Jump to content

Golf VI TL 1.2TSI 105 Blue-Graphit Perleffekt

luciteck

Postare recomandată

Salutare,

Iata ca m-am decis si eu sa imi prezint proaspata achizitie. Masina asta mi-o doream inca de anul trecut, iar dupa primul drivetest cu motorizarea aceasta am stiut ca asa trebuie sa fie si urmatoarea mea masina. Initial m-am uitat si in curtea vecinilor (Focus, Astra) insa chiar daca si acestea sunt masini bune, parca nu erau la fel de "complete" ca si un Golf.

Ca nivel de echipare, este un Trendline cu cateva optionale:

-pachet color (manere usi si oglinzi in culoarea caroseriei)

-RCD510 cu iesire AUX-IN si 8 incinte acustice

-climatronic pe doua zone (e cam standard la toate golfurile aduse pe stoc in RO)

-pachet sport interior (scaune sport fata. cotiere fata/spate, volan,schimbator si frana imbracate in piele, tapiterie Me2)

-computer de bord plus

Momentan are aprox 400 de km, masina se comporta excelent, foarte silentioasa (la 160km/h pe autostrada are cam 3000RPM in a 6-a, iar antifonarea e f f buna, zgomotul interior nefiind deloc deranjant), iar desi suspensia e f confortabila, incat parca pluteste pe denivelari, totusi in curbe sta f bine, peste asteptarile mele. Culoarea mi se pare f reusita, singura problema e ca se vede imediat mizeria pe ea.

Ca planuri de viitor ar fi:

-jante aliaj (as merge tot pe 15" sau 16" OEM, pt ca la drumurile noastre, e f greu sa intretii niste jante de dimensiuni mai mari, precum si anvelopele cu talon mic, care pe langa preturile ridicate sunt destul de sensibile la gropi)

-tempomat

-folie de transparenta OEM (idem privacy glass).

post-97154-0-80277200-1337804221_thumb.j

post-97154-0-70358000-1337804222_thumb.j

post-97154-0-61296100-1337804223_thumb.j

post-97154-0-76362800-1337804224_thumb.j

Modificat de luciteck
Link către comentariu
  • Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• luciteck

22

• The_Ego

9

• Master_Blaster

4

• Rave

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Foarte frumoasa masina.Sa o porti sanatos si fara evenimente neplacute.Cum sta cu consumul motorul asta?

Link către comentariu

Foarte frumoasa masina, iar de culoare nu mai zic :D , ma lupt de un an jumate cu aceeasi culoare pretentioasa :))

Sa o stapanesti sanatos si la cat mai multi km fara probleme!

Planurile de viitor suna bine :icon_thumleft:

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Bun Venit!

foarte reusit motorul asta.. in sensul ca trage bine :) am un prieten care ma tot plimba si am ramas :o

Sa o stapanesti sanatos, si sa te bucuri de ea :D

Link către comentariu

Consumul mediu momentan e de 8.4L/100km, insa cum motorul nu are inca nici 1000 de km, probabil ca se va mai schimba in bine. Ma astept undeva la 5.5 in exterior si 8 in oras, la un mers economic. E drept ca la un condus sportiv, creste repede la 10,11l . Important este ca iti ofera posibilitatea atat a unui consum decent cand mergi linistit, cat si performante bune, avand un cuplu decent datorita turbinei.

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Multumesc de urari, si voi sa le stapaniti sanatosi si sa va bucurati de ele fara nici o problema. :) The_Ego, imi place cum ti-ai modificat masina, insa cum te descurci cu parcarile si bordurile cu jantele acelea? Ma gandesc ca directia e mult mai rigida, iar denivelarile se resimt mai accentuat.

Modificat de luciteck
Link către comentariu

Foarte faina masina.Sa ai parte de ea si cati mai multi km.Stai cumva prin Ciarda zona de blocuri ?Pune ceva poze si cu interiorul.

Modificat de cipriantm
Link către comentariu

Mersi de aprecieri. Eu ma obisnuisem deja cu directia mai greoaie si rigiditatea suspensie, masina venind din fabrica cu suspensie sport si jante 17".

Acum am sporit putin atentia, bordurile de 10cm le pot urca, dar initial o urc mai perpendicular :)) Nu am avut jante scrijelite de bordura nici cele de 17" si sper ca nici pe acestea nu le voi atinge, iar in Bucuresti sunt borduri de neam prost.

Se simt denivelarile bine, dar la curbe stranse sta bine, nu se apleaca mult, stabilitatea fiind mult imbunatatita atat de roti cat si de suspensie.

Eu zic sa nu iti fie frica sa mergi inclusiv pe 17", te obisnuiesti repede :D

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Foarte faina masina.Sa ai parte de ea si cati mai multi km.Stai cumva prin Ciarda zona de blocuri ?Pune ceva poze si cu interiorul.

Merci si a ta e f faina. Imi place si interiorul, arata intr-un mare fel, desi cred ca e destul de pretentios la intretinere. Poze cu interiorul la a mea n-am momentan, dar promit ca o sa pun.

P.S Da, p-acolo prin zona.. Suntem vecini si nu stiu? :) Sunt sigur ca as fi remarcat inca un Mk6 negru perlat. :P

Modificat de luciteck
Link către comentariu

Merci si a ta e f faina. Imi place si interiorul, arata intr-un mare fel, desi cred ca e destul de pretentios la intretinere. Poze cu interiorul la a mea n-am momentan, dar promit ca o sa pun.

P.S Da, p-acolo prin zona.. Suntem vecini si nu stiu? :) Sunt sigur ca as fi remarcat inca un Mk6 negru perlat. :P

Mai pana acum nu prea am avut probleme cu murdaria in interior dar am si avut grija sa nu se murdareasca.Nu chiar, nu stau acolo dar am bunici care stau in Ciarda si cunosc destul de bine zona.

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Merci. Am mai condus destul de multe motorizari de la VAG, 1.4MPI, 1.6MPI / 1.9TDI / 2.0TDI si noul 2.0TDI CR, insa TSI m-a surprins cel mai mult vis-a-vis de asteptari. Si cum surpriza e cu atat mai mare cu cat asteptarile sunt mai mici... :)

Si inca 2 poze: Interior / langa fratii mai mari :) (scuze pt calitate, sunt facute cu telefonul)

post-97154-0-93147800-1338099977_thumb.j

post-97154-0-35385800-1338099987_thumb.j

Modificat de luciteck
Link către comentariu

Ce-i drept ii cam trebuie o folie. Se vede frumos Touaregul cu privacy glass :D.

O idee ar fi sa faci si stopurile mai inchise, cum sunt cele de highline. Investitii mici cu impact mare :icon_thumleft:

12-bg-bewoelkt-und-sauber-3110178199490371057.jpg

Modificat de The_Ego
Link către comentariu
Publicat (modificat)

Arata bine intr-adevar cu folie/privacy glass. Din fabrica din cate stiu vine doar pe luneta si geamurile spate. Am vazut ca sunt firme care monteaza folie fara sa dea jos fetele de usi. (si sunt aparent ok, cu autorizatie RAR, si toate cele). Oare iese ok asa, sau fara demontat de fete de usi/geamuri nu se poate obtine un rezultat decent? Nu de alta, dar nu mi-as dori sa o faca bucati vreun Dorel, si sa mai ramana ceva suruburi bonus dupa montare, cu greierasii aferenti,

Stopurile imi plac asa cum sunt, daca le-as schimba le-as lua cele pe led de GTI. Dar numai daca s-ar ivi o mega-ocazie :)

Modificat de luciteck
Link către comentariu

Eu mi-am pus fara sa dau jos fetele de usi! Daca ignori dunga fina care ramane cand e geamul deschis, e ok.

Am stat cateva zile fara sa deschid geamul, dar pana acum a trecut fara probleme! Recomand!

Link către comentariu
Master_Blaster

Frumoasa masina, sa o stapanesti sanatos. Ai comandat masina sau e luata de pe stoc? Eu zic ca un retrofit de mare efect e camera care se ascunde in emblema mai ales ca ai deja rcd510. Si evident niste jante oem, de preferat un set Bilbao, pe culoarea aia arata demential. :) Dar ar trebui sa te obisnuiesti cu 18 inch. :D

Link către comentariu

E luata de pe stoc. Nu mai aveam rabdare sa astept si minim 2 luni pt comanda, plus ca se incadra in mare la ce vroiam eu, mai putin jantele.Jantele de 17/18 desi recunosc ca ar arata bine, nu sunt suficiente. E nevoie si de o suspensie sport, anvelope, o investitie destul de substantiala. Iar la drumurile noastre...

Link către comentariu

jante oem, de preferat un set Bilbao, pe culoarea aia arata demential

+1 clar

Din pacate sunt la un pret nesimtit de mare si destul de rare (inca nu am renuntat la ideea de a da BBS-urile pt Bilbao).

@luciteck, daca vrei niste jante oem Seattle 17" sa-mi zici :D

De pe stoc era sa iau si eu tot 1.2TSi, aceeasi culoare doar ca era CL si avea doar RCD310, insa mi-a suras mai mult 1.4 si HL.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Imi plac seattleurile mult, dar nu ar arata prea bine fara suspensie sport, plus ca raman cu anvelopele astea de 15 pe cap, si noi pe deasupra :)

Oricum am ramas perplex cand am vazut ce pret cer dealerii pe niste Wellingtonuri de 15" (practic cele mai ieftine jante oem de aliaj). 1670 RON BUCATA, adica cam 1500 de eur pt 4 jante (fara anvelope) de 15" :screwy:

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

Update:

Masina a ajuns la 1300 de km, totul e ok, mai putin idiotii din parcari care n-au nici cel mai elementar bun simt si arunca cu portiera cand ies din masina fara sa se asigure daca lovesc ceva. Noroc ca nu e zgariata vopseaua si e doar o urma care se duce la un polish. Deh trebuie sa aiba clienti si firmele de detailing. Am mai observat ceva vibratii ale schimbatorului, pe care am vazut ca si altii le-au raportat, mai ales in treapta a 4-a la aprox 2000 rpm. Vibratiile manetei se simt doar daca tii mana pe ea.Pun asta pe seama ca motorul si cutia sunt inca noi si nu s-au lasat. Si la fosta masina facea aproximativ la fel (vibratia se resimtea mai mult in pedalte), dar dupa vreo 5.000 de km a inceput sa dispara.

Astazi i-am montat si folie Llumar, transparenta 20% spate si 70% fata. Acum parca arata nitel mai bine :)

post-97154-0-14126600-1339590487_thumb.j

post-97154-0-02348300-1339590488_thumb.j

post-97154-0-45503900-1339590489_thumb.j

Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Am trecut si de 2000 de km. Acum ca rodajul s-a terminat a inceput sa vada si turatii ceva mai mari,mai demne de un benzinar. :) Am observat insa ca a/c-ul penalizeaza destul de mult performantele motorului, aici facandu-se simtita cel mai pregnant cilindreea mica. Oricum masina trage bine, si motorul parca a inceput sa se mai lase. Comparativ cu 1.9TDI-ul PD (de 105 cai) pe care il mai conduc ocazional pe un G5Plus pot spune ca e mai sprinten, chiar daca aparent cuplul dieselului pare ca smuceste mai tare.

post-97154-0-00245800-1341907367_thumb.j

Modificat de luciteck
Link către comentariu

La cat mai multi km!

AC-ul penalizeaza mult si la consum, dar asa e vara.

Link către comentariu
  • 3 weeks later...

New rims. Dezent F 6.5xR15. Trebuie sa caut niste capacele cu VW oem pt ele ca sa le inlocuiesc pe cele albastre cu care au venit. Sper ca se gasesc la dealer.

post-97154-0-89384700-1343208394_thumb.j

post-97154-0-77267800-1343208412_thumb.j

post-97154-0-07047100-1343208594_thumb.j

Modificat de luciteck
Link către comentariu

Sincer, mai bine iti luai jantele OEM pe 15 (am uitat cum se numesc). Sunt cam la acelasi pret. Dar arata bine si astea :)

Link către comentariu

Nu arata rau desi daca tot ai luat aliaj mergeau unele de 16".

Vad ca si la tine se vede diferenta de nuanta intre aripa si bara.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!