Jump to content

Cutie de viteze O1 zgomotoasa

wormostar
 Share

Postare recomandată

Salutare, deschid acest topic deoarece am necazuri de ceva timp cu un zgomot ciudat care se simte pe drum drept de la cutia de viteze care rezoneaza cel mai urat pe la 50-60 la ora. De ceva timp cam de un an si jumatate am perceput zgomote din stanga fata si am crezut ca este rulmentul de pe stanga, rulment care l-am inlocuit. Zgomotul o perioada a incetat apoi a reaparut mai puternic si seamna cu un zgomot de frecus, ca o zgumatiala. Am fost la reprezentanta la cybernet si mi-au spus ceea ce stiam si eu, ca zgomotul este de la cutie ca in viteza a 5-a pe elevator se percepea zgomotul din zona cutiei si ca ar fi decimentati rulmentii sau joc in diferrntial. Tot ei mi-au dat u8n cod 02KM de cutie si mi-au spus ca e o cutie de golf 3, avand in vedere ca a mea este un elegance cu motor de 1,6 102 cp, AVU.

Am fost la alt servis si am inlocuit "uleiul uzat" asa cum au precizat cei de la cybernet si tot acelasi zgomot, uleiul scos fiind curat si fara impuritati.

Voi ce ziceti? trebuie sa-mi cumpar alta cutie? de ce model de vw se potriveste ? cam care sunt costurile?

PS : ziceau ca am si ambreiajul uzat deoarece, tine sus.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Posibil sa fie rulmenti la cutie.Tocmai am schimbat rulmenti la o cutie+kit de ambreiaj iar toata afacerea a ajuns cam la 1200lei.Desigur exista riscul sa nu fie rulmenti si sa nu merite reparatia(fiind mai ieftina una second-hand)

Link către comentariu

Schimba rulmentii din cutie cu unii originali.Eu zic ca merita,ca daca iei alta SH poate si aia te lasa mai devreme sau mai tarziu.

Daca schimbarea de rulmentii ti-o face cineva cu experienta si ca la carte eu zic ca va mai merge mult si bine.

Acum tu decizi.BAFTA

Link către comentariu

Asa am pait si eu la golfu meu, pe la 40-50 huruia ceva...am fost la service, si aveam toti rulmentii din cutie distrusi...i-am schimbat pe toti...si zgomotul a dispartut....mai bine schimbi rulmentii din cutie decat sa iei una sh, care poate la aia sh peste ceva timp o sa ai aceeasi problema...

Link către comentariu

Daca desfaci cutia si pinioanele nu au nimic, sincroanele nu au nimic... si te hotarasti sa schimbi rulmentii, ori faci un efort si-i schimbi pe toti ori renunti la idee...

in nici-un caz sa nu schimbi doar o parte dintre ei si sa lasi si rulmenti vechi .

Daca zgomotul este relativ constant la toate treptele atunci de vina sint rulmentii, daca zgomotul apare numai la o treapta de viteze atunci de vina sint pinioanele de la treapta respectiva

Modificat de lucian.1950
Link către comentariu

zgomotul este constant si nu conteaza daca cupez sau nu vreo treapta, adaca daca este in sarcina sau nu, tot se aude o zgumtaiala, ca ceva ce se freaca. Puteti sa-mi spuneti care sunt costurile rulmentilor? se fac in reprezentate? sau daor al meseriasi de cutii de viteze si ce costuri legate de manopera ati avut voi?

Link către comentariu

Pe mine toti rulmenii m-au costat 1100RON , iar manopera poate fi intre 600-1000ron, rulmentii vin doar pe original.

Link către comentariu

Eu am gasit rulmenti pe aceasi firma cum erau in cutie(SKF sau Timken) la aproximativ 200lei 2 bucati.Cel mai bine ii masori si cauti aceleasi dimensiuni la magazinele specializate de rulmenti.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

pana la urma m-am hotarat sa-mi cumpar cutie, dar nu gasesc prin zona la pret acceptabil si ma tem de vreo teapa. Doresc sa stiu cu ce tip de motor mai este compatibila cutia 02km? pentru ca avu/bfq se gastete tare greu in dezmembrari.

Multumesc!

Link către comentariu

Din Haynes:

benzina 1.4; 1.6 => 02K

benzina 1.8; 2.0 => 02J

diesel:

AGP; AQM =>02K

AGR; ALH; AHF si ASV =>02J

ASZ =>02M

Tu de unde ai scos modelul 02km?

Link către comentariu

asa mi-au spus cei de la Cybernet Piatra Neamt

este difernta mare intre 02k si 02j?

Modificat de wormostar
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!