Jump to content

Vopsire masina

cmp
 Share

Postare recomandată

la asta ma gandeam si eu.mi s-a parut ciudat sa vopsesti toata masina doar pentru atat.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• C o s m i n

10

• F l o r i n

7

• DACS

7

• FanBarcelona

6

johnny erasure

Buna. Cei care v-ati vopsit masinile, ce ati pus in lac pentru a fi mai elastic si a rezista mai bine la pietricele capota si bara din fata?

Link către comentariu

• 2 weeks later...
johnny erasure

Ce parere aveti despre vopseaua Klar pe baza de rasini? 2000 lei vopsitul toata fara plafon, cu tot cu materiale si demontat piesele de pe masina pentru vopsit, la cabina, este mult?

Modificat de johnny erasure
Link către comentariu

• 3 weeks later...

salut, ma voi alatura si eu cat de curand celor cu masini revopsite...am o intrebare si anume, daca e vro diferenta intre o masina vopsita cu vopsea facuta pe calculator si una cu vopsea normala, la cutie?...as vrea sa o fac gri sobolan toata, inclusiv bandouri si spoilere mai putin cupola care va fi neagra...

spunea cineva ca :

1.vopseaua daca nu e facuta pe calculator e posibil sa iasa tip coaja de portocala, e adevarat?

2.bandourile daca sunt date cu spritz chit normal se vor scoroji in timp, la fel si partea de jos a spoilerelor.

3.as fi vrut sa ii adaug si o prelungire capota, si iarasi unele guri spun ca e posibil sa crape la imbinare..

vrun coleg avizat poate sa confirme sau sa infirme cele 3 puncte de mai sus ca se apropie data de 15 cu pasi rapizi, ca de o luna si multe pareri cumulate tot in ceata am ramas...

Link către comentariu

• 1 month later...

1. Nu are legatura facutul vopselei pe calculator :biggrin: cu asa zisul fenomen coaja de portocala. Vopseaua pe calculator ce inseamna mai exact ca sa intelegi : In orice vopsitorie sau atelier unde se prepara vopsea exista un stand cu 50-60 de cutii de vopsele de diferite culori si nuante+ cutii cu diferite granulatii de metal (mai fin,mai mare)+ perle de diferite culori care da o nuanta vopselii de baza in functie de perla adaugata.Sa revenim : La acest stand se da de catre firma producatoare de vopsea un program care se instaleaza in calculator urmand sa bagi codul vopselei care corespunde masinii tale, odata cu acest stand si program mai vine la pachet un set de esantioane care se compara cu vopseaua masinii care urmeaza sa fie vopsita, pe spatele cartonasului este trecut un cod din litere si cifre ex( L 75) acest cod bagat in calculator+cantitatea de vopsea dorita ex 100ml ii va afisa pe monitor celui care pregateste vopseaua cantitatea exacta de nuanta din fiecare culoare. Efectul coaja de portocala tine atat de vopsitor (daca nu are mana formata ) cat si de lacul folosit RECOMAND 3M & Glasurit. Sper ca ai inteles ceva

2. Daca nu sunt pregatite corect DA se decojesc si nu se da cu sprit chit decat daca sunt fff zgariate. Eu le dadeam cu o vopsea neagra cauciucata si care ramanea putin zgronturoasa exact ca cea originala

3. daca vrei sa adaugi prelungire la capota ar trebui sa apelezi la un tinichigiu bun care sa iti sudeze tabla in argon astfel nu va trebui incarcat prea mult cu chit evitand craparea.Si de data asta recomand tot 3M sau Glasuri

Spor la treaba si sper ca ai inteles,daca mai ai nelamuriri contacteaza-ma

Link către comentariu

ms colegu, de inteles am inteles ca am discutat cu cel care a vopsit masina.e gata de 3 saptamani, insa pe o scara de 1-10, 10 fiind vopseaua din fabrica, la mn a iesit undeva de nota 8.

ce nu imi place, nu a fost pregatita corespunzator, au mai ramas mici gropite, nu au astupat bine cu kit, nu lau finisat rorespunzator, nu pot sa imi explic..in rest e ok vopseaua, doar pragurile de la usi, de jos, sare vopseaua de pe ele...nu inteleg dc, au fost date cu primer si tot se exfoliaza..

un alt minus ar fi ca nu mia scos cupola perfecta, are niste denivelari de la grindina.

cam atat, in rest e mai mult decat satisfacator... cineva mia zis ca iesea perfect daca o faceam la o vopsitorie ce are si cuptor, insa acolo pretul era undeva la 4000 ron iar eu am facuto cu 2000.

nu i-am pus prelungire capota (ma sfatuit si vopsitorul sa o fac la cineva cu autogenul, zicea el), insa m-am lasat pagubas.

app stie careva cu ce sa dau cupola sa luceasca sa fie sticla?

Link către comentariu

• 5 months later...

salut, as vrea sa.i adaug passatului meu o prelungire de capota, dar ar aparea unele probleme zic eu!. 1 . nu ar afecta ''tragerea'' de aer a motorului , ca ar cam astupa ''tubulatura'' ca sa.i zic asa ,care duce la filtrul de aer. 2. cum mai deschid capota? ms

Link către comentariu

Nu face asa tiganie. Masina aia are unul dintre cele mai bune coeficiente aerodinamice din istoria automobilului - 0.27, daca nu ma crezi cauta si vezi. La estetica nu castigi nimic. Probabil o sa ai probleme legate de alimentarea cu aer, de deschiderea capotei si poate de racire.

Modificat de valioglu
Link către comentariu

Eh... nu e chiar asa. Din contra, are un factor destul de ridicat. Insa cu prelungirea aia, oricum nu castigi nici 0.01 la aerodinamica. Si o sa fie si urat.

Link către comentariu

• 7 months later...

Salutsre baieti !

Vreau sa imi revopsesc si eu passat-ul integral dar fara interioare, masina nu e lovita dar e zgariata. Ma poate ajuta cineva si pe mine cu un sfat cam de ce cantitate de vopsea e nevoie si cate straturi de vopsea se dau?

Link către comentariu

2 straturi de vopsea, 3 de lac. Daca vrei treaba buna.

Ca si cantitati, iti va spune vopsitorul exact. Difera de la masina la masina.

Recomand lac semi ceramic. E mai scump si mai greu de polishat dupa, dar are un luciu si o rezistenta deosebita.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

Mi-a spus ca e nevoie de 3,5 kg, si mi sa parut cam mult. am uitat sa specific ca masina e berlina. Am mai auzit de la altii ca ar trebui 3 straturi de vopsea...

Link către comentariu

Vopseaua e pentru acoperire. 2 straturi ajung. Lacul e cel care protejeaza. Maxim 3 straturi.

La Passat iti trebuie minim 2.5 litri de vopsea. Sa zicem 3, ca depinde de mana vopsitorului. Deci nu vorbea prostii ala de ti-a zis.

Lac iti trebuie 2 litri. Daca e semi ceramic (si iti recomand sa fie asa), ajung si 2 straturi, ca e foarte dur.

Dintre marcile premium, doar Mercedes foloseste in serie lac ceramic. Si se vede.

Modificat de C o s m i n
Link către comentariu

• 6 months later...

salut colegi,

am o rugaminte, sau un sfat mai bine zis...

1.as dori sa imi pun un eleron haion la masina, insa el a venit negru lucioas, si e din plastic...as vrea sa il vopsesc tot negru..

imi puteti spune daca as putea sa fac eu treaba asta cu vopsea la spray? dau cu sprit chit, smirgheluiesc si apoi aplic vopseaua, lacul??e bn asa??

2. la aripile din spate au aparut cate 2-3 pete foarte mici de rugina care au disparut cand am spalat masina; iar pe fata apare ceva negru ce inlocuieste vopseaua, un fel de ciuma... chestiile astea au aparut la marginea aripei unde se pliaza si intre sub aripa;voi atasa ceva poze diseara; masina vopsita la vopsitor renumit din oras... 

un vopsitor de la scorpion GL mia cerut 500 lei sa le retuseze cu vopseaua lui, insa trebuie sa ma deplasec intr-o alta localitate ~ 90 km; si sa las masina 2 zile;

daca am spatiul, am un vecin cu garaj din termopan, as putea sa incerc ; cei ce cunosc meserie sau cei ce au incercat ma pot sfatui in vrun fel? se va gaza vopseaua? am culoare la masina pe comanda, daca ii cer celui de la care am luat'o sa mi'o faca la spary va iesi la fel ca la pistol??

e mai bine sa ma adresez undeva specializat?

singura reprezentanta din oras e un dealer dacia SimaBaer, acolo e singurul loc unde m'as duce cu incredere; zic eu..ma sfatuiti sa merg aici in detrimentul incercarii de a face treaba singurel acasa?

Link către comentariu

EXCLUS sa faci tu asta acasa!!!

Sa-ti iasa din cap!

500 lei e un pret normal pentru astfel de retusuri. El in timpul cat iti face tie treaba asta, vopseste chiar si 2 elemente de caroserie.

Dupa retus, ultimuml strat de lac e cu pierdere, e un lac special.

Iar la final trebuie obligatoriu polish tot la el, ca sa elimine diferentele.

Cu eleronul, la fel. Sa nu te puna dracu sa faci asa ca zboara toata vopseaua la prima spalare.

Du-l la vopsitor ca stie ce are de facut. Se da cu primer pentru plastic, apoi spritz, apoi vopsea si lac.

Toate materialele astea sunt foarte scumpe sa le cumperi tu, pentru ca le cumperi la cantitati mari iar tu ai nevoie de putin. N-ai facut nici o afacere.

Asta daca tii la masina ta. Daca vrei sa faci o troaca, poti chiar si cu bidineaua. 

Link către comentariu

am inteles Cosmin, ms de sfat, atunci am sa ma duc la reprezentanta dacia sa ma interesez;

totusi revin diseara cu o poza sa vedeti cum sa facut vopseaua din gri neagra la aripile din fata...

Link către comentariu

• 2 months later...

Salutare.

Am de gand sa vopsesc masina si as vrea sa schimb culoarea.

Ce credeti ca se potriveste mai bine?

Link către comentariu

Eu ti-as recomanda bej-capucino tine la praf si murdarie

Link către comentariu

si e si rar intalnita - pe B5 parca nu a fost.... pe B5,5, da.

acum, posteaza cateva culori - sau poze cu B5 care iti plac tie.. si zicem si noi care ne plac.... dar eu zic ca asta trebuie sa fie numai decizia ta.... ce iti place tie conteaza.

Link către comentariu

Eu ti-as recomanda bej-capucino

Si eu la fel. Intr-adevar culoare rara si eleganta.  :icon_thumleft:

Link către comentariu

Nu prea stiu nici eu ce sa aleg. Imi place albastru rosu si negru. Va intreb si pe voi ca  poate imi vine o idee mai creata si iese ceva frumos si practic.

Stiti un cod pentru culoarea asta (bej-capucino) ca sa stiu ce sa cer la vopsitorie?

Link către comentariu

exclus negru....doar daca iti place sa stai pe la spalatorie sau ai garaj si mergi doar vinerea cu masina..

ps. sa nu ma intelegeti gresit-e superb negru, mai ales mat-sun fan culori mate- insa nu am oras pt pretentiile mele....am gri-safir si tot o spal odata pe saptamana, cu toate ca ar cere macar de 2 ori...

Modificat de FanBarcelona
Link către comentariu

Avantajul negrului pentru mine ar fi ca iarna se topeste zapada un pic mai repede de pe masina. Si cum avem ceva zapada pe aici ar fi prins bine. Totodata s-ar incalzi in masina mai repede dc bate un pic soarele pe ea.

In fine ca sa limitez variantele fiindca trebuie sa ma intorc cu masina inapoi in Norvegia ma gandesc ca as putea avea probleme pe drum dc schimb culoarea la masina asa radical desi politia de aici mi-a spus ca nu ar tb sa am probleme atata timp cat in acte e seria de sasiu.

Pe talon la mine scrie albastru desi masina mea e un bleo (culoarea cerului deschis). Asadar ma gadesc sa aleg albastru folosit de Skoda pe veriunea RS (SKO9463 Race Blue M.2c)

Ce ziceti ar arata bine?

Link către comentariu

Negru e cea mai frumoasă culoare, pe orice mașină și nu spun că am eu. E adevărat, e culoarea cel mai greu de întreținut și se văd defectele pe ea imediat dar e și culoare cea mai frumoasă. Îți oferă niște reflecții de tip oglindă, mai ales dacă este întreținută corespunzător.

Și albastrul respectiv e frumos.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!