Jump to content

Schimbare tahograf cu ceasuri normale

SEGA
 Share

Postare recomandată

salutare.am o intrebare la care imi doresc sa ma ajute cineva.

am achizitionat un t4 din 99 2.5 tdi (acv de 102 cp) si doresc sa ai schimb bordul(ceasurile). Momentan el are tahograf si e cam urat si nu il folosesc si vreau sa il schimb cu ceasuri normale pe care le am(modelul din 2000 cu lumina albastra).

Ce trebuie schimbat si daca se poate face aceasta treaba.

tahografu -are o mufa mare

ceasurile albastre au 2 mufe mai mici

o alta diferenta am vazut in programu original ca este senzorul de viteza

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut. Eu am ca si tine un T4 2,5 tdi si tot cu tahograf din fabricatie.L-am luat acum 3 luni si am avut aceeasi tentativa de a schimba tahograful cu bord normal, am fost la o persoana specializata pe tahografe si care mai facuse modificarea aceasta dar dupa ce am stat de vorba mai mult cu el, m-am razgandit. La mine in certificat, masa maxima totala autorizata (cu tot cu remorca) este de 4,5 tone, deci daca ma duc in strainatate sa aduc o masina pot sa ma incadrez la o greutate mai mare decat daca as merge fara tahograf.Modificarea se poate face, este un pic mai dificila dar nu imposibila, acum depinde de tine ce vrei sa faci cu ea. In Suceava te pot indruma la cine sa mergi daca ajungi pe aici. Drumuri bune :RO flag:

Link către comentariu

am si eu o curiozitate cele dotate cu tahograf sunt limitate la 90 sau sunt la liber , legat de greutate cred ca majoritatea putem avea ansamblu de 4500kg , acum pe dincolo nu stiu cum se pune problema , in atatia ani de mers pe dincolo nu am avut niciodata probleme si nici nu am fost intrebat de tahograf

Link către comentariu

• 2 weeks later...

la mine nu este limitat la 90km/h dar daca este limitat, dar daca este, limitarea se poate scoate.parerea mea este ca tahograful nu te incurca cu nimic, mai mult , te ajuta daca ai greutate mai mare si circuli legal

Link către comentariu

pai si atunci unde mai e competitivitatea in transporturi , daca ai tahograf mi se pare normal sa ai diagrama foaie de parcurs , cmr la marfa , sa iti faci programul de condus , singurul avantaj ca esti sub 7,5 tone si nu stai pe parcari , altfel nu vad rostul tahografului

Link către comentariu

• 3 weeks later...

bine am inteles.eu nu car cu ea platforme sau mai stiu eu ce si nici nu ies din tara..vreau sa il schimb cu un bord mic cu turometru.daca stie cineva ce treb sa inlocuiesc .detin bordu cu turometru si carcasa din jurul ei.optic am tot dar nu stiu in spatele lui ce treb schimbat.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

am si eu o intrebare pentru cei care stiu mai bine legile , azi dimineata am ajuns din germania , am luat 800e amenda in austria pentru lipsa de tahograf pe masina (precizez ca am fost cu platforma) , T4le meu este autoturism 6 locuri in acte , stie cineva a devenit obligatoriu ? este vreo varianta de scapare sau ceva , tot odata mai am doi prieteni care au patit si ei la fel dar in ungaria . are cineva vreo idee sau ce este de facut ?

Link către comentariu

• 4 weeks later...

iti dau eu tahografu daca te intereseaza cu to ce trebuie,cabluri,bord original,instalatie,senzor cutie.si imi dai tot ce am eu nevoie sa imi pun normal.dar vad ca a tau e 2.0 benzina

Link către comentariu

al meu e 96 cu vitezometru pe cablu , daca e modelul nou nu stiu daca se poate face conversia

Link către comentariu

• 3 weeks later...

cine are ceasuri de bord cu turometru pentru un t4 cu kilometrajul pe senzor? astept raspuns! multumesc!

Link către comentariu

• 1 year later...

Va salut!

Am un T4 din '98 si are montat pe el un tahograf care momentan nu functioneaza ( ii lipseste diagrama )

Intrebarea mea este ce fel de diagrama trebuie si unde pot gasi.

Multumesc si o seara placuta !

gc86.jpgvft5.jpg

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut. Vezi ca pe tahograf trebuie sa iti scrie un e1, e2 te duci la magazin si ceri diagrame care sa aibe acelasi numar dupa e, si viteza maxima care o gasesti tot pe tahograf 125 Km/h,130 Km/h.140 Km/h......

Diagrame gasesti in Benzinarii. sunt in niste cutii portocalii cu alb si sunt 100 (parca) intr-o cutie

Modificat de piticu_1980
Link către comentariu

Am inteles.Si cand trebuie schimbate ? dupa ce criteriu?

Mersi mult!

Link către comentariu

O data la 24 de ore se schimba diagrama. Nu o poti schimba mai devreme de 22 de ore.

Este masina de firma sau personala ?

Link către comentariu

Personala

Pe mine ma intereseaza doar sa mearga vitezometrul...ca nu ies din tara cu ea sa am nevoie de tahograf

Modificat de BN 04 BNZ
Link către comentariu

Daca este personala nu iti trebuie nici in tara diagrama si nici afara . Iar ca diagrama poti pune orice fel ca la dimensiuni sunt toate la fel. Vitezometrul ar trebui sa mearga si fara diagrama in el. Daca nu iti indica viteza atunci ai probleme cu el.

Link către comentariu

Imi era frica ca o zici asta...era bine daca gaseam pe cineva sa-mi dea o diagrama sa vad doar daca merge.

Vad ca esti tot din Brasov...sti undeva un loc unde il pot repara si daca ai idee cat costa?

Link către comentariu

Mersi mult ! 

Stai in oras? Daca gasesti poate dau o fuga pana la tine sa dau o tura cu masina sa vad daca merge...daca nu la service cu ea

Link către comentariu

Da in oras in Racadau mai exact.

Link către comentariu

Am inteles...daca gasesti sa-mi zici te rog si trag o fuga pana in Racadau :)

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!