Jump to content

Bora Bora Reloaded

redline1619

Postare recomandată

Nici eu nu am avut computer bord si acum, pe minidot, imi apare mesajul ca e deschis portbagajul

Link către comentariu

Nu trebuie pricepere. Indiferent daca ai simptome sau nu nu desfaci degeaba burduful - sigur sunt probleme mai mici sau mai mari la firele alea. Si macar previi.

Daca masina n-a avut CB, din cate stiu eu, nu conteaza, semnalul de deschidere portbagaj tot ajunge la cluster. Depinde apoi de cat de "destept" e acesta. Aici cineva mai priceput (de ex Florin) ne-ar putea lamuri.

Oricum, daca tot umbli la mecanismele de pe capac, e simplu sa verifici/repari switchurile si firele. Vezi apoi ce se mai intampla.

Link către comentariu

deci sunt doua probleme distincte

una e piesa neagra rupta. Asa am avut eu - si am reparat-o - vezi in topic

a doua este manuchiul de fire ce duce la capota (burduful negru din stanga) - alea au prostul obicei sa se sectioneze.

dupa bafta fiecaruia se rup firele ori de la iluminatul de numar ori de la diverse "chestii" gen alimentare motoras, switch etc.

eu am avut "bafta" sa se rupa ala de iluminare numar. Cand am desfacut erau toate intr-un stadiu mai mult sau mai putin avansat de deterioarare.

despre "anunt" - mi-e greu sa cred ca maxidotul nu arata macar "heckklappe offen" cum arata minidotul la deschiderea portbagajului (asa e cand e in germana, cum am eu). Posibil sa fie dusa conexiunea (vezi ce am zis mai sus) sau switchul.

lumina in portbagaj merge?

deci, avem piesa rupta - ori o reparam -cumva - ori recomand inlocuire - cumperi ansamblu SH - mai bine asa, zic eu.

actuatorul - verifica-l pe direct - da 12v in el - daca merge, e bine - trebuie cautat defectul in alta parte, daca nu merge, altul.

cand faci probele de functionare, sa simulezi portbagaj deschis - folosesti o surubelnita sa inchizi clantusul

Ma suni daca este si vb la telefon

Ar mai fi varianta ca acel anunt sa tina de Modulul confort...si el sa nu il aiba...ca in rest switch-uri stricate sau fire rupte...

No.... dupa ce am vb cand ti-am facut adaptarea la ceasuri, masina ta este immo 2 cu modul confort din seria 1J0 959 799 xx - din cauza asta, nu iti apare decat cel mult capota de la motor, cand o deschizi.

Se poate face o transformare a clusterului - se adauga cateva piese pe placa clusterului si o sa vada doar usa de la sofer, cand se deschide.

Nici eu nu am avut computer bord si acum, pe minidot, imi apare mesajul ca e deschis portbagajul

ce an este masina ta ?

E posibil ca a ta sa fie dupa 2001 si ai modul cu 1C0 959 799x .... asa-i ?

Link către comentariu

Florin, sa nu te superi pe mine dar trebuie o corectie - trebuie simulat portbagaj INCHIS (metoda clantusului apasat cu surubelnita) (a scapat din viteza probabil)

Pana la urma, ca si regula - cele cu inchidere din telecomanda stiu sa "anunte" - si cele cu inchidere doar din cheie, nu?

Modificat de mad_kat
Link către comentariu

Nu e suparare.... am gresit cand am scris... logic, INCHS.... ca deschis era oricum, cand era capota ridicata.... 

Multumesc pentru corectare !

Nu are legatura cu faptul ca au sau nu, cheie briceag cu telecomada. Ci are legatura cu tipul modulului confort 1J0 959 799xx VS. 1C0 959 799x  - precum si a tipului clusterului immo2 VS. immo3.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Eu am immo 2 minidot (dupa cum arata clusterul) si 1J0 modulul de confort. Si imi "anunta" portbagajul deschis. Masina din 2000.

Ontopic - pentru reparatia piesei de plastic, mi-a parut destul de slab acel plastic, si am preferat sa o repar cu ceva mai durabil.

Link către comentariu

No, problema de comunicatie apare numai cand montezi cluster immo3 pe masina immo2 - atunci nu mai stie cum sta treaba, din cauza modulului 1J0 959 799

Nu poti avea numai avantaje - BC care sa stie Range, consum instant in l/h, calculator care calculeaza mai rapid, posibilitate activare limbi/afisaje iluminate (vb aici de bordurile VDO si RB8), etc.... in rest, merge modificat dupa cum am zis si mai sus....

sa aveti o zi placuta !

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

Motorasul s-a ars de asta nici nu il mai aud cand apas sa deschid portbagajul.

Am banda led in portbagaj si vad cand deschid masina din telecomanda cu portbagajul deschis ca se aprinde.

Deci nu stiu daca am probleme cu firele.

Switchu ala nu stiu unde e si nici burduful cu fire de care ziceti.

Deci o sa am nevoie de alt motoroas si piesa aia sa o lipesc cumva.

Faza e ca motorasul mergea cand s a blocat portbagajul, dupa nu s-a mai auzit.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2

Link către comentariu

Bora Bora are sticker nou; stickerul vechi avea lipsa 2 litere :D

Asta e putin mai mare, asa ma fac si eu mai vizibil in trafic :P

post-104263-13776168933477_thumb.jpg

Modificat de redline1619
Link către comentariu

Oare sa vopsesc asa acele cu argintiu ca la R32?

Mie imi place cumva cum arata...dar nu sunt 100% decis.

Voi ce spuneti?

Poza e facuta in photoshop.

post-104263-0-30189000-1377678031_thumb.

Modificat de redline1619
Link către comentariu

Da, deci ramane sa le vopsesc, acum sa vad ce spray cumpar sa fie cat mai identic cu bordul.

Mie imi place mult mai mult fata de cel normal, daca o fi sa nu imi placa, sigur gasesc ace de cumparat sa il fac cum era.

Modificat de redline1619
Link către comentariu

Am schimbat switch'urile din portiere si doar atat am putut scoate din maxidot, sa imi arate cand capota motorului e deschisa, sigur pot face cumva sa arate si portierele. O sa ma interesez sa vad de ce am nevoie.

Am reglat si avansul. Cumva consumul e mult mai mic, cu mai bine de 1l\

Am uitat sa spun ca am rezolvat problema cu acele indicatoare, acum indica bine motorina si apa.

post-104263-13781569432248_thumb.jpg

post-104263-13781569533332_thumb.jpg

post-104263-13781569624548_thumb.jpg

Link către comentariu

pe placa de baza, in coltul stanga parca.... lipsesc cateva piese. Daca acolo se adauga componentele lipsa, se poate face sa arate usa soferului.

Din pacate, ca sa le vezi si pe restul... nu merita investitia - alt modul confort, alte calculatoare de usi, modificat cablajul

Link către comentariu

Stii ce ar fi fain - iconita sa apara de bora, nu de golf. Sunt convins ca Florin te poate ajuta cu chestia asta, dupa ce am vazut ca facuse pe la SKF-ul "vechi".

Link către comentariu

Eu ma bucur ca vad si buburuza asta pe bord :D

Merci florin de explicatii, deci nu o sa vad niciodata usa deschisa la sofer :(

Link către comentariu

usa deschisa sofer - se poate face in configuratia actuala - modul confort cu 1J0 959 799xx, cu ceva modificari la placa de baza a clusterului.

Link către comentariu

Am luat azi amenda de 320 lei pentru viteza :(

Banii pentru montat spalatoarele de faruri se duc in amenda, ce viata de roman :)

Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Am cumparat de la dezmembrari motoras cu tot cu placa de metal pentru portbagaj si functioneaza perfect.

Pe langa asta, am mai luat ceva ce imi doresc pentru masina, nici nu stiu cum sa le numesc corect; pozitii laterale bandou US?

Sunt Aftermarket pentru ca cele OEM din cate stiu sunt portocalii si mie nu imi plac.

Trebuie sa vad cum le voi monta, stiu ca era un coleg pe forum care si-a montat, o sa intreb de el.

Am facut si o poza cu codurile pentru cine mai vrea sa isi cumpere.

0lgt.jpg

bvdf.jpg

i2r7.jpg

Link către comentariu

decupezi bandourile cu un cutter. Alimentarea o faci de la becurile de pozitie - din mufa farului, iti este mai usor.

Link către comentariu

frumos, cat au costat?

cauta pe net, era un tutorial cu poze pt montaj. nu e foarte greu, dar trebuie atentie (masori de 3 ori,tai 1 data).

chiar daca le-ai luat cu lentila alba, pui becul galben, nu?

Link către comentariu

Da, pun becuri galbene.

Am dat pe ele 98lei cu tot cu transport, nu mi se pare mult.

Sper sa le montez cat mai repede :D

Link către comentariu

Bine ca ai rezolvat cu portbagajul...ai luat si ceva piese in plus? :D

Cat despre luminitele din bandouri...au si soclu pentru bec?

Link către comentariu

Nu, cumpar separat...sigur gasesc sa cumpar.

Nu am mai luat piese in plus, bora aia de la dezmembrari avea o nebunie de suspensie, deci am ramas gura casca cum statea masina aia la sol :blink:

Problema e ca arcurile sunt prea ruginite ca sa imi dau seama ce firma e si telescoapele erau originale vw, deci probabil avea doar arcuri sport. Dar statea pe burta, avea si jante de 18, m-am indragostit instant. Vrea 100e pe ce are acolo, dar nu stau sa cumpar la ghici.

Saptamana viitoare ma duc sa mai vad cu avansul la motorina si ma mai duc la o verificare de soft ca sa zic asa.

Vreau sa ii fac o verificare sa vad daca a fost facut ca la carte si daca totul e in regula.

De la drumurile astea bune pe care circul, au mai aparut 2-3 greierasi in masina, pe la portieri, pe la mai nu stiu ce :mad:

Modificat de redline1619
Link către comentariu

Probabil da...doar arcuri sport...-maxim :))

Nu prea avem noi drumuri de masina pe burta...daca vrei pe burta iti iei Air Ride...aia imi pare cea mai jmechera...si o faci cum vrei fara prea mult efort...vrei sa te duci pe munte...o dai maxim sus...vrei sa o lasi in parcare sa o admire lumea...o trantesti imediat...

Era una pe forum...si daca chiar esti fan "how low can you go" cred ca aia ar fi perfecta pentru tine :)

Link către comentariu
  • Rave a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!