Jump to content

HSK aka My Passat 2009 CBAB Highline

75NOR

Postare recomandată

Se spune ca atunci cand iti doresti ceva cu adevarat, se intampla. In cazul meu...mi-a reusit.

Primul contact cu VW a fost in 2007. S-a numit Passat 2003 Comfortline+ AVB 1.9 TDI PD 101 CP, 5M

Am luat-o in primire la 90 000km si am lasat-o dupa 2 ani cu 190 000 km. A fost masina de serviciu si am alergat cu ea de la Constanta la Timisoara de mi-au sarit capacele.

M-am indragostit iremediabil de masina. Climatronic, Scaune incalzite, Radio Gamma+CD Changer, scaune sport cu reglaj lombar, senzor lumina. Si acea combinatie perfecta de lumini rosii-albastre.

Desi doar 101 CP si cutie 5M, m-am simtit excelent cu masina, a fost cruiserul perfect pentru mine. Daca ar fi avut Xenon si un set de Road America 16'' ar fi fost perfecta.

Nu o sa uit niciodata 3 drumuri facute in 3 zile consecutive (!) cu masina asta, un adevarat tur de forta, cand m-am simtit in masina ideala:

1- Bucuresti-Craiova-Orsova-Clisura-Moldova Noua-Timisoara facut intr-o joi.

2- Timisoara-Caransebes-Hateg-Petrosani-Tg.Jiu-Valcea-Bucuresti-Brasov facut vineri

3- Brasov-Budapesta-Vienna facut sambata. Recunosc ca sambata seara in Vienna nu ma mai tineam pe picioare...

Mi-am zis ca daca, vreodata nu voi avea masina de firma si voi avea masina personala, va fi Passat.

Si...ESTE:

Din Martie 2012 este la mine: Passat 2.0TDI CR CBAB Highline +, martie 2009.

Eu l-am luat cu 65 000km la bord si carte service completa la Midocar, cunoscand provenienta si persoana care a condus-o.

Am asteptat 2 luni masina asta, pentru ca vroiam neaparat sa am motorul asta, neaparat Highline, Xenon si scaune incalzite.

Ca si dotari:

LA7W reflexsilber metallic

Echipare Highline - scaunele sport cu piele si alcantara sunt intr-un mare fel, imi provoaca un sentiment misto de fiecare data cand deschid usa si privesc scaunele. Despre cum ma simt in ele? Doar la superlativ. Decorul in "brushed aluminium" e excelent, luminile de la usi, picioare si toate celelalte mici jucarele ale Highline-ului completeaza de minune masina si ma bucur ca am avut rabdare sa astept Highline-ul

Bi-Xenon adaptiv cu cornering. Pe B5.5 am avut halogen si mi-am promis ca daca va mai fi, sa fie Bi-Xenon. Iluminarea este excelenta, conduc foarte mult noaptea din motive de trafic si isi face pe deplin banii. Corneringul e un gadget interesant, pe drumuri virajate e chiar util felul in care lumineaza interiorul virajului.

Climatronic - este cel rotativ, dar fara a fi ipocrit, nu-mi doresc panoul nou de climatronic, desi m-a batut gandul, intrucat e singurul lucru de pe masina iluminat in albastru si vreau sa il pastrez, caci pentru mine e legatura sentimentala cu B5.5 si ale lui lumini rosii-albastre

Scaune incalzite. Le-am avut si la B5.5 si sunt foarte utile. Mai ales la diminetile din Brasov :)

Senzor ploaie si lumina. Nu sunt un must, dar vin cu oglinda interioara heliomata, care este un must.

Bordul nou luminat in alb. Mi l-am dorit ca si design si functii, daca era luminat in albastru era perfect. Merge si cu alb :)

Jantele 16'' Adelaide cu cauciucuri iarna

Geamuri electrice fata-spate

Volan piele cu comenzi. Iarasi o sa va ganditi ca sunt ipocrit spunand ca imi place mai mult volanul vechi decat cel nou... M-am dat cu un G6 Highline cu volan nou si mi se pare ca pe cel vechi arata mai bine, cadreaza mai bine cu forma volanului.

Dotari retrofit (montate in primul weekend cu masina :) )

RCD 510 in locul lui RCD 310. Multumesc lui @cridaia pentru aparat si lui @Riddler pentru montaj :)

Jante 17'' Macau cu cauciucuri vara. Multumesc lui @dintzauru pentru ele

Cam asta este masina. Este exact 100% ceea ce am vrut sa fie si ma bucur de ea in fiecare moment cand o conduc.

Am facut 3500km in prima luna, a vazut toate drumurile mele preferate deja: BV-SB, BV-Sighisoara, BV-CT :)

Faptul misto ca este masina personala este ca fiecare drum il fac pentru ca vreau sa il fac (nu din obligatie de serviciu), iar in felul asta fiecare drum e o placere, e un "road-trip"

A fost deja la Rares - Angajatul pentru un detailing interior, iar rezultatul este: efectiv un interior nou !

Urmeaza un detailing exterior, am primit o mostra de "before-after" si am ramas impresionat

Ma mai gandesc doar la o vizita la Voinea pentru un up-grade la 170cai, dar inca nu m-am hotarat la utilitatea miscarii.

La final...imaginile.

post-9928-0-61102100-1335516256_thumb.jp

post-9928-0-15894900-1335516270_thumb.jp

post-9928-0-45093700-1335516288_thumb.jp

post-9928-0-46974800-1335516480_thumb.jp

post-9928-0-03851700-1335516495_thumb.jp

post-9928-0-07187900-1335516507_thumb.jp

post-9928-0-46535900-1335516520_thumb.jp

post-9928-0-87689900-1335516535_thumb.jp

post-9928-0-29409200-1335516553_thumb.jp

post-9928-0-26731700-1335516572_thumb.jp

post-9928-0-13209700-1335516583_thumb.jp

post-9928-0-89850200-1335516641_thumb.jp

Link către comentariu
  • Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 75NOR

30

• F l o r i n

9

• Valy31

5

• kirkus

3

Top Posters In This Topic

Posted Images

Se observa din descrierea ta ca ti-ai dorit-o mult :)

Poate niste senzori de parcare mai lipsesc.Sa ai noroc la ea.

Link către comentariu

66666. extra evil. misto passatul e de-o seama cu al tatalui (01.2009 data achizitionarii a primului proprietar) dar a lui are bordul cel vechi (cred ca mai degraba a lui e fabricata in 2008). Foarte misto si motorul 2.0 tdi cr., foarte foarte multumit de el si silentios. Sa-l stapanesti sanatos si sa te poarte multi km.

Link către comentariu

Interesanta descrierea.Daca avea si 4motion era perfecta.

Sa o rulezi sanatos multi km.

Mi-a placut poza in care se observa nr de km

Link către comentariu

Frumoasa masina! :Driver:

Ar merge niste arcuri sport OEM. Si eu am aceleasi jante, dar pe suspensia normala si mi se pare putin cam cocotata masina.

Link către comentariu

Super masina, super kilometraj, sa te bucuri de ea !

Pentru Alcantara si piele gasesti solutii de intretinere mai ieftine de la Mafra sau mai scumpe...

Link către comentariu

Felicitari pentru achizitie. Ai o masina pe cinste!

Se vede ca esti pasionat :icon_thumleft:

Numai drumuri bune!

Link către comentariu

Merci mult de aprecieri :icon_thumleft:

Sunt super incantat de masina si abia astept sa se termine programul: azi mergem la VW la upgrade de soft, apoi schimbam semnalizarea din oglinda stanga si apoi mergem la spalatorie :icon_cheesygrin:

@dark_master: mda, stiu ce zici, m-am gandit si eu la asta, dar:

1- nu gasesc decat noi (estimez un cost total de 1 000e pe toata operatiunea)

2- singurul castig este estetic, in conditiile in care cu suspensia coborata am toate sansele sa ating cainii morti/bolovanii/peturile care sant pe mijlocul drumului.In plus, iernile in BV sunt aspre, iar sleauri, gheata, etc.... Ok, poate si un avantaj minim la consum cu masina mai coborata datorita aerodinamicii.

3- avand in vedere ca la AllTrack e si mai cocotata suspenia... ce-am de pierdut ? :)

Link către comentariu

foarte frumos passatul chiar daca culoarea nu imi este caracteristica (imi plac culorile inchise la masini)

Sa ai parte de ea!

Si eu am un b6 dar din 2006 2.0 tdi BMP si parca m-ar tenta noul motor cr

Un pret de achizitie daca se poate

Link către comentariu

Un adevarat pasionat de Passat, bravo pentru noua achizitie...arata bestia si e si super dotata!

Link către comentariu

Merci baieti !

Masina a iesit, dupa negocieri, la fix 13 000 Euro fara TVA.

Stiu ca e cam cu 1 000E peste pretul de targ, dar mi-am asumat asta in contrapartida provenientei, a istoricului service complet si rulajului certificat.

Link către comentariu

Oricand as da 1.000 euro in plus pt. un chilometraj cu 100.000 km mai putini.

Link către comentariu

Cum zicea si un coleg mai sus,se vede din descrierea ta cat de mult ti-ai dorit-o si sunt convins ca o sa o mentii in stare perfecta de acum incolo! Sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea. ca planuri de viitor m-as gandi in locul tau la leduri la numar si la DRL si la activatul cercurilor de pe capacul portbagajului (pozitie,frana,semnalizare). Bafta in continuare si drumuri bune!

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Merci.

Ma gandesc la un up-grade la 170 cai si folie geamuri spate+luneta cat mai apropiata de Privacy Glass OEM.

Si eventual DRL-uri cu bagheta LED integrata in blocul cu semnalizatoarele fata.

Pana una alta pe 15 e programata si la un detailing exterior la Rares - Angajatul.

O poza la umbra...

post-9928-0-81819400-1336037085_thumb.jp

Modificat de 75NOR
Link către comentariu

Ne place :)!

Sa o stapensti sanatos si cu cat mai putine incidente!

Iar referitor la pret, mie personal, mi se pare unul corect comparat cu una de targ adusa din afara.

In cazul meu - am achizitionat masina printr-un prieten si am preferat sa stiu cum a fost intretinuta si condusa decat sa ma uit la dotari suplimentare cu km mai multi la aceiasi bani - te inteleg si mi se pare cel mai bine asa.

Link către comentariu

Sa o stapanesti sanatos.

Sa te poarte numai pe drumuri bune si frumoase (vacante).

Link către comentariu
Publicat (modificat)

Ne place :)!

Sa o stapensti sanatos si cu cat mai putine incidente!

Iar referitor la pret, mie personal, mi se pare unul corect comparat cu una de targ adusa din afara.

In cazul meu - am achizitionat masina printr-un prieten si am preferat sa stiu cum a fost intretinuta si condusa decat sa ma uit la dotari suplimentare cu km mai multi la aceiasi bani - te inteleg si mi se pare cel mai bine asa.

Apropos de ce spui, la achizitie am putut sa aleg intre asta si o alta, cu aceeasi provenienta:

- aveam in PLUS: roti 17'' Monte Carlo, DSG, senzori parcare

- aveam in MINUS: 1 an vechime (avea VIN de 2008), bord vechi, 25 000km rulati, 1 500 Euro la asking price

- in rest masinile erau IDENTICE, 2.0DTI CR Highline, ambele erau masini de pasionat, foarte ingrijite, rulaj curat si service la zi.

Comparand ofertele, m-am ganditv ca roti 17'' OEM imi pot pune Retrofit, la fel si senzori parcare, dar anul si kilometrajul nu le puteam imbunanati.

Ca element "funny" am incercat sa ma gandesc ce ar alege un neamt daca ar fi in locul meu :), moment in care decizia a fost foarte simpla pentru mine

Asa ca...nu am platit 1500E in plus pe DSG, rulaj mai mare si an mai vechi si am ales-o pe asta. Si, acum, dupa +3 000km si 1.5 luni de cand o am sunt foarte multumit de alegerea facuta.

Modificat de 75NOR
Link către comentariu
  • 2 weeks later...
Publicat (modificat)

Am ajuns la 70 000km cu ea, am deja 4230 km cu ea, consum average de 6.0 l/100km.

Sunt foarte multumit.

Luni pleaca la detailing exterior la Rares. Abia astept sa vad rezultatul final.

post-9928-0-64456100-1336740494_thumb.jp

Modificat de 75NOR
Link către comentariu
  • 2 weeks later...
Publicat (modificat)

Impartasesc cu voi peisajul zilnic, la ceas de seara, in fata balconului meu :)

Cum stau ele, Highline-urile, in ploaie... Sweeeeeeet !

Identice, cu exceptia jantelor.

E clar, vecinii mei au gusturi bune :)

post-9928-0-03519600-1337929380_thumb.jp

Modificat de 75NOR
Link către comentariu
F l o r i n

Parca e mai elegant cu Macau

Link către comentariu
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!