Jump to content

Golf 6 1.2 HL Candy white

Master_Blaster

Postare recomandată

M-am gandit sa-mi prezint si eu Golf-ul, o sa incerc sa nu ma lalai mult si sa pun mai multe poze.

Masina este un Golf 6 Highline cu motorul 1.2tsi si 105 ponei, masina a fost luat de pe stoc si singurele optiuni sunt: pachetul de jante Seattle pe 17 si suspensie sport, interior cu scaune sport si tapiterie panza/alcantara, radio rcd 510 si rear assist.

Am luat-o pe intai iulie, vineri dupa ora 19 deci tot respectul pt cei de la PBV1 care au stat pana atunci sa astepte hartiile de la leasing, masina e luata pe firma... Plus sticla de vin spumant care au dat-o cadou cu masina a fost chiar ok. :)

Poze din prima zi, dupa ce i-am pus benzina, in parcarea Metro Militari:

p1020447w.th.jpg p1020448v.th.jpg p1020452n.th.jpg p1020453l.th.jpg

p1020454h.th.jpg p1020459r.th.jpg p1020461g.th.jpg p1020464.th.jpg

Inaintea golf-ului au avut un a3 luat nou tot de la pbv dar era chel si cu motorul de 1.6, nici macar faruri de ceata sau tempomat nu avea, si nici de esp sau airbag-uri cortina nu poate fi vorba. Nu am iubit masina aia si desi a avut in permanenta casco pana nu am dat-o la schimb, a stat cu pragul infundat si alte cateva zgarieturi... Am avut-o aproape 2 ani si 27k km.

p1010901zw.th.jpg p1010910e.th.jpg p1010912gb.th.jpg p1010915s.th.jpg

p1010916k.th.jpg p1020256x.th.jpg

De la el am pastrat jantele de fier cu cauciucurile de iarna pe care le-am montat pe Golf. Dupa ce le-am vopsit rapid deoarece capacele oem Audi au zgariat jantele si evident dupa 2 ierni au ruginit bine de tot. Pt ca nu-mi plac capacele mari de plastic si nici butucul sau surburile argintii mi-am comandat capace mici de Tiguan / Caddy care se fixeaza pe suruburi si sunt negre asa ca impreuna cu jantele de tabla negre arta f bine impreuna cu masina alba, parerea mea.

p1000373vm.th.jpg 20111022094645.th.jpg

In primavara vreau sa-mi pun o finala un pic mai zgomotoasa, un motiv este si faptul ca 1.2tsi are o singura iesire in bara/spoiler/difuzor (sau cum se numeste bucata aia de plastic negru). Asa ca atunci cand mi-am montat rotile de iarna am schimbat si spoilerul spate cu unul oem cu 2 iesiri una langa alta , cum e la motoarele mai mari. Momentan arata ciudat gen octavia sau leon dar sper sa nu mai stau mult cu ea asa.

La interior am cumparat un maner de la torpedou argintiu ca sa mai colorez tonele de plastic gri de pe bord, dar a venit iarna si nu am cum sa-l mai montez, mai ales ca nu e o operatiune f simpla si rapida.

Acum masinuta are 121xxkm (poze de ieri):

20120128152316.th.jpg 20120128152336.th.jpg

EDIT: M-am plictisit de scris, continui maine cu problemele pe care le-am avut si un mic incident cu un BMW parcat...

Modificat de Master_Blaster
Link către comentariu

Frumos! Sa te bucuri de el.

PS: sa folosesti o surubelnita cu capat magnetic cand schimbi manerul de la torpedo...

Link către comentariu

Foarte frumosa, ma bucur ca ai prezentat-o :D. Sa te poarte in continuare cat mai multi km.

Aproape aceleasi dotari le am si eu, vad ca pe stoc cam in configuratia asta vin, deloc rea as putea spune.

Ma faci sa fiu putin nostalgic pt ca nu cred sa mai am Seattle-urile la vara.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Nu prea inteleg de ce ai da un Audi pe un Golf.Si mai ales de ce l-ai tine zgariat/lovit.. A3-ul pe care l-ai pus tu mai sus mi se pare mult peste Golf daca i-ai fi pus proiectoare tempomat si ii mai lipsea..drum bun!

Link către comentariu

Frumos golful,de jante nu mai vorbesc,mi se pare ciudat la un motor de 1.2 sa aduca dealerul jante pe 17, iti da impresia ca sub capota se afla un motor mai puternic.

Sunt curios si eu ce nu ti-a placut la A3 si cum e G6 fata de ea?

Sa te poarte multi km fara probleme.

Link către comentariu

"Ce daca e cheala, e Audi frate". Altfel nu pot sa-mi explic punerea in paralel a unei masini cu finisaje bune dar dotari practic inexistente si un motor antic cu o masina echipata mai mult decat decent, propulsata de un motor cu mai multe plusuri decat minusuri intr-o comparatie directa cu mpi-ul.

Arata foarte bine masina! Sa o stapanesti sanatos!

Link către comentariu

Sorry pentru off-topic: In opinia mea unui audi ii sta bine cu ceva dotari, asa chel arata mai sec decat un golf cu dotari ce il aduc la nivelul unui A3. Spre exemplu, cu 22k euro(pretul de start pt un A3) iti faci un golf 1.2tsi foarte bine dotat.

Respect ca iubesti golful mai mult :lol:

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

@B_U_T & tytel: Cine a avut un A3 ca al meu stie ce vorbesc plus am avut un accident destul de urat in bucuresti cu o masina fara esp care m-a pus un pic pe ganduri (vina a fost a mea dar daca avea esp nu se termina asa). Sunt destul de "tanar si nelinistit" desi am permisul de 7 ani. Motorul de 1.6 era ok avea sunetul frumos de motor aspirat (imi lipseste) dar nu se putea upgrada fara investitii mari iar consumul era cam nesimtit pt ce oferea. Plus audi-ul atragea cam multa atentie, dar si pe autostrada, nu trebuia sa harasezi oamenii ca sa se dea la o parte.

Si pe langa ce am spus mai sus ar mai fi si alte probleme de functionalitate: cotiera care pe mine ma incurca si o tineam in permanenta ridicata, buzunarele de pe usi in care intra numai o sticla de 0,5l, aerodinamica ciudata care facea ca toata apa de pe parbriz sa se scurga pe geamul din stanga si imaginea din oglinda era obstructionata se vad numai masinile cu luminile aprinse. Iar vara sa nu te puna dumnezeu sa speli parbrizul cu geamul deschis pt ca toata zeama intra in masina (chiar si pe sofer) dar mai rau chiar pe butoanele de la geamuri si de aici alte probleme...

Diferentele de calitate intre a3 si un g6 HL sunt mici. Diferenta cea mai mare e consola dintre scaune de la golf care e din plastic ieftin si consola de sub bord in care sta schimbatorul si scrumiera, de calitate medie. La a3 astea sunt de calitate f buna, in rest sunt la fel, de subliniat frana de mana in Z de la audi care era chiar cool dar din pacate venea exact sub cotiera :(.

By the way in opinia mea a3-ul e chiar deasupra bmw seria 1 si compar cu un model de baza fabricat tot in 2009 (cum era si al meu). In rest Golf-ul e cam la acelasi nivel.

La condus sunt exact la fel (eu prefer directia de la Golf-ul care e un pic mai grea si mai pozitiva, dar poate e si din cauza cauciucurilor de 225).

Evident estetic audi-ul e un pic mai agresiv dar asta e o chestie de gust.

Cam singurele lucruri care imi lipsesc sunt mini parasolarul de deasupra oglinzi retrovizoare de la audi (desi tot pe acolo am acum un spatiu special in care sa-mi tin ochelarii de soare) si sistemul audio Concert care se auzea mult mai bine dar acum am magazie in bord si slot de card iar boxe after-market sunt cata frunza si iarba.

Nu regret ca am facut schimbul numai cand ma gandesc la rcd 510 cu camera de dat cu spatele si nu am ce regreta, sau hill-hold-ul (cei din Bucuresti probabil stiu iesirea din AFI, sunt puturos si nu trag frana de mana asa ca pompez frana o data si dupa nu trebuie decat sa ating pedeala de frana si sta). Eu compar un a3 chel cu un golf 6 highline + ceva dotari daca aveam un audi mai puternic sau mai bine dotat lucrurile stateau altfel si evident nu se puteau compara ca si pret, asa au fost aproape acceasi bani, fara tva.

PS Sorry pt post-ul lung.

Link către comentariu

Mi se pare ciudat ca Audi-ul nu avea airbaguri cortina sau esp. (din cate stiu sunt standard)

Oricum, singurul lucru care il strica oarecum era motorul, in rest se puteau pune destule pe el, de la faruri de ceata, la tempomat, xenon, navi, etc.

Si mie mi se pare intr-un fel ciudata schimbarea, dar daca e din cauza motorului e de inteles, desi daca tot ai facut un upgrade la asta, ar fi fost mai interesat sa mergi putin mai sus cu motorizarea.

Dar chiar si asa, HL-ul de pe Golf este o dotare mai mult decat suficienta, interiorul la nivelul asta de echipare este foarte reusit.

LE: Am postat in acelasi timp. Daca intr-adevar nu avea ESP sau airbag cortina, si eu as fi schimbat-o. Nu pot sa ii inteleg pe ce care isi iau masini de genul asta fara niste dotari destul de elementare..

Modificat de paul_e88
Link către comentariu

Foarte faina masina.Mai ales ca ai varianta Highline.Si am mea are motor 1.2 tsi dar ii Comfortline si is multumit numa ca ii cuplat la un DSG.Sa o stapnesti sanatos si cati mai multi km.Foarte buna ideea cu capacele pentru roti.Poti sa imi spui si mie cat ai dat pe ele?(banuiesc ca de la dealer)

Link către comentariu

Multumesc tuturor pt aprecieri.

@ Rave: Mai mult, m-am gandit sa lipesc (cu super glue) surubul de cheie ca sa nu cada iar dupa ce il infiletez cred ca as putea sa o dezlipesc fara prea mult efort. Om vedea, oricum va trebui sa desfac consola centrala ca sa pot face operatiunea, altfel spatiul e prea mic.

@ cipriantm: Nu mai stiu cat am dat pe capace dar nu au fost scumpe (le-am luat pe firma si factura a intrat in contabilitate), mult mai ieftine decat capacele mari din plastic si da le-am luat de la PBN. Sa stii ca te invidiez pt interiorul deschis la culoare, poate mai pretentios la intretiere dar arata super.

Sa revenim la fier, adica masina.

In cele 7 luni de cand o am singurele probleme tehnice au fost cele 2 scuturi care s-au rupt saptamana trecuta prin zapada http://vwforum.vwfor...-golf-6-zapada/ . Iar in toamna am agatat cumva tablia de la portbagaj si pt ca am fortat un pic haionul am rupt unul din cele doua cabluri care o ridica. Asa ca a trebuit sa comand un set nou pt ca nu se vand la bucata. Tablia s-a agatat noaptea si nu am observat exact cum dar daca simtiti cumva rezistenta la ridicarea haionului nu fortati absolut de loc pt ca cele 2 cabluri nu sunt f rezistente.

Iar pe la sfarsitul lui octombrie am resit sa ating un bmw parcat pe o straduta, masina era parcata aiurea iar intersesctia nu avea vizibilitate asa ca vrut sa iei mai din scurt... prea din scurt asa ca m-am ales cu o usa si aripa indoite si o janta zgariata. Masina am reparat-o f repede la PBN si cu exceptia unor chedere gazate masina a iesit ca noua, inclusiv janta care a fost polisata.

20111106103323.th.jpg 20111106103332.th.jpg 20111106103349.th.jpg 20111106112457.th.jpg

p1000048w.th.jpgp1000053vn.th.jpgp1000055w.th.jpg

Evident ca la 2 zile dupa ce masina aiesit din service mi-a sarit o piatra in parbriz si acum am o "floricica" de toata frumusetea chiar in fata soferului...

p1000214t.th.jpg p1000216a.th.jpg

Tot in toamna am clacat cu roata stanga fata in ceva vopsea de gard proaspata care s-a intins pe usa si aripa din stanga si s-a uscat beton. Masina va trebui polisata ca sa se curete si nu am incredere in "doreii" de la spalatorii asa ca in primavara o sa merg la niste profi sa curete toata masina inclusiv chederele gazate.

p1000337w.th.jpg p1000339g.th.jpg p1000347m.th.jpg

Mai jos cateva poze amestecate:

O poza alturi de un G6 HL aproape identic (1.4 122cp si jante diferite tot pe 17) si culmea tot de la PBV1 luat.

20110923185511.th.jpg20110923185555.th.jpg

Asta consider eu o zi buna de sofat... Bucuresti-Negreni-Bucuresti intr-o singura zi. :)

20111007232837.th.jpg

Golf-ul e o masina f practica, mai jos masina e incarcata cu 120kg de fursecuri sau in spate au intrat si 2 motorete Carpati (da strang si genul asta de fiare...) sau o tablie de pat lunga de 1,7m (nu am poze :( ).

20111202152747.th.jpg20111202152757.th.jpg20111202152805.th.jpg20111202152819.th.jpg

20111223161541.th.jpg 20111223161552.th.jpg

-15C Frig, dar in Bucuresti se poate si mai frig si din cate am observat eu sufar mai mult decat masina la temperatura asta... ea nu se plange de nimic.

20120129193814.th.jpg 20120129193919.th.jpg

O poza sexy cu jantele Seattle in parcarea Hornbach Prisma, pacat ca nu am stat mai mult sa reglez aparatul ca lumea, in realitate arata mult mai bine.

p1000064a.th.jpg p1000058h.th.jpg p1000068a.th.jpg

Cam atat deocamdata. :)

Link către comentariu

Au iesit foarte bine pozele cu jantele. Ai avut multe peripetii cu masina din cate se vede si asta te-a atasat si mai mult de ea. Cat de bine arata putin mai lasata

20111202152819.jpg

Eu am prins "doar" -9,5 grade azi, ce bine era daca venea de pe stoc cu scaune incalzite, vis.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

Parcarea aia e WonderLand pentru look-ul jentilor. Nici astia de la marketing nu le scoteau asa frumos in evidenta daca-i punea cineva. Inca o data, foarte frumoasa masina!

Link către comentariu

Mda, trebuie sa-mi iau si eu niste jante... :(

Si surubul ala iese si fara sa dai consola centrala jos. Era un DIY pe undeva, il caut si il postez.

Gata, e aici!

Modificat de Rave
Link către comentariu

Vezi ca nu merge linkul :(. Adica duce la vwvortex, dar fara sa detalieze DIY.

Modificat de The_Ego
Link către comentariu

A da am uitat am in plan sa o si cobor dar f putin numai inca cca 2cm suficient cat partea de sus a cauciucului sa fie la nivelul aripilor. Chiar daca o sa schimb in fiecare iarna amaratele alea de scuturi. :))

@ The_Ego: ai vazut poza cu celalalt golf alb, m-am hotarat sa o pun dupa ce am vazut o poza similara in topicul tau. Si eu am trisat -15 am prins duminica si la marginea Bucurestiului. ;)

Stiu de topicul de pe vwvortex de acolo mi-a venit ideea. ;) Dar nu am o surubelnita suficient de scurta care sa mearga, am incercat deja si spatiul e f limitat.

Ultimul a fost plin de evenimente la volan si Golf-ul a scapat f usor, din fericire.

Off-topic: Duminica am imprumutat Tiguanul lu' maica-mea ca sa cumpar o scara si un aspirator..., intrau si in golf dar nu stiu din ce motiv am ales Tiguanul si pe centura intr-o curba la stanga a cazut zapada inghetata de pe un tir pe masina: aripa si capota indoite, far facut praf si carcasa de la oglinda sparta oglinda propriuzisa a scapat pt ca era agatata cu cele 2 cabluri electrice. Am avut noroc cu carul pt ca putea sa se termine mult mai rau....

Link către comentariu

1. Felicitari pentru masina, e foarte frumoasa :)

2. Daca te rog, faci un close-up cu jantele? Eu am capace pe jantele de iarna, insa mi se pare mai eleganta solutia aleasa de tine. Capacele am vazut ce serie au, insa ce solutie ai ales pentru prezoane?

3. Legat de fisura aceea: incearca AICI. E am apelat la ei de 2 ori si nici nu se vede (fara gluma).

4. Nasoala treaba cu TIR-ul, insa trebua sa ii fi luat numarul sau sa fi sunat la militie, ca iti reparai masina pe RCA-ul lui. Oricum, bine ca (vorba ta) n-a iesit mai urat.

Link către comentariu

@Bwwlan: O sa fac niste poze de aproape, capacul se fixeaza pe muchia prezoanelor oem deci se potrivesc numai pe masinile care au distanta intre prezoane 5x112. Tiguanul e masina de serviciu si deja era sifonata bine de tot de un autobuz la sfarsitul anului trecut asa ca oricum trebuie sa mearga la tinichigerie, numai sa treaca vremea asta.

Link către comentariu

@Master_Blaster, felicitari pentru masina si ai grija de ea si de motoras. Vreau sa-mi iau si eu niste jante de tabla si acele "capacele" aplicate pe prezoane. Spune-mi si mie, te rog, codul si denumirea acestora si cat au costat.

Link către comentariu

20111022094645.th.jpg

Se vede in poza codul: 5N0 601 169 XRW

Si chiar arata bine. Parca as renunta la capacele mari pentru astea :)

Link către comentariu

O sa ma uit maine in contabilitate cat au costat, nu mai am factura dar la o adica puteti da tel la un dealer si le certi pretul pt ca aveti codul...

Poze mai detaliate nu fac acum, pt ca masina e f jegoasa de la porcaria asta de vreme. :(

Link către comentariu

Nu am mai gasit factura, dar am sunat acum si pretul e 70lei cu tot cu tva per bucata.

Am sunat la PBN.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!