Jump to content

Sfat in alegere masina

alex1500ro
 Share

Postare recomandată

M-am hotarat ca la jumatatea anului asta sa imi schimb masina. Pana acuma am avut un Mercedes C200 CDI din 2006 pe care l-am cumparat la 13000 de km si am facut cu el aproape 90000 de km fara sa bag vreun ban in afara de revizii si combustibil, insa datorita unei probleme de spatiu as vrea sa schimb masina.

Problema este ca eu am 1.92 cu pantofi sau bocanci se mai adauga 2-3 cm, iar in mercedes am loc suficient insa ala din spate trebuie sa fie cu picioare demontabile pentru ca altfel nu are loc, iar cand trebuie sa mai mearga cineva cu mine devine foarte incomod la drum lung. Singur am facut München-Buzau in 23 de ore cu o ora pauza si nici nu am simtit, am facut acelasi drum cu 4 persone si am crezut ca mor de durere de picioare.

-buget 30000 de euro

-max 60.000 - 70.000 de km

-vechime pana in 3 ani ( masina o voi lua din Germania pentru ca aici locuiesc)

-sa nu fie SUV pentru ca nu am unde sa merg cu el , drumurile sunt dezapezite la timp, asfalt e cam peste tot

-sa incapa 4 adulti iar soferul sa stea comfortabil la 1.92 :lol:

-obligatoriu automata ev. si xenon

-motor benzina insa max 2000 cm3 sau motorina max 3000 cm3, in ultimul timp nu mai merg asa de mult cu masina pentru ca locuiesc chiar langa servici, cu toate astea as inclima mai mult spre motorina

-sa fie echilibrata din punct de vedere cai putere/greutate nu sper sa gasesc una sport insa nici cu motor 1.2 sau 1.4

-exclus Superb poate cand o sa am copii

Ce m-am gandit eu:

-Golf 6 GTI DSG am facut o tura cu el, as fi dispus pentru el sa fac o concesie ca spatiu :icon_cheesygrin:

-Passat

-Passat CC

-Audi A6 3.0 Quattro

-Mercedes C-Klasse (ultimul model) sau CLS

insa sunt deschis si la alte modele in afara de Superb, Ford si Mazda.

Multumesc

Modificat de alex1500ro
Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Beyond Invisible

Daca vrei mult spatiu trebuie sa te orientezi spre MPV, Minivan sau un T5 :lol:

Din celelalte masini enumerate de tine as merge pe A6/A8 ;)

Gasesti A6 2.0 TFSI de 2-3 ani, pina in 50k km si cu bani mai putini :D, iar de restul 10k de Euroni il "transformi" in S6.

Pentru 3,0 TDI stii ca impozitul e destul de mare :).

Link către comentariu

VW Touran...1.9 / 2.0 TDi DSG :icon_redface: spatiu si confort deosebit :icon_thumleft:

Costuri modeste de intretinere.. si la bani pe care ii dispui o sa ai la optiuni de :salut:

Modificat de CT91MOC
Link către comentariu

Pai nu inteleg: vrei spatiu la locurile din fata sau la locurile din spate?

Pentru locurile din spate doar la limuzine gasesti spatiu, dar merita investitia doar pentru cateva drumuri pe an!

eu am ales golf (6) tocmai pentru scaunele fata, am 1,80 si 95 kg, si deh probleme la coloana.

Din pacate in romanica eu am probleme cu gropile.

Link către comentariu

Dintre ce ai enumerat mai sus mie cel mai bine imi suna A6 3.0 TDI Quattro sau 2.7 TDI cu sau fara Quattro. Daca iti place si Avantul ai un + de spatiu la bagaje. :emthup: Are tata unul cu scaune sport si iti pot zice ca e foarte confortabil la drumuri lungi pe autostrada. Pana in 30.000 cred ca gasesti un 2.7 sau 3.0 TDI decent cu 60-70 mii km chiar si cu un pachet S line.

Modificat de volnick1986
Link către comentariu

Nu se pune problema de impozit ca eu locuiesc in Germania iar impozitul e mai mic decat in Romania,asigurarea este mai scumpa insa nici aia la mine nu o sa fie de speriat. Eu vreau un sedan, limuzina restul vor intra in calcul cand o sa am copii. Eu in clasa C de Mercedes am loc la fel si in G6 dar vreau cand mai iau pe cineva sa calatoreasca si el comod,as vrea ceva ca c-ul insa un pic mai lung. PS eu in Ro am un Duster in care ma simt f bine,iar cel din spate la fel. Daca nu gasesc ceva in gama sedan mai pun si iau un Touareg ca acolo e loc ptr toata lumea insa nu e ce imi doresc,sper ca pana in iunie sa gasesc modelul care imi place si dupa sa ma apuc de cautat

Modificat de alex1500ro
Link către comentariu

Eu as spune sa mergi in continuare pe Mercedes si anume pe CLS sau noul E, care iti place tie mai mult. Parerea mea este ca daca te orientezi catre Audi faci un pas inapoi, sau catre celelalte modele faci mai multi pasi inapoi ;)

Link către comentariu

E220, seria5, sau vaporul de A8 :)

in rest niciun sedan nu iti va oferi spatiu mare si in spate pentru pasageri

spatiu nesimtit ofera numai bus-urile... multivan T5 sau vito cdi

acolo nu mai ai probleme cu spatiul... poti sa si dormi in ele daca rabatezi banchetele :)

Link către comentariu

Un BMW seria 5 7 habar nu am cit era...o animalutza de masina vazuta la un amic...avea in spate loc mai mult ca in Superb...

Printre putinele masini unde aveai "loc de intors in 2" :)

La astea gasesti motorizari mai mult decit decente...

Plus ca in Germania masina se va simti ca acasa :)

Link către comentariu

Si eu sunt de parere ca un seria 7 iti rezolva toate problemele. Seria 5, cel putin modelul anterior, nu-mi place! Desi zici ca nu vrei limuzina, limuzina numita seria 7 am condus-o cu motorasul de 3000 pe motorina si la nevoie se "transforma" intr-un avion.

Golf 6 Gti normal ca-ti place! :))

La Honda Accord te-ai uitat? sau ai exclus orice japoneza? mie mi se pare foarte ok, chiar mai frumoasa decat Passat-ul, dar mai putin aspectuoasa decat cc-ul.

Ceva din grupul VAG e posibil sa te dezamageasca dupa ce ai avut M-B. Desi clasa C nu mi s-a parut niciodata ca reprezinta foarte bine Mercedes-ul.

Mai ai si Audi A4 pe lista, poate si A5 daca te incadrezi in bani...A6-le mi s-a parut ca merge ca pe apa cand l-a condus. Spre deosebire de toate celelalte modele ale grupului VAG, asta nu avea aceeasi suspensie rigida care te tine decent pe curbe. Se apleca foarte mult pe curbe si la iesire trebuia sa stii s-o calci ca sa nu-si faca prea mult balans. Daca ti-a placut Gti, o sa urasti A6.

Link către comentariu

eu te sfatuiesc pentru un seria 7 cu motorul de 3.0 diesel.e super masina si economica chiar.spatiu este destul si nu se compara cu vw la finisaje.am condus una din 2005 si merita fiecare banut.cel putin pentru drumuri de exterior.in oras te descurci dar e destul de mare si mai mult o chinui la mers sacadat.bafta la alegere!

Link către comentariu

Uite aici loc in spate :

http://www.bmw-mhs.r...ng-version.html

Mai este Chrysler C300 parca ...tot o "jucarica" cu loc de parcat bicicleta in spate :)

Am mers cu asa ceva, taxi...in spate...poti sa-t intinzi picioarele linistit...sau sa faci prostii :)

Daca ar fi fost pt Romania era alta poveste dar pe strazi bune te orientezi altfel...

Poate un A8...seamana cu seria 7...nu stiu la interior cum e...

Modificat de Moog
Link către comentariu

Nu as vrea ceva mai mare decat un A6, E-Klasse sau Seria 5 din mai multe motive:

- asigurarile ar fi foarte scumpe la fel si intretinerea, chiar daca mi-o permit nu as vedea rostul

- ar inseamna sa am masina mai impozanta decat cei cu care lucrez si nu ar da bine, cel nu putin nu aici unde lucrez eu

Chrysler C300 nu prea imi place cum arata.

Nu cred ca de la Mercedes la Audi e un pas inapoi, eu cred ca in mare au aceiasi calitate. Nu exclud nici japonezele, o sa caut sa fac un test-drive si cu o Honda, pentru ca am auzit ca este foarte comfortabila. Sper ca zilele urmatoare sa fac un test drive si cu E-Klasse

Link către comentariu

seria5 touring, ca sa poti zice ca e masina de familie si nu limuzina de lux :D

la nemti daca ai break sau minivan automat esti considerat familist cu 2-3 copii si 1-2 catei :))

Link către comentariu

Si combi iese din discutie :icon_cheesygrin:

Ai dreptate aici cand ii vezi cu combi in proportie de 80% are si Kinderii in spate sau cel putin scaunelele speciale pentru copii si e masina sotiei :mop: :lol:

Link către comentariu

Am umblat si eu ca spartul dupa o masina cu loc mare in spate...

In afara de vreo citeva gen Superb, Passat (asta are ceva mai putin decit Superb parca) nu prea gasesti...decit daca sari o treapta de marime la "limuzine"/balene sau cum vrei sa le zici...

Toate difera putin la comfort in fata si oricum e destul la toate, dar majoritatea stau prost in spate...mai ales daca soferul are picioare lungi ...

Link către comentariu

Eu zic ca E-klass ar fi cea mai potrivita pentru ce vrei tu. Si noul model este unul destul de reusit. Uite si un link : goo.gl/Qs8sy . Si Seria 5 este un model de luat in calcul insa pana in 30k Euro nu prea gasesti decat 523I (ma refer la noul model)

Link către comentariu

@Moog : daca nu vezi bine sau nu citesti ala este seria 7 long.

Parerea mea un a8 3.0tdi sau un phaeton , care are cam tot ce vrei , sau daca nu si un cls tipul vechi .

Link către comentariu

Din nefericire, colegul nu este fan al "balenelor". Desi nu-mi plac nici mie, A8-ul mereu m-a umezit...Din cate am inteles din ce zice el, se pare ca e intretinerea mai scumpa la "balene" decat la restul. Probabil asigurari si impozite...

Link către comentariu

honda accord poate fi o solutie... pana sa conduc una si eu eram circumspect , insa chiar e deosebita , fiabilitate , eleganta , si tot ce poti sa iti doresti la bord de la clasa ei ...

Link către comentariu

Tot ce este peste E-Klasse sau A6 devine totusi prea mare pentru nevoile mele. Sper ca in perioada urmatoare sa pot face un test-drive si o sa vad care imi ofera ce caut

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Un lexus Gs mie mi-a placut..parca e mai rupt de restu cumva..

Link către comentariu

La dimensiunile colegului merge Passat (nu CC) ca sa aiba loc si confort, iar in banii aia ies dotari frumoase (eventual trapa ca sa mai stearga din aerul de familie), neaparat pachetul sport cu suspensii joase, scaune sport si anvelope pe 17.

Link către comentariu

Audi a7 :icon_redface: :icon_redface: !, depaseste bugetul dar,, va fi pe masura !

Modificat de CT91MOC
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!