Jump to content

Servodirectie greoaie Octavia 1

furiarosie
 Share

Postare recomandată

Salut

Am observat de la inceput ca octavia mea are servodirectia mai greoaie. Ma asteptam sa pot invarti volanul cu o mana cu masina stationata dar merge destul de greu. Nu e imposibil dar e greu :) De curand am condus un megane 2 si diferenta e enorma. La megane invarti volanul cu degetul :)

Asa ca pun si eu intrebarea: a mai observat cineva asa ceva, e o chestie cunoscuta a servodirectiei pe octavia 1 sau are a mea ceva?

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Megane II are directia electrica pe cand la octavia I e pe ulei.

Modificat de cc_seat
Link către comentariu

Prima data fa o comparatie cu alta Octavie. Vezi daca asa este. Daca nu, verifica mai intai lichidul servo, sa nu fi scazut.

Link către comentariu

E destul de greoaie la Octavia. La mine spre exemplu e putin mai usoara.

Link către comentariu

La mine e chiar usoara, cu un deget misc volanul stg-dr.

Link către comentariu

Poate esti tu mai fortos :)

@furiarosie: daca poti incearca sa vii la o intalnire saptamanala si compari cu alta Octavia sau imi dau eu si eu cu parerea, cunosc destul de bine directia de Octi1.

Link către comentariu

La mine s-a usurat MULT directia dupa ce am facut unghiurile pe puntea fatza. Daca nu le-ai facut in ultimii 5-10000km, du-te ca oricum ar fi cazul.. :)

Link către comentariu

Megane II are directia electrica pe cand la octavia I e pe ulei.

exact. confirm si eu cele spuse mai sus,megane-ul 2 are alt tip se servo-directie si merge mult-mult-mult mai usor decat la TT sau golf. oricum conteaza si latimea cauciucurilor

Link către comentariu

O sa incerc sa ajung si eu la o intalnire saptamanala sa va dati cu parerea la diverse aspecte ale masinii mele. O sa ma uit sa vad cand se tin aceste intalniri.

Link către comentariu

Confirm, merge greusor...

Este pt ca e hidraulica si nu electro-mecanica.

La O2 e electromecanica si merge muuult mai usor.

EU am verificat pe vreo 10 alte O1 pana m-am convins.

DAca insa credeti ca merge greu...incercati sa invartiti de volan pe loc la un ....hm...Matiz...

Saaaaa veeedeeeti atunci ce buna e servo.

Link către comentariu

• 5 weeks later...

Am un prieten care si-a cumparat Octavia si la el servo este mai greoaie in comparatie cu a mea nu stiu de ce nu am intrebat nici la service

Link către comentariu

• 4 months later...

Este mai greoaie si datorita latimi cauciucurilor si pe deasupra ca este pe ulei, incerca un bmw din 2000 seria 3 sa vezi ca a ta o sa ti se para mai usoara dupa :)

Link către comentariu

• 1 year later...

Confirm si eu faptul ca servodirectia la O1 este cam greoaie. Am facut comparatia gandindu-ma la C3-ul pe care l-am avut si era o adevarata placere sa manuiesti volanul.

Link către comentariu

• 1 month later...

c3 -ul are servo-directia electrica, spre deosebire de octavia care este pe ulei. Pana si loganul are directia electrica. Dar sansele sa ramai fara servo directie sunt mai mari la cele electrice.

Link către comentariu

• 2 weeks later...

asta-i chiar buna cu loganu cu directie electro-mecanica ...:somnmare:

si la mine e electrica si s-a dovedit greoaie din anvelope . cum am schimbat matadoarele de 2 lei o invart cu-n deget acu :blink:

Modificat de dogaruflorin
Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!