Jump to content

Sare din viteza a treia


johnf
 Share

Postare recomandată

Salut,

Dupa o lucrare la cutia de viteze (schimbat rulmenti) masina sare din viteza a treia, cand se accelereaza se misca schimbatorul in fata iar la decelerare sare la punctul mort. Astea doar in a treia, de fapt si in celelalte viteze se observa o miscare a schimbatorulul la accelerare si decelerare dar foarte fina.

Am schimbat tampoane motor si tampoane cutie sperand ca voi rezolva problema dar intradevar masina e mai silentioasa acum dar nu a rezolvat problema.

Mersi

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Miscarea fata spate a manetei o dau tampoanele ... saritul din viteza este de vina un arculet din cutie ... cred ca trebuie sa te obisnuiesti sa tii mina pe schimbator pina va trebui sa desfaci cutia din alte motive, bineinteles...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Miscarea aia nu mai are cum sa fie din tampoane ca le-am schimbat si alea de la motor si alea de la cutie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Ce e asa greu de inteles? Se misca ansamblul motor+cutie datorita tampoanelor(o miscare normala de altfel) si se transmite mai departe pe timonerie pana in interiorul masinii la schimbator. Daca se misca putin, abia sesizabil, e ok. Daca se misca 1 cm fata-spate, atunci nu mai e bine.

Intr-adevar, cine ti-a lucrat la cutie n-a verificat sa fie totul in regula si acum va trebui sa tii schimbatorul blocat cu mana sau s-o arzi cat mai tare cu a 2-a ca sa poti sari din 2 in 4.

Arculetul ala din cutie are rolul de a tine pinionul cuplat pe axul cutiei. Fara arc, pinionul sare de pe ax datorita miscarii imprimate de acesta.

Modificat de alexanderdj
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Laurentiu_LWR

de ce il certati asa?

normal ca omu nu intelege din moment ce ii spuneti ca de vina sunt niste piese pe care el le-a schimbat deja...noi...mai mult de atat...ca sa remedieze problema...ce ar putea sa faca?

incercati sa fiti mai intelegatori...si mai expliciti...ca nu toti ne-am nascut invatati...

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru problema de recula manetei, mai poate fi de vina cuplajulde pe cutie. Detalii aici.

Pentru faptul ca sare din viteza, trebuie sfintit mecanicul si desfacuta din nou cutia. Vreun blocaj nu e la loc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Sunt si eu convins ca trebuie sa desfaci din nou cutia pentru a remedia problema cu saritul dintr-a treia. Pur si simplu mecanismul de zavorare al tijelor nu functioneaza - e posibil sa ai piese prin carcasa cutiei daca au cazut la montaj.

Vezi si tamponul din fata motorului, dar 99 de procente e din cutie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Nu la certat nimeni , pur si simplu i s-a explicat ca undeva un tampon nu e cum trebuie si de aceea simte miscarea fata-spate, cit priveste saritul din viteza trebuie desfacuta cutia... pina o sa faca asta trebuie sa tina cu mina blocat schimbatorul in a treia... ca nu-i vina sa creada ... asta e treaba lui, din pacate fara umblat in cutie nu e leac.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Problema vine doar de la neatentia celui care a lucrat la cutie si atat! Daca ar fi umblat un om care desface macar 2-3 cutii pe saptamana, si-ar fi dat seama imediat ca ceva nu e la locul lui.

Asa si eu si multi de aici stim destule despre o cutie de viteze, insa nu multi dintre noi au lucrat cu asa ceva.

Eu spre exemplu am vazut cutii taiate pe jumatate de tractor, cu reductor si tot tacamul. Daca ma apuc sa-ti desfac tie cutia, ti-as repara-o dupa ureche. Probabil ca asa a fost si mecanicul respectiv. Sau poate n-a fost atent, nu neaparat ca nu se pricepe.

In orice caz, tu nu trebuie sa mai dai niciun ban la respectivul service! Ai plecat de-acolo cu defectiune dupa ce ti-a umblat la cutie, iar defectiunea respectiva e cauzata de manopera. Iar tu la manopera din punct de vedere legal ai garantie 3 luni! Garantate de legile Romaniei! Daca apar discutii, poate le reamintesti acest aspect celor de-acolo. ;)

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!