Jump to content

troncanit viraje, vibratii

dadu221
 Share

Postare recomandată

Cu ajutorul fratelui am reusit sa imi schimb si eu ambreiajul Cum manopera a fost gratuita nu am putut refuza. Dupa aceasta operatiune insa, la cateva zile, am sesizat doua probleme despre care nu stiu daca sunt legate.

1. la viteze constante uneori , mai ales daca trec peste o denivelare cu una din roti, masina incepe sa vibreze ca si cum una din roti ar fi slabita din prezoane si are joc stand sta sa pice.

2. la daca trag de volan mai brusc la viteze peste 70 km/h se aude un troncanit de pe mijlocul masinii, in genul celui de capat de planetara care incepe sa se duca. Aceeasi chestie si daca iau virajele mai strans. Se aude ca un troncanit de planetara dar dinspre cutie.

Ridicata pe elevator totul este perfect , i-am facut si directia , nu sunt probleme la acest capitol. Dupa refacerea directiei problema nr1 se manifeste muuult mai rar si mai putin sesizabil (asta daca nu cumva am ramas eu cu pitici de creier si vad ceva acolo unde nu e)

Este posibilitatea ca toate acestea sa se datoreze planetarelor? Lumea zice ca ar fi partea planetarei care intra in cutie. Ma mira ca totul a aparut dupa schimbarea amreiajului si nu imi dau seama care parte a operatiunii ar fi putu impieta asupra planetarei/planetarelor. Am intels ca partea dinspre cutie a planetarei se trica extrem de greu si ca este de 2 ori mai scumpa decat cea dispre roata. Este vreo posibilitate de a fi pus ceva gresit pe acolo?

Am ridicat problema aici pentru ca skoda mea imparte platforma si cu alte marci si ma gandesc ca poate am noroc si s-a mai lovit cineva de problema asta. mi-ar fi de folos orice sfat sau indicatie.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Uita-te un pic si la burdufurile de la planetare, poate le-ai rupt cand ai schimbat ambreiajul si s-a scurs vasilina de acolo si a intrat mizerie.

Link către comentariu

sunt intacte, pe vaselina am mizat si eu.. ramane doar sa le desfac si sa ma uit. Burdufurile sunt ok . de altfel se vede daca scapa vaselina pe vreundeva.

Exista posibilitatea sa fi pierdut vreo bila sau ceva fara sa imi dau seama? (nu stiu cum sunt facute planetarele in partea dinspre cutie)

Link către comentariu

o problema asemanatoare am avut si eu... se auzeau pocnituri la viraje mai stranse luate cu viteza,in zona cutiei de viteze parca badea ceva in caroserie...cand mergeam pe drum denivelat/piatra cubica se auzeau niste troncanituri....am fost la un mecanic si ma pus sa schimb bucse bara stabilizatoare ( originale de la vw ) bieleta ( asta intradevar avea joc ) si flansa amortizor stanga.... dupa toate astea montate dau sa fac proba , iar se aude....wtf ??

dupa ceva timp mi-a recomandat un vecin un mecanic bun mai in varsta , ma duc la el, o ridica pe elevator totul parea in regula...face o tura cu masina imi spune ca ceva bate in caroserie cand se auzeau trosniturile alea....o ridica sus iar si verifica...ghiciti ce era? jugul de la motor destrans l-a strans maxim si la bucsa de la bascula era indoit acolo ceva la articulatie , cu o dalta si un ciocan a rezolvat !! ...si pana in ziua de azi nici o problema mucles ! si a trecut 1 an si ceva ! bafta

Link către comentariu

Din cate vad ai ceva experienta deci cunosti sunetul unei planetare pe duca.Daca nu e murdar burduful de vaselina s nu prea are rost sa le desfaci decat daca esti sigur ca acolo e defectiunea.Verifica si ce a zis Justin poate aia e problema.:)

Link către comentariu

masina a fost ridicata pe elevator. chiar cumparasem bucsele de la jug ca sa le schimb dar nu este nevoie. flansele nu au probleme .. , bieletele sunt ok, bucsele de la bara stab sunt ok .. hai ca azi merg la mecanic IARASI si o sa desfac planetarele pentur ca alte idei nu am

Link către comentariu

• 2 years later...

pentru cei care se mai lovesc de asa ceva problema a fost de la  centrarea cutiei de viteze respectiv bieleta acesteia.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!