Jump to content

Cum imi pregatesc masina pentru iarna?

Amy
 Share

Postare recomandată

@pronet.

Asa ceva...trebuie sa o bagi in cuptorul cu microunde cu setarea...dezghetare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

Glumeam si eu. Si pe a mea azi de dimineata am gasit un start frumos de gheta de nu stiam de unde sa o apuc. Am rezolvat-o relativ repede - am dat drumul la webasto si in 10 minute cadea gheata usor de pe ea. Ma gandeam ca nu se deschid usile, dar tratamentul de la Sonax cu gummipflege a fost benefic.

post-21426-0-78995500-1417368856_thumb.j

Link către comentariu

Pe langa spray,creme si alte alifii,zic ca ar fi bine sa ne dotam si cu ciocane de cauciuc,azi am intrat in masina dupa ce am batut la ea vreo juma de ora:)

Link către comentariu

@pronet

Nici chiar în halul ăla nu a fost dar nici mult nu mai avea.

Uitasem să scriu (am adăugat acum la lista din postul precedent) că am tratat şi chederele cu soluţie de la Nigrin şi nu am avut nici un cheder lipit (nici în iernile trecute nu am avut).

Bună ideea cu ciocanul de cauciuc :icon_thumleft: .

Primul lucru pe care mă duc să-l cumpăr mâine este o husă pentru protecţia parbrizului. Momentan am suspendat ştergătoarele pe nişte bucăţi de burete  ca să nu se mai lipească de parbriz.

Link către comentariu

Ceva spray cu "ice fry" sau lichid la -20 grade pus in pulverizator si o sa se duca gheata.

Link către comentariu

Nu e mai simplu sa ne achizitionam husa de parbriz sa o dam jos si sa plecam imediat cu masina?

Link către comentariu

Orice ai face, tot e nevoie sa -ti cureti mare parte din masina, de ex eu nu plec pana nu curat si farurile, stopurile, ca sa fiu vazut. Chiar daca pui husa pe parbriz, ramane sa cureti geamurile laterale, pt ca banuiesc ca folosesti oglinzile (care-s incalzite la majoritatea).

lipsurile pe care le resimt tare iarna ar fi in ordinea asta:

-webasto-

-parbriz incalzit ca si la ford-

-scaune incalzite-

-volan incalzit-.

In rest nu as avea nevoie de nimic altceva, problema e ca nu am nici una din ele, asa ca dai la racleta, azi dimineata la 6 cred ca am trezit tot blocu la cum izbeam racleta de geam. Am o banuiala ca daca iei husa auto, se face condens si ingheata pe masina si cand vrei sa o dai jos o tragi ca si blana de pe oaie.

Daca-mi cumpar un pulverizator mic+lichid -20, cat de repede isi face efectul?

Modificat de deenman
Link către comentariu

Ce imi recomandati o solutie pentru dezghetare...tinand cont ca la predeal a si nins putin si inainte de asta a fost si gerul noptii :)

M-as duce pana la benzinaria Petrom dar nu stiu exact dupa ce sa ma uit. Multumesc

Link către comentariu

Deenman, in secunde. Serban, am scris mai sus. E ceva cu " ice fry " si pulverozatorul e cu cap alb, bidonas incolor, lichidul e albastrui.

Link către comentariu

Voi ce folositi pentru curatarea zapezii de pe masina?

Periile de prin benzinarii si supermarket-uri sunt foarte tari si n-as vrea sa sgarai vopseaua.

Link către comentariu

Eu nu o dau decat cu manusa sau cu o chestie d-aia cu lama de cauciuc, de o folosesti la geamuri. Nu trebuie sa fie bec din prima. Restul se duce de la sine.

Link către comentariu

Stie cineva la golf 7 unde este gaura pt jetul de apa de la luneta ? M-am uitat si pe bratul stergatorului si prin zona eleronului/stopului central..dar nimic, Vrea sa vad daca este inghetat sa dau poate cu o solutie

Modificat de Serban F
Link către comentariu

Pai nu este pe axul stergatorului ?

Link către comentariu

Periile de prin benzinarii si supermarket-uri sunt foarte tari si n-as vrea sa sgarai vopseaua.

Eu folosesc o mătură din plastic care în timp datorită utilizării a devenit foarte fină (firele s-au mai înmuiat şi s-au desfăcut la vârf în mai multe). Nici dacă dau cu ea pe pielea de pe faţă nu zgârie :))

Link către comentariu

Nici pe axul stergatorului nu este. S-ar putea sa fie o mica bucla rosie pe stopil central dar nu sunt sigur..sper sa se dezghete si sa incerc dupa sa vedem

Link către comentariu

Eu folosesc o mătură din plastic care în timp datorită utilizării a devenit foarte fină (firele s-au mai înmuiat şi s-au desfăcut la vârf în mai multe). Nici dacă dau cu ea pe pielea de pe faţă nu zgârie :))

O sa iau o perie atunci si ma apuc sa o tocesc :lol:

Link către comentariu

Eu nu am reust sa o pregatesc prea mult pentru iarna dar in mare parte e ok. Am dat pe  geamuri cu solutie de la Abro, chederele le-am dat cu glicerina, lichid pe parbriz -40 grade si cauciucuri de iarna in stare buna spre foarte buna. Cu ceara nu am mai dat pentru ca inca mai e cea de anul trecut ramasa asa ca ... o sa dau cand prind 2-3 zile mai calduroase :)

Sambata pe toata suprafata masinii (mai putin pe cauciucuri) aveam un strat de aproximativ 5-8 mm de gheata si asta fara exagerare. Am lasat geamurile jos iar gheata a ranas intacta in locul geamului. Daca nu dadeam cu glicerina pe chedere ... probabil ca acum scriam de langa masina in timp ce suflam sa o dezghet :)

Un mare avantaj la masinile mici pe timp de iarna e acela ca nu trebuie sa cureti mult pe ea :D

Stie cineva la golf 7 unde este gaura pt jetul de apa de la luneta ? M-am uitat si pe bratul stergatorului si prin zona eleronului/stopului central..dar nimic, Vrea sa vad daca este inghetat sa dau poate cu o solutie

Vezi in dreapta la scrumiera :) (glumeam)

Nu e la baza bratului de la stegator?

Link către comentariu

Daca-mi cumpar un pulverizator mic+lichid -20, cat de repede isi face efectul?

Eu folosesc asta de la Prevent. post-62316-0-67226700-1417462511_thumb.j

Daca gheața nu e f groasă, în câteva secunde începe să se dezghețe. Îmi e foarte utilă dimineața, când de multe ori plec pe fugă spre serviciu.

Evit folosirea racletei pt a nu zgârâia parbrizul.

Am încercat și de la alte firme, dar asta s-a dovedit a fi cea mai bună.

Modificat de Bismark
Link către comentariu

Si eu mi-am pregatit-o cat de cat pentru iarna.

Tratat chederele cu solutie de la Nigrin.

jante tabla 15' 

Cauciucurile imi vin maine. Continental TS850 91T 195/65R15.

Pulverizator cu alcool tehnic(de la servici) in el.

Am si scaune incalzite,dar numai cel de la pasager functioneaza :))

Ceara si alte tratamente le aman pana la primavara-vara ca nu am unde o tine la caldurica :)

Modificat de util_izator
Link către comentariu

Din cauza ghetii pe senzori banuiesc, cum franez pe la 10 -15km/h se auto activeaza senzorii...exista vreo solutie sa dezactivez total sistemul de senzori pana se dezgheata?

Link către comentariu

La ce senzori te referi? Abs? Daca da, nu ai ce face-decat sa o tii la caldurica intr-o parcare. E normal ca acum sa intre abs-ul. Simte ca patineaza si de aia intra protectia. Cauciucurile de iarna cum le ai? Si asta influenteaza functionarea sistemului. Daca sunt nai uzate e normal sa faca asa.

Link către comentariu

Nu e mai simplu sa ne achizitionam husa de parbriz sa o dam jos si sa plecam imediat cu masina?

Ai si un link cu prelata asta? Am vazut la cativa (vara pt soare/ iarna pt gheata) dar niciodata nu am dat de una in magazine. As incerca pt ca scap mult mai rapid de gheata de pe parbriz.

Orice ai face, tot e nevoie sa -ti cureti mare parte din masina, de ex eu nu plec pana nu curat si farurile, stopurile, ca sa fiu vazut. Chiar daca pui husa pe parbriz, ramane sa cureti geamurile laterale, pt ca banuiesc ca folosesti oglinzile (care-s incalzite la majoritatea).

lipsurile pe care le resimt tare iarna ar fi in ordinea asta:

-webasto-

-parbriz incalzit ca si la ford-

-scaune incalzite-

-volan incalzit-.

Uite ca mai gandeste lumea si asa, sa curete stopuri...si restul masinii. Azi deja vedeam oameni cu masina plina de zapada si doar parbrizul curatat de stergatoare.

Sa stii ca atunci cand imi montam incalzirea in scaune ma gandeam la volan incalzit, modificarea nu ar fi foarte grea, costuri sub 100$ (cu re-imbracat in piele). Lumea a ras de mine si a zis ca mai degraba imi cumpar o pereche de manusi daca mi-e frig.

Am o perie de plastic in care se monteaza furtun, pt spalare. Are firele despicate in varf, f fine. Dau zapada cu ea dar nu insist sa raman cu tabla curata; daca e zapada lipita( 0,5cm pe tabla) o las acolo si se topeste cand e masina calda.

Nu stropeste pe la stopul de frana central? Parca au mutat acolo stropitoarea, dupa ce au vazut ca sunt probleme cu traseul prin ax.

Link către comentariu

Pai sistemul se activeaza doar la parcare. Altfel nu. Tine-o la caldura si isi revine.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!