Jump to content

robex
 Share

Postare recomandată

Salutare tututor.

Detin momentan un Golf 3 din 1993 , motor 1.6 benzina, 75Kw 245000km

Are cineva adus recent din germania un Polo din 2000 cu motor de 1000cm3, benzina, Euro4 , abs cu 145.000km REALI si cu carte service.

Intrebarea mea este urmatoarea: merita sa fac schimb cu golfuletul meu? Stiu ca o sa mi se zica ca da, ca e mai nou etc... dar as vrea sa stiu , daca stie cineva, cum se comporta Polo la motorizarea asta , daca e ok ca si consum (cam cat consuma) si daca consumabilele sunt scumpe (cam cat costa distributia).

PS: Taxa de inmatriculare e 70 euro :)

Astept pareri!

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Salut eu am un polo din 2003 motor de 1.2 si eu cand l-am achizitionat am zis ooo motor mic consum mic , dar nu e chiar asa masina motorasul "mananca" mai mult de pe la 120 -130 km/h.Ma gandesc ca motorul de 1000 cm3 va avea lipsa de putere si iti va parea rau ca vei face schimbul si mie imi trebuie mai ales in depasiri mai multa putere dar asta e.Depasirile vor dura mai mult si ca sa te scoata va trebui sa o calci.

Parerea mea ! :icon_thumleft:

Link către comentariu

Adevarul e ca motorul de 1.0 e cel mai naspa motor VW. Ca sa iti consume putin trebuie sa mergi extrem de incet, cu demaraje lente si fara sa depasesti 100/ora. E foarte sensibil la mici schimbari de conditii de drum ,putin vant sau ceva bagaje ca abia mai trage.

Daca ai iesit din chestiile astea doua, consuma mai mult ca unul de 1,4 sau chiar de 1,6.

Depinde golful tau in ce stare e,daca e cazut, tabla cu onduleuri,uzura, schimba-l totusi. Adica merita sa il schimbi oricum :))

Modificat de stealth
Link către comentariu

da merita is masini reusite polourile 6n2 .distributia mie la 1.4 a fost 200 de lei kitu si 20o lei moontatul...

Link către comentariu

Alin 2001 era vorba de motor, nu de masina in sine.Motorul de 1000 e foarte puturos :icon_cheesygrin:

Link către comentariu

Si da si nu..Ai si avantaje , dar si dezavantaje. Nu cred ca mai e nevoie sa spun si eu , dar vei simti lipsa spatiiului , puterii etc.Piesele ( ma refer la consumabile mai mult) sunt mai ieftine ca e mai mic motorul.. Asteptam raspunsul !

EDIT:Parerea mea ar fi sa il dai.. pt ca ai ABS , e mai noua , taxe mai mici , siguranta.. dar celelalte lasa de dorit..

Modificat de CT91MOC
Link către comentariu

Daca este nasol acest motor de cilindree 999 cc vw , ce sa mai vorbim de motorul skoda de cilindree 997 cc motate pe lupo?

Link către comentariu

Motorul are cilindreea mica si daca nu ma insel golf 4 este mai greu decat polo din 2001 !

Link către comentariu

Adevarul e ca motorul de 1.0 e cel mai naspa motor VW. Ca sa iti consume putin trebuie sa mergi extrem de incet, cu demaraje lente si fara sa depasesti 100/ora. E foarte sensibil la mici schimbari de conditii de drum ,putin vant sau ceva bagaje ca abia mai trage.

Daca ai iesit din chestiile astea doua, consuma mai mult ca unul de 1,4 sau chiar de 1,6.

Depinde golful tau in ce stare e,daca e cazut, tabla cu onduleuri,uzura, schimba-l totusi. Adica merita sa il schimbi oricum :))

.

Maşina pot să zic că e

Link către comentariu

Este diferenta mare de ani, eu zic ca merita daca Polo arata impecabil. Pe de alta parte tu stii cel mai bine ce ai investit si ce ar putea sa apara. O masina mai batranica este imprevizibila.

Pana la urma este o ocazie, fa un tur de oras cu Polo si un drum pe autostrada de macar 50-60 de km daca se poate, si Polo o sa-ti spuna singur, cred eu.

Link către comentariu

Stii ce merita la Polo ala? sa vezi la cat ti-o evalueaza la asigurari si sa vezi la cat iese dauna totala si vezi atunci daca te coafeaza sau nu. Dar daca o vrei ca sa scapi de consumul Golfului, nu e un motiv bun pentru ca eu am fost surprins sa vad cata benzina "suge" un Polo de 1,2. Cred ca asta de 1000 ori se apropie foarte bine ca si consum, ori in unele situatii va depasi consumul motorului de 1,2 si poate si al celui de 1,6 al tau. O sa simti masina foarte puturoasa, mai ales daca iesi cu baietii. La drumuri lungi de 200+ km, o sa te rupa la consum daca o sa vrei sa mergi si in asa fel incat sa ajungi intrun timp decent la destinatie.

Modificat de alexanderdj
Link către comentariu

Eu nu mi-as da masina intretinuta, chit ca e ea mai veche, pe una cu care s-o iei de la capat. Mai repede ii pui un GPL la a ta sau cauti s-o schimbi tot cu un Golf sau macar cu un Polo 1.4

Link către comentariu

Doar pentru ca e mai noua nu merita...consumul nu e departe de cel pe care il ai pe golf. ca masina de oras banuiesc ca merita schimbul dar daca faci extra sigur nu.

Link către comentariu

In primul rand, taxa e 150 euro daca e euro 3 sau aproape 500, daca e euro 2 !

Motorul e prea mic dupa parerea mea, exact cum au zis si baietii mai sus, ar putea consuma mai putin un 1,2 sau 1,4, te rogi de ea in depasiri sau la urcus !

Mai asteapta, vinde-o pe-a ta si cu bani discuti altfel !

Link către comentariu

Ok, multumesc de informatii

O sa mai astept , nu am nicio problema cu golful , vroiam sa o schimb doar pentru ca era mai batrana , si vroiam ceva mai nou , si cu costuri rezonabile pe termen lung.

In 3 ani , am investit in golf aproximativ 2000 de lei (piese, inclusiv distributia)

Link către comentariu

Detin un polo 6n2 motor 1.0 mpi de 2 ani, daca mergi pana in 100 exterior consumul e intre 4.7-4.9, chiar si 4 persoane +bagaj.Mie personal masina nu mia consumat mai mult de7% max nici iarna,condus cam 50% int 50% ext (pe cand la 1.6 al tau cred ca rar scazi sub 7 l%si vara) , pt. oras ca ai motor de 2l sau motor de 1 l cam tot aia e...masina e buna dar nu extraordinara, avantaj sigur e ca polo ai putea sal vinzi decent si peste cativa ani, pe cand Golf III nu stiu cati isi vor mai lua avand in vedere si taxele care vor mai fi....(la polo cutiile de viteza sunt praf nu motoarele,amea are 72 000 km si "agata" la schimbarea vitezelor dar deocamdata merge...

Link către comentariu

• 3 weeks later...

Pompierule, ce ai scris tu mai sus puteai sa dai in PM, adica intr-un mesaj privat.

Revizuieste regulamentul forumului daca e nevoie.

Link către comentariu

ok! imi cer scuze sunt nou pe forum.

Modificat de Aditu
Link către comentariu

• 9 months later...
  • 5 months later...

va salut!pana acum am facut parte din grupul golfistilor mk1 si mk4,dar am facut o noua achizitie  si adica un vw polo de 1,4 16v de 101cp din 2001 limited edition cred ca ii zice.ca dotari are tot ce ii trebuie,clima,scaune incalzite,esp,navigatie mica,proiectoare,discuri pe spate,jante,inchidere centralizata pe cheie,alarma,etc.am platit pe masina nici mai mult nici mai putin de 2000de euro,dar cred ca m-am tzapit putin cu pretul,de cand am vazut-o mi-am dorit-o.masina imi arata pe  bord 131000 si cva de km,iar pe tester nu mi-a aparut nimic,dar azi s-a aprins ceck-ul la motor.ce e de facut?ce trebuie sa urmaresc la masina?si ce ma intereseaza cel mai mult parerea voastra despre pret.multumesc!

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!