Jump to content

Farurile cu xenon OEM nu fac secventa de reglare

helldriver
 Share

Postare recomandată

Eu merg cu eroarea asta de 4 ani, de cand am suspensia, insa isi fac testul numai ca nu cred ca se regleaza in functie de drum pentru ca acum in concediu am avut-o asa de incarcata incat rotile de spate au frecat in aripi fiind et 35 si 18 sunt la limita cand dau intr-o denivelare mare.

Vii si tu cand lucrez si ne uitam ca pe vremea asta nu stiu cine sta afara!

Nu te mai gandi ca ai ghinion ca vad ca pana la urma e problema lor.

Vezi procedura de basic settings masina dreapta cu ele on sau off parca fara frana de mana trasa etc...e pe ross tech!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Cel putin acum s-au ridicat farurile, nu mai bat la 5m in fata. O sa ma duc sa reincerc

Am incercat basic settings de mai multe ori, insa de fiecare data cu frana de mana trasa si cu farurile aprinse.

There are certain test conditions that must be met before doing this procedure:

• Vehicle must be parked on level ground and "settled" on its suspension

• Parking brake should be OFF

• Ignition should be in the "On" position

• Headlamps should be "Off"

Procedure for Aligning Xenon Headlamps:

[select]

[55 - Xenon Range] (For some newer vehicles, use [29 - Left Light] instead )

[basic Settings - 04]

Group 001

[Go!]

Wait at least 20 seconds for the headlamp motors to move. The headlamps are now in their adjustment position. Turn on headlights. Adjust them via their manual adjusting screws as referenced against a suitable aiming target.

Scroll up to Group 002. The Xenon Range controller has now learned this position as its Home position.

Click the [Done, Go Back] button and you're all set.

Modificat de Clodius
Link către comentariu

Am rezolvat problema. Mai simplu nici ca nu se putea. Tija exemplificata mai sus era de fapt pe partea interioara in loc sa fie inspre roata. Am dat-o inspre dreapta (in poza este spre stanga) si acum totul este in regula.

Link către comentariu

• 2 weeks later...
  • 9 months later...

Salut,

Ionutctn @ post #93:

Am aceeasi problema ca si tine, mesajul pe BC de "lights failure".

Dupa scanare cu vcds mi-a aparut eroarea 65535, care pe Ross-Tech Wiki este explicata ca "Internal Control Module Memory Error", iar la cauze/solutii ar putea fi:

Possible Causes

• Wiring from/to Control Module faulty
    • Voltage Supply and/or Ground Supply faulty

[*]Control Module faulty

• Control Module Housing leaky

Possible Solutions

• Check/Clean Wiring from/to Control Module
    • Check Voltage Supply and Ground Supply including the Main Supply/Connections at the Battery

[*]Replace Control Module

Exista vreo posibilitate sa fie totusi senzorul de incarcare, cum ai spus tu?

Mentionez ca simptome in afara de eroarea respectiva din bord, farurile sunt blocate la 4-5 m in jos, deci clar nu mai face auto-leveling.

Ceva sugestii?

Multam anticipat.

Modificat de Iob
Link către comentariu

• 2 weeks later...

Schimba modulul de autoleveling.

Link către comentariu

Speram sa fie solutia de ultim resort, dar se pare ca am ajuns acolo deja, le-am verificat pe restul si functioneaza OK.

La 1200 RON cat costa un modul din asta nou, am rascolit peste tot si am gasit unul folosit care sper sa mearga (are aceleasi coduri ca cel de pe masina).

La inlocuire mai trebuie luate in calcul si alte operatiuni (calibrare, reconfigurare, etc.) sau e doar plug&play?

Link către comentariu

DA, se face setarea de baza a farurilor.

Link către comentariu

Mersi.

Sper sa reusesc astazi sa rezolv. Revin cu impresii/rezultat.

Link către comentariu

Gata. A mers minune, zici ca era d'acolo...

Efectuat procedura de basic settings, lucrurile au revenit la normal. Am avut mare noroc sa gasesc modulul folosit care sa se potriveasca si la un pret decent, se pare ca sunt la mare cautare.

Merci Cristi pt suport.

Link către comentariu

• 1 month later...

salutare tuturor!

Am si eu o intrebare, cam cat costa modulul din portbagaj (LWR 4Z7907357) ?

Link către comentariu

• 2 weeks later...

Salut.

Depinde de unde il iei si daca e nou sau folosit.

La reprezentanta la noi te usureaza baietii de 1300 RON pentru unul nou, la "ei" la "stealer" se invarte cam pe la 150 - 200 de EUR...

Cum am spus mai sus, exista si variante de la dezmembrari, cum ti-o fi norocul, dar in orice caz mult mai ieftin (eu de exemplu am gasit la 25 de Euro de pe un A6 din 2004, ceea ce m-a aranjat teribil).

Pana la urma, e alegerea ta, din pacate piesa respectiva nu prea se poate repara, doar se inlocuieste (eu am incercat la un electrician priceput inainte de a o schimba), asa ca ai 2 variante: sh (cu riscul de rigoare, dar mult mai ieftin) sau nou, la banii de mai sus.

Oricum, cand vezi ca e cat un pachet de tigari ca dimensiuni si inauntru e o placa de circuite cum era pe radioul "RIC", iti vine sa-l iei sh, pana la urma poate sa crape si la 1 an si la 10 ani...parerea mea.

Daca mergi pe varianta de la dezmembrari, iti recomand sa fii atent la toate codurile de pe cel existent pe masina (in afara de codul general 4Z7907357, mai sunt si alte coduri scrise pe el). Eu am gasit mai multe la sh care aveau codul general la fel ca la mine, dar difereau celelalte coduri (de ex: 5LA 008-081 10 era diferit).

Asta ca sa fii sigur ca merge la tine fara reconfigurari suplimentare.

Atasez si o poza cu cel pe care l-am luat eu.

Bafta.

post-23121-0-77944400-1350325253_thumb.j

Link către comentariu

• 1 year later...

Salut, aveti idee, acel motoras de faruri se gaseste la vanzare separat s-au vine cu tot cu far? si daca vine separat un cod daca se poate pt far dreapta?!

Link către comentariu

care motoras ? cel din far, care te ajuta la reglaj  - nu.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

vorbesc despre motorasul de autoreglaj din far. Se gaseste separat de cumparat?

Link către comentariu

din pacate, la farurile xenon originale - nu.

Link către comentariu

bun, farul original pt xenon, ce are inclus? presupun ca farul propriu-zis (sticla si oglinzile din el), lupa, motorasul acela de reglaj, firele, calculatorul de far, xenon si balastul?

Link către comentariu

farul are motoras reglaj inclus, cablajul ... si atat. Restul - becuri, balast, calculator - nu.

Link către comentariu

vorbesc despre motorasul de autoreglaj din far. Se gaseste separat de cumparat?

da. se gaseste. http://www.ebay.de/itm/Stellmotor-Scheinwerfer-XENON-VW-Passat-3BG-3B7941295-/120861606116

sau la reprezentanta in jur de 400 lei. 3B7941295

Modificat de Ratonul
Link către comentariu

Stai ca nu mai inteleg... Karikundji, vb despre Octavia 2 care o ai insemnatura sau de Passat B5.5 ? La O2 e cu totul altceva....

posteaza date suplimentare, daca masina despre care vrei info, e alta decat ce ai in profil.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

nu, nu este aceelasi lucru, nu este nici aceelasi cod.... nici aceelasi sistem, nici aceeasi masina....

Ce faruri ai ? cele cu AFS -adaptative ?

ce stii ca e defect - motorasul de swivel ?  daca da, nu prea mai ai ce sa-i faci, daca ai verificat cablajele, tot... si eroarea persista, trebuie inlocuit farul.

Modificat de F l o r i n
Link către comentariu

• 4 weeks later...

Salutare tuturor,

Aceeasi problema am intampinat-o si eu cu reglarea automata a farurilor - nu isi fac secventa de reglare. Unul din senzori are undeva la 28% pe puntea fata si celalalt 19% puntea spate. Dupa multe sapaturi pe net, am gasit urmatoarele specificatii-valori obligatorii pt senzorul fata 12,5-50% G78, pt senzorul spate 50-87,5%G76. Sper sa gasesc problema cat mai repede... :dry: ... Se recomanda uneori repozitionarea senzorilor daca acestia nu corespund specificatiilor - optional .

Am sa revin cu informatii.

Codificarea in functie de marca si tip o gasiti aici:

• 00001 = Audi A8 (4D - Facelift)
  • 00005 = Skoda Superb (3U) FWD
  • 00006 = Skoda Superb (3U) AWD
  • 00007 = VW Passat (3B) FWD
  • 00008 = VW Passat (3B) AWD
  • 00020 = Audi A6 V8 (4B)
  • 00030 = Audi A6 Allroad (4B)
  • 00040 = Audi A6 FWD (4B - Facelift)
  • 00050 = Audi A6 Quattro (4B - Facelift)
  • 00060 = Audi A4 (8E)
  • 00070 = Audi A4 Cabrio/Coupé (8E)

O zi faina.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!