Jump to content

T4-autoturism?

bug in
 Share

Postare recomandată

nu stiu daca mai este un topic cu subiectul acesta...daca mai este unul rog un moderator sa il mute,multumesc!

am un t4 si vreau sa ii pun geamuri pe spate si inca un rind de scaune si centuri si ma duc la rar sa vad daca se poate omologa ca si autoturism...

daca ati mai auzit sau facut sportul asta,astept un raspuns :beer:

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

foarte simplu rezolvi problema .. dai un mail la R.A.R.si in cateva ore primesti raspunsul... sa ai drumuri bune

Link către comentariu

teroretic sar putea practic e ceva mai greu .......... poti sa pui geamuri si scaune ..... dar e o problema cu omologatu .... ca modificarile astea trebuie facute de firme autorizate ..... iar pe la noi sunt doar vreo cativa carosieri care pot face asa ceva ( firmele de transforma microbuze ) si e destul de costisitor adica omologarea propriuzisa costa vreo 2000 roni oficial fara ......... si nus dac merita ......cea mai buna solutie ar fi sal schimbi ..... ca zic ca iesi mai ieftin .....

Link către comentariu

daca inca la o postare de-a ta mai pui atitea puncte dupa fiecare propozitie iti dau avertisment.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Link către comentariu

stiu ca si pt microbuzele transformate trebuie luata o certificare de la una din reprezentantele marcii in cauza (VW in cazul tau), probabil Porsche Romania in aceasta situatie. Apoi cu acea certificare te prezinti la RAR pt omologare individuala.

Fratele meu a transformat cateva Mercedes Sprinter din marfa in microbuz si asta a fost procedura insa nu stiu ce costuri presupune asta.

Link către comentariu

in pricipiu poate te concentrezi sa ajuti lumea de pe aici daca tot esti moderator nu sa tot faci pe sefu !! eo daca nam nimic de zis prefer sa ma aptin decat sa ma bag in sema scz pentru tonu folosit dar ma simpt ofensat !

Daca asa pui tu problema mi se pare ca tu esti ala avertizat pentru acelasi lucru care te-am avertizat eu.Banuiesc ca tu vrei sa iesi in evidenta cu o ,,semnatura" proprie sa zicem.Ti-am mai spus si mai sus suntem pe un forum public nu pe messenger.NU fac postari pentru numarul de postari si nici nu ma bag in discutiile voastre daca bine ai vazut.Si nu fac pe seful doar incerc sa mentin ordinea asa cum mi sa cerut.Pina si postul asta al tau uita-te si tu ce greseli gramaticale ai .Da na asta e

Modificat de flotouran95
Link către comentariu

:scratch: nu am nimic nici cu flo nic cu raz-van,dar sa nu fim of topic si pina la urma raz-van daca pui problema asa esti pe plantatia omului si s-au impus niste reguli :study: de postare,respect ptr amindoi si hai sa vorbim despre T4 si alte cele,multumesc :hainoroc:

cit despre subiectul topic-ului...azi am facut rost de centuri,miine imi vin geamurile si ma apuc de decupat tabla din spate,va tin la curent pina in momentul in care ajung in faza omologarii!

daca mai aveti sugestii,nu ezitati,ca sa nu facem topicul inactiv :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

Inainte sa iau T4 am vrut sa iau un Ducato de marfa si sa ii pun un singur rand de geamuri, si randul 2 de scaune. S-a dovedit foarte scump si complicat, trebuia carosier autorizat RAR. Din poza vad ca deja ai 2 randuri de scaune si vrei sa pui al 3-lea rand.

Sunt probleme chiar si daca duba e toata cu geamuri daca in acte este LKW nu PKW. RAR cere ca la orice modificare pentru persoane sa se faca cadru de siguranta in interior, cu traverse si grinzi. Mai ales acum ca taxa de poluare la mixte si de marfa e mult mai mica iti va fi si mai greu.

Sanatate!

Link către comentariu

m-am uitat si am gauri tehnologice in caroserie si de scaune si de centuri...podeaua nu este gaurita dar sub ea sint traverse cu piulite unde normal ar venii prinse scaunele...teoretic nu imi trebuie atitea scaune,oricum le voi da jos sa am loc de masuta,etc! eu le montez doar ptr omologare

Link către comentariu

T5-ul actual cand l-am luat nu avea niciun scaun, dar totusi era inmatriculat ca si autoturism.. geamuri cu folie autorizata etc

nu avea niciun loc, gauri, suruburi pentru scaune.. asa a inmatriculat-o neamtul.. ca autoturism dar era defapt un van cu geamuri :))

la RAR am fost cu banchetele de pe vechiul T4 puse, nu au zis nimic aia :)

abea apoi am cumparat banchete si am pus pe T5

Link către comentariu

Foarte multe la ei,T4 si T5,fara banchete dar cu geamuri;al meu nu avea bancheta din mijloc si la RAR mi-au facut figuri,n-au vrut sa mi-o omologheze

Link către comentariu

• 2 months later...
Palade Constantin

Eu sint in aceasi situatie incercind sa omologhez un Touran din doua locuri in cinci locuri ca sa fiu corect .Dar o firma de recarosare cere doua mii de euro chiar daca eu am executat lucrarea cu scaune si centuri originale.

De la Rar am primir urmatorul raspuns:

Buna ziua,

In situatia in care vehiculul de baza detine omologare comunitara ca autoturism cu 5 locuri, echiparea o puteti realiza in regie proprie, cu scaune si centuri de siguranta originale, montate in locurile prevazute de catre constructor. Va invit sa prezentati vehiculul la RAR pentru a se analiza posibilitatea conversiei.

Cu stima,

Serban Dobre

Departament Omologari Individuale

Registrul Auto Roman

Calea Grivitei nr.391A, sector 1, Bucuresti

Tel./fax: 021.202 7099

Link către comentariu

Touran cu 2 locuri , din fabrica ? Nu prea imi vine sa cred ...

Nu mai da quote la postul de deasupra se subintelege.Multumesc

Modificat de flotouran95
Link către comentariu

• 1 year later...

salut

eu am cumparat un caravelle din 2001 2.5 151 cp. initial era 5 locuri+marfa, i-am pus bancheta si geamuri+centuri i-am facut reomologare si acuma masina este autoturism. te costa umpic dar merita!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!