Jump to content

Problema instalatia de spalare parbriz

GunX
 Share

Postare recomandată

Stie cineva cum se poate vedea/scoate/inspecta vasul de lichid parbriz? Curge cand este umplut pana sus si se pare ca au mai multi problema asta...pe alt forum am gasit doi oameni diferiti care au povestit ca le-a iesit un furtun de undeva, dar nimeni nu mai raspunde unde/cum au ajuns la el. Prin oala rotii nu se poate accesa vasul, pe sus nu se vede nimic, trebuie demontata aripa stanga? Multumesc

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Daca ai spalator faruri nu exclude scurgerea pe la''pistonasele de la spalatoare faruri''care sunt in spoiler.si mie i-mi pierde apa pe la un pistonas dar culmea numa cand vasul este peste jumate plin.

Link către comentariu

Imi curge pe pasajul inferior de jos, de langa roata, deci nu pe la faruri. Oricum, as vrea sa stiu care e procedura prin care obtii acces pt inspectat vasul cu pricina.

Link către comentariu

alexanderdj

E posibil sa se fi "copt" furtunasele pe care circula lichidul la vreo mufa sau vreun "T". Daca ai destul si in spate e mai bine, poti taia putin din el si apoi sa-l mufezi la loc. Daca e tot copt asa, pui putin banda de izolat plastificata pe "stutzul" mufei sau "T"-ului si n-o sa mai pice. Daca ai posibilitatea, le poti schimba. Mi se pare ca diametrul acestor furtunase e acelasi cu cel de la furtunasele alea de veneau pe la carburator la daciile vechi.

Eu cu banda de izolat am rezolvat pierderea de lichid pe la motorasul de pe vas. De asemenea nu exclude posibilitatea ca vasul sa fie fisurat daca e patrat. Se incheie intr-un mod ciudat si mai crapa unele...

Asta e doar parerea si experientele prin care am trecut eu...

Link către comentariu

Publicat (modificat)

E foarte corect si util ce citesc, sunt complet de acord. Cum ai desfacut vasul de ai pus banda de izolat pe el? Cu ce ai inceput, pe unde l-ai scos sau cum ai putut vedea pe unde curge????

Ma intereseaza procedura prin care pot verifica aceste lucruri la un A4 B8!!!

As vrea sa stiu cum pot avea acces la vasul respectiv pentru a-l inspecta!

Multumesc :)

Modificat de GunX
Link către comentariu

Da, iti multumesc foarte mult!

Link către comentariu

alexanderdj

Sa stii ca sunt curios unde a fost problema. Asta pentru cand termini de reparat la instalatie...

Link către comentariu

• 2 weeks later...
Publicat (modificat)

S-a reusit scoaterea vasului la mine, bidonul de plastic nu avea nimic, totul curgea pe la imbinarea de sus, unde gura vasului superior, nu era corect conectata (se pare ca vasul inferior s-a deplasat cumva in locas de la gheata sau un impact usor ceva). M-a mirat ca intre cele doua recipiente este doar o conexiune de tip "palnie" - in virtutea gravitatiei si atat.

S-a deschis usa la sofer si s-a verificat acolo langa balama, pozitionarea corecta cand un butonas de plastic intra la fix intr-o gaura a tablei, moment la care scurgerea a incetat.

Modificat de GunX
Link către comentariu

• 7 months later...

Buna ziua! Imi puteti spune daca la masina din semnatura - Audi A4 B8 (8k) model 2012, exista vreo siguranta pentru motorasul de la spalatorul de parbriz (pompa ce actioneaza in interiorul vasului pentru spalarea parbrizului)? In manual nu am gasit referinta la asa ceva - doar siguranta de la duzele incalzite si de la motorasul de la stergatoare... Mai precis: unde este situata aceasta siguranta si ce amperaj are? Am o problema: mi-a inghetat lichidul din vasul pentru spalare parbriz/faruri si intai vreau sa vad daca in urma incercarilor repetate de a folosi instalatia am prajit motorasul (acesta nu mai zice nici pass...), sau s-a ars doar vreo siguranta... Cu multumiri!

Link către comentariu

pompa e actionata direct din centrala electrica, nu are siguranta separata. Fa o scanare cu Vcds

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!