un vector de miscare. Reflectata din anumite obiecte insa, lumina isi schimba vectorul de miscare. Filtrele de polarizare taie undele de lumina polarizate - deci reflectate din obiecte - si le lasa sa treaca pe cele nepolarizate. De aceea nu se vor vedea (decat partial uneori) reflexiile obiectelor in geamuri, cerul reflectat in parbrizul vehiculelor din fata, si chiar si soseaua se va vedea mai bine. Imaginea va deveni mult mai clara, contrastul si saturatia cresc. DAR toate astea depind si de pozitia sursei de lumina (a soarelui) pe cer si a obiectelor care reflecta lumina.

Link către comentariu

http://www.optica-vista.ro/ochelari-de-soare/despre-lentila-polarizata/ asta am gasit aici, la o "firma" de profil care se ocupa cu asa ceva. Ma rog, e rezultatul pe care l-am ales de pe prima pagina cu rezultate in urma cautarii pe google ro.

Eu sunt total de acord cu tine ca sunt benefice astfel de lentile, insa chiar daca isi va lua astfel de ochelari, nu il va scapa de imaginea bordului proiectata pe parbriz, asta am inteles ca-l deranjeaza. Mai mult ca sigur o parte din disconfort va fi inlaturata daca va purta ochelari cu lentile polarizate, dar din cate am putut eu sa inteleg din post-ul omului, pe el il deranjeaza ca isi vede bordul in parbriz care e proiectat acolo datorita materialului si nuantei de culoare.

Ochelarii astia sunt buni. Pentru timp de noapte mi-as lua si eu desi ego-ul meu imi spune ca nu-mi trebuie asa ceva, eu ii vreau pentru ca dau peste fel si fel de berbeci cu farul de la Constanta plantat in locul becurilor cu halogen si nu mai vad inainte pentru 2-3 secunde.

Acum ideea e ca omul stie ca trebuie sa se vada bordul in parbriz si acum focalizeaza pe aproape si nu se concentreaza pe departare, la drum si la ce misca pe drum. Asa am avut un prieten cu un Ford care avea dezaburire in parbriz si mereu privea liniile alea si injura aproximativ degeaba. Si erau niste linii atat de subtiri incat daca nu stiai, poate mergeai zile intregi cu masina fara sa descoperi ca sunt acolo. Dar la el e groasa problema. Iese imaginea foarte clara pe parbriz chiar si in pozele facute de el si nu e de joaca cu vizibilitatea la volan niciodata!

Link către comentariu

Am masina de mai bine 3 ani si jumatate, dar nu am intimpinat treaba asta, poate doar foarte putin se reflecta uneori si deloc deranjant. Ti se intimpla asta dupa ce pleci de la spalatorie? Oare, solutia de spalare a parbrizului din borcan sau a celor de la spalatorie.... Oricum la cum se vede in poza e periculos si enervant.

Link către comentariu

Oameni buni! Am starnit o adevarata isterie!!! :)))

Eu vorbesc la modul cel mai serios. Problema exista. Sunt momenta cand trebuie sa las capul in jos ca sa pot privi fix pe unda unde nu se reflecta ( scobitura pe unde ar trebui sa vina aerul de la ventilator pt parbriz.

Port ochelari cu lentile heliomate. Nu ajuta cu nimic. Si sa ma apuc sa-mi montez peste ochelari, lentile cu clipsuri, mi se pare tiganie...

Singura varianta ar fi sa pun gen un material care sa nu mai reflecte lumina - o carpa neagra ceva.

Nu e vorba de solutia de spalat parbrizul. Tine doar de inclinatia parbrizului. Cand soarele e sus pe cer, dupa pranz, se vede foarte nasol.

Cred ca va dati si voi seama din poze.

Bordul nu este lucios, dar nu are nici aspect poros, mat, din pacate.

Ce ziceti? Sa le fac o plangere la alde VW la fabrica? :)

Ma va baga cineva in seama??? :D

Faza cu ochelarii polarizati, chiar mi se pare o tampenie. Dau 30.000 euro pe masina, ca sa fiu nevoit sa port nu stiu ce ochelari speciali, pt ca inginerii care au proiectat masina, nu au luat in seama asa ceva???

E penibila treaba...

In legatura cu pozitia scaunului - NU ARE IMPORTANTA CUM STAI IN SCAUN. Reflexia exista. Ar fi o alta tampenie sa-mi modific scaunul in fiecare zi cand e soarele sus pe cer :)))

Link către comentariu

mai bine nu citeam topicul, ca dupa ce l-am citit am observat si eu reflexia... :eek:

Link către comentariu

La B5-ul care l-am avut, nu m-a deranjat niciodata.

La B6, am sesizat si eu intr-o zi, acest aspect.... plus inca unul. Trim-urile de aluminiu de pe consola centrala si rama cromata de la schimbator, au prostul obicei ca, la o anumita pozitie a soarelui, sa se reflecte exact in ochii soferului......

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

@cosminrot - Da nu este normal sa dai 30000 E pe masina si sa ai asemenea probleme, dar dupa cum vad in poze totusi problema exista. Asa ca daca vrei sa o rezolvi trebuie sa alegi o solutie. Mie mi se pare solutia cu ochelarii cea mai simpla si mai "netiganeasca" dintre toate. Sper ca nu te gandesti sa iti imbraci bordul cu nu stiu ce carpe care sa nu mai reflecte lumina.

Ochelarii chiar nu sunt penibili. Functioneaza pe acelasi principiu cu filtrele de polarizare folosite in fotografie. Eu folosesc astfel de filtru pe aparatul meu si crede-ma ca face minuni in ceea ce priveste reflexia, fie ca e reflexia in geamurile cladirilor, reflexia apei sau reflexia luminii in vopseaua masinii.

Link către comentariu

Geisterfahrer

Eu n-am observat asta. Sau in orice caz nu e asa de deranjant.

Evident ca ochelarii polarizati ajuta, eu oricum vara cand conduc ii am pe nas. E o prostie ca ei trebuie sa coste foarte mult ca sa fie buni. Se gasesc si foarte ieftini: http://www.amazon.de/polarisierte-Sportsonnenglaeser-schwarzes-Brillenetui-Brillenkordel/dp/8163853530/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1341215257&sr=8-1.

Ar mai putea ajuta o solutie de curatare a bordului care nu-l face sa straluceasca (cele cu silicon) ci -l face mat. Eu folosesc asta http://www.nigrin.de/produkte/nach/produkt/72937/ dar pana acum am dat o singura data pe bord cu asa ceva, nu pot sa zic ca e de la el.

Link către comentariu

Ochelarii din link-ul tau nu sint straluciti...sint buni sa te dai 1/2h cu schiurile, nu sa conduci relaxat ore intregi...

Pe linga lentile polarizate mai au si :

- contrast filtration

-inner and outer scratch-resistant coatings

-blocking out 100% ultraviolet rays and harmful blue and violet light rays; while allowing in vision-enhancing light rays (green, yellow, orange and red) within the 475 nm (nanometers) range in the wavelength light spectrum

-distorsion free

-antreflex

-antiglare

Un exemplu nu din cele mai bune dar cam atit se gaseau pe la noi:

http://www.polaroideyewear.ro/catalogsearch/result/index/?dir=asc&mode=list&order=name&q=condus&tip_sport=12

Poate intre timp au aparut si alte firme pe piata.

Am facut la repezeala 2 poze...se vede si grila dar am pus o hirtie sa se vada mai bine rezultatul:

post-54922-0-97856900-1341216162_thumb.j

post-54922-0-63865500-1341216172_thumb.j

Link către comentariu

Geisterfahrer

Ochelarii aia sunt doar un exemplu. Au "functia" de polarizare, mai mult nu cred ca iti trebuie ca sa nu mai vezi reflexiile alea. Acuma, ca exista alti ochelari care-s mai practici de purtat, nu se zgarie etc etc nu cred ca e cazul sa discutam aici.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!