Jump to content

Audi A6 2.0 Tfsi


B_490_RZV

Postare recomandată

post-108199-0-74441200-1391023429_thumb.

 

Sfat: nu plecati la drum pana nu curatati zapada de pe jante. Eu nu am facut asta si de la 50-60km/h in sus imi vibra toata masina. Am oprit, speriat de vreo pana ceva, si am vazut ca ambele roti dreapta erau pline cu zapada. Am curatat zapada si s-a rezolvat problema. Acum e ferita de zapada, am scapat de inca o runda de dat la lopata :)

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Aseara am rezolvat ultimele "bube" ale masinii din lista problemelor specifice 2.0 tfsi, mai exact:

1. curatat admisie

2. schimbat axa came (intake) + hpfp + cam follower

3. verificat revizie PCV (este N, totul in regula)

Am mers foarte putin cu masina de la schimbare, insa mi s-a parut a fi mai sensibila la acceleratie si mai silentioasa la relantii. Insa o chestie observata, motorul nu mai sta la fix 800rpm cu caldura pornita, acum sta pe la 780. Astazi o sa incerc sa o plimb putin, revin cu impresii mai pe seara.

Axa cu came de pe masina era cu aproape 1,5mm mai mica decat cea montata, tachetul de pe masina (cca 25.000km) era in stare buna, la fel si hpfp. Admisia era destul de jegoasa, dar intr-o stare acceptabila. Pozele facute au iesit prost, personal as face operatiunea la fiecare 60.000km.

Legat de costuri, lista ar fi cam asa:

1. lant+intinzator+diverse - 800lei (schimbate in noiembrie)

2. axa came+hpfp+cam follower+diverse (inclusiv pentru curatat admisie) - 3200lei

Preturile sunt fara manopera.

post-108199-0-55514600-1391769475_thumb.

Link către comentariu

Totul ok, am mers putin mai tare astazi, am ajuns intr-a 4-a la 5500rpm si nu dadea nici un semn de oboseala, mai mult nu m-am riscat sa merg. Deci, problema rezolvata, nu mai taie benzina la turatii, accelereaza fluid si curat, se simte mult mai vioaie. Am in plan sa ating plafonul de 240cp/350nm, va veni resoftarea cat de curand.

Pana atunci, am reusit pentru prima data performanta de a face pana, cauciucul stanga spate bun de aruncat. Caut zilele astea sa cumpar un set de jante+anvelope de iarna pe 16"/17", nu are rost sa iau alte cauciucuri de iarna pe 18

Link către comentariu

ciudata problema cu axa,cati km are masina,din ce an este,si ce cod motor?

Link către comentariu

87800km, 2007, BPY (parca). Cumparata din tara, revizii la reprezentanta, istoric samd.

Stock nu era nici o problema, taia benzina in sarcina doar dupa resoftare.

Link către comentariu

hmmm am inteles,insa nu pot sa inteleg cum la km acestia sa ai probleme. Poate BPY are axa de generatie mai veche,moale la material,ca si cea de AXX?  Eu am aprox 105.000 km ,merge de 20.000 km cu stage 2,si nu da nici un semn de oboseala,trage la fel in toate treptele,cam fallower-ul era original,l-am schimbat la 103.000 si arata foarte bine,era curatata doar vopseaua dp el,am bobinele originale pe masina,au 103.000,pcv-ul original in stare perfecta,pana si DV-ul era impecabil,dar l-am schimbat la 103.000 cu cel cu pistonas.

 

Nu vreau sa cobesc,dar sper sa nu inceapa toate dintr-o data si la mine :))


motoarele BPY2006-2007 au primit extindere de garantie,si chemari in service ,pana in 120.000 mile pentur axa cu came si cam follower. Am vazut pe forumuri pe afara,nu stiu la noi daca au fost acele chemari.  

Link către comentariu

Pai exact, aveam axa cu cod "A", cea mai proasta. Asta e si motivul pentru care am schimbat-o..pt bobine vezi ca e un recall, le schimba gratuit daca nu ai ultima versiune. PCV-ul la mine a fost schimbat cu versiunea "N", o sa il pastrez, e ok. DV-ul l-am schimbat preventiv, nu avea nici o problema cel vechi. Cam follower-ele au fost ok si ale mele, doar vopseaua luata. Puteam sa merg mult si bine cu masina stock, dar nu eram deloc multumit cu 170cp.

Rechemarea e valabila doar in USA, in tara nu au auzit de asa ceva.

L.E. Codul motorului e BPJ, am gasit acum in lista dotarilor dupa seria de caroserie.

Modificat de B_490_RZV
Link către comentariu

Am ultima versiune de bobine,versiunea F. De fapt toate componentele mele dp masina au venit in ultimele variante actualizate. Nu am aboslut nici o chemare in service pentru inlocuire.

 

Posibil si sper sa am si varianta revizuita la axa :)

Link către comentariu

Mai mult decat probabil, altfel era imposibil sa ajungi la stage 2 fara probleme. Esti mai norocos decat mine :)

Eu am trecut in cartea service vreo 2-3 rechemari, una dintre ele fiind legata de bobine.

Pentru linistea mea si siguranta pe care am recapatat-o in trafic, suma platita e infirma. Nu vrei sa stii cum a fost prima data cand mi-a taiat benzina, ce senzatie "placuta" e..

Link către comentariu

te cred,e cam aceeasi senzatie pe care o traiesti cand iti intra turbina in limp mode la un TDI,in depasire :))

Link către comentariu

Ceva pareri legate de jantele Autec/MSW by OZ/Pro line? Din cate vad, toate au "stanta Germania", nu am asteptari foarte mari de la ele fiindca le voi folosi iarna, dar nici nu vreau sa iau porcarii..

Link către comentariu

MSW 11 pe 17 am eu de vara, foarte multumit de ele

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Link către comentariu

Am luat un set de MSW 19 - full silver + cauciucuri Michelin 225/50/17, m-am plimbat o ora prin oras si sunt foarte ok, chiar se simte diferenta fata de 245/40/18.

Nici estetic nu arata rau, dar trebuie sa recunosc ca arata mai bine cele pe 18. Pana la primavara, cele pe 18 vor fi reconditionate si revopsite, pentru un aspect impecabil :)

post-108199-0-01490800-1391869432_thumb.

Link către comentariu

De ce nu ai luat un set OEM?... se gasesc sh la preturi decente.

Modificat de cogdao
Link către comentariu

Aveam nevoie urgent, am facut ieri pana si mergeam cu o roata de rezerva cu cauciuc de vara. Pe 17"+cauciucuri nu am gasit nimic apropiat ca pret de astea pe care le-am luat si sunt convins ca, daca puneam capace de jante Audi, multi ar fi crezut ca sunt OEM.

Link către comentariu

O mai vinzi? Pare ca si investit ceva bani, ar fi pacat.

Sent from my HTC One X using Tapatalk

Link către comentariu

Este la vanzare, am o pofta cu A5 care nu mi-a trecut inca. Cu toate astea, pretul va creste de la 12.800 la 13.300E, tinand cont ca din noiembrie pana acum am mai bagat 1500E in masina, iar planurile sunt in desfasurare. Va urma resoftare, detailing, reconditionare jante, retapitat volan, polish/vopsit trimuri interior si inca 2-3 maruntisuri. Daca nu o dau la pretul cerut, nu o dau deloc, e o masina care imi satisface toate poftele, iar dupa resoftare se va misca cu totul altfel. Noi sa fim sanatosi! :)

P.s. saptamana trecuta am platit casco in avans pana in februarie 2015, chiar nu vreau sa scap de ea.

Modificat de B_490_RZV
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Update:

Plimbare de "primavara" prin Bucuresti (Baneasa-Unirii), viteza medie 34km/h, consum 8.5l/100km. AC pornit, deja baga rece

Tind sa cred ca diferenta rezulta din ultima interventie, piesele schimbate + curatarea admisiei..

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Ufff...cum naiba ?!? ...cheama politzia..poate iau ceva mostre de vopsea...si poate poate ...o sa gaseasca vre=o masina lovita...dac-si dau interesul si cu nororc "i-l" gasesti..

Link către comentariu

pai asa a  procedat o cunostinta de-a mea :) au venit au luat mostre ..poze etc...dar nah...dupa cum ziceam si mai sus...daca ai noroc gasesc masina rspectiva... in fine tu stii...legat de lovitura, altcva decat kitt nu prea ai ce-i face.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!