Jump to content

Portiera fata/spate blocata

andrei_70
 Share

Postare recomandată

ai incercat sa bati in usa si sa apesi concomitent, pe butonul descuiat, de pe telecomanda ?

Daca nu se aude motorasul ca lucreaza, deschide usa fata si trage burduful de cauciuc care intra din stalp in usa spate - si verifica cum se prezinta firele din el.

Daca yala face figuri, e mai rau....

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

am incercat si cu batutul... se aude ca lucreaza motorasul.....

Link către comentariu

Exista un capac de cauciuc pe laterala portierei.scoateti acel capac si pulverizati din belsug cu wd40 cu acel tub cu care vine echipat.Broasca se umple de praf si nu mai lucrează.La mine sa rezolvat .Acum trei ani am

Modificat de TVS
Link către comentariu

Am incercat ceva de genul , dar nimic.... Am fost azi la Brady, cei de acolo mi-au facut o programare saptamana viitoare si au spus ca dau fata de usa jos... intre timp o sa ajung la alt service care a spus ca au mai avut cazuri de genul .... acum sa vedem ce se va rezolva.....

Link către comentariu

Eu am rezolvat usa :) , am dus masina la un service si am lasat-o cam 5 ore acolo. Aveam manerul de afara rupt si in interior avea siguranta pentru copii activata... ma costat 250 lei.....

Link către comentariu

Cred ca fix asa e si la mine, siguranta pentru copii activata, si manerul rupt, pentru ca, cand trag de el, merge asa "in gol"....

Cum au reusit sa rezolve...cum au desfacut nu sti?

Link către comentariu

au dat fata de la usa jos prin interior... atat stiu...

Link către comentariu

Pai e singura vairianta de ajuns la broasca, pe interior si am mai spus-o si pe alte topic-uri. Cu rabdare si ceva indemanare se poate deschide fara pagube la capitonaj si tabla.

Link către comentariu

da ai dreptate. am citit si ce ai scris tu pe aici... dar am citit multe variante si de la altii.. si stii cum e , daca nu treci prin problemele respective, nu stii ce sa crezi... oricum , am dat de service-uri care spuneau ca dau usa jos din balamale... altele ca taie nu stiu ce... si pana nu am dat de un service care a mai avut cazuri de genul, nu m-am riscat sa o las pe mana la nimeni...

Link către comentariu

Pai oricum majoritatea service-urilor se gandesc sa puna mana pe flex....cunosc cazuri

Link către comentariu

eu cand am auzit de flex la unu.. nu stiam cum sa plec mai repede :))

Link către comentariu

:))

Si tata e mecanic auto, dar nu are nici o idee, a vrut sa duca masina la tinichigiu :))

Link către comentariu

:) deci exista solutii mai bune decat flexul :))

Link către comentariu

• 1 month later...

Aceeasi problema o am si eu. Usa spate stanga nu se mai deschide din telecomanda nici din interior nici din exterior,dar nu este blocata pt copii. Am citit topicul, am desfacut firele in stalp, am dat jos capitonajul si tabla(partial ca este atasat geamul electric) si tot nu am reusit sa deschid usa ca apoi sa demontez broasca pe lateralul usii sa vad ce are.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Link către comentariu

In primul rand trebuie sa dai jos tabla. ca sa o dai jos, cobori geamul maxim si vei vedea prin gura de vizitare de sub motoras doua nuturi de plastic concentrice. Cu un holz surub potrivit infiletezi in gaura nutului doua trei spire si tragi cu un patent holzsurubul care va iesi cu primul nut. Al doilea nut il impingi in usa sau cu un spitz il tragi afara si pe acela daca iese. Apoi vei fi eliberat geamul de pe macara si il ridici cu mana maxim sus.Astfel vei scoate tabla afara. Cand ai ajuns la yala incearca sa ai mufa bagata in yala si in calculatorul de pe tabla si in timp ce un prieten apasa pe cheie pe deschis tu bate usor in yala cu un patent sau cu ceva mai finut nu ciocan!!! si cealalta mana trage de cablul de deschidere. Daca ai noroc yala va face zgomotul specific ca s-a descuiat si vei deschide usa. Daca nu se deschide e mai complicat pentru ca trebuie desfacute toate suruburile de pe yala la care ai acces si sa bagi o surubelnita subtire si lunga pana la urechea actionata de actuatorul yalei, dar aici deja e complicat

Link către comentariu

Va multumesc. Am rezolvat problema, am reusit sa demontez toata usa, am curatat cu spray toate mufele,nu erau corodate si apoi am ajuns la acuator si am batut usor cu o surubelnita in el si in acelas timp am actionat telecomanda pana s-a deblocat si am deschis usa. Dupa asta am desfacut actuatorul yalei din toate oasele i-am varificat toate circuitele si i-am aplicat vaselina la spray pe partea mecanica, mentionez ca abia am reusit sa-l asamblez la loc. Toata munca mea a durat cam 8 ore pt ca am fost singur dar a meritat. Nu am gasit nimic in el stricat.

Link către comentariu

Colectorul motorasului l-ai curatat? Altfel e cam degeaba tot ce ai facut pe acolo.

Link către comentariu

trebuia sa ajungi la axul ce se vede in foto de mai jos si sa-l cureti pana nu mai are "negreala" pe el

post-11532-0-36859200-1351195008_thumb.j

Link către comentariu

Am curatat totul , nu am gasit nagreala pe axul motorasului dar parca al meu arata alfel la capatul lui avea a rotita cu dinti din platic; si apoi am dat cu spray vaselina.

Daca mai am probleme (sper sa nu ) cand desfac o sa tin cont de ce mi-ati spus

Link către comentariu

pai ce vezi in foto este un actuator de audi dar princiul este acelasi

Link către comentariu

Am curatat totul , nu am gasit nagreala pe axul motorasului dar parca al meu arata alfel la capatul lui avea a rotita cu dinti din platic; si apoi am dat cu spray vaselina.

Daca mai am probleme (sper sa nu ) cand desfac o sa tin cont de ce mi-ati spus

Trebuia sa decapsulezi motorasul si sa te uiti la capatul celalalt.

Link către comentariu

DA mi-am dat seama, dar nu l-am decapsulat.

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Dupa doua saptamani am avut aceeasi problema usa spate stg nu se mai deschidea, o lovem de cateva ori cu pumnul si se deschidea, a doua zi iar nu mai mergea, o loveam si se deschidea pana la urma. Am decis sa desfac iar acuatorul din interiorul usii si am decapsat motorasul (cum mi-ati spus voi). In el am gasit numai negreala, axul l-am curatat cu smilgher fin iar apoi cu un spray de curatat contacte, l-am asmblat la loc si acum merge bine nu mai face figuri. Sper sa nu mai umblu curand la el pt ca este mult de munca.

VA MULTUMESC.

Link către comentariu

daca ai curatat bine, ai refacut lipiturile si ai schimbat switch-ul, nu mai ai treaba cu yala aia....

Link către comentariu

• 10 months later...

buna seara, de cateva zile imi face probleme portiera stanga spate. Cand zic probleme ma refer la faptul ca:

- descui masina din cheie, toate usile se pot deschide inafara de cea din stanga spate (nu se deschide din exterior, de la maner)

- daca o deschid din interior, se deschide fara probleme.

- dupa ce o deschid din interior, dupa aceea merge perfect si din exterior.

- dupa ce opresc motorul, incui masina din telecomanda, toate usile se inchid.

- cand redescui masina din telecomanda, toate usile de deschid inafara de cea stanga spate... si se reiau situatiile!

poate fi o problema de natura electrica?

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!