Jump to content

Zgomot motor subturat

hamann7.0
 Share

Postare recomandată

Salutare!

Am de cateva zile un zgomot care vine de la motor. Fenomenul este urmatorul: in momentul in care selectez o trepata de viteza iar motorul este subturat (de ex. am 40km/h si schimb a-5a) si apas acceleratia se aude un fel de zornait. Cand motorul mai urca putin in ture si ajunge la viteza corespunzatoare treptei de viteza zgomotul inceteaza.

Aveti idee ce ar putea fi?

Multumesc.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Tu eshti un mic criminal de motoare, mai incearca kestia asta de vreo 2 ori, poate spargi vreun piston. Asha ai invatzat la scoala de shoferi sa mergi cu 40 km'h cu a 5'a? :) E simpla treaba, cand aplici motrului o sarcina mare intr'o treapta superioara de viteza si pleci de la o turatie f. joasa, motorul intra in detonatzie, fenomen foarte periculos si care duce la spargerea motorului. Practic motorul nu poate sa creasca in ture de la asha o turatzie mica pt ca e supus unei sarcini f. mari, ar trebui sa ai un motor de 200 CP pe mashina sa potzi face chestia aia. Itzi recomand calduros sa nu incerci sa schimbi viteza la o turatzie sub 2500 si nici sa nu mergi sub 1500/2000 ture.

Link către comentariu

mai exista inca o explicatie. daca observi ca acel zgomot gen zornait apare mereu cam la aceeasi turatie s-ar putea sa fie de la altceva.

eu la renault incepusem sa aud un zornait la 1900 de ture, indiferent de viteza. si la relanti daca tineam motorul turat la 1900 aparea respectivul zgomot. zgomotul aparea doar la turatia aceea. la 1800 sau la 2000 de ture nu aparea nimic.

la service mi s-a spus ca s-a miscat ceva pe la toba de esapament si intra in rezonanta la o anumita frecventa si de aia se aude asa. s-a rezolvat prin repozitionarea acelui ceva.

Link către comentariu

Tu eshti un mic criminal de motoare, mai incearca kestia asta de vreo 2 ori, poate spargi vreun piston. Asha ai invatzat la scoala de shoferi sa mergi cu 40 km'h cu a 5'a? :)  E simpla treaba, cand aplici motrului o sarcina mare intr'o treapta superioara de viteza si pleci de la o turatie f. joasa, motorul intra in detonatzie, fenomen foarte periculos si care duce la spargerea motorului. Practic motorul nu poate sa creasca in ture de la asha o turatzie mica pt ca e supus unei sarcini f. mari, ar trebui sa ai un motor de 200 CP pe mashina sa potzi face chestia aia. Itzi recomand calduros sa nu incerci sa schimbi viteza la o turatzie sub 2500 si nici sa nu mergi sub 1500/2000 ture.

<{POST_SNAPBACK}>

Noroc cu senzorul de detonatii care mai taie din benzina.

Link către comentariu

Noroc cu senzorul de detonatii care mai taie din benzina.

<{POST_SNAPBACK}>

Nu taie din benzina. Dimpotriva, da mai multa benzina si intarzie avansul.

Link către comentariu

Kids, don't try this at home! Nu mai fa chestia asta! Nici economie de combustibil, nici confort, nici protejare a masinii! Dimpotriva.

Link către comentariu

M-ati speriat ingrozitor. Sa inteleg ca am bushit ceva la motor???? :(

Link către comentariu

Incearca intai sa vezi daca, turand motorul pe loc, exista o anumita turatie la care apare zanganitul acela.

Si nu mai merge asa subturat.

Link către comentariu

Am incercat asta insa nu apare zgomotul respectiv.Doar in sarcina. Tin sa precizez ca am ceva experienta la volan si nu merg de fel cu masina subturata. Schimb vitezele pe la 2500-3000rpm. Am descoperit accidental zgomotul asta cand am "gresit" trepata de viteza. Inca o precizare. Am avut revizia de 30k acum 2 sapt. In afara de lucrurile obisnuite, filtre, ulei etc. totul a fost ok. Ma intreb daca nu cumva nu au strans "meseriasii lu' peste" ceva bine.

Link către comentariu

Daca a fost o manevra accidentala e in regula, incearca pe viitor sa nu mai faci asha ca risti sa crapi motorul. Daca in regim normal merge bine, e ok motorul. Bafta!

Link către comentariu

Nu taie din benzina. Dimpotriva, da mai multa benzina si intarzie avansul.

<{POST_SNAPBACK}>

Asa este , nu am B) citit bine la capitolul "Knock sensor"

Link către comentariu

• 4 weeks later...

Daca mai este de interes, verifica daca nu cumva zornaitul este generat de catalizator (posibil sa fie desprinsa ceramica in interior). In cazul acesta, zornaitul este mai proeminent la accelerari si decelerari bruste, precum si la subturari ale motorului.

Link către comentariu

Merci de pont.

Dar cum as putea sa-mi dau singur seama daca e de la catalizator mai exact pe unde e montat? :D

Link către comentariu

Merci de pont.

Dar cum as putea sa-mi dau singur seama daca e de la catalizator mai exact pe unde e montat? :D

Sub masina, un pic mai in spate decat puntea fata inaintea tobei mici, insa daca doar in sarcina face nu prea ai cum decat pe un stand cu role. Daca ai acces poti verifica asa, eventual sa faci si o inregistrare.

Mai poti ridica una din rotile fata, cupla in viteza si sa simulezi mersul in sarcina, insa nu este o procedura pe care ti-o recomand din motive de siguranta. Mergi la un elevator sau banc cu role. Si daca tot faci proba ia si ceva cu care sa iregistrezi sunetul, o camera foto sau reportofon.

Sunetul este doar intr-o anumita treapta de viteza?

Poate fi o vibratie care apare in conditii specifice si atunci iti zangane un colier desprins sau vreo alta componenta. Poate sa fie din cutie sau din trenul de rulare insa ma indoiesc ca este ceva din motor.

Link către comentariu

Nu e cu siguranta din cauza beninei. Alimentez doar de la OMV si nu am avut probleme.

Zgomotul nu apare doar intr-o anumita treapta de viteza ci si cand plec cu a doua de pe loc sau la viteza ffff. mica dau a doua si accelerez. In mod normal nu fac asa ceva cu masinutza dar dupa ce am auzit zgomotul am testat-o in diferite imprejurari.

Daca o sa ajung sa ii fac vreo diagnoza am sa inregistrez sunetul.

Link către comentariu

• 2 months later...

si mie mi se intampla uneori dar asta in trafic intens si e de la subturatie spre ex sunt in a 3-a si se baga un prost fara sa se uite si franez si scad sub 2000 d ture apoi caraie asemanator unui scartait.

Modificat de Spankyro
Link către comentariu

• 12 years later...

Imi poate spune cineva care ar fi cauza și rezolvarea? Problema e ca la mine se aude un huruit în mașină care vine din spate. Se aude când sta cineva pe bancheta din spate sau am ceva în portbagaj și plec de pe loc sau când sunt în treptele 1, 2,sau 3, și e subturata masina. Menționez ca înainte nu se auzea. A început sa se audă huruitul acum câteva săptămâni și se aude numai în mașină, nu și afara. 

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!