Jump to content

Trecere BMW 320D -> VW Golf

tasel86
 Share

Postare recomandată

Publicat (modificat)

Sunt de acord cu tine dar eu merg destul de mult cu masina (>30.000 km anual) si intervin ceva costuri ... Daca ma gandesc sa achizitionez o masina pentru urmatorii 3 ani trebuie sa ma gandesc si la costurile pretentiilor...

De ex. u daca dispui de 5-6000 euro stiid cat mergi pe drumurile noastre ... si cu iernile care sunt... ce costuri implica intretinerea unei masini anuale:

1.Asigurare= ?

2.Rovinieta=120 lei

3.Inpozit anual =?

4.revizie( schimb ulei,filtre etc)= minim de 3 ori pe an

5.Anvelope iarna dimensiune , marca etc= ?

etc.

De ex maine fac schimbul de ulei si filtre si m-au costat 400 lei (fara filtru epurator) . De curiozitata ce costuri sunt la un G5 sau un leon ?

tragand linie la ce auto te crezi ca te poti limita...?

Modificat de tasel86
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cu Sandero 1.2 mergi gratis comparativ cu BMW 320d.

Ma refer la RCA, Impozit, Casco, costuri revizii, costuri anvelope

Impozit anual e 42 RON la 1.2

RCA depinde de profilul fiecaruia, de orasul de resedinta.

Ptr Buc la 1.2 am dat 260 RON la Allianz pe RCA

Casco ar trebui sa fie undeva la 300 EUR/an depinde de varsta/oras/istoric/firma

Link către comentariu

alexanderdj

Sunt de acord cu tine dar eu merg destul de mult cu masina (>30.000 km anual) si intervin ceva costuri ... Daca ma gandesc sa achizitionez o masina pentru urmatorii 3 ani trebuie sa ma gandesc si la costurile pretentiilor...

De ex. u daca dispui de 5-6000 euro stiid cat mergi pe drumurile noastre ... si cu iernile care sunt... ce costuri implica intretinerea unei masini anuale:

1.Asigurare= ?

2.Rovinieta=120 lei

3.Inpozit anual =?

etc.

De ex maine fac schimbul de ulei si filtre si m-au costat 400 lei (fara filtru epurator) . De curiozitata ce costuri sunt la un G5 sau un leon ?

Hai sa-ti dau costuri pentru Leon 1M 1,6 16v:

Asigurare: 180 de ron pe 6 luni la Carpatica.

Ultimul schimb de ulei efectuat vineri: 4 litri ulei Motul 5w40 imbuteliat la sticla Unix+filtru ulei+filtru aer=185 de lei cu tot cu manopera, iar piesele in sine au fost vreo 170 de lei presupun. Asta e scorul ca sa faci schimbul de ulei.

Impozitul e aproape gratis si la 1,6.

Rovigneta e la fel ca la toate celelalte turisme.

Anvelopele mele au dimensiunile 195/65r15 iar pentru iarna am GoodYear UltraGrip 7 care am vazut ca sunt vreo 320 de lei bucata in Metro, insa te duc cateva sezoane niste asemenea cauciucuri.

La 1,8T mai adaugi cateva zeci de lei la asigurare si poate 20 de lei la pretul pieselor la revizie si bineinteles bobina de inductie de rezerva.

Eu am masina de la 120 de mii de km si acum a implinit 184.000 de km astazi in 2 ani si jumatate de cand o am. Singurii bani pe care i-am bagat la motor au fost 400 de lei ca mi-a picat un senzor, iar acum cateva luni a murit si sonda lambda. Pe partea de suspensie: am schimbat de bunavoie amortizoarele fata cu niste Sachs la 250 de lei bucata, insa cred ca le gaseam mult mai ieftin daca nu luam de la primul vanzator, flanse amortizoare odata cu amortizoare-vreo 500 de lei toata distractia. Si recent am schimbat capete de bara si bucsele mici de la bascula cu unele de Cupra-250 de lei piesele. Si am luat piesele de la Lemforder.

Daca ai si alte intrebari, iti pot raspunde in limita a ceea ce stiu.

Link către comentariu

Vezi ca sunt magazine gen autokarma (nu le fac reclama) unde iti poti face o idee despre preturile la piese. Eu am comparat acum ceva vreme Mazda 6 cu Passat si nu era mare diferenta de pret. Mai conteaza si cum mergi cu masina, cat de rezistenta este la tavaleala, ce piese ii pui. E ok sa dau de 3 ori mai mult pe o piesa la Passat decat la Sandero, daca aceasta este de 3 ori mai buna, mai rezistenta, nu?

Link către comentariu

Eu sincer nu as renunta la masina in conditiile astea!

Adica... o vinzi pe a ta. Dar in locul ei nu poti cumpara decat ceva pe platforma Golf 4/Leon 1M. Asta inseamna masini de 9-10 ani.

Intretinerea lor este intr-adevar mai mica decat cea a unui 320, dar nu cu mult(ma refer aici la motoare pe care sa le vrei, nu 1.6 benzina...) asa ca economisesti cat, 22-300 de lei pe an.

Nu e chiar o suma enorma. Plus ca 10 ani inseamna destul pentru o masina, asa ca vrand-nevrand la varsta asta incep sa pice chestii. Si astea (in general) sunt mai ieftine decat la BMW, dar iarasai, nu cu mult!

Asa ca vinzi o masina veche, la care te costa intretinerea pe an sa zicem X, pentru o masina tot veche la care te-ar costa X-400 de lei.

Si in acelasi timp pierzi puterea 320-ului, tinuta de drum, comfort etc. Chiar merita?

Daca nu are probleme majore, eu as pastra BMW-ul! Asta ar fi prima varianta!

Daca tii neaparat sa o vinzi atunci poti face 2 lucruri:

- ai putea sa mai strangi niste bani si sa te indrepti spre Golf 5/Seat Leon 1P. Ar fi o alegere mai inteleapta chiar si doar pentru faptul ca sunt masini mai noi.

- daca nu ai/poti sa mai strangi atunci eu as lua un Seat Leon 1M FR. Diesel sau benzina e alegerea ta. TDI-ul de 150 de cai si 1.8T-ul de 180 fac minuni pe masina asta. Si este o masina care arata si se conduce foarte bine!

Bine-nteles, daca poti sa renunti la unele optiuni de comfort si folosesti masina pentru a te duce din A in B Sandero este o varianta mai mult decat buna!

Garantia unei masini noi inseamna ca stai cativa ani linistiti!

Atunci cand iei o masina second trebuie sa te gandesti ca iei o masina relativ veche, si ca ceva se va strica la ea mai devreme sau mai tarziu!

La o masina nou sunt atat sansele mai mici de a se strica ceva, cat si faptul ca 90% vor fi acoperite de garantie!

In final, tu stii cel mai bine ce vrei! Din punctul meu de vedere, ca sa raspund la intrebarea ta, Seat Leon FR 1.8T :)

Bild993.jpg

Modificat de Rave
Link către comentariu

Publicat (modificat)

Mersi frumos Rave de sfatul tau. Observ ca ai un G VI 1.2 TSI, 105 CP .. spune-mi te rog din ce an e si cum se comporta dar si ce dotari are... "The Ego" acelasi lucru il vreau si de la tine despre motorizarea ta. Mersi frumos baieti si toata stima

Modificat de tasel86
Link către comentariu

Motorizarile TSI sunt mai noi de 2007, deci iti trebuie mai multi bani pentru un Golf 5, Leon.

Depinde ce vrei sa alegi de banii respectivi, poti pastra actuala masina, poti lua una noua (Dacia) sau o cale de mijloc, adica o masina 2003-2006 bine intretinuta care sa nu-ti faca problema 3-4 ani si sa ofere mai mult decat Dacia.

Un exemplu, colegul de forum DORU_14

Are o Skoda Octavia 1 din 2003, 4x4, 1.8T, 140-150k km cu tuning la 200+ cp, cu frane modificate etc masina intretinuta impecabil, cerea intr-o vreme 6500 euro, poate mai negociezi.

Costuri de intretinere, taxe in limita bunului simt, schimbat directia complet cu piese bune intre 500-800 ron in functie de service.

Daca vrei una normala s-a vandut din 2006 1.9tdi 90cp la 120k km reali la 5500 euro.

Deci la 5-6000 euro gasesti masina buna, dar trebuie sa faci un compromis ori la model, dotari sau putere motor.

Golf 4, Bora, Leon 1, Octavia 1 poti lua intretinute cu dotari si motor de care vrei, 1.8T 150Cp sau 1.9 TDI 110, 115/116, 130/131, 150Cp in functie de model si anul fabricatiei.

Golf 5, Octavia 2, Leon modelul nou, Audi A3 la limita cu motoare entry level.

Daca tot ai coborat o clasa mai jos cu Sandero atunci te poti uita la Polo, Ibiza, Fabia an mai bun.

Trebuie sa te decizi si apoi sa vinzi masina, nu prea da lumea masini bune la schimb cu ceva mai vechi si stare mai proasta.

Modificat de le banner
Link către comentariu

Golf-ul e super!

Apasa pe poza de mai jos, cu botul masinii, si te duce in thread-ul prezentarii masinii! Scrie pe acolo ce si cum!

Este si asta o optiune! Sa pui cei 5-6.000 ca avans pentru una noua. Poti lua un Golf VI Trendline (varianta de baza) cu Climatronic, Touchscreen, Changer de 6 CD-uri cu mp3, volan imbracat in piele, scaune sport etc cam pe la 13.000 cu tichete. Si asta e cu tot cu TVA. Si daca iei masina poti sa o pastrezi 5-6 ani asa ca rata, impartita pe perioada asta, ar fi decenta!

Gandeste-te bine cati bani ai si ce vrei sa faci! O masina second 2002 - 2005 (cam atat iei in 5-6.000) ar trebui sa o pastrezi maxim 3 ani. Poti sa dai dublu ca sa o pastrezi dublul perioadei...

Link către comentariu

Laurentiu_LWR

1.Asigurare= ?

2.Rovinieta=120 lei

3.Inpozit anual =?

etc.

am si eu o intrebare...acei peste 30000km...ii faci in afara orasului?daca da...de ce vrei benzina?si nu motorina...

varul meu la fel a trecut de la BMW 320 la un golf 4 ARL 150cai,prima impresie...consuma mai putin golful

acum costuri la un motor diesel ce platesc eu la a mea

1.Asigurare= 250ron/6 luni

2.Rovinieta=120 lei

3.Inpozit anual =180 ron

4.revizie( schimb ulei,filtre etc)= cam 350 ron piesele...si poti sa le schimbi singur...am schimbat si la BMW si nu se compara...este mult mai simplu la VW

5.Anvelope iarna dimensiune , marca etc= iti iei o data jante de tabla pe 15...care le incalti cu ceva bun 195/65/15 si vreo 4 sezoane stai linistit

ideal este sa ai set de roti pentru iarma si set pentru vara...si asa pastrezi mai bine cauciucurile si nici nu te duci mereu la vulcanizare...

bafta in alegere

Link către comentariu

E si pe G4 1,8 T de 179 hp dar sunt rare.

Link către comentariu

Daca te intereseaza o Bora 1.9 116 cai la 135 k km primul prop (luata in 2001 de la Porsche Buc) cu climatronic, computer de bord, geamuri fata spate, oglinzi, cheie briceag etc poti sa-mi dai un PM. Stiu pe cineva care e posbil sa fie interesat sa o vanda anul asta si iti dau nr lui de tel. Vrea sa-si ia Passat nou sau Touareg nou.

Link către comentariu

Publicat (modificat)

proportia este de 35% oras 65% extern. D c nu diesel.. pt ca am avut un diesel si este riscul mult mai mare sa cada ceva, iar daca a cazut, costurile sunt mai mari si exista mult mai multe piese care ar putea cadea... De aceea caut o masina pe benzina care sa nu consume pre mult (5-8l/100km). la e46 al meu am un consum mixt de 7 l/100km . Daca gasesc ceva asemanator la o alta marca sunt multumit ... iarna dieselul e mult mai pretentios.. mai ales cand dimineatza la -32 grade C esti in intarziere la servici sa mai stai 10 min sa se incalzeasca masina...mai ales turbina care este pretentioasa.. trebuie putin avut grija de ea.. stiti mai bine care e diferenta intre un M.A.C. si un M.A.I.

Raspuns pt .Lawrentzyu_86

Multumesc frumos nsm pentru ajutor , dar vreau sa scap de anul asta, 2001. Tot 2001 am si eu si vreau s-o innoiesc si eu cel putin cu 4-5 ani

le banner, de aceea am intra pe forum-uri, ca sa dicut cu voi sa vad ce pareri si experienta aveti iar apoi sa ma hotarasc ce o sa fac, sa pastrez masina inca 1-2 ani sau sau fac pasul de acuma. Nu vreau sa investesc in masina deoarece am alte prioritati mult mai importante decat un moft, dar iau in considerare si varanta de a schimba masina.Am avut grija de ea, dar n-am fost prea norocos... am schimbat anul trecut partea mecanica si am incaltat-o, de aceea zic ca 2 poate 3 ani nu cred ca o sa mai am probleme cu al. Tot anul trecut am fost nevoit sa schimb si turbina( de aceea zic ca am fost ghinionist, culmea tocmai in centrul orasului mi-a picat din senin..) dar asta-i viata si am cam bagat ceva bani in ea. Asa ca am tras linie la cat am dat pe ea + ce am mai bagat si deja e cam scumpa. Ma gandesc sa o dau in jurul sumei de 5000 euro iar in cazul in care o dau, vreau sa fiu cunvins ca merita "decaderea" :)

Modificat de tasel86
Link către comentariu

Cu 5 - 6.000 de euro nu iei un Golf din 2005 - 2006. Eventual unul cu foarte multi kilometrii. Cauta mai degraba un Opel Astra la banii astia.

Si diesel banuiesc ca nu vrei din cauza ca e turbo. VW-ul nu are benzinare aspirate. Doar motoarele mici au ramas aspirate (1.4 -1.6, la anul de fabricatie pe care il vrei tu) Modele mai noi sunt aproape toate turbo.

Din punctul meu de vedere, daca tot ai bagat niste bani in ea anul trecut, mai tine-o 1-2 ani pana mai strangi niste bani sa poti sa iei altceva.

Dar trebuie sa tii cont si de faptul ca in perioada asta masina ta isi va pierde din valoare.

Link către comentariu

orice masina second iti iei bagi bani in ea, daca vrei sa fie totul ok si sa te poti baza pe ea. Daca gandesti doar din punctul de vedere al achizitionarii unui mijloc de transport poti face schimbul cu Sandero, dar te vei plictisi groaznic de el intr-un timp scurt daca ai cat de cat in sange microbul asta pentru masini, Sandero e ok ca a 2a masina de tavaleala de care sa nu iti pese cand dai in gropi sau cari te miri ce cu ea, altfel ve simti lipsa BMW-ului....m-as orienta, in bugetul tau, catre in Golf 4 1.8T(poate chiar anniversary edition de 180cp) sau un 1.9TDI GTI de 150cp care chiar te-ar face sa uiti de 320d NFL sau Seat Leon 1.8T, sunt masini care chiar daca nu au finisajele lui E46 te vor multumi pe alte cai....

Modificat de mik15
Link către comentariu

Laurentiu_LWR

proportia este de 35% oras 65% extern. D c nu diesel.. pt ca am avut un diesel si este riscul mult mai mare sa cada ceva, iar daca a cazut, costurile sunt mai mari si exista mult mai multe piese care ar putea cadea... De aceea caut o masina pe benzina care sa nu consume pre mult (5-8l/100km). la e46 al meu am un consum mixt de 7 l/100km . Daca gasesc ceva asemanator la o alta marca sunt multumit ... iarna dieselul e mult mai pretentios.. mai ales cand dimineatza la -32 grade C esti in intarziere la servici sa mai stai 10 min sa se incalzeasca masina...mai ales turbina care este pretentioasa.. trebuie putin avut grija de ea.. stiti mai bine care e diferenta intre un M.A.C. si un M.A.I.

Raspuns pt .Lawrentzyu_86

Multumesc frumos nsm pentru ajutor , dar vreau sa scap de anul asta, 2001. Tot 2001 am si eu si vreau s-o innoiesc si eu cel putin cu 4-5 ani

pai daca vrei o masina 2005-2006...uita de platforma MK4...adica golf4,bora,octavia 1 sau leon 1M...

la ce masini ti-au tot recomandat colegii...marea majoritate motorul 1.8T...nu cred ca o sa ai consumul 5-8%...si si acesta este tot turbo...deci nu scapi de turbina cea pretentioasa:P

cat despre plecatul dimineata iarna...nu trebuie sa stai 10 min ...poti pleca imediat...doar sa nu depasesti 2500RPM pana ajunge apa la 90...

masina diesel ar avea in plus fata de benzina...volantul masa dubla...in rest...sunt aceleasi piese si eventual aceleasi probleme..dar sa nu uitam de cuplu..310NM...

eu sunt fan diesel...si nush...cred ca o sa iti lipseasaca multe daca treci pe benzina...

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!