Jump to content

Alegere amortizoare

Carmella
 Share

Postare recomandată

acum 2 ani am schimbat amortizoarele la o ibiza 6L 1.9tdi cu sachs super touring. nu cred ca a fost cea mai potrivita alegere, dar avand jante pe 16 am simtit nevoia sa inclin putin balanta si spre confort. acum masina deja e cam prea elastica in curbe, chiar am scapt-o tare intr-o curba de 90 grade si e clar ca a venit vremea sa trec pe ceva mai dur. ma gandesc la niste sachs advantage, din ce am vazut sant optimizate pt. atitudine sport.. problema la masina asta e ca am diferenta mare de greutate intre punti datorita motorului 1.9, care trage serios la cantar si intentionez sa ma gandesc serios asupra suspensiei. vreau ceva feedback de la cine are aceste amortizoare sau chiar si alte variante. sant curios cum sant, ca duritate sachs advantage fata de cele stock.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

de ce nu alegi bilstein?

Link către comentariu

pai nu stiu, inca ma informez care sant mai bune

Link către comentariu

btw cine importa bilstein in romania ?

Link către comentariu

btw cine importa bilstein in romania ?

Bilstein importa multe firme de piese auto din Romania, ei detin inclusiv fabrica de componente (amortizoare) Compa din Sibiu.

Cert este ca te poti orienta si catre Boge, Gabriel, Koni, etc.

Legat de intrebarea ta, eu am Sachs Advantage, asa a venit masina si pot spune ca sunt usor rigide, nu simti chiar orice pietricica, insa la jante pe 16" nu stiu cum se comporta, eu avand 15" dar stabilitatea in curbe e maxima.

Link către comentariu

Ceea ce vrei tu sa schimbi, se face din arcuri sau ansamblu arc amortizor, deci daca arcul e moale si amortizorul mai tare, dupa comprimare roata va veni mai greu in pozitia care trebuie si risti sa piarda si contactul cu calea de rulare lucru care nu e bine. Incearca si Kayaba japoneze, au vreo 5 game de amortizoare!

Link către comentariu

• 1 year later...

Amortizoare Starline sunt f slabe, pe spate bat dupa o spt !!!

Modificat de alteacupra
Link către comentariu

Si montare are un rol !

OF : Care ar fi cele mai bune amortizoare..ca ale mele ar cam da semne de"tristete " :dry:

Modificat de CT91MOC
Link către comentariu

• 2 weeks later...

te poti orienta catre KYB...eu unul nu am citit vreo parere aiurea despre marca asta

Link către comentariu

Am pus eu KYB (Kayaba) cu gaz pe Octavia 1,fata si spate. Sunt usor mai rigide decat cele originale, care erau uzate,iar acum nu mai fuge spatele in curbe de 90 de grade,aderenta a crescut pe ambele punti si nu mai lanseza la frane. La vechea masina,japoneza,amortizoarele de fabrica sunt Kayaba si sunt tari. Sta masina aia pe curbe incredibil de bine,in ciuda celor 830 Kg,insa simti toate pietricelele. Depinde ce vrei. Cand am cumparat Octavia,ma bucuram si eu de comfortul amortizoarelor moi,dar erau uzate si scazuse garda la sol mult,dadeam cu bara din fata in orice bordura,cat de mica. Cand am luat masina din service,am fost surprins cat se ridicase. Sunt multumit de alegere,comfortul e aceptabil,am facut un compromis intre comfort si stabilitate,noroc ca nu are pachetul ala ingrozitor de drumuri grele. Saptamana trecuta,am mers cu Octavia 2 FL,cu PDG si pot spune ca si a mea se comporta la fel ca amortizare si e mai stabila ca o Octavia 1 din 2008 cu PDG a unui coleg.

Link către comentariu

To dexterino.

Ce model de la KYB ai pus pe masina. Am si eu in plan sa schimb amortizoarele la a mea si nu ma pot hotari intre sachs advantage si kyb Excel-G.

Link către comentariu

Scuze pentru intarziere,am pus Excel-G

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!