Jump to content

Conversie oglinda dreapta mare de la Octavia 1 pe Fabia 1

kicker
 Share

Postare recomandată

Astazi am scapat de ungiul mort de la oglinda dreapta scurta de la Fabia , am inlocut-o cu una obisnuita de Octavia 1.

La aceasta operatiune am avut nevoie de urmatoarele:

- Evident oglinda dreapta mare completa de Octavia 1 ( nu e nevoie si de suportul de pe usa si instalatia electrica din interiorul ei) ;

- Torx pt holsuruburile de la fata de usa;

- Surubelnita in cruce pt cele 3 hosuruburi de sub manerul interior al fetei de usa;

- Surubelnita dreapta pt demontarea manereului si capacul de la butonul de geam electric;

- Torx pt hosurubul ce tine suportul de oglinda;

- Patent.

Pt cei care nu se descurca cu desfacerea fetei de usa gasesc aici mai multe informatii:

http://vwforum.promo...?showtopic=7333

Oglinda originala 13674226.th.jpg

Suportul de pe usa de la Fabia care se va folosi la oglinda de Octavia 21241539l.th.jpg

Suportul interior cu mecanismul de motorase 28888268.th.jpg

Carcasa oglinda Octavia 35620656.th.jpg

30718919.th.jpg

Intstalatia electrica careia i-am taiat mufa pt a scoate firele 48340640.th.jpg

Rezultatul final 90137046.th.jpg

35375777.th.jpg

Dupa ce am demontat fata de usa am trecut la demontatul oglinzii de pe masina, de la oglinda masini am folosit suportul de pe usa si instalatia electrica( cea de Octavia nu e compatibila la mufa din usa).

Oglinda dupa ce se demonteaza de pe masina se scoate sticla mai intai cu mare grija pt ca se poate usor sticla, eu am desfacut-o de jur imprejur tragand cu degetele.

Dupa ce am scos sticla, am separat carcasa si partea neagra de plastic de sub oglinda fata de suportul oglinzii (cel din poza in care sunt montate motorasele) .

La instalatia electrica am ales sa ii tai mufa care duce la motorase pt a scoate-o mai usor din oglinda.

Apoi am desfacut tabla incercuita in poza pt a separa suportul de axul pe care culiseaza oglinda cand se bateaza, tabla aceea de deasupra arcului are niste lamele care stau fixe, le-am fortat in sus cu o surubelnita dreapta.

Procedura de mai sus e valabila si pt oglinda de la Octavia si se pastreaza suportul de pe usa de Fabia.

Dupa ce am demontat si oglinda de Octavia se vor monta in ordine inversa piesele, iar tabla aceea care spuneam mai sus se va introduce la loc cu tubulara care se bate in ea.

Instalatia electrica de la Fabia se va monta in noua oglinda , se trag firele unul cate unul din exterior (partea cu suportul de pe usa) spre interiorul oglinzii si se fac legaturile la fire, eu am folosit pt o izolare mai sigura tub termocontractabil.

Dupa toate astea se monteaza oglinda pe usa, capacul de la tweeter si fata de usa.

Modificat de kicker
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• 1 month later...
DarkAvenger183

Bravo!

aceeasi problema am si eu cu un bora. Se potriveste 1 la 1 sa o schimb cu o oglinda de octavia 1? vreau sa fac la fel ca si tine, sa nu schimb suportul de pe usa ci doar oglinda cu mecanismul. Daca mai ai ceva poze cu oglinda de octavia, cel mai mult ma intereseaza partea ce se fixeaza in suportul de oglinda de pe usa.

Daca o inlocuiesc (FARA prinderea din usa) cu o oglinda de Anglia apare se mai pune problema ungiului de vizualizare ? Alea de UK sunt concepute ca soferul sa fie aproape de ea, deci unghiul de inclinare al oglinzii fata de usa este mai mare. Intrebarea mea este daca unghiul respectiv este dat din suportul de prindere pe usa sau de forma carcasei og;inzii.

Preferabil ar fi sa pun o oglinda de bora varianta UK, deoarece designul difera umpic fata de octavia.

Link către comentariu

Nu se potriveste oglinda de la Octavia 1 la Bora, are alta forma carcasa oglinzii si nu o poti adapta pe suportul de pe usa de VW

Cel mai simplu cauta o oglinda de Golf 4 sau Bora de UK, unii spun ca au alt unghi cea de UK, intradevar dar se poate regla si vei avea o vizibilitate mult mai buna decat cu oglinda aceea scurta, asta o spun din experienta, am condus un Golf 4 cu oglinda de UK.

Link către comentariu

• 1 month later...

Interesant topic. O interebare daca stie cineva: De la ce masina se potriveste oglinda (dreapta si stanga) cu tot cu carcasa, modelul cu semnalizare pe ea, ca la modelele noi?

Modificat de azx
Link către comentariu

n-ar fi rau dar trebuie trase fire, ma gandesc ca e posibil sa ti se aprinda martorul de "bec ars" ... sa nu apara alte probleme

Link către comentariu

http://www.autokarma.ro/Produse.aspx?TipautoId=25619&GrupaId=43&Subgrupanume=Oglinda%20exterioara

,,dar trebuie trase fire" : a specificat Crish deja

,,Nu a facut nimeni un experiment de genu ?" : urmeaza..... baiul ca tu vei fi acea persoana :lol:

Succes.

Link către comentariu

Dar se potrivesc cele de pe golf 5 pe skoda fabia ? adica daca asta se portiveste cu cea de la fabia (bucata de plastic este la aceeasi marime) sau mai trebuie ceva modificari. Ideea este ca nici nu m-am apuca sa fac experimente asa... Am comparat cateva poze si nu pare sa fie aceleasi... Cea de la fabia e mai ascutita si mai lunga... fata de cea de la golf care e mai ingusta si mai mica.

36271867373458342182.jpg

Modificat de azx
Link către comentariu

Plasticul care acopera ,,suportul oglinzii" dupa cum se vede in poza este mai mic fata de cel de Fabia. Modul de prindere este la fel, acum nu stiu cum va arata pe usa, ma refer daca va potrivi cu ,,tesitura" unde vine prinsa oglinda.

Probabil va arata ca si coarnele cerbului pe capul magarului.... acum Azx nu da inapoi....daca tot esti la capitolul ,,creatie" inainte...asteptam rezultate.... tu tot ai insistat, eu pot sa iti mai dau inca ,,n" variante, daca potrivesc sau nu....vedem ....

,,Interesant topic" : asa este, ai dreptate, dar sa vezi de acum incolo ce interesant o sa fie... :lol:

Este o vorba....daca omul este flamand, da-i sa manance pana se satura, no eu cred ca voi fi in stare sa fac sa iti treaca ,,foamea creatiei" :lol:

Bine glumesc....sa nu sari in sus. :icon_thumleft:

Modificat de carmina
Link către comentariu

poate faci tu carmina o comparatie daca iti pica vreo alta oglinda in mana

ar fi interesant sa vad cum arata cu semnalizare pe oglinzi

Link către comentariu

Crish, tie atata iti place sa ma provoci, de numa! :lol: Tot cu mine-n gura esti, cum vezi ca am scris ceva, musai sa comentezi tu ceva, altfel n-ai odihna.

Sa nu fiu offtopic, am sa te rog frumos sa imi lasi pe privat urmatoarele detalii: inaltimea, greutatea si cat esti tu de lat in spate, fiindca daca ma mai superi mult......ma gandesc ca din tine tot scot cumva 4 oglinzi retrovizoare :lol: , un set am sa le dau lui Azx, un set mie. :lol:

Grija de ticul nervos de la ochi, daca il mai ai, ca il voi folosi pe post de semnalizare in oglinzi. :lol:

Modificat de carmina
Link către comentariu

trimis

Modificat de CrisH
Link către comentariu

• 3 years later...

Salut. Am o skoda octavia 1 si as vrea sai pun oglinzi cu semnalizare. Ma poate ajuta cineva cu ce model se potriveste? Mersi

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!