Jump to content

VW Passat GL B4 Variant

Ronald

Postare recomandată

Sunt de vreo 7 luni e forum si m-am gandit sa imi prezint si eu masina mea.

E un VW Passat GL din '96 cu motorul de 1,6 101cp. Are circa 192000km

Am cumparat-o in August 2010 cu circa 175000km, inmatriculata si am dat pe ea 2500euro

Masina la exterior cand am cumparat-o arata destul de bine, fiind implicata apoi in 3 accidente minore cu pagube la ambele portiere din fata si la bara spate.

Ca dotari are:

- ABS (nu l-am vazut niciodata in functiune)

- AC

- Geamuri electrice-fata

- Oglinzi electrice

- Volan reglabil

- CD-player auto Sony cu 2 incinte in portierele din fata

- Proiectoare ceata.

Ce urmeaza sa ii fac:

- Schimbat amortizoare spate

- Schimbat curea distributie

- Schimbat filtru ulei si filtru aer

- Schimbat bujii

- Schimbat ulei motor si servo

- Schimbat proiectoare ceata, cele actuale fiind sparte

- Montare instalatie Xenon pe scurta

- Sudat teava toba sau eventual schimbat toba, in momentul de fata este taiata complet inainte de toba finala

- Schimbat portiera fata-dreapta care este usor avariata

- Schimbat bara spate care este avariata si aceasta usor

- Incarcat butelie freon AC

Sper sa fac astea intr-un timp cat mai scurt.

post-96608-0-65939200-1330030187_thumb.jpost-96608-0-87768800-1330030194_thumb.jpost-96608-0-80280200-1330030200_thumb.jpost-96608-0-12380300-1330030207_thumb.jpost-96608-0-02818700-1330030289_thumb.j

Modificat de Ronald
Link către comentariu

Salut! Nu te gandesti sa faci nimic la exterior? O suspensie, niste jante, ceva?

Intrebare. Cat iti consuma masina in oras/exterior/mixt. N-am avut pana acum ocazia sa intreb pe cineva cu passat 1.6 101 CP cat ii consuma masina. Eu am impresia ca imi consuma cam mult masina, si eram curios cat consuma a ta. Mersi!

Bafta in continuare cu masina! Sa o stapanesti sanatos!

Link către comentariu

Salut! Pai consuma in afara cam 9-10 cu o viteza normala, adica de maxim 120-130km/h si in oras cam 13l%. Deocamdata o las asa, poate pe viitor o sa bag ceva in exterior, dupa ce mai pastrez niste bani. Mersi fain.

Link către comentariu

Nu vreau sa fiu rau dar cred ca proiectoarele de ceata par a fi sparte intentionat :scratch: .

Stiu ca la majoritatea Pasast-urilor B4, ca si la Pejo 407 ('95-'96 sau p'acolo) proiectoarele bat cam sus. Si iarasi nu vreau sa fi chitibusar dar s-ar putea sa patesti acelasi lucru cu Xenon pe oglinzi. :pale:

In rest, imi place ca e GL; bandouri vopsite, AC... the lot! :icon_thumleft:

Ai o masina super!

Link către comentariu

Nu-i nimic, accept orice sfat bun sau rau.

Nu stiu daca au fost sparte intentionat proiectoarele, eu asa am luat-o cu proiectoarele sparte. Adevarul e ca is cam degeaba proiectoarele alea, eu merg cu ele aprinse mai tot timpul ca sa lumineze un pic mai bine pentru ca, faza scurta e cam chioara ca la toate B4-rile.

Nu stiu deocamdata cum e cu xenonul, e posibil in loc de xenon sa schimb farurile cu ceva cu lupa sau ceva de genul, care sa lumineze mai tare pe faza scurta.

Mersi fain de apreciere!

Link către comentariu

Eu la B4 am avut becuri Osram Night Breaker si sunt extrem de bune. In general daca pui becuri de calitate rezultatul v-a fi pe masura ;)

Link către comentariu

Pai de unde le-ai cumparat ca sa le incerc si eu, mi-a mai zis cineva de niste Philips-uri dar acu sa vad.

Link către comentariu

Foarte frumoasa masinuta, sa ai grija de ea.

Subscriu la parerile impotriva xenonului pe faruri fara lupa. Recomand insa ideea cu becuri bune, de calitate. Eu am Philips Vision Plus si sunt extraordinare. Le am de mai bine de un an si nu dau semne de "oboseala". Cu o investitie mult mai redusa fata de xenon, poti avea rezultate foarte bune. Iar daca iti doresti o lumina mai alba, exista Philips/Osram cu tenta albastruie si de asemenea fac o treaba foarte buna. Nu stiu insa cum sta treaba cu aceastea din urma pe asfalt ud/ploaie/ceata.

Link către comentariu

Mersi mult de sfaturi. Momentan ma confrunt cu o alta problema. Un terminat de sofer mi-o spart azi oglinda din stanga si i-a facut praf si mecanismul din interiorul oglinzii, masina fiind parcata in fata curtii la mine pe strada. Eu am alta oglinda completa cu tot cu motoras si carcasa, dar problema este ca nu imi merge motorasul deloc, adica el invarte dar nu misca oglinda. acum nu stiu cam ce ar fi rupt inauntru la el acolo. Stiti cumva daca gasesc un motoras pe la dezmembrari, si la ce pret (aproximativ)? Cu ocazia asta ca am umblat la reglarea oglinzilor si am observat ca si cea din dreapta are o problema, nu mai trage oglinda in jos. Astept pareri si sfaturi. Multumesc anticipat.

Link către comentariu

Putin probabil sa iti vanda motorasul separat la dezmembrari.

Daca nu poti salva mecanismul de la oglinda proaspat sparta (si banuiesc ca nu poti) atunci ramane sa cumperi 2 oglinzi. Sau doar cea din stanga daca nu te deranjeaza sa o reglezi cu mana pe aia din dreapta.

Link către comentariu

Da e posibil si asa. Oricum deocamdata pana ma duc sa imi iau alta oglinda amm niste schimburi de facut la ea.

Ce urmeaza sa ii fac:

- Schimbat amortizoare spate- cumparate 2 amortizoare spate (Mapco), urmeaza sa le montez;

- Schimbat curea distributie- cumparat curea (Continental CT 637)+intinzator (INA), urmeaza sa le montez;

- Schimbat filtru ulei si filtru aer- cumparat filtru ulei (Champion C149) si filtru de aer (Champion U572), urmeaza sa le montez;

- Schimbat bujii- cumparat bujii Bosch, urmeaza sa le pun;

- Schimbat ulei motor si servo- cumparat ulei motor (Mobile Super 2000 10W-40), urmeaza sa ii fac schimbul;

- Schimbat proiectoare ceata, cele actuale fiind sparte;

- Montare instalatie Xenon pe scurta;

- Sudat teava toba sau eventual schimbat toba, in momentul de fata este taiata complet inainte de toba finala;

- Schimbat portiera fata-dreapta care este usor avariata;

- Schimbat bara spate care este avariata si aceasta usor;

- Incarcat butelie freon AC;

Urati-mi spor. Orice sfat sau critici legate de piese, pt schimbarile care urmeaza sa le fac, este bine venit.

Modificat de Ronald
Link către comentariu
  • 2 weeks later...

Update:

Ce urmeaza sa ii fac:

- Schimbat amortizoare spate- cumparate 2 amortizoare spate (Mapco), urmeaza sa le montez Le-am montat.

- Schimbat curea distributie- cumparat curea (Continental CT 637)+intinzator (INA), urmeaza sa le montez Le-am montat.

- Schimbat filtru ulei si filtru aer- cumparat filtru ulei (Champion C149) si filtru de aer (Champion U572), urmeaza sa le montez Le-am montat.

- Schimbat bujii- cumparat bujii Bosch, urmeaza sa le pun Le-am montat.

- Schimbat ulei motor si servo- cumparat ulei motor (Mobile Super 2000 10W-40), urmeaza sa ii fac schimbul Facut schimbul.

- Schimbat proiectoare ceata, cele actuale fiind sparte;

- Montare instalatie Xenon pe scurta;

- Sudat teava toba sau eventual schimbat toba, in momentul de fata este taiata complet inainte de toba finala;

- Schimbat portiera fata-dreapta care este usor avariata;

- Schimbat bara spate care este avariata si aceasta usor;

- Incarcat butelie freon AC;

Printre aceste ”schimburi”, i-am mai schimbat si semeringurile la distributie, cureaua de la alternator si un arc de la suspensia de pe spate, care era rupt in 2 locuri.

Modificat de Ronald
Link către comentariu
  • 10 months later...

Salut, o intrebare de incepator , la schimbarea proiectoarelor este necesara desfacerea barii , sau se pot monta cu ea pe masina ?

Link către comentariu

ai idee si cum se desface capacul care acum se afla in loc de proiectoare , am obesvat ( poate e gresita observatia ) ca cele 2 corpuri inlocuitoare sunt de fapt dintr-o singura bucata .

multumesc pentru amabilitate

Link către comentariu
  • 1 month later...

Da, acel capac e dublu, adica format de cel in care s-ar afla proiectorul si cel din mijloc care e fals. Si e prins in cleme. Proiectoarele sunt prinse in suruburi, dar asta daca ai proiectoare.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!