Jump to content

Bora Bora Reloaded


redline1619

Postare recomandată

Deci ledurile astea sunt  fenomenale! Nu stiam ca din noapte se poate face zi cu doar 4 leduri :)) Chiar le recomand! O sa mai cumpar 2 si pentru plafonierele din spate! Poate si in portbagaj.

 

Astazi am patit ceva ce n-am mai patit si anume am fost oprit de politie si luat la intrebari cu xenonul. Mi-au cerut actele la control, totul ok acolo pana au inceput sa se uite la cum arata masina(era un politist mai tinerel).

Mi-au gasit xenoanele care nu-s legale, jantele care-s mai mari(desi in certificat nu-s trecute dimensiunile jantelor), folia de pe stopuri si a zis ca daca mai cauta imi mai gaseste.

A zis sa dau foliile jos de pe stopuri si bineinteles ca am incercat sa le dau jos dar nici naiba ca nu se dezlipesc si ca imi da amenda de 500 lei si raman fara certificat.

Oricum l-am simtit ca avea chef de panarama si zambea mereu si mi-a dat drumul fara sa imi ia nimic.

 

Stiu ca am multe ilegalitati pe masina care oricum sunt mult mai legale fata de ce au unii pe loganuri si alte cazane.

N-am ce comenta in legatura cu comportamentul politistului ci doar sunt foarte nemultumit de cum se aplica legile in Romania.

Am totusi xenon cu lupa si daca vroia politistul ii dovedeam ca loganul lui cu halogene deranjeaza mai mult participantii la trafic decat xenonul meu pe lupe. Cand le-am reglat am facut in asa fel incat sa nu deranjez pe nimeni!

Iar cu foliile de pe stopuri, care e folie de geamuri si e destul de deschisa(in poze iese mai intunecata) se vede foarte bine orice manevra pe care o semnalizez atat pe timp de zi cat si pe timp de noapte.

Jante mari? Sunt OEM vw pana la urma si s-au pus pe GTI care are motor de 1,8 iar eu 1,9 si nu vad unde ar fi problema, doar ca nu-s trecute in cartea masinii.

 

Legea e lege dar nu pentru toti! Sunt altii care ma baga in sant cu xenonul lor, cu stopurile care-s prea fumurii si nu se vad deloc si cu jante strambe cu cauciucuri trecute peste limita de uzura si cu proiectoare de ceata care bat in nori.

Modificat de redline1619
Link către comentariu

Sincer nu conteaza de altii. Nu exista unii "mai in ilegalitate" decat altii. Poate ii opreste si pe cei cu Loganuri. Nu asta e important, ci faptul ca daca voia iti lua talonul pe buna dreptate. E bine sa nu le dai asemenea ocazii.

 

Omologheaza jantele de 17" daca nu sunt trecute la mentiuni in CIV. Hartie de la reprezentanta ca s-au pus 17" pe modelul tau (daca s-au pus) apoi la RAR si esti asigurat pe partea de jante.

Folie pe stopuri nu se poate omologa, insa ce se vede la tine e mai mult pe semnalizator ca in rest pare stock.

 

Legea nu de putine ori se aplica discretionar si cu atat mai mult cu cat nu ai spatele asigurat. De asta e bine sa fi blindat.

Am fost si eu in situatia de a mi se parea nedreapta masura unui politist de la rutiera, in conditiile in care era hotarat ce avea de facut incat nici nu am putut sa port un dialog cu el. De atunci am zis ok, daca unii din ei merg la mica ciupeala si la facutul normei cu cei care nu conduc masini de 60k atunci nu le mai dau niciun motiv sa ma opreasca.

Link către comentariu

Eu am fost oprit de un filtru pentru ca aveam probleme cu modulul de pozitii america si din cauza lui clipea xenonul. Mi-a zis pur si simplu ca am probleme la sistemul de iluminat, nicidecum ca ar fi ilegal. Poate am avut noroc.. ce sa zic.

Link către comentariu

Au ajuns si cheile de la MFD1.

Pe site scria "o cheie mfd 10lei". Am comandat 4 chei si au ajuns acasa 8 chei. Nu stiam ca 1x cheie=2 chei. Asa ca am 4 in plus.

8x chei=40lei.

Am pus si poza pentru cine are nevoie de cod. post-104263-14098220046314_thumb.jpg

Modificat de redline1619
Link către comentariu

Redline, politia nu are ce sa-ti faca daca nu ai trecute dimensiuni de anvelope in talon sau pe carte. In talon nu mai este obligatorie trecerea marimii anvelopelor, iar in carte poate verifica doar RAR-ul. 

 

The Ego, am sunat la RAR la Vaslui ca sa-mi trec si eu jantele de 17 pe carte, iar cel de acolo m-a intrebat daca am motor pe benzina sau pe motorina. Dupa ce i-am zis ca e pe motorina, a zis ca mi le poate trece oricand in carte si ca ma costa 100 si ceva de lei. Daca era benzina, aveam nevoie de acea hartie.

Link către comentariu

Beleaua era xenon-ul :D

Folia poate o dau jos sau poate schimb stopurile cu alea led ca tot zic ca le schimb.

Jantele nu le am trecute in talon pentru ca e model nou iar civ nu-l tin cu mine.

Maine schimb uleiul si antigelul.

post-104263-14098459079335_thumb.jpg

Ulei Ravenol vmo 5w40, filtre mann. Doar cel de polen este diferit si antigel HEPU G12.

Din pacate cu uleiul asta am facut 11500km si am aproximativ 215,000km.

Modificat de redline1619
Link către comentariu

folia de pe stopuri nu este la fel ca folia de pe geamuri...si se da jos cu un feon special de incalzit folia.oricum nu e mare panica daca ramai fara certificat nu esti nici primu nici ultimu...e doar o cheltuiala in plus sa il iei inapoi cand te duci cu masina la rar.
 

 

 

Modificat de nemtzalau
Link către comentariu

Probabil a vazut ca xenonul nu e original, nefiind nici echipat cu spalatoare faruri si lumina nefiind nici ea de 4300k . Stiu ca se organizeaza multe filtre pe tema xenon-ului si sunt retinute multe certificate de inmatriculare, faptul ca ai fost iertat reprezinta doar un noroc . Poti cauta niste capacele oem si sa le lipesti in bara pentru a nu fi nevoit sa faci tot retrofitul fiind destul de costisitor.  Oricum la un filtru RAR probabil se observa ca sunt AM. Farurile OEM de Bora sunt destul de rare, iar un politist cu exces de zel si care s-a mai uitat pe un forum auto stie si el lucrul acesta. Am vazut pe un forum destinat celor de la M.A.I. un topic in care prezentau farurile cu xenon oem pentru a observa diferentele dintre faruri si pentru a putea sanctiona soferii care nu sunt in legalitate. Personal sunt de parere ca atat timp cat xenonul este pe lupa si reglat corespunzator participantii la trafic nu trebuie sanctionat, dar asta nu o decid eu. 

Link către comentariu

Ca sa fii in legalitate cu xenonul, trebuie sa ai lupe + spalatoare de faruri + autoleveling. In general te lasa sa pleci doar daca ai lupe, dar daca politistul are chef sa fie corect in ziua aia, te lasa fara certificat.

 

Mie mi-au luat certificatul, pe buna dreptate. Aveam xenon si pe lunga si pe scurta, pe oglinda  :tuktuk:  (asa luasem masina). Bineinteles ca le aveam reglate prost si luminam ciorile prin copaci, dar na, eram tanar si nelinistit :)).

Link către comentariu

Din ce stiu poti remedia problema pe loc, sa schimbi becurile si te lasa sa pleci, dar ma bine sa nu le dai motive. 

 

Legat de jante/anvelope si eu sunt in cazul tau, am jante care nu sunt trecute, acum nu se mai trec pe certificat fiind trecute direct pe cartea masinii. Acum ce ar trebui sa facem ?! Sa mergem cu cartea masinii dupa noi ?

Link către comentariu

Filtrul RAR iti poate verifica omologarea. Asa politistul ochiometric nu are de unde sa stie ce e omologat si ce nu. Atat timp cat nu e foarte vizibil (jante 20 :)) )

Link către comentariu

Am instalatia de spalat faruri OEM de la dezmembrari cu tot ce trebuie, insa nu am gasit timp sa o montez. Becurile sunt de 4300k si nu atrag atentia iar farurile sunt reglate foarte bine, doar ca masina are un look "agresiv" si nu are cum sa nu iti atraga atentia.

 

Mereu cand ma uit la masina atunci cand o parchez ma indragostesc de ea! Semn ca am luat masina care mi se potriveste.

 

M-am gandit si la o instalatie OEM de xenon cu tot ce trebuie, insa se pune problema omologarii. Chiar daca e OEM, nu-s omologate iar daca ma duc la RAR ma trimit acasa. In plus, imi plac mult mai mult farurile pe care le am fata de cele OEM, iar daca as putea sa pun pe lupele astea becuri cu halogen, as cobora chiar la ora asta sa le pun doar sa raman cu farurile si sa nu mai am probleme.

 

Am cumparat in trecut un set nou de faruri Depo si m-am razgandit in privinta lor si am ramas la astea chiar daca le-am desfacut de zeci de ori ca sa le repar. Mai am si sticlele pentru faruri de montat!

 

Oricum subiect inchis si sper sa nu mai am astfel de probleme.

 

Drumuri bune!

Modificat de redline1619
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Scuzati claritatea, am filmat cu telefonul! Se vede mult mai ok in realitate!

 

 

O sa pun maine mai multe poze si detalii.

Modificat de redline1619
Link către comentariu

Felicitari Dan...e ce trebuie...ai dat o gramada de bani pe toata treaba...dar rezultatul e super...

Link către comentariu

Multumesc Laur! Si mie imi place ceea ce am facut, dar nu voi recomanda la nimeni aceasta varianta cu MFD, interfete si bling bling.

 

Ce-i drept, nu este cum ma asteptam sa fie. Speram sa scap de telecomenzi pentru ca m-am saturat de modulatoare FM si evident ca nu am scapat. Credeam ca pot controla interfata/dvd din MFD, insa trebuie sa folosesc telecomanda dvd-ului ca sa selectez melodiile sau video. Nu e problema ca oricum sunt obisnuit de la modulatoarele FM..

 

La camera ma asteptam la claritatea imaginii sa fie mult mai proasta avand in vedere ca este chinezeasca, dar m-a surprins si vede chiar ok, in video ora era aproximativ 11:30 si chiar se vede ok pe timp de noapte.

 

Display-ul e un minus pentru  ca se vede destul de mic, nu stiu pentru cei din spate cum e, insa pentru mine e ok. Ar fi mers putin mai mare...

 

Se aude un bazait cand pornesc motorul atunci cand nu ascult muzica. Desi i-am pus filtru de deparazitare, se pare ca acesta nu isi face treaba. Dupa ce dai play la muzica/video nu se mai aude acel zgomot.

 

Daca te uiti foarte atent la display, se vede cum imaginea "face valuri"(nu stiu cum sa zic altfel) insa nu afecteaza cu nimic, daca nu cauti defecte nici nu iti dai seama de problema.

 

Piesele luate in mare parte de la dezmembrari, unele noi si toata distractia de mai sus m-a dus fara montaj in jur de 950 lei, daca mai pun si pretul de la MFD si montaj...mai bine va luati un DVD profesional care le face pe toate. Deci nu recomand, decat doar daca vreti un look OEM ceea ce am vrut si eu.

 

Per total sunt multumit, dar se putea si mai bine.

Modificat de redline1619
Link către comentariu
  • 4 weeks later...

Nu am mai facut nimic la masina, decat cateva poze...

 

Astept sa imi mai ajunga niste piese, trebuie sa schimb burdufele la planetare, mai este inca treaba :)

 

De doua zile camera marsarier "vede" in ceata si azi am decis sa o desfac sa vad ce are, din pacate a intrat apa in ea din cauza mea! ca nu am fost atent cand am montat-o. In fine, maine o sa vad poate rezolv cu feonul sa o usuc si sper sa isi revina. Daca nu, alta.

 

post-104263-0-34114300-1413150933_thumb.

post-104263-0-47226100-1413150934_thumb.

post-104263-0-36769600-1413150935_thumb.

post-104263-0-21048600-1413150936_thumb.

Link către comentariu

Azi a murit si bateria, am incercat sa o resuscitez dar fara vreun rezultat. Am cumparat Varta Silver Dynamic, am inteles ca ar fi gama de varf de la Varta, nu am stat sa ma documentez prea mult. Din ce am vorbit ultima data cu Razvan, fosta baterie(Blue Dynamic) cred ca are in jur de 6-7 ani(sper sa nu gresesc).

 

Varta Silver Dynamic 74Ah-390lei.

Link către comentariu

varta sa stii ca nu sunt baterii rele..acum depinde si de modele,nu le stiu exact dar am auzit si de rau la unele modele

eu zic ca Topla ii the best sunt ceva sarbesti...am avut si la golf timp de 4 ani a mers ceas si muzica blana mai tot timpul ba cu motorul pronit ba oprit(si aici ma refer la vreo 8 boxe,woofer,amplificator...)

 

eu am cumparat masina cu rombat care avea cateva saptamani dar deja iarna ii jale,abia abia

Link către comentariu

Am reparat si camera marsarier, am zis ca nu o mai pot salva...
Am pus mai mult silicon si sper sa nu mai am probleme :)

 

Sunt singurul care are probleme cu tapatalk cand uploadez poze?

post-104263-0-37624100-1413822592_thumb.

post-104263-0-13706800-1413822593_thumb.

Modificat de redline1619
Link către comentariu

Sa o desfaci sa verifici siliconul ala dacă a făcut priza bună. Dacă nu, poți acoperi cu plastic topit (pistol cu baghete) cum se acoperă anumite montaje electronice.

Tapatalk, da. Trebuie micșorate pozele.

Link către comentariu

Da Muale, asa voi face. Am pistol cu plastic topit, nu mi-a trecut prin cap sa-l folosesc. Maine scot camera si o verific, dupa duc masina la spalatorie ca am tot evitat sa o spal ca sa nu stric mai tare camera.

Link către comentariu

Iarna asta m-a prins fara cauciucuri de iarna montate :)
Cum scap de la facultate, cum le si montez.

post-104263-0-58881700-1414143679_thumb.

Modificat de redline1619
Link către comentariu

Deja a inceput ninsoarea:(sper sa se opreasca pana venim noi...am mai ramas acu 2 ani blocati in Rm Sarat...tot o tentativa de venire la Iasi:))

Link către comentariu
  • Rave a închis acest topic
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

    • Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
×
×
  • Create New...

 Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!