Jump to content

Cum imi pregatesc masina pentru iarna?

Amy
 Share

Postare recomandată

Astazi am facut curat in masina...sters geamurile cu solutie de spalat geamurile si sters cu ziarul (cica ar sterge mai bine  si nu lasa urme) si dupa am dat cu solutie antiaburire. Ramane sa vedem daca se vor mai aburi sau nu.

Luni voi schimba filtrul si voi face si igienizare la climatrizare.

Link către comentariu
Distribuie pe alte siteuri

the hunter, vezi sa nu ai un pot in caloriferul de incalzire, nu miroase a antigel in masina? are miros spcific.

PS: aquapel ai aplicat sa vre-unsevis sau personal?

Link către comentariu

Marius1982: in masina nu miroase a antigel, e exclusa varianta cu caloriferul pt ca nu abureste in mers, ci dupa ce opresc masina. bine, o arurire usoara mi se pare normala, avand in vedere diferenta de temperatura dintre exterior si interior, dar la mine parca e prea mare.....o sa mai verific, si o sa tratez si geamurile cu o solutie antiaburure, sa vad cum sta treaba dupa.

Aquapel am comandat de pe net, si l-am folosit personal. foarte simplu, daca urmaresti pasii de utilizare.

Link către comentariu

Aquapel il folosesti o singura data, nu? Rezista la spuma activa? 

Link către comentariu

din pacate da, fiola se sparge si trebuie aplicat produsul atunci. in mod normal cu 2 fiole aplici parbriz si geamurile laterale fata.

rezista la spuma dar nu pe viata, cu timpul se va duce.

durata de viata depinde de mai multi factori (calitatea parbrizului, cu ce speli masina, cu ce stergi geamul, cat de des folosesti stergatoarele)

Link către comentariu

si in pachet cate fiole sunt? 1? am gasit la 50ron, dar nu stiu ce vine la pachet.

Link către comentariu

In pachet ai Aquapel si atat. Acea fiola e capsulata in aparat. Cand strangi de acele urechiuse, se elibereaza solutia si se imbiba buretele. Il folosesti si apoi il arunci.

Eu am folosit pe parbriz si geamurile laterale fata, si a mai dat un coleg pe parbriz.

Deja am vreo 2 luni de la aplicare si e ca la inceput. Unii spun ca rezista pana la 6 luni, dar cum spunea si Muale, cu intretinerea corespunzatoare a parbrizului.

Link către comentariu

Voi unde va dati masinile cu ceara pentru protectie iarna?

Imi puteti recomanda o spalatorie buna, cu preturi rezonabile, in Bucuresti.

Mersi

Link către comentariu

Cel mai bine e sa o dai tu acasa, rezultatul va fi mult mai bun fata de o spalatorie. O alta varianta ar fi sa mergi la un detailer profesionist dar nu vad rostul sa dai banii pe ceva ce poti sa faci tu.

Link către comentariu

Amyd, daca esti dispus sa faci asta, cred ca putem incerca impreuna, si eu sunt in cautare de locatie pentru asa ceva, cred ca cea mai buna solutie e o spalarea masinii la spalatoria din parcarea unui mall, dupa care putem trece la ceruirea masinii.

Link către comentariu

Cristian&Aradfan,

Cum se ceruieste o masina?

Nici nu stiu de unde se incepe, de unde sa cumparam ceara etc..?

Link către comentariu

Legat de filtrele cu carbune, confirm faptul ca tot iti intra mirosul in masina.

Posibil sa diminueze din miros insa minuni nu face.

Mai ales mirosul persistent si dens precum fum gros de la frunze smdp. Sa fin seriosi ca acel fum si daca iti intra pt cateva secunde in haine fara sa o speli nu-ti mai iese.

Dar, marele avantaj al carbonului este ca elimina mirosurile ce se formeaza in filtrul respectvi, de la depunerile de pe filtru. Aici e marele lui avantaj, pt ca, spre deosebire de cel normal previne aparitia mirosurilor neplacute in filtru.

Insa, dat diferenta destul de mare de pret dintre un filtru normal si cel cu carbune, poti foarte bine schimba de 2 ori pe an filtrul cu unul normal si iesi mai avantajos.

Link către comentariu

Amyd citeste aici

Ceruire Cu Ceara Solida

Sent from Sexy Nexy 4 using Tapatalk

Link către comentariu

Atasez un mic filmulet dupa operatiunea rain repellant, de azi. Am aplicat pe parbriz, luneta si geamurile din fata. Pana acum totul e bine.

Link către comentariu

Intrebare: a folosit cineva programul cu ceara fierbinte de la omv?

Daca da, cum a fost? Cum a aplicat ceara?

Mersi

Link către comentariu

Marius, arata f bine. Cat de curand trebuie sa repet operatiunea si la mine.

Eu dau si pe oglinzi, ajuta.

Link către comentariu

Ce spray pt chedere si pentru a preveni aburirea pe interior imi recomandati? 

Pt parbriz pe exterior cred ca o sa cumpar rain-x. Din cate am citit este destul de bun chiar daca nu se mentine in timp ca Aquapel care este f scump dar voi incerca sa-l dau la cateva saptamani pt ai mentine viata :)

Multumesc anticipat.

Link către comentariu

pe chedere incepand de la glicerina din farmacie (3 lei) la stick-urile de la sonax sau nigrin sau lichidul Sonax.

pt a preveni aburirea, la mine este suficient sa am parbrizul curat si filtrul de polen uscat.

pt ploaie cumpara ABRO sau Turtle Wax, le gasesti usor si nu sunt scumpe. Nu trebuie aplicat asa des, pe vreme urata poti aplica la 1-2 luni.

Link către comentariu

Exista o singura diferenta intre Rain-X si Turte Wax ClearVue.

ClearVue e mai ieftin.

Link către comentariu

Intrebare: a folosit cineva programul cu ceara fierbinte de la omv?

Daca da, cum a fost? Cum a aplicat ceara?

Mersi

depinde dupa cum te fura.

Ce am observat dupa aplicarea ABRO, steragatoarele sunt foarte silentioase. Nu ca inainte ar fi barait,dar se auzea o oarecare frecare cu parbrizul, acum parca sterg pe unt.

Modificat de marius1982.11
Link către comentariu

Vă rog să nu vă mai abateţi de la subiectul topicului.

Pentru întrebări "punctuale" de genul cum se aplică ceara, există topic-uri deschise aşa că adresaţi-vă acolo.

Link către comentariu

lupo_bv tocmai mi-am luat si eu spray ceara podea Nigrin si am dat putin pe un policarbonat sa vad cum se manifesta. Dupa 2 ore a ramas ceva lipicios dar de uscat nu se uscase. Acum intreb si eu daca nu se usuca inseamna ca va atage tot praful si se va depune pe praguri.

Partea buna e ca a devenit incolor, deci nu o sa se vada pe negru.as vrea sa stiu mai multe detalii cum se comporta in timp, cat tine etc.

Link către comentariu

Păi eu zisei :D

.....Dezavantajul este că adună praful şi o să ai pragurile jegoase tot timpul (la mine la culoarea galbenă se vedea ca dracu, dar la tine probabil că nu se va observa mare lucru), asta este, avantaje şi dezavantaje. ......

Ţine în timp, rezistă la jetul de apă, dar dacă ştergi pragurile cu laveta după spălare, în timp se duce.

Din lista aia cu ce mai am de făcut nu am reuşit decât să repar câteva zone ruginite pe la praguri, am vrut să dau şi ceara, dar m-a apucat noaptea. Ceva, ceva cred că a protejat şi ceara aia pentru că nu au apărut zone cu rugină decât acolo unde a mai fost (reparat acum vreo 2 ani), dar pe o suprafaţă mai mică.

Încă nu mi-am dat seama pe unde se bagă ceara în interiorul pragului.

Link către comentariu

Trebuie sa ai niste gauri astupate cu dopuri de cauciuc.

Cam asa:

rust_2_6.jpg

(la mine a fost vopsit peste ele)

Link către comentariu

Sigur nu interiorul portierei? adica nu stiam ca si pragurile sunt tratate astfel.

Link către comentariu

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
 Share

• Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Create New...

Functionarea acestui site este sustinuta de cele cateva bannere afisate intre posturi. Ar fi o placere pentru noi daca ar fi adaugat site-ul nostru in lista de exceptii ad-block in browserul tau. Promitem si veti vedea ca nu avem reclame intruzive si nici deranjante (nimic cu sunet,video sau all-screen). Multumim!