Jump to content

Maurul lui Dun

Dun

Postare recomandată

Erau sub capota, ca sunt ceva mai timizi.

Dar te asigur ca dupa ce s-au inchis usile standului au iesit de sub capota si au facut ravagii p-acolo. Prcatic, mi-au spus cei de la Exelixis, am cel mai tare Polo 6R 1.2TSI CBZB stock. 

Nu voiam sa va spun ca sa nu pare ca ma laud aiurea, dar acum, daca tot a iesit chestia asta la iveala, nu are rost sa mai tin informatia doar pentru mine. Cica VW a intentionat sa scoata un motor 1.2 de 120 de cai, similar celui 1.4 de 122. Doar ca nu au putut sa obtina un ansamblu stabil, cele 6 motoare de test scotand puteri doar intre 114 si 117 cai putere (au fost unul de 114, trei de 115, unul de 116 si unul de 117). Dupa incheierea testelor, pentru a obtine totusi un profit - macar de imagine - au luat hotararea sa faca o actiune prin care sase norocosi sa primeasca unul dintre cele 6 motoare. Printr-o tragere la sorti au fost alese 6 serii de sasiu pentru masinile care urmau sa beneficieze de aceste motoare. Celor sase norocosi nu li s-au solicitat bani in plus, dar li s-a solicitat sa participe la o actiune de promovare care a constat in livrarea masinii in cadrul unui concert special, iar noi a trebuit sa ne extaziem p'acolo si sa ii ridicam in slavi pe astia de la VW.

Eu am fost norocosul norocosilor si am primit motorul cel mai puternic dintre cele sase plus o gogosica cu gem de cirese. Alorlalti le-au dat strudele cu mere sau cu dovleac, dar, ma rog, eu am fost multumit ca am primit motorul asta.

Modificat de Dun
Link către comentariu

O combinatie dintre cifrele de la seria norocoasa de sasiu pt loto :D.

Cum sa te gandesti la o alta masina cand ai deja una asa norocoasa.

Link către comentariu

Duminica, dupa ce am terminat curatenia pe acasa mi-a luat liber si mi-am facut de cap.

Doua ore si jumatate de dezmat la spalatorie. Mi-a spalat-o baiatul meu (cat de ciobaneste suna, dar ... asta este realitatea: am pe unul pe care l-am invatat cum vreau sa o spele si ma tin de el, ca nu vreau surprize) si eu am sters-o (ca n-o mai facusem de demult si imi era dor). Dupa care am dat-o cu ceara lichida si i-am dat luciu. Apoi am sters geamurile. Dupa care am dat cu aspiratorul si in final am sters praful de pe toate reperele de prin masina. Pentru ca au fost Floriile si nu era nimeni la spalatorie, baietii mi-au facut galerie si au luat notite. Si s-au spart de ras cand am scos pensula ca sa scot praful din gurile de la aerisiri :).

Rezultatul nu lasa de loc de interpretati: masina luceste de -ti ia ochii. Seara arata cel mai bine.

Eh ... si la final m-am vazut cu baietii.

Ne-am aliniat si ne-am masurat: l-a QWK este 34.Si in fata si in spate

post-4613-0-77955700-1397557978_thumb.jp  post-4613-0-25451900-1397557979_thumb.jp  post-4613-0-78960700-1397557979_thumb.jp

Am jucat fata ascunselea

post-4613-0-06190300-1397558080_thumb.jp post-4613-0-65422300-1397558080_thumb.jp post-4613-0-12370900-1397558081_thumb.jp 

Ne-am schimbat rotitele intre noi si la urma a venit si Fredy.

post-4613-0-44448400-1397558134_thumb.jp

Link către comentariu

misto ca ai gasit o spalatorie sa te suporte 2,5h. te taxeaza ca la un exterior-interior sau ca la mai multe pe care le-ar putea face in timpul ala? :P

incearca o ceara solida, efectul este mai bun chiar daca, culoarea ta nu este asa wow sub ceara.

Link către comentariu

Dude, pe bune, there's definitely something wrong with you.

Cum sa faci asa ceva la spalatorie? :huh: ...iar chestia cu schimbatul rotilor la intalnire e, umm, oare cum sa zic sa nu para ciudat...

post-16418-0-31187400-1397595664_thumb.j

Link către comentariu

Bwwlan,asta cu schimbatul rotilor la intalnire este deja obisnuinta,eu ma astept oricand sa imi desfaca bara spate sa faca o proba,sa vada daca ii place,cum se aseaza,etc.

Link către comentariu

@Focus - poate voi aplica si eu partea a doua a tratamentului dupa ce voi schimba discurile si placutele cu unele care sa nu mai lase atat pudra neagra pe roti.

@Bwwlan - angajatorii nu prea mai fac cursuri de pregatire angajatilor. Consider ca lectiile legate de scrupulozitate, atentie, seriozitate si chiar si tehnica si mod de succedare a operatiilor le-au prins bine baietilor de la spalatorie.

I-ar la partea cu schimbatul rotilor ce sa zic ... fiecare se distreaza in felul lui :) .

@Fre - hm ... interesanta propunerea ta. Daca bumburuzul tau era tot argintiu era de mult comisa treaba (chiar daca nu ar fi avut sens).

Link către comentariu

I-ar cand o mai speli sa cureti jantele si daca dai cu ceva pe ele (ca in clip) , praful de placute se va duce mai repede cand vei da i-ar cu jetul pe ele.

Iar face bine o protectie sa nu permita prafului sa se lipeasca asa bine.

Oricum, de ieri ploua frumos as aca i-ar trebuie sa o speli.

Link către comentariu

@Muale, vezi ca faci oamenii cu OCD sa se apuce de cap cand vad ca scrii invers cu "iar"-urile alea... :P

Si-apoi daca oamenilor le place sa-si schimbe sosonii la masini cand se intalnesc, ce mare lucru? Cred ca s-au vazut altele pe lumea asta mult mai demne de /facepalm.

Link către comentariu

@Rave: nu "L mic"-ar, "i mare" -ar.

@Muale: cred ca ai gresit unu' da' nu stiu care, ma duc sa caut gramatica prin beci, I'll get back to you on that one :)

@FRE: poi numa tu esti de vina. Daca stai, astia cand te prind isi fac mendrele cu tine :))

Link către comentariu

eu sper ca am gresit tot ce am subliniat.

schimbatul jantelor e ok sa vezi cum iar sta masinii cu alt model. doar nu le schimba la fiecare intalnire, nu?

Modificat de Muale
Link către comentariu

Bai ... am prins nuantele I.A.R.-ului, dar nu am prins si gluma pentru ca nu stiu de unde a plecat.

Sa va fie rusine ca nu m-ati laudat nici unul pentru LED-urile de la numar!

Ca sa ne impacam va doresc tuturor Paste luminat si toate cele bune.

Link către comentariu

Ce leduri ti-ai pus ? Eu am fost la intalnire si nu am observat....nici nu aveam cum de altfel,ma orbisera ledurile din portbagaj !

Link către comentariu

Hai spune,ca vreau si eu sa imi pun,sa vada mai bine camera noaptea.

Modificat de FRE
Link către comentariu

Ledurile le-am luat de pe Ebay. Am castigat in noiembrie o licitatie cu 22 de iuro si am mai platit inca 4 ca sa mi le trimita la fratele unui coleg de serviciu, care mi l-a adus de craciun.

post-4613-0-40543700-1398095540_thumb.jp

Vreau ca anul asta sa fac ceva cu bara spate. Si primul lucru pe care trebuie sa il fac este sa inteleg foarte bine cele doua variante pe care le am:

1. (..............................................)

Deocamdata nu am codurile pieselor, dar in urma vizitei de saptamana trecuta la PBN am aflat urmatoarele:

> bara normala (cica cu tot spoilerul de sub ea, despre care ei au spus ca este parte integranta a barii, lucru pe care eu nu il prea cred) costa 1.360 de lei

> bara de GTI costa 1.856 de lei

> spoilerul de GTI, inclusiv capacul mare de pe mijloc costa 635 de lei.

Ar mai fi de cumparat catadioptrii (doi ochisori de pisica), dar eu nu vreau sa ii montez si am de gand sa umplu respectivele goluri cu ce material tine si nu crapa astfel incat bara mea sa fie un pic altfel :) .

Diferenta de plata ar fi de 1856+635-1360=1131

(Cica la schimbarea barii spate ar fi nevoie si de suportii senzorilor de parcare care costa 39.26 bucata. Are cineva idee daca nu cumva pot fi utilizati  cei care sunt prezenti in momentul de fata pe bara de pe masina ?)

Avantajele la varianta asta sunt ca:

- clar voi avea parte de repere OEM

- nu voi plati demontat/vopsit/montat

2.Ma apuc sa fac lucrarea din proprie initiativa. Aici am iarasi doua variante:

2.a) cumpar componente OEM din Romania (voi avea nevoie de codurile lor). Deocamdata nu prea am ce socoteli sa fac pentru ca nu stiu decat pretul de la reprezentanta si un cost estimativ de la Fredy, care anul trecut a platit 1.400 de lei pe bara si spoiler cu tot cu capac. La acest pret se vor mai adauga, cel putin asa am inteles de la reprezentanta, 4 suporti pentru senzori, vopsit, demontat/montat. Posibil sa mai recuperez ceva dupa bara mea, care este intacta.

Cost estimativ 1400+157(suporti senzori)+450(vopsit)+250(montat)-300 = 1957

dar nu cred ca voi avea norocul sa mai prind eu bara si poilerul la banii la care le-a luat Fredy :( ;

2.b) cumpar ceva de pe ebay. Aici este cu cantec pentru ca majoritatea barilor care apar pe ebay sunt lovite si dupa parerea mea este cam loterie daca bara cumparata are sau nu toate urechile de prindere intregi, daca este sau nu crapata, daca sunt sau nu si alte probleme ascunse. In plus ... eu nu am vazut spoiler intact la cele care au fost de vanzare pana acum (asta nu ma afecteaza insa prea tare pentru ca eu oricum am de gand sa il vopsesc negru lucios). Un pret decent pe care l-as plati pentru o astfel de bara ar fi pe la vreo 150E, dar realist vorbind cred ca voi lua ceva pe la 200E. La  pretul asta se vor mai aduga transportul, vopsitul, montatul si posibil si suportii senzorilor de parcare, dar, de asemenea, as putea spera sa recuperez ceva de pe bara mea.

Costuri estimative 900 + 300 (??)(transport) + 450 + 250 + 157 - 300 = 1757.

Prin urmare ... pe care drum sa o iau ?

Modificat de dudu
tine-ti aceste planuri pentru tine! Nu intereseaza asemenea scenarii. Mersi!
Link către comentariu
  • Administrator

Oricare ar fi drumul ales, nu confunda forumul asta cu o discutie in fata blocului. 

Mai multa atentie!

Mersi.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!