Jump to content

Pregatire ninsoare - Lanturi Skoda Octavia 1

tsorin
 Share

Postare recomandată

Fiindca se apropie zapada si as cam vrea sa merg cu masina prin dec-feb vreau sa cumpar niste lanturi pentru Skoda mea.

Am vazut ca au aparut tot felul de modele prin ale noastre supermarket-uri(tip romb, tip senila...)

Ce lanturi recomandati ?

Roti dimensiune 195/65/15

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

De ce vrei sa iti pui lanturi? Cel mai bine cauciucuri de iarna. Lanturile distrug cauciucurile siu ai rezultate bune doar in anumite situatii..

editat de toni: de cate ori trebuie sa mai spun sa nu dati quote daca mesajul citat este chiar ultimul?! Chiar vreti sa imprastii avertizari pentru asa ceva? Acest lucru e mentionat si in regulament (pct. 14), e chiar asa de greu de respectat? :)

Link către comentariu

Lanturile se pun numai in cazul in care ai de mers prin zapada mare, afanata, in pantan sau la munte.

Pentru ce e prin Buc..nu ai nevoie.

Daca totusi insisti> cauta lanturi tip romb, care sa aiba pe cutie scris ca sunt compatibile si cu 195/65/15.

A, sa nu uit..NU TE ZGARCI la pret! Am luat eu odata unele chinezesti din targ si la nevoie ma uitam ca boul ca erau defecte si nu se puteau monta.

Bine, nici sa dai 1000 euroi pe un set de lanturi suuuuperrrb...

Oricum, asa cum s-a spus pe aici..cauciucurile de iarna sunt mai bune.

Vezi ca e promotie in carfur, la orhideea, de exemplu> cumperi 3 Dayton DW5000 si primesti moka pe al patrulea si montatul si echilibratul.

Te costa 7 bulioane cu totul.

Link către comentariu

daca vrei neaparat sa-ti cumperi lanturi iti recomand tip romb, iar ptr. rotile care le ai merge nr. 8 sau 80. Oricum scrie pe cutie la ce dimensiuni se potrivesc. Eu am folosit anul trecut lanturi de tipul de mai sus luate din CORA la vreo 500k. M-au ajutat in situatii dificile. Daca este cazul le voi folosi si anul acesta..

Modificat de al bundy
Link către comentariu

• 1 month later...

Un lucru foarte important a uitat lumea, lanturile trebuie sa le poti pune pe masina fara sa dai jos roata, altfel nu vad ce rost mai are. Eu stiu ca daca mergi mult cu lanturi la masina, pe langa uzarea prematura a cauciucurilor risti sa strici si directia.

Link către comentariu

Peste tot este scris cu litere mari si de tipar : Lanturile se folosesc doar pentru perioade scurte de timp si numai acolo unde este zapada (zapada afanata, intarita etc.) Cum ai scapat de portiunea cu pricina, le dai frumos jos si mergi fara.

Si mai era o chestie: dupa ce iti pui lanturile si le strangi cat poti, mergi 100m opresti si le mai strangi odata.

Parerea mea este ca pentru Bucuresti nu ai nevoie de asa ceva, vei gasi intotdeauna pe cineva sa te impinga 5m sa iesi de prin nameti. Daca insa vrei sa mergi la munte trebuie neaparat sa-ti pui cauciucuri de iarna, iar daca vrei sa mai urci pe undeva nu ar strica o pereche de lanturi in portbagaj.

In toate supermarketurile gasesti lanturi care se pot pune fara sa dai jos roata. Tot ce tre sa faci este sa te uiti pe spate, acolo unde au trecute detaliile de prindere dar si dimensiunile cu care sunt compatibile.

Iar cum asarban spunea ca mai sunt si lanturi cu defecte, dupa ce le iei, stai 10 minute in parcare si vezi cum se face prinderea :( ... ca atunci cand esti la -15'C sa stii ce-ai de facut!

Modificat de F l p
Link către comentariu

Oricum si treaba cu "urcat cu lanturi" este relativa, functie de starea zapezii si drum. Acum vreo trei ani am incercat sa urc la Straja pe drumul forestier care duce de jos de la telescaun sus in statiune, drum de altfel frecventat de cei cu 4x4. Pus lanturile pe un Cielo si dai bataie. Masina mergea brici, puteai pleca usor si din panta totul pana mai sus de jumatatea drumului unde am dat de o curba cu zapada framantata de jeepuri unde rotile din fata s-au afundat cu tot cu lanturi in zapada si atat o fost. Inapoi si urcat cu telescaunu.

Link către comentariu

Lanturile de zapada, la fel ca si anvelopele de iarna au limitele lor.

Mai vad pe unii care dupa ce-si pun anvelope de iarna, abordeaza drumurile iarna mai optimisti decat vara... "Ce vrei frate, doar am Michelin Alpin...".

Eu am un set de lanturi in portbagaj, le-am folosit chiar ieri venind de la tara, pe un drum de pamant, in rampa, acoperit cu zapada. 5-6 km cu viteza maxima de 20km/h, apoi le-am pus in portbagaj dupa ce am ajuns la asfalt. Fara lanturi, cu tot cu anvelopele de iarna nu as fi putut urca.

Oricum, nu strica sa fie in portbagaj, mai ales ca un set de lanturi este si destul de ieftin.

Eu le am luate de aprox 3 ani, si atunci am gasit doar modelul "scarita". Cautati modelul "romb" care solicita planetarele mai putin.

Daca aveti "scarita" sa le montati in asa fel incat tot timpul sa fie pe pata de contact a cauciucului minim 2 lanturi transversale, altfel induceti socuri suplimentare in transmisie.

Ce este important la lanmturi de iarna, este sa poata fi montate fara demontarea rotilor. Aproape toate modelele noi sunt asa, dar nu strica o verificare inainte de cumparare.

Link către comentariu

Dupa ceva cautari prin piata (Carrefour, Cora, Ausburg, ...) am cumparat dupa craciun lanturile de la OMV (74 RON), masura 80 ce au in plus un arc pentru destindere fortelor in cazul franarii.

La anul probabil ca voi cumpara si cauciucuri de iarna (am vazut ce poate M3-ul de la Dunlop - ale mele patinau in schimb ce Dunlop se lipeau de soseaua inzapezita).

In Carrefour si CORA nu mi s-a parut ca ar avea marfa de calitate (exceptand unele italiene dar erau 100RON si nu prea justificau totusi).

La Ausburg aveau marfa (fara preturi pe ea) si dupa ce am solicitat ceva informatii de la baieti, au dat din umar asta facand-ma sa caut prin alte parti

La OMV baietii stiau toata poezia despre lanturi si chiar mi-au oferit un curs cu montarea lor plus masuri de precautie in folosirea lor. (Nota 10).

Cred ca putem inchide topic-ul.

Multumesc pentru raspunsurile voastre !

Link către comentariu

Eu am un set de lanturi romanesti tip "scarita" pt masina mea. Se monteaza urgent, fara sa misti masina si sunt foarte eficiente, probat acum de Craciun. De asemenea am luat pt tatal meu modelul cu lant longitudinal intre cele transversale. Ale mele au doar bratari transversale. Nu am sezizat diferenta, insa "se spune" ca acestea cu conexiuni longitudinale nu bat asa de tare.

Pretul este undeva intre 35-49RON in functie de marime. Oricum le folosesc doar in cazuri extreme pe distante cat mai scurte.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!